Οι αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες

Έχω ξεχωρίσει:
Ghost
The diary
Legends of the fall
Love me if you dare
A walk to remember (και εγώ για εφηβική την πήρα και μου ήρθε από εκεί που δε το περίμενα)
Tristan and Isolde
Last tango at Paris (και υπέροχο soundtrack)
Closer (πολύ αγαπημένη)
You ve got mail
Remember me (κυρίως για την όλη σχέση της οικογένειας και λιγότερο για το λαβ στόρι)
Serendipity
Stardust
Great Expectations (Με Πάλτροου και Χωκ παρόλο που δεν έχει πολύ επαφή με το βιβλίο)
Time travellers wife (Αν και την Rachel McAdams την έχω βαρεθεί να παίζει όλο τέτοιες ταινίες)
Eternal sunshine of the spotless mind (μεγάλη αγάπη)
Mr Nobody (μεγάλη αγάπη)
The fountain (τεράστια αγάπη)
Blue Valentine
Amelie
Wristcutters a love story

πωπω...είναι πολλές τελικά!

Οι παρακατω ειναι απο τις αγαπημενες μου ,αν και καποιες οχι κλασσικα ρομαντικες
sur mes levres (γαλλικη, ελληνικος τιτλος "πάνω στα χείλη μου"
In the mood for love "Ερωτική επιθυμία"
lost in translation
Manneken pis (βελγικη)
Δαμαζοντας τα κυματα
breakfast at tiffany's ,φυσικά
Δράκουλας,(τι να τα λέμε τωρα,αν δεν επαιζε κι αυτη η ξενερωτη, θα ηταν ακομη καλυτερο)
Ηρωας ( δυο εραστες που αλληλοσκοτωνονται με δακρυα στα ματια)
Κοκκινα φαναρια (γιατι δεν υπαρχει τιποτα πιο ρομαντικο και ερωτικο απο ενα καθαρμα που ερωτευεται χωρις ανταποκριση.Ο Φουντας απλα "τα σπαει " στην ταινια!

θυμήθηκα με αφορμή το ποστ της Αλίκης και άλλες 3 που με είχαν συγκινήσει πάρα πολύ!!

1) the family man (με τον Nicolas Cage) http://www.imdb.com/title/tt0218967/

2) the constant gardener (ο επίμονος κηπουρός) http://www.imdb.com/title/tt0387131/ (με καταπληκτική μουσική κιόλας)

3) the end of an affair (το τέλος μιας σχέσης) http://www.imdb.com/title/tt0172396/

Θα προσθέσω:
  • Υγ σαγαπω
  • Αγάπα με αν τολμάς
  • Γλυκός Νοέμβρης
  • Όσα παίρνει ο άνεμος
  • Καζαμπλάνκα
  • The Lake House

L'important c'est d'aimer / Σημασία έχει να αγαπάς (1975 - A. Zulawski)
Mes nuits sont plus belles que vos jours / Οι νύχτες μου είναι πιο όμορφες από τις μέρες σας (1989 - A. Zulawski)
La femme d'a cote / Η γυναίκα της διπλανής πόρτας (1981 - F. Truffaut)
Possession / Μια γυναίκα δαιμονισμένη (1981 - A. Zulawski)
Il portiere di notte / Ο θυρωρός της νύχτας (1974 - L. Cavani)
La fidelite (2000 - Zulawski)
Solyaris (1972 - A. Tarkovsky )
La visione del sabba / Η Μάγισσα (1988 - M. Bellocchio)
Love Letter / Το ερωτικό γράμμα (1995 - Shunji Iwai)
Oldboy (2003 - Park Chan-wook)
Los ojos vendados / Με δεμένα μάτια (1978 - Carlos Saura)
Shinju: Ten no Amijima / Διπλή αυτοκτονία (1969 - M. Shinoda)
Los amantes del Circulo Polar / Οι εραστές του αρκτικού κύκλου (1998 - J. Medem)
Der Himmel uber Berlin / Τα φτερά του έρωτα (1987 - W. Wenders)
Histoire de Marie et Julien / Η ιστορία της Μαρί & του Ζυλιέν (2003 - J. Rivette)
Soom / Ανάσα (2007 - Kim Ki-duk)
Shi gan / Time (2006 - Kim Ki-duk)
I rymden finns inga kanslor (2010 - Andreas Ohman)
Der mude Tod / Ο θλιμμένος Θάνατος (1921 - Fritz Lang)
Kissed (1996 - L. Stopkewich)
Angst essen Seele auf / Ο φόβος τρώει τα σωθικά (1974 - R. W. Fassbinder)
La cite des enfants perdus / Η πόλη των χαμένων παιδιών (1995 - Caro, Jeunet)
Heaven / Παράδεισος (2002 - Tom Tykwer)

One day Απλά μοναδική
20 χρόνια, δύο άνθρωποι, μία ημέρα… Η ταινία επισκέπτεται την Έμα και τον Ντέξτερ σε μία περίοδο είκοσι ετών, από την ημέρα που γνωρίστηκαν και για μία μέρα κάθε χρόνο, την ίδια πάντα ημερομηνία – η οποία είναι η ημερομηνία της γνωριμίας τους. Ίσες ποσότητες χιούμορ και συγκίνησης σε μια αξέχαστη ιστορία για τον έρωτα, τη φιλία και το ρόλο που παίζουν κάποιοι άνθρωποι στις ζωές μας.

Οι αγαπημένες μου ρομαντικές ταινίες είναι αυτές οι δύο παρακάτω.Ίσως γιατί πρόκειται για αληθινές ιστορίες...

Μία από το Μεσαίωνα και μία από τον 20ο αιώνα

[video=youtube;kfFJ7RV6YDM]http://www.youtube.com/watch?v=kfFJ7RV6YDM[/video]

"Stealing Heaven" (Κλεμμένος παράδεισος)- 1989,σκην.Κλάιβ Ντόνερ από το ομώνυμο βιβλίο της Μάριον Μηντ,πρωτ.Ντέρεκ Ντε Λιντ,Κιμ Τόμσον

Η τραγική ιστορία αγάπης του Αβελάρδου και της Ελοίζας που συγκλόνισε το Παρίσι του 1100

[video=youtube;o34D7xKzewI]http://www.youtube.com/watch?v=o34D7xKzewI[/video]

"Σφραγισμένα χείλη" - "The Reader" -2009,σκην. Στίβεν Ντάλντρι από το βιβλίο "Διαβάζοντας στη Χάννα" αυτοβιογραφία του Μπέρναρντ Σλινκ πρωτ.Κειτ Γουίνσλετ,Ρέιφ Φάινς

Ο παράξενος έρωτας ανάμεσα σ'έναν έφηβο και μία δεσμοφύλακα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης...

Last edited:
Οι πρώτες ταινίες που μου έρχονται στο μυαλό είναι το "4 γάμοι και 1 κηδεία" και το "Λογική κι Ευαισθησία". Νομίζω πως ο Χιου Γκραντ είναι εξαιρετικός σε αυτό το είδος.

Η αγαπημένη μου ρομαντική κομεντί είναι το You've Got Mail. Ενώ δεν είναι καμιά συγκλονιστική ταινία, τη βλέπω από μικρή και πλέον την υπεραγαπώ! Άλλες ρομαντικές ταινίες που μου αρέσουν είναι το Love Actually, η Λογική και Ευαισθησία, η Ερωτευμένη Τζέην, η Μελωδία της Ευτυχίας (όχι ακριβώς ρομαντική, το ξέρω), η Μαγεμένη, Μια Βραδιά στο Νόττινγκ Χιλ... και πολλές άλλες. :))))

Αυτές που βλέπω ξανά και ξανά:
-"It happened one night"
-"Love Actually",την βλέπω κάθε Χριστούγεννα
-"The notebook"
-"Notting Hill"
-"Jane Eyre"(2011)(Michael Fassbender,ο αγαπημένος μου κύριος Ρότσεστερ)

Πριν το δω πίστευα πως θα είναι η καλύτερη ταινία. Περίμενα να είναι παραπάνω δεν ξέρω, πάντως δεν είναι αυτό που περίμενα.

Βασικά έχω πάρα πολύ καιρό να δω κάποια ρομαντική ταινία εφόσον πιστεύω πως τώρα πια αυτά γίνονται πραγματικά μόνο στις ταινίες και όχι στην πραγματική ζωή, μόνο στις ταινίες θα έχεις ευτυχισμένο τέλος, όχι σε μια σχέση. Ακόμη και αν υπάρξει δεν θα είναι τελείως πραγματικό αλλά θα είναι μια ψευδαίσθηση, μια ουτοπία που δεν θα θες να καταλάβεις πως αυτό που ζεις είναι ένα ψέμα. Πάντως αν βρείτε καμιά καλή ρομαντική ταινία πείτε μου και μένα, ευκαιρία να κλάψω και για τα δικά μου.

Γιατί τόση απαισιοδοξία; Φυσικά και γίνονται και στην πραγματική ζωή όμορφες σχέσεις και δεν είναι μια ουτοπία που στην πραγματικότητα είναι ένα ψέμα. Η ζωή είναι όμορφη και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι την κάνουν ομορφότερη :γιούπι:

Εγώ θα ήθελα να δω καμιά γλυκιά ρομαντική ταινία και στο σινεμά τέλος πάντων. Όλο σούπερ ήρωες και θρίλερ και ελληνικά. Ας βάλουν και τίποτα να ερωτευτούμε επιτέλους.... :ρ

@Αλίκη, ίσως η ταινία "Από έρωτα..." να είναι αυτό που ζητάς, ψάξτο.
Ο Αντώνης Γκαλιμάνης (Θοδωρής Αθερίδης) είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα (Παναγιώτα Βλαντή), όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Άννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Τι θα συμβεί όταν η Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Η ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Θοδωρή Αθερίδη, έχει μεταφερθεί σε ένα πλούσιο κινηματογραφικό παζλ χαρακτήρων και καταστάσεων. Στόχος του στη δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά ήταν να “ξεδιπλώσει” την ιστορία σε μια εμπειρία που απορροφά και παρασύρει το θεατή σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα που τον προτρέπουν να αναζητήσει και τις δικές του αλήθειες. Η αφήγηση γίνεται σε δύο χρόνους, της μνήμης και του παρόντος, ενώ η ιστορία έχει εμπλουτιστεί με χαρακτήρες, τοποθεσίες και γεγονότα που δίνουν στην ταινία επιπλέον δυναμική και κρατάνε αμείωτη την περιέργεια και το ενδιαφέρον. Η συνεχής δράση περνάει από το γέλιο στη συγκίνηση, από την αποκάλυψη στην αναζήτηση της αλήθειας, υποκειμενικής και αντικειμενικής.