Ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία στη Ελλάδα

Αγγλικά βιβλία πλέον, βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία. Ίσως εδώ μπορούμε να ανταλλάξουμε πληροφορίες για το πού μπορούμε να βρίσκουμε βιβλία άλλων γλωσσών στην Ελλάδα.

Εμένα προσωπικά, με ενδιαφέρει να βρω ιταλικά βιβλία. Στην Αθήνα είχαμε εντοπίσει με την μητέρα μου (πριν χρόνια, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα) ένα κοντά στο Ιταλικό Ινστιτούτο και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα πως υπάρχει ένα και στα Εξάρχεια, Σολωμού 34, "Libreria Italiana, Il Narratore". Ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιο και στην συμπρωτεύουσα;

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Δεν ξέρω να σου πω, όμως αν ποτέ βρεθείς στη Νάξο, πήγαινε στο αγαπημένο μου παλαιοβιβλιοπωλείο με πολύ μεγάλη ποικιλία σε πολλές γλώσσες. Έχει ολόκληρες βιβλιοθήκες με ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά κ.ο.κ. Επίσης, αν διαβάσεις το βιβλίο και δεν το θέλεις, τους το επιστρέφεις και παίρνεις πίσω το μισό της τιμής του.

Βου παπ υπαρχει το βιβλιοπωλειο ''libreria espanola Νικολόπουλος''στην Αθηνα και εχει βιβλια σε πολλες γλωσσες.Κατά κυριο λογο εχει ισπανικα και καταλανικα αλλα επισης εχει ιταλικα,πορτογαλικα,αγγλικα και γαλλικα.Εχει μεγαλη ποικιλια...από μεθόδους εκμάθησης και λεξικα εως λογοτεχνια,ιστορια,κλπ.
Ειχα παραγγειλει στο παρελθον καποια βιβλια αλλα μου φαινεται ως μειονέκτημα το γεγονος ότι δεν υπαρχουν στην ιστοσελιδα όλα τα διαθέσιμα βιβλια τους ουτε υπαρχει η δυνατοτηα τητα να τα παραγγειλεις ηλεκτρονικα.Πρεπει να παρεις τηλ.στο κατάστημα να ρωτήσεις αν εχουν τα βιβλια που θελεις,να ρωτήσεις τιμη και να δωσεις τα στοιχεια σου για την παραγγελια η οποια αποστέλλεται με ελτα και απ οσο θυμαμαι τα εξοδα αποστολης ηταν αρκετα και ειχε περασει αρκετος καιρος μεχρι να τα παραλαβω.
Προσωπικα αν και με ενδιαφερουν πολύ τα ξενογλωσσα βιβλια δεν εχω ξαναμπει σε αυτή τη διαδικασια.
Η ιστοσελιδα τους είναι αυτηhttp://www.libreria.gr/
Αν βρεις καποιο άλλο ενημερωσε μας!

Εγώ πάλι ψάχνω (απεγνωσμένα - αλλά όχι τόσο ώστε να ξοδέψω μια περιουσία σε μεταφορικά!- ) γαλλικά βιβλία. Ξέρω στη Θεσσαλονίκη το Βιβλιοστόκ που έχει κάποια βιβλία στα γαλλικά, και σε γερμανικά και αγγλικά φυσικά, για άλλες γλώσσες δεν είμαι σίγουρη. Και ο Μαλλιάρης θυμάμαι παλιά, έχω κάτι χρόνια να πάω, είχε και γαλλικά-αγγλικά-γερμανικά. Στην Αθήνα υπάρχει το Λεξικοπωλείο, ένα καταπληκτικό βιβλιοπωλείο που έχει και ξενόγλωσσα, κατά βάση γαλλικά αλλά πρέπει να έχει κι άλλες γλώσσες. Δυστυχώς δεν έχει στήσει ακόμη το e-shop του, αλλιώς όλο και κάτι θα έπαιρνα κι από εκεί.

Πιστεύω ότι για τη χώρα μας, που τα παιδιά μαθαίνουν τόσες ξένες γλώσσες θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα βιβλιοπωλεία με ξενόγλωσσα.

Επίσης Βου δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά στα Newstand (τουλάχιστον στο δικό μας) έχει και ξενόγλωσσα βιβλία πέρα από ξενόγλωσσα περιοδικά. Ελπίζω δλδ να έχει ακόμα... Θα περάσω σήμερα μια βόλτα, αν είναι ανοιχτό θα κοιτάξω.

Αλίκη, το ξέρω για το newstand, απλά θα ήθελα μεγαλύτερη ποικιλία... Μάλλον θα περιμένω το επόμενό μου ταξίδι στη δεύτερη πατρίδα, όπως κάνω μέχρι τώρα... :ρ

Κι εγώ για την libreria espanola θα σου έλεγα , στην Ομήρου. Μου την ανακάλυψε ένας φίλος μετά από πολύ ποδαρόδρομο (με είδε απελπισμένη για ισπανικά βιβλία ο άνθρωπος). Για μένα είναι θησαυρός.
Για τη συμπρωτεύουσα δυστυχώς δεν έχω ιδέα.

Last edited by a moderator:
Ο Παπασωτηρίου είχε όντως ξενόγλωσσα και ήταν ένα τόσο όμορφο βιβλιοπωλείο, ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει το ότι έκλεισε... και όταν περνάω μπροστά από την παλιά του θέση που έχει ένα ούτε ξέρω τι μαγαζί νιώθω ένα κενό :λυγμ:

Ναι και με βόλευε και πολύ το κατάστημα που είχε στην Ανατολική Θεσσαλονίκη...
Αλλά μη μου στεναχωριέσαι Αλίκη μου, υπάρχει το e-shop...
Άμα θες όμως, περνάω και σε παίρνω να πάμε εκδρομή στη Λάρισα! :)

Στην Αθήνα υπάρχει το βιβλιοπωλείο Τσιγαρίδα στην Ιπποκράτους (που απ'ότι βλέπω άνοιξε υποκατάστημα και στην Θεσσαλονίκη).

Για ηλεκτρονικές αγορές επίσης υπάρχει και το Book Depository, που έχει διάφορα ξενόγλωσσα βιβλία και δωρεάν έξοδα αποστολής! :)))

To "Il Narratore" νομίζω έχει κλείσει,όμως έχω πάει στο Polyglot, που είναι Ακαδημίας 84 στην Αθήνα.Το περίμενα λίγο καλύτερο, και κρίμα που δεν έχει κάποιον ηλεκτρονικό κατάλογο. Οι υπάλληλοι εξυπηρετικοί και οι τιμές πολύ καλές.

Για γαλλικά στην Αθήνα υπάρχει το "Le Livre Ouvert" Σόλωνος 77 στο κέντρο και Δροσίνη 16 στην Κηφισιά.Προσπαθούν για επέκταση στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο διάστημα.Το "Polyglot" έχει καλή ποικιλία σε ισπανικά,πορτογαλικά-από εκεί εφοδιάζονται οι κουμπάροι μου όταν κατεβαίνουν νότια.

Ο Παπασωτηρίου εχει μονο αγγλικα βιβλια.Ηθελα να παραγγειλω κατι ξενογλωσσα αλλα δεν μπορεσαν να με εξυπηρετησουν.
Μπορεις να κανεις μια προσπαθεια στην Πολιτεια.Αναφερουν στην ιστοσελιδα τους ότι μπορουν να προμηθευτουν καποιο βιβλιο που θελουν οι πελατες τους και δεν υπαρχει στον καταλογο τους.Δε γνωριζω όμως ποια είναι τα κριτήρια για να το παραγγειλουν γιατι τους ειχα στειλει email με καποιους τιτλους που ηθελα αλλα μου ειπαν πως δεν μπορουν να το αναλαβουν.
Καποτε ειχε και ο Ελευθερουδάκης ξενογλωσσα αλλα πλεον δεν γνωριζω.

Εγω τα ξενογλωσσα τα παιρνω συνηθως απο εξωτερικο. Αν παρω απο Ελλαδα, συνηθως παμπλικ παω, καλες τιμες, υπαρχει ποικιλια.

μονο εγω δηλαδή ψωνιζω ξενογλωσσα απο το amazon? (oταν ξερω τι θελω ομως πχ οταν ειναι συγγραφεας που ακολουθω)

μονο εγω δηλαδή ψωνιζω ξενογλωσσα απο το amazon? (oταν ξερω τι θελω ομως πχ οταν ειναι συγγραφεας που ακολουθω)
Καλλιθέα, αρχικά καλωσόρισες! :))

Ψάχνω ιταλικά βιβλία και δυστυχώς, από το να τα παραγγείλω διαδικτυακά, με τα μεταφορικά, συμφέρει να πάω απευθείας Ιταλία να τα πάρω! :ρ

Και από την άλλη, είναι ωραίο και το ψαχούλεμα σε "ζωντανό" βιβλιοπωλείο....

εγω παιρνω αγγλικα που ειναι σιγουρο πιο ευκολο να τα βρείς. Το ψαχουλεμα εννοειται πως ειναι η μιση χαρα :))) αλλα λογω οικονομικών δυσκολιων συνηθως αγγλοφωνα παιρνω μονο μεταχειρισμενα. αν ειναι κατι που θέλω το παιρνω online γιατι συνηθως ειναι η μιση τιμη.

Αγγλόφωνα κι εγώ κατά κύριο λόγο online παίρνω. Αν και sta public καμιά φορά έχουν κάτι κλασσικά με 2-5€...
Τα μεταχειρισμένα πάντως, αν δεν έχουν σοβαρές ζημιές, μ' αρέσουν, έχουν τη μυστηριώδη ιστορία τους (ή τουλάχιστον, έτσι φαντάζομαι εγώ :ρ)! Όπως και να'χει, κράτησαν συντροφιά σε έναν τουλάχιστον ακόμα άνθρωπο κάπου στον πλανήτη και αυτό τους δίνει κάποια αξία στα μάτια μου...