Οι αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες

"Laws in attraction" με τους Pearce Brosnan και Julian Moore φρέσκους και όμορφους στη Ν. Υόρκη.

Το βλέπω συνήθως μεσημέρια Κυριακής με καμένο εγκέφαλο από τις σκοτούρες ... :μόκο: :))))

Οι ανθισμενες μανωλιες , εκπληκτικη ταινια πιο ρομαντζο δεν γινεται αλλα και παρειστικη συγχρονως! Φυσικα δεν μας εξηγει στο τελος καποια πραγματα οσον αφορα την σελμπι αλλα ο τροπος που δινεται η ολη ιστορια ειναι παραμυθενιος! Τεσπα εχοντας διαβητικο στο σπιτι, ινσουλοεξαρτωμενο χρονια δεν αντιλαμβανομαι πολλα στην περίτωση της σελμπι παλι παθαινει υπογλυκαιμια πχ και συνερχεται με ενα φλυτζανι χυμου, δεν παει ετσι, τα συμπτωματα της ειναι σοβαρα στην ταινια θα ηθελε πολλα παραπανω να συνερθει μετα οι διαβητικοι γεννουν παιδια μια χαρα

Η σιωπή των αμνών

Εμένα η αγαπημένη μου ρομαντική ταινία είναι "Η σιωπή των αμνών". Δεν είναι ρομαντική η σκηνή αυτή;

Πρώτη φορά νομίζω ότι γίνομαι κακός στο φόρουμ και να γιατί:
Στο σπίτι: Όταν ξεκινώ να δω μια ταινία, εισβάλει η γυναίκα μου ή η πεθερά μου και αλλάζει το κανάλι με την ιαχή “ρομαντικό – ρομαντικό”.:χαχαχα:
Στην εφημερία: Όταν μείνει λίγος χρόνος για να δω ειδήσεις, εισβάλει η νοσηλεύτρια της βάρδιας και αλλάζει το κανάλι με την ίδια ιαχή.:χαχαχα:
Γράφτηκα κι εγώ στη λέσχη για να γλιτώσω... :μουάχαχα:

Last edited:
Χθες βράδυ με το "Ανθισμένες Μανώλιες" ούτε στις διαφημίσεις δεν μπορούσα να αλλάξω κανάλι.
Εντάξει, θα πω και εγώ μερικές ταινίες του είδους που μου αρέσουν: Εκείνο το καλοκαίρι, Όσα παίρνει ο άνεμος... αυτά.
Από σειρές μου άρεσαν: το "άγγιγμα ψυχής" και "τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας"

Last edited:
Για τις ανθισμενες μανολιες δικαιολογουνται πληρως, να σου πω βρε μακρυγιαννη σαν γιατρος καταλαβες τι διαβητη ειχε η σελμπι και δεν μπορει να κανει παιδια και στο τελος πεθαινει κουφο! Σιγουρα εχει τυπου 1 αλλα ποσο παιδια με τυπου 1 δεν ζουν και δεν κανουν και οικογενεια; πολυ μη αλιθηνο ηταν

Να σου πω, δεν το είδα όλο γιατί διάβαζα. Σήμερα οι γυναίκες με τύπου 1 διαβήτη κάνουν παιδιά με κίνδυνο πάντα. "Κυήσεις υψηλού κινδύνου." Την εποχή του έργου ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγαλύτερος.
Το "άγγιγμα ψυχής" με το Ζαλμά σου άρεσε;

Α οκ ετσι εξηγειται, φυσικα γιατι πεθαινει η κοπελα δεν μας το λεει
Το αγγιγμα ψυχης καθολου μα καθολου το νησι λατρευω και την προβα νυφικου

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Α, βρε Μακρυγιάννη γέλασα πολύ με την πλοκή σου :χαχαχα: Πάντως για μένα, οι Ανθισμένες Μανόλιες δεν είναι ούτε κομεντί ούτε ρομαντικό, αλλά δράμα, και μάλιστα ιδιαίτερα δακρύβρεχτο.

Izi χαρακτηριζεται κωμωδια . Διαβασα την ιστορια της ταινιας και ειναι αληθινη περα για περα η ιστορια της σελμπι , πεθανε πολυ νεα απο επιπλοκες του διαβητη και την ελεγαν σουζαν πραγματικα! Απιστευτο αδελφη του ανθρωπου που εγραψε το σεναριο ηθελε να ξεπερασει τον θανατο της σουζαν, γι αυτο εγινε η ταινια?

Last edited:
@Αριάδνη: Η γυναίκα μου (γιατρός κι αυτή) μου λέει ότι η πρωταγωνίστρια εκτός που είχε διαβήτη 1, δεν πρόσεχε καθόλου. Αυτό είναι καταστροφικό. Οδηγεί στο θάνατο κατευθείαν. Εμένα το "άγγιγμα ψυχής" μου άρεσε. Ο Ζαλμάς στον καλλίτερο ρόλο του. Το Νησί ναι μου άρεσε πολύ, για πολλούς λόγους. Την πρόβα νυφικού δεν κατάφερα να τη δω γιατί δεν μου άρεσε.
@Ιζι: Και εγώ ρομαντικός είμαι, όσο όλος ο κόσμος, αλλά στο τέλος θα με κάνουν λάτρη του θρίλερ οι νοσηλεύτριες και η γυναίκα μου.

Μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της ιατρικής των τελευταίων δεκαετιών είναι η 'συνθετική' ινσουλίνη. Πριν τον πόλεμο, αλλά και τη δεκαετία του 50-60 οι διαβητικοί τύπου 1 πέθαιναν πριν τα 25-30 χρόνια τους

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Izi χαρακτηριζεται κωμωδια . Διαβασα την ιστορια της ταινιας και ειναι αληθινη περα για περα η ιστορια της σελμπι , πεθανε πολυ νεα απο επιπλοκες του διαβητη και την ελεγαν σουζαν πραγματικα! Απιστευτο αδελφη του ανθρωπου που εγραψε το σεναριο ηθελε να ξεπερασει τον θανατο της σουζαν, γι αυτο εγινε η ταινια?
Και μόνο απ' την περιγραφή σου είναι να απορεί κανείς γιατί τη χαρακτηρίζουν κωμωδία. Είναι ένα δακρύβρεχτο δράμα, μόνο που στην αρχή ρίχνεις και μερικά χαμόγελα, έτσι για να προετοιμαστείς για τη μαυρίλα στη συνέχεια :μαναι: Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε η ταινία, όμως δεν την ξαναβλέπω.

Επειδη ειμαι εξω δεν μπορω να σας βαλω το λινκ με την αυθεντικη ιστορια της κοπελας! Γιατι την βαζουν στο ειδος της κωμωδιας τι να πω , δεν καταλαβαινω παντως η ιστορια διαδραματιζεται αρχες του 80' η σελμπι οντως δεν κανει οτι της λενε πχ. Δουλευει ως νοσοκομα- μαια και καθεται ωρες ορθια με εφημερειες ?γενικα ειναι αμελης ως προς ολα και θελρι να ζησει ως 21 ετων στο επακρο δηλ.η ταινια ειναι ροναντικη λογω του ολου σκηνικου του γαμου, της σκηνοθετικης ματιας κτλ

ναι και μονο που είναι αληθινη ιστορια , την εκτιμάς ακομα πιο πολύ και μιλα και περισσοτερο στην ψυχη σου
άλλες ρομαντικες ταινιες που μου αρεσουν
η περηφανεια και προκατάληψη του 2005
το christmas kiss
τα χρονια της αθωότητας
και άλλες πολλες

εγω θα κτυπησω καταρχην το "κοριτσια στον ηλιο" παραπεμπει στα εφηβικα μου χρονια
τον τιτανικο
και το notebook

το τελευταιο ταγκο στο παρισι που ανεφερε καποιος συναδερφος δεν μπορεσα να πω πανω απο το 7ο λεπτο και μου συμβαινει πολυ σπανια εμενα αυτο

Το The Notebook (2004)
Αυτη η ταινία ηταν προτροπή πολυ αγαπημένης φιλης στην οποία (ταινία, όχι φιλη) δεν μου άρεσε καθολου η μεταξυ τους σχεση εως ότου καταληξουν να ειναι μαζι (:νύστα:), όσο μου άρεσε τι συνέβη αφού η κυρία (Gena Rowlands) αρρώστησε. Μου αρεσε και με θυμωσε ταυτοχρονα ο εγωισμος και η προσπαθεια του συζυγου να την επαναφερει. Πολύ ομορφη η Ανταμς, πολύ πολυ ομορφος ο Γκόσλινγκ, όλοι ομορφοι τελος πάντων.
Σημασία εχει ν' αγαπάς
Οι γεφυρες του Μάντισον, μια ταινια που απολαυσα την Στριπ, ως συνηθως, ενω το βιβλιο ειναι μετριοτατο, κατα τη γνώμη μου.
Νομιζω η Στριπ μου αρεσει σε καθε ταινια, ακομη και σε κεινη που υποδυεται την Τζουλια Τσάιλντ* και εκανε με τον συμπρωταγωνιστη της ενα απο τα πιο ακομπλεξάριστα ζευγαρια που θα ζηλευα, αν ποτέ πετυχαινα στην πραγματικη ζωη.
Dolls
Τα φτερα του ερωτα, απο τις πιο αγαπημένες μου ταινιες
Τιγρης και Δράκος
Up
Annie Hall

*χαρη σε αυτη εμαθα να φτιαχνω sole meunière