Τρελό ξεστράτισμα της κουβέντας νομίζω... Από το σοβαρότατο αρχικό θέμα που είναι η ευθύνη της ανατροφής και παράδοσης στην κοινωνία ενός παιδιού από άτομα των οποίων η ερωτική επιλογή έχει ως τα τώρα θέσει στο περιθώριο της κοινωνίας...μιλάμε για το πώς κανείς διαλέγει πώς θα διαθέσει ερωτικά το σώμα του...λέμε για την σωματική εμπειρία...απομονώνουμε την σωματική εμπειρία από οτιδήποτε άλλο...
Επικεντρώνω στη φράση, "θέτω στο περιθώριο της κοινωνίας".
Για μένα αυτό είναι η φράση κλειδί.
Διαβάζω εσάς κι εμένα μαζί, ακούω τα της Βουλής σήμερα περί συμφώνου συμβίωσης...
(ευλογημένη κι εσύ δεν βλέπεις καμιά κωμωδία επιπέδου Τζέρυ Λούις;;; τη Βουλή βρήκες να δεις;;;
Ξαφνικά όλοι κόπτονται για την υγεία του κοινωνικού μας κυττάρου που προσδιορίζεται στην οικογένεια σαν θεσμό κι όχι σαν σχέσεις σαν δεσμοί αγάπης κι αλληλοσεβασμού.
Κι αυτό είναι κατάντια! Αυτό είναι μέγιστη υποκρισία και ψευτιά!
Απ᾽τη μια θέλουμε διακαώς να εξουδετερωθεί η ομοφυλοφιλία ει δυνατόν πατώντας ένα κουμπάκι. Απαλοιφή βρε αδελφέ...
Απ᾽την άλλη βολικό είναι να υπάρχει αυτός ο κόσμος, απογυμνωμένος από δεσμούς και σχέσεις, γιατί όλο το παιχνίδι κατά την άποψή μας σ᾽αυτό τον κόσμο είναι καθαρά μηχανικό, περιοριζόμενο στο ποιός έχει και τι είδους γεννητικά όργανα και πώς τα διαχειρίζεται...
αυτές τις μέρες κατά ένα μαγικό τρόπο, πέφτω σε μια φράση πάνω, ασυναίσθητα, κάθε πρωί κοντά στις επτάμιση που βγάζω το σκυλί μου βόλτα...με μαρκαδόρο μαύρο και πρόχειρα σ᾽έναν τοίχο πλάι στην πόρτα ενός μαγαζιού...”Πέτρος, κάνω πίπα...” κι ακολουθεί ο αριθμός ενός κινητού τηλεφώνου...
Κι εδώ είναι η ώρα που η αξιοπρέπεια του όρου και της έννοιας του οικογενειάρχη καταλύεται, σ᾽αυτή την αγοραία σχέση που όλοι καλά γνωρίζουμε, πώς εκτρέφει τις κάθε λογής πορνείες...Οικογένεια-Πορνεία θέλουμε! Και δεν χρειάζεται να υπογραμμίσω, ποιοί τροφοδοτούν τα κυκλώματα του ομοφιλοφιλικού αγοραίου έρωτα...Τις Πλατείες Βικτωρίας, Κουμουνδούρου, το Πεδίον του Άρεως, μέρα μεσημέρι...
Αυτό το αντέχουμε, γιατί είναι το αφανές κρυφό και μη ομολογούμενο, είναι αυτό που δεν αγγίζει το οικογενειακό κύτταρο;
Κι ερχόμαστε στον άλλο κόσμο λοιπόν που διάλεξε μεν την ομοφιλοφιλία αλλά δεν στέκεται στην σωματική λειτουργία και βιωματικά απαιτεί το δικαίωμα, οι δεσμοί και σχέσεις αγάπης κι αλληλοσεβασμού που βιώνει, να είναι κατοχυρωμένες με κάποιας μορφής νομικό πλαίσιο, για να μπορεί να μην έχει προσκόμματα στην κοινωνική αυθυπαρξία του. Γιατί ανάμεσα στους ανθρώπους ό,τι επιλογή ερωτική κι αν κάνουν το φυσιολογικό είναι να αναπτύσσονται δεσμοί και σχέσεις αγάπης κι αλληλοσεβασμού.
Κι εμείς λέμε όχι.
Ο "άρρωστος" αυτός κόσμος, όπως θέλουμε να ορίζεται, ο κόσμος αυτός, που τον θέλουμε για τις κουτσουκέλες μας, δραπετεύοντας κρυφά απ᾽τον “υγιή", την ίδια ώρα που επίσημα διαλαλούμε την ακλόνητη πίστη μας στη σημασία της οικογένειας με το άρρεν, το θήλυ και το παιδάκι τους, που έχει προκύψει από την συνουσία των δυό...(κουβέντες που άκουσα στη Βουλή σήμερα)
Εμετό θέλω να κάνω...