Οι βιβλιοθήκες μας

Η (κύρια) βιβλιοθήκη μου (υπάρχουν μερικές ακόμα, πιο μικρές). Το μόνο πράγμα για το οποίο είχα ξεκάθαρη γνώμη όταν μπήκα σ' αυτό το σπίτι. Πάνω πάνω τα λεξικά (πλέον απαραίτητα μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, δυστυχώς, αν και σκοπίμως έχω αφήσει χώρο και μελλοντικές αγορές), δυο σειρές με ξενόγλωσσα βιβλία, μερικά κλασικά που έφερα από το πατρικό μου... Γενικώς βιβλία που αγαπώ πολύ, και που έχω διαβάσει ξανά και ξανά...
 
Όλες οι βιβλιοθήκες σας είναι υπέροχες!!:)


Βρε Καστάλια τι ωραία βιβλιοθήκη που έχεις..την λάτρεψα!
 
Όντως Καστάλια, πολύ όμορφη!! :)
Εμένα η δική μου είναι μικρή ακόμη (σαν εμένα :ρ ) αλλά μεγαλώνει σταδιακά!! Κι είμαι περήφανη γι' αυτή... :γιούπι:
 
Εδώ η μικρή "φοιτητική" μου βιβλιοθήκη :)))


Στο πάνω ράφι ότι λογοτεχνικό έφερα μαζί μου και στα δυο κάτω της σχολής.
Επισημαίνεται ότι τα βιβλία -όσο είναι αυτό δυνατόν- είναι τοποθετημένα κατά ύψος και πάχος (αν γινόταν και βάρος) :ρ

Και εδώ ο απέναντι τοίχος
 
Last edited by a moderator:
Πολύ όμορφη Υπεράνθρωπε!!
(Πρώτη φορά βλέπω ταξινόμηση άνα ύψος και πάχος και μ αρέσει, ίσως το δοκιμάσω κι εγώ!)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Πέρα από την πλάκα, υπάρχει κανείς που τα έχει κατά χρώμα να μας δείξει φωτογραφία;
 
Σήμερα έφερε ο ξυλουργός την καινούρια βιβλιοθήκη στο σπίτι. Ανυπομονώ να πάω Ελλάδα τα Χριστούγεννα να τη γεμίσω.

 
Το πόσο ζήλεψα τις βιβλιοθήκες σας δεν λέγεται!

Πριν δύο χρόνια άλλαξα σπίτι και πλέον έχω, βιβλιοθήκη-ντουλάπα-γραφείο σε ένα!

Τώρα πως γίνεται αυτό...θα δείτε!

χμμμ. δεν θα δείτε τελικά. μα, πως ανεβάζουμε φωτογραφίες; Θα προσπαθήσω και επανέρχομαι :)
 
@Καλλίστη υπάρχει σχετικό νήμα στην αρχική σελίδα (για το ανέβασμα φωτογραφιών). :)
 
Πολύ ωραίες φωτογραφίες! Με κάνουν να θέλω να τις δω όλες αυτές τις βιβλιοθήκες από κοντά...

Εγώ δυστυχώς, λόγω του ότι μαζί με βιβλία έχω και πολλά CD και βινύλια, και, κυρίως, λόγω χώρου (ή, καλύτερα, έλλειψής του), δεν έχω όλα τα βιβλία μαζεμένα σε μία βιβλιοθήκη - ούτε καν σε ένα δωμάτιο. Και το χειρότερο, πολλά βρίσκονται σε διπλές σειρές, με την μπροστά σειρά να κρύβει την πίσω. Οπότε δεν μπορώ να βγάλω κάποια καλή φωτογραφία. Ίσως στο μέλλον, σε μεγαλύτερο χώρο και με καλύτερη οργάνωση, να μαζευτούν και να φωτογραφηθούν.
 
Βλέποντας αυτές τις βιβλιοθήκες μου γεννιέται η επιθυμία να γίνω διαρρήκτης και να κλέβω μόνο βιβλία, θα φτιάξω μια βιβλιοθήκη και σε κάθε ράφι θα βάλω μία ταμπελίτσα με την οδό και τον αριθμό από όπου έχουν προέλθει τα βιβλία.
Παρότι η ζήλια είναι το ποιο βλακώδες συναίσθημα που υπάρχει και ή έννοια της ιδιοκτησίας είναι έννοια αμφιλεγόμενη δεν μπορώ να μη ζηλέψω βλέποντας τα βιβλία που έχετε συγκεντρώσει.
 
Βλέπω τις δικές σας φωτογραφίες και ζηλεύω! Θα ήθελα να ανεβάσω κι εγώ, όμως οι βιβλιοθήκες μου είναι ασφυκτικά γεμάτες όχι μόνο με βιβλία, αλλά με διακοσμητικά μπροστά από τα βιβλία (!) οπότε τα βιβλία λειτουργούν ως καμβάς παρά αναδεικνύονται... (μου αρέσουν όμως έτσι είναι η αλήθεια)
 
Η δική μου βιβλιοθήκη

Αυτή είναι η δική μου βιβλιοθήκη:γιούπι:. Μαζεύω βιβλία από 15 χρονών. Έχω περίπου 5.000:τρέλα:. Η εγκυκλοπαίδεια που φαίνεται πίσω από το γραφείο είναι η Πάπυρος-Laruse-Britanica (61 τόμοι) που την πήρα με κουπόνια από το περιοδικό "Τηλεθεατής" το 1990-91. Έναν τόμο κάθε βδομάδα:ουχ:. Αριστερά από το πάνω ράφι της εγκυκλοπαίδειας είναι τα Άπαντα του Παπαδιαμάντη και του Σουρή, η Ιστορία της Κρήτης του Ψιλάκη και η Οδύσσεια του Καζαντζάκη:προσκυνώ:.
Δεξιά από το ίδιο ράφι είναι η ιστορία του ελληνικού έθνους του Παπαρηγόπουλου και οι αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες (εκδόσεις Εστίας). Τα κίτρινα πάνω από την πόρτα είναι τεύχη του National Geographic και του περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη (Πάπυρος). Πάνω από την εγκυκλοπαίδεια είναι τα φοιτητικά βιβλία και γενικά της δουλειάς μου. Στον αριστερό τοίχο έχω κυρίως λογοτεχνία, αλλά και βιβλία της δουλειάς μου που χρησιμοποιώ συχνά.Έχω και μερικά σπάνια βιβλία (όχι πολλά, αλλά αγαπημένα :γιούπι:). Στο δεξιό τοίχο Δοκίμια, Ιστορία της τέχνης, βιβλία Υπολογιστών, Λεξικά, Διδακτορικές Διατριβές κλπ.
Είναι από φτηνή ξυλεία με επένδυση μαόνι και οξιά. Ευτυχώς δεν έχει σκεβρώσει. Φτιάχτηκε σε τρεις φάσεις σε διάστημα 25 ετών.
Έχει πλάτη, δηλαδή είναι κλειστή από πίσω. Ακόμη προβληματίζομαι αν έκανα καλά που έβαλα πλάτη:μήπως;:. Τα βιβλία πρέπει να αερίζονται.
Έχω βιβλία και σε άλλα δωμάτια και ένα σημαντικό αρχείο αντιστασιακής οργάνωσης της γερμανικής κατοχής που είναι μισή ντουλάπα. Αυτό είναι μια άλλη ενδιαφέρουσα ιστορία:).
Στον "κενό" χώρο κοντά στην πόρτα έχω φτιάξει ένα μικρό εργαστήριο βιβλιοδεσίας, κυρίως για συντήρηση δικών μου βιβλίων.
 
Last edited by a moderator:
Top