Οι βιβλιοθήκες μας

Μερικές φωτογραφίες δεν φαίνονται γιατί οι ιστότοποι που τις φιλοξενούν έχουν κλείσει ή έχουν γίνει συνδρομητικοί :(

@Μακρυγιάννη εξαιρετικη βιβλιοθηκη!! Και σε οργανωση και σε θεματολογια....Μου φαινεται καποια στιγμη πρεπει να σου στειλω μηνυμα περι βιβλιοδεσιας και αποριων ή να ανοιξουμε αναλογο νήμα !!
Εφυγε και η Διατσέντα που φαινεται ηξερα καμποσα στο θεμα και κλαφτα -.-

Ευχαριστώ Μεφι- Μετά τις γιορτές θα προσθέσω ακόμη ένα μέτρο ράφια, γιατί γίνεται το αδιαχώρητο πάλι από βιβλία σε όλο το σπίτι. Μετά τέλος. Δεν έχω άλλο χώρο. Γιαυτό προσπαθώ να αγοράζω λίγα και καλά βιβλία πια. Από βιβλιοδεσία δεν ξέρω πολλά. Ένα σεμινάριο είχα κάνει. Θα χαρώ πάντως να ανοίξουμε τέτοιο νήμα.:)

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μέσα στις γιορτές μού χάρισαν ένα κουτί σοκολατάκια από την Ιταλία. Τα σοκολατάκια ήταν συνηθισμένα, όμως δείτε πόσο όμορφο είναι το κουτί (μεταλλικό κι ανάγλυφο):

Θέλησα να το αξιοποιήσω κάπως μέσα στο σπίτι, κι έτσι το έβαλα στο αγαπημένο μου ράφι της βιβλιοθήκης:

Μου αρέσει, όμως δεν ξέρω αν πηγαίνει. Πιστεύετε ότι ταιριάζει; Έχει κανείς καμιά ιδέα πώς αλλιώς μπορώ να το αξιοποιήσω; :χμ:

Συμφωνω με Κορτο. Αλλη ιδεα θα μπορουσες να το βαλεις και στον τοιχο. Σαν καδρακι. Το κουτι όντως πολυ όμορφο.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Μάλλον μ' αρέσει. Δεν είμαι 100% σίγουρη. Κάτι στο συνδυασμό Κινγκ-Φελίνι με προβληματίζει. :ρ Χρυσόστομε εννοείς το καπάκι μόνο; Ή όλο το κουτί; Έχει όγκο...

Εγω ελεγα για όλο το κουτι γιατι απο την φωτο μου φανηκε λεπτο. Αν ειναι χοντρο μονο το καπακι.

Πολύ ωραίο το κουτάκι!! :) Να πω, ένα άσχετο; Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία που έχουν «σπασμένη» ράχη, τόσο ώστε να φαίνονται ότι είναι διαβασμένα, όπως έχεις του Κινγκ. :ναι:

Πολύ ωραίο το κουτάκι Ίζι!
Μου αρέσουν πολύ αυτές οι παλιές αφίσες σινεμά, όταν γίνονται κάτι τέτοιο ή παρόμοιο!

Με αφορμή το ξέθαμα του νήματος είδα ότι οι περισσότερες φωτογραφίες χάθηκαν, μαζί και της δικής μου βιβλιοθήκης.
Κρίμα :ουχ:

Θα κοιτάξω μήπως τις ξαναβρώ και τις ξαναβάλω.
Δεν παίζει να βγάλω νέες φωτό, διότι (δυστυχώς) το διαμέρισμα με τη βιβλιοθήκη μου, έχει νοικιαστεί όπως ήταν επιπλωμένο (πόρκα κρίσι)

Στη βιβλιοθήκη μου πρόσθεσα μερικά ράφια, με σκοπό να μαζέψω εκεί ότι έχει κάποια συλλεκτική αξία. Τελικά ήταν λίγα, αλλά αγαπημένα!:αγαπώ:

Last edited by a moderator:
'Οχι.
Στο κάτω ράφι το μαύρο κάτω αριστερά είναι Βιβλος στην καραμανλίδικη γραφή και μερικά Γαλλικά βιβλία του 19ου αιώνα από πάνω του.
Στο μεσαίο ράφι το τεράστιο βιβλίο (οριζόντιο κάτω αριστερά) είναι του 1831: Biblia sacra polyglotta (Bagsteriana Bible). Πάνω του ένα λεξικό του 20ου αιώνα. Τα δεμένα όρθια στο ίδιο ράφι είναι παλιά ιατρικά βιβλία και δύο του 18ου αιώνα (αρχαία ελληνική ποίηση και Θουκιδίδης)
Στο πάνω ράφι τα άπαντα του Πλάτωνα του 1781 (12 τόμοι)

Last edited:

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Έμοιαζαν εξωτερικά με τα δύο δικά μου όμως τότε μάλλον όλα είχαν παρόμοιο δέσιμο.
Το 1950 γράφει μέσα πρώτη έκδοση.

Στο κάτω ράφι το μαύρο κάτω αριστερά είναι Βιβλος στην καραμανλίδικη γραφή και μερικά Γαλλικά βιβλία του 19ου αιώνα από πάνω του.
Στο μεσαίο ράφι το τεράστιο βιβλίο (οριζόντιο κάτω αριστερά) είναι του 1831: Biblia sacra polyglotta (Bagsteriana Bible). Πάνω του ένα λεξικό του 20ου αιώνα. Τα δεμένα όρθια στο ίδιο ράφι είναι παλιά ιατρικά βιβλία και δύο του 18ου αιώνα (αρχαία ελληνική ποίηση και Θουκιδίδης)
Στο πάνω ράφι τα άπαντα του Πλάτωνα του 1781 (12 τόμοι)
Απαιτείται άμεση επιδρομή στην εν λόγω βιβλιοθήκη ή έστω ξενάγηση με στάσεις και αναμνηστικές φωτογραφίες :ρ

Και η δική μου (μετά από κόπο γιατί δηλώνω άπειρη στο να ανεβάζω φωτογραφίες)

:))

Η βιβλιοθήκη μου πέντε χρόνια μετά: λίγο πιο γεμάτη, λίγο πιο μπάχαλο :χαχαχα:

Και με σαφη βελτιωση στις ικανοτητες της φωτογραφου :)))) Επίσης, βλέπω καλά ή μερικά βιβλία φαίνεται να πετάνε ??

Επεξεργασία: Η φωτο ειναι πλάγια και δεν μου έκοψε...ξέχνα ότι ρώτησα!