Οι αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τι καταλαβαίνει ο καθένας μας όταν μιλάμε για ρομαντισμό στον κινηματογράφο; Ας το δούμε μέσα από τις επιλογές μας. Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ιστορίες αγάπης στην 7η τέχνη; Παρακάτω παραθέτω το προσωπικό μου τοπ5. Άφησα έξω πολλές αγαπημένες μου υποψήφιες, όπως το West Side Story, το High Fidelity ή το Αμελί, αλλά και κλασικές ταινίες που θα ταίριαζαν, όπως το Όσα Παίρνει ο Άνεμος και το Πρόγευμα στο Τίφανις, γιατί τελικά, άλλα στοιχεία τους με κάνουν να τις ξεχωρίζω, περισσότερο από το ρομαντικό.

5. Ρωμαίος και Ιουλιέτα, του Φράνκο Τζεφιρέλι (Romeo and Juliet): Η ταινία του 1968 είναι, κατά τη γνώμη μου, μια αριστουργηματική απόδοση του κλασικού δράματος του Σαίξπηρ, με δύο υπέροχους νεαρούς πρωταγωνιστές και μία καταπληκτική μουσική από τον Νίνο Ρότα.

4. Ο Πρωτάρης, του Μάικ Νίκολς (The Graduate): Σκηνοθετικά είναι άρτιο και, νομίζω, πολύ μπροστά για την εποχή του (1967). Για τη μουσική των Simon και Garfunkel τι να πει κανείς; Είχα κολλήσει τόσο πολύ, μικρή, μ’ αυτήν την ταινία, που ένιωθα ερωτευμένη με τον Ντάστιν Χόφμαν, ενώ είχα αγοράσει και το cd με το soundtrack, χωρίς να έχω cd player.

3. Όταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλυ, του Ρομπ Ράινερ (When Harry Met Sally): Μια απ’ τις πρώτες και καλύτερες, κατά τη γνώμη μου, ταινίες της κατηγορίας των ρομαντικών κομεντί, με πανέξυπνους διαλόγους και πραγματικά ρεαλιστικούς, ανθρώπινους χαρακτήρες.

2. Κορίτσια στον Ήλιο, του Βασίλη Γεωργιάδη: Πριν με κοροϊδέψετε γι’ αυτήν την επιλογή, να πω ότι την είδα πρώτη φορά πολύ μικρή και μου ‘μεινε. Από κει και πέρα, απλά λατρεύω την αισθητική της, τη μουσική της, τους πρωταγωνιστές της, την υπερβολή της και τον ταυτόχρονο μινιμαλισμό της. Είναι για χάζι η ταινία και για αθεράπευτα ρομαντικούς.

1. Ο Δρόμος Για το Σπίτι, του Ζαν Γιμού (The Road Home): Στην απλή αυτή, πανέμορφη ταινία, ο έρωτας είναι παντού. Στα χαμόγελα των ηρώων, στην αθωότητά τους, στα βλέμματα, στα χρώματα, στο φαγητό που με τόσο πάθος και φροντίδα ετοιμάζεται, στην εκθαμβωτική κινεζική ύπαιθρο και τους απλοϊκούς κατοίκους της, στα έθιμα του χωριού, στις φωνές των παιδιών, στα μαγειρικά σκεύη, σε ένα κοκαλάκι για τα μαλλιά, στη χαριτωμένη πονηριά, στην πίκρα, στο παράπονο, στην προσμονή, στην ελπίδα, στο για πάντα μαζί! Η πιο ρομαντική ταινία που έχω δει ποτέ είναι και η πιο αθώα. Μην περιμένετε να δείτε στιγμές πάθους όλο ένταση ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της. Ο Ζαν Γιμού καταφέρνει να μας συναρπάζει χωρίς τέτοια τεχνάσματα. Ο έρωτας σε όλο του το μεγαλείο, με το μαγευτικό soundtrack που του αξίζει.

Ειδική μνεία στον Καρλ και την Έλλη, μια υπέροχη ιστορία αγάπης, από την ταινία κινουμένων σχεδίων Up!

Αχ είναι τόσες πολλές οι αγαπημένες μου!!!
Πρώτη και καλύτερη φυσικά η Περηφάνια και Προκατάληψη του 2005..οπωσδήποτε την βλέπω μια φορά τον μήνα.
Δεύτερη πάει η Τζέιν Έυρ του Τζεφιρέλι..δεν είναι μια καθαρά ρομαντική ταινία το ξέρω αλλά ο έρωτας της Τζειν και του Ροτσεστερ είναι υπέροχος από την αρχή μέχρι το τέλος!!
Τρίτη πάει η Λογική κι Ευαισθησία Πειθώ και το Αββαείο του Νορθάνγκερ και φυσικά ο Τιτανικός ..
Τέταρτη πάει η ταινία Ερωτευμένη Τζέιν υπόθεση της ταινίας ο έρωτας της αγαπημένης μου Τζέιν Όστεν με τον Τομας Λεφρόι...αχ υπέροχη ταινία αλλά κλαίω πάντα στο τέλος όπως και στις Νύφες μια ακόμη αγαπημένη ελληνική ταινία η οποία δεν είναι καθαρά ρομαντική αλλά ο έρωτας του Νόρμαν Χάρις με την Νίκη Δούκα είναι τόσο τέλειος...όμως γιατί τελειώνει έτσι;;;:ωιμέ: Επίσης στην τέταρτη θέση πάει και η Αμελί..για αυτή την ταινία δεν θα πω τίποτα ,είναι απλά καταπληκτική απο όλες τις απόψεις. Τις έχω στριμώξει λιγάκι όλες αλλά είναι πολλές οι αγαπημένες μου και δεν μπορώ να τις βάλω πιο χαμηλά καταλαβαίνετε :))))
Μετά χωρίς κάποια σειρά προτίμησης ακολουθούν οι εξής ταινίες :A Cinderella Story ,Beauty and the Briefcase, 27 Dresses,Maid in Manhattan,Coyote Ugly,Bridget Jones's Diary.Και πολλές ακόμα.
Πολύ συχνά δίνω στον εαυτό μου την χαρά να διαλέξει μερικές απο αυτές τις ταινίες,πατατάκια και σοκολάτες και μια ζεστή κουβέρτα..κι έτσι περνάω μια όμορφη βραδιά ξεκούρασης μόνη μου στο σπίτι βλέποντας μερικές απο τις αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες..:γιούπι:

Επειδη ειναι απο τα αγαπημενα μου ειδη οι ρομαντικες ταινιες, δεν μπορω να περιοριστω σε 5 μονο αγαπημενες. Γι'αυτο κ το παρακατω σεντονι :μαναι:

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η ταινια το "Ghost". Απιστευτο soundtrack, απιστευτες σκηνες, απιστευτα τα παντα!!!

Απο τις πιο ωραιες ταινιες που εχω δει ποτε, η "Πολη των αγγελων". Υπεροχη ιστορια, αν κ τοσο θλιβερη. Ειναι απο τις ταινιες που μου εχουν καρφωθει στο μυαλο κ θυμαμαι συχνα καποιες σκηνες της ταινιας ή καποια λογια.

Αλλη πολυ αγαπημενη το "Μια βραδια στο Νοττινγκ Χιλ". Νταξει, τι να πρωτοπω γι'αυτη την ταινια. Αγγλια, βιβλια, παρκακια, μια υπεροχη Τζουλια Ρομπερτς κ ενας απολαυστικος Χιου Γκραντ. Τελεια μουσικη, ωραιο χιουμορ, ατακες που σου μενουν ("I'm just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her") και η τελευταια σκηνη της ταινιας, στο παρκακι με το ζευγαρι να διαβαζει ενα βιβλιο, ειναι τουλαχιστον ειδυλλιακη.

Μια αλλη ταινια που δεν περιμενα οτι θα μου αρεσει τοσο, ηταν το "A walk to remember". Την ειχα βαλει γιατι ηθελα να δω κατι χαλαρο κ ευχαριστο, με σχολεια κ εναν μαγκα που ερωτευεται ενα καλο κοριτσι. Που να το περιμενα τοσο κλαμα... Απιστευτη ταινια!

Του ιδιου συγγραφεα που εγραψε το "A walk to remember" (γιατι ειναι κ βιβλιο), ειναι κ το "The Notebook". Ομολογω πως οταν την πρωτοειδα ειχα πολυ ψηλες προσδοκιες απο ολα αυτα που ειχα ακουσει, μαλλον ψηλοτερες απο αυτο που θα εβλεπα κ δεν με ειχε συγκινησει. Λιγο καιρο αργοτερα ομως το ξαναειδα, χωρις να περιμενω τιποτα τρομερο κ εχοντας γνωση του τι βλεπω. Μου αρεσε παρα πολυ.

Φυσικα ο "Τιτανικος" που ανεφερε κ η Μαργαριτα και η "Αμελι".

Δυο μιουζικαλ (παρολο που δε μου αρεσουν τα μιουζικαλ) που μου αρεσαν παρα πολυ, ηταν το "Moulin Rouge", απιστευτη ταινια, ωραια μουσικη και το "Φαντασμα της οπερας" που ανυπομονω να το διαβασω κιολας!!

Και φυσικα δεν θα μπορουσε να λειψει απο τη λιστα μου η "Περηφανια και προκαταληψη" της Οστεν (τι απιστευτη φωνη εχει αυτος ο ανθρωπος!!!)

Τελος, θεωρω απο τις πιο ρομαντικες ιστοριες, τις love stories ζευγαριων σε ταινιες που δεν ηταν ρομαντικες. Το πιο αγαπημενο ζευγαρι ο Γουιλ κ η Ελιζαμπεθ απο τους "Πειρατες της Καραϊβικης", αλλα κ ο Νιο κ η Τρινιτι απο το "Ματριξ", ο Ανακιν και η Παντμι στο "Star wars" κ εννοειται ο Αραγκορν κ η Αργουεν απο τον "Αρχοντα".

Αυτα τα ολιγα. :)

Last edited:
Δεν ξερω εαν θεωρειται ακριβως ρομαντικη ταινια, εγω προς δραμα μερια το κοβω, αλλα το Closer ειναι μια ταινια που εχω δει αρκετες φορες, το καστ ειναι ολα τα λεφτα, οπως και το soundtrack. :πάνω:

Να προσθεσω και το '' Περα απο την Αφρικη'' με την Μεριλ Στριπ και τον Ρομπερτ Ρεντφορντ, εξαιρετικη ατμοσφαιρα και μια Μεριλ Στριπ ολα τα λεφτα. :προσκυνώ:

Επισης το '' Φρανκι και Τζονι'', με την Μισελ Φαιφερ και τον Αλ Πατσινο, οσες φορες και να το πετυχω στο Star θα κατσω να το δω εστω και για λιγο.

Για τον Τιτανικο θα συμφωνησω οτι ηταν μια πολυ ωραια ρομαντικη ταινια, απλα τον '' εφαγε'' πιστευω η μανια που τον ακολουθησε. Το περιφημο soundtrack το βαρεθηκε κι ιδια η Σελιν Ντιον. :))))

Παντως,κοριτσια, μην πειτε αλλη φορα οτι οι ανδρες ειμαστε αψυχα γουρουνια, χωρις συναισθηματα. Βλεπουμε ΚΑΙ ρομαντικες ταινιες αρκει να ειναι καλες. :ρ

Πολλές ρομαντικές ταινίες είναι ωραίες.
Μια που μου ήρθε αμέσως στο μυαλό μόλις διάβασα το συγκεκριμένο θέμα είναι το "Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας". :)

Απο τις πιο ωραιες ταινιες που εχω δει ποτε, η "Πολη των αγγελων". Υπεροχη ιστορια, αν κ τοσο θλιβερη. Ειναι απο τις ταινιες που μου εχουν καρφωθει στο μυαλο κ θυμαμαι συχνα καποιες σκηνες της ταινιας ή καποια λογια.
Την είχα δει όταν πρωτοβγήκε στους κινηματογράφους και μου άρεσε κι εμένα. Αργότερα έμαθα ότι η κεντρική ιδέα της (και η σκηνή της βιβλιοθήκης) βασίζεται στην ταινία Τα φτερά του έρωτα, του Βιμ Βέντερς, που είχα την τύχη να παρακολουθήσω σε κινηματογραφική προβολή. Τα φτερά του έρωτα (ο πρωτότυπος τίτλος μεταφράζεται ως Ο ουρανός πάνω απ' το Βερολίνο) είναι μια ταινία-ποίημα, που δεν δίστασα να τη χαρακτηρίσω αριστούργημα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προβολής, κι αφού κατάφερα να προσγειωθώ στην πραγματικότητα. Παραμένει από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες.

Τραβιάτα, κι εμένα μ' αρέσει ο Τιτανικός. Πιο πολύ όμως για την ιστορική αναπαράσταση παρά για τη ρομαντική ιστορία.

Last edited:
Πολλές ρομαντικές ταινίες είναι ωραίες.
Μια που μου ήρθε αμέσως στο μυαλό μόλις διάβασα το συγκεκριμένο θέμα είναι το "Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας". :)
Οντως κ αυτη ειναι μια απο τις αγαπημενες μου. Δεν ξερω γιατι δεν την εβαλα. Ειναι τοσο υπεροχα νοσταλγικη, μιας εποχης που οι υπολογιστες δεν επαιζαν τοσο σημαντικο ρολο στη ζωη μας οπως παιζουν σημερα, κ που ηταν τοσο μοναδικο κ σπανιο να γνωρισεις καποιον μεσα απο email. Ειχε κ εκεινο το καταπληκτικο μαγαζακι της πρωταγωνιστριας κ το επισης καταπληκτικο μαγαζι του πρωταγωνιστη!!!

@Γλωσσολαγνε δεν την ξερω αλλα θα την ψαξω κ αυτην!

"Dolls", Takeshi Kitano
Ναι. Για 'μένα αυτή είναι η βασίλισσα-ταινία σ' αυτό το νήμα και γενικά στο θέμα έρωτας.

Mάλλον αυτές οι χώρες το έχουν μ' αυτό το θέμα- όσες έχω δει με άγγιξαν. Το Ι'm a cyborg , but that's OK είναι επίσης μια πολύ γλυκιά ρομαντική ταινία. Την έχω δει πάρα πολλές φορές.

Έχω αναφέρει κι άλλη φορά το Betty Blue σε άλλο νήμα, η οποία είναι η αγαπημένη μου.

Γι' αυτήν, όμως, που ήθελα να γράψω αρχικά είναι το L' important c'est d' aimer. Το σημαντικό είναι ν' αγαπάς: να μπορείς ν' αφήσεις τον άλλον ελεύθερο, αλλά και να επιμένεις ευγενικά στον έρωτά σου. Να θες ο άλλος να είναι καλά, να κάνεις πολλά γι' αυτό, χωρίς να χρειάζεσαι το αντάλλαγμα- χωρίς να χρειάζεσαι καν την ικανοποίηση ο άλλος να το ξέρει. Μέσα από το σκηνικό που στήνει ο Ζουλάφσκι με πόρνες, αυτοκτονικοούς κλόουν, τρελούς-πλούσιους, υπόκοσμο και αρκετή παράνοια αναδύεται η αγάπη.
Την πλοκή μπορείτε να την διαβάσετε στο imdb.
Δεν ξέρω αν είναι η κλασική ρομαντική ταινία που ίσως περιμένει κάποιος, για 'μένα πάντως ο ρομαντισμός είναι διάχυτος ακόμα και στο βλέμμα των ηρώων κάποιες στιγμές. Η πρωταγωνίστρια, επίσης, δίνει πολλά.

Εδώ την έχει online με αγγλικούς υπότιτλους.

Μοιραία και εμένα μου άρεσε πολύ το Candy :)
Άλλη αγαπημένη είναι το ημερολόγιο αλλά πλέον μια από τις πιο ρομαντικές (και αγαπημένες μου φυσικά) ταινίες είναι το τανγκό των χριστουγέννων.
Με άγγιξε πάρα πολύ ο έρωτας του υπολοχαγού για τη Ζωή και ο τρόπος με τον οποίο τον εξέφραζε...
Έδειχνε με υπέροχο τρόπο πόσο βαθιά μπορεί να αγαπήσει ένας άντρας και μέχρι που μπορεί να φτάσει για αυτήν την αγάπη.
Ειλικρινά με μάγεψε αυτή η ταινία...
(μπορεί να φταίει και το ότι πρωταγωνιστούσε και ο Στάνκογλου βέβαια :ρ )

Για αγαπημένη ρομαντική ταινία, αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στο "The Last Tango in Paris" (Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι) (1973) του Bernardo Bertolluci με τους Marlon Brando και Maria Schneider, " Breathless" (Χωρίς ανάσα) (1983) του Jim McBride με τους Richard Gere και Valerie Kaprisky, και το "Wild at Heart" (Ατίθαση καρδιά)(1990) του David Lynch με τους Nicolas Cage και Laura Dern.

(Εκτός από το πρώτο, τα άλλα δύο τα είχα δει σε Α' προβολή στους τότε Αθηναϊκούς κινηματογράφους)

Να προσθεσω και το '' Περα απο την Αφρικη'' με την Μεριλ Στριπ και τον Ρομπερτ Ρεντφορντ, εξαιρετικη ατμοσφαιρα και μια Μεριλ Στριπ ολα τα λεφτα. :προσκυνώ:
Το έχω δει πάνω από 10 φορές και θα το δω ευχαρίστως άλλες τόσες. :) Άλλη ρομαντική ταινία που θυμάμαι είναι τo Lake house (αδυναμία στον Κιανου Ρηβς) και H Υπόσχεση.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εμένα ενώ μου αρέσει καί ο Μπόγκαρτ καί η Μπέργκμαν, η Καζαμπλάκα... δεν μου πολυάρεσε... :ανέκφραστος: