Ομοφυλόφιλοι και Υιοθεσία

Και με λίγα λόγια αυτό είναι που προσπάθησα να πω από την αρχή αυτού του θέματος, εκτός από μια ομολογουμένως λίγο επιθετική διάθεση που μου βγήκε από κάποιο αημείο και μετά.. Το εξέφρασες τέλεια!
 
Πρώτα θα σχολιάσω ότι το ίδιο το άρθρο μας τα έλεγε λίγο μπερδεμένα: Στην αρχή καταλάβαινε κανείς ότι η κοπέλα θα μιλούσε για την ψυχολογική ανάπτυξη της ως υιοθετημένο παιδί αλλά μετά, καθώς μου φαίνεται, το θέμα άλλαξε τελείως και κατέληξε να μας λέει ότι, στην ουσία, στον Καναδά απαγορεύεται να είσαι ρατσιστής σε σεξουαλικές και φυλετικές μειονότητες. Αν ισχύουν όλα αυτά που λέει, όντως στον Καναδά η πολιτική ορθότητα έχει χτυπήσει κόκκινο! Πάντως, ορισμένα από τα παραδείγματα και τα επιχειρήματα που παρέθεσε είναι κάπως σαθρά/ακατανόητα, συγκεκριμένα βρίσκω προβληματικά τα εξής τρία:
Η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ένα παιδί έχει το δικαίωμα να μένει με τους βιολογικούς του γονείς. συμφωνώ και επαυξάνω και δεν νομίζω να διαφωνεί και κανείς. Όμως, ξέρεις, τα παιδιά που δίνονται για υιοθεσία είτε είναι ορφανά είτε τα έχουν εγκαταλείψει οι πραγματικοί τους γονείς, δεν τα κλέβουν από τους γονείς τους για να τα δώσουν σε άτεκνα ζευγάρια/ομοφυλόφιλους(μια και για το δεύτερο συζητάμε εδώ μέσα).
Στο κείμενο συνδέεται πάρα πολύ στενά το δικαίωμα γάμου των ομοφυλόφιλων με την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Είμαι η μόνη που βρίσκει ότι άλλο θέμα είναι το ένα άλλο θέμα το άλλο; Ως τώρα ο γάμος ήταν συνδεδεμένος, αυτονόητα, με ζευγάρι άντρα-γυναίκας. Αυτό ήταν καλό. Για τη ρύθμιση των έννομων συμφερόντων των ομόφυλων ζευγαριών προτάθηκε το δικαίωμα γάμου και σε αυτά τα ζευγάρια. Και αυτό είναι καλό, καθώς μπορούν να ρυθμιστούν ευκολότερα διαδικαστικά που αφορούν τη σχέση δύο ανθρώπων, όπως κληρονομικά, ζητήματα υγείας και τέτοια. Επίσης, από ότι ξέρω, το δικαίωμα γάμου των ομοφυλόφιλων δεν καταπατάει κάποιο δικαίωμα των ετεροφυλόφιλων, ούτε αποτελεί επιβάρυνση για το κράτος και το μόνο πρόβλημα που έχει είναι ότι χαλάει την αισθητική κάποιων ανθρώπων. Αντίθετα, η υιοθεσία, επειδή συνδέεται με ένα τρίτο άτομο, μικρής ηλικίας, χρειάζεται πάρα πολύ προβληματισμό, καθώς η κοινωνία χρειάζεται σταθερούς ψυχολογικά ανθρώπους. Οπότε, θεωρώ ότι δεν συσχετίζονται τα δύο ζητήματα σωστά, καθώς ο γάμος αφορά μόνο το ζευγάρι, ενώ η υιοθεσία τη διάπλαση ενός νέου ατόμου. Εδώ που τα λέμε, συμφωνώ με το Φαροφύλακα, ας περιοριστούμε στα ετερόφυλα ζευγάρια για γονείς. Ήδη στις συμβατικές οικογένειες είναι πιθανό να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στα παιδιά. Αν προστεθεί και το μη συμβατικό στα φύλα, το μόνο αποτέλεσμα θα είναι ένα φοβερό μπέρδεμα.
Δεν καταλαβαίνω πώς συσχετίζεται το δικαίωμα του συνεταιρίζειν με την απαγόρευση των απόψεων περί γκει γάμου και υιοθεσίας. Εντάξει, λέει ότι απαγορεύτηκαν κάποιες ομαδούλες θρησκευτικά αυστηρές, πράγμα που, φυσικά, σωστό δεν το λες. Όμως, αν αυτές οι ομαδούλες χρησιμοποιούσαν ρατσιστικό λόγο που προέτρεπε σε πράξεις βίας, λογικό δεν ήταν να απαγορευθούν; Η συγγραφέας μας διηγείται επίσης την περίπτωση ενός τύπου που τον καταδικάσανε για ρατσιστικό λόγο, επειδή μοίραζε φυλλάδια για την ομοφυλοφιλία. Αποκλείεις δηλαδή να χρησιμοποιούσε όντως ρατσιστικό λόγο, του τύπου "εξαφανίστε τους ομοφυλόφιλους", ή να έγραφε ότι είναι ασθένεια(όταν θεωρούσαν την ομοφυλοφιλία ασθένεια και προσπαθούσαν τη θεραπεύσουν με ιδιαίτερα σκληρούς τρόπους, πολλές φορές η υπόθεση κατέληγε σε τραγωδία, για αυτό σταμάτησε να θεωρείται ασθένεια από τους ψυχολόγους-ψυχιάτρους).
Για τη χρήση ουδέτερου-άφυλου λόγου θα συμφωνήσω ότι είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, που παρατηρείται ιδιαίτερα στα αγγλικά. Για παράδειγμα, πολλές φορές, χρησιμοποιείται σε επίσημο λόγο/έγγραφα, το they, αντί για he/she. Πάντως, μη φοβάσαι, δεν νομίζω ότι ποτέ η ελληνική γλώσσα θα καταλήξει να χρησιμοποιεί επίκοινους τύπους, καθώς στα ελληνικά είναι πολύ δύσχρηστοι :ρ Για αυτό, όμως, καλύτερα να ανοιχθεί καινούριο νήμα, στα γλωσσολογικά:)

Πάντως, δεν νομίζεις ότι είναι λίγο βαρύ, αγαπητέ Τζαρλαξλ, να αποκαλείς θολοκουλτουριάρηδες αυτούς που συμφωνούν με την υιοθεσία από γκει ζευγάρια; Δεν είναι κακό να διαφωνείς, το αντίθετο μάλιστα, αλλά εγώ προσωπικά δεν είδα κάτι θολό στην όλη συζήτηση και τα επιχειρήματα που παρατέθηκαν. Φιλικά.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Το κείμενο είναι όντως ενδιαφέρον, όμως το δίλημμα που συζητάμε εδώ είναι ανύπαρκτο. Αν είχαμε ένα βρέφος προς υιοθεσία που να το διεκδικούσαν δυο εξίσου κατάλληλα ζευγάρια, ένα ομόφυλο κι ένα ετερόφυλο, τότε ναι ας πήγαινε στο ετερόφυλο για να μην έχει το παραμικρό μπέρδεμα στο μέλλον σχετικά με το φύλο του και τα φύλα γενικώς. Όμως δεν είναι αυτό το δίλημμα. Αυτή η πιθανότητα είναι πολύ-πολύ μικρή. Το δίλημμα μπορεί να είναι ίδρυμα ή οικογένεια; Ζωή σε άθλιες συνθήκες ανεμβολίαστο και υποσιτισμένο (για παιδιά του τρίτου κόσμου) ή οικογένεια;

Συζητάμε για το αν πρέπει να αναγνωριστεί με νόμο το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων να υιοθετούν παιδιά ως ζευγάρια. Γιατί ήδη, αυτή τη στιγμή, ο νόμος επιτρέπει σε έναν άντρα ή μια γυναίκα μόνη της να υιοθετήσει παιδί ή τουλάχιστον να το προσπαθήσει (και ακολούθως, αν τα καταφέρει, να το μεγαλώσει μαζί με τον/τη σύντροφό του/της). Όμως στην Ελλάδα είναι ελάχιστα τα υγιή βρέφη που βρίσκονται σε κρατικά ιδρύματα και είναι ελεύθερα προς υιοθεσία (δεν φταίνε δηλαδή μόνο οι χρονοβόρες διαδικασίες και η γραφειοκρατία). Αυτά τα βρέφη σχεδόν πάντα δίνονται σε κατάλληλα ετερόφυλα ζευγάρια. Αυτό δεν πρόκειται να το αλλάξει κανένας νόμος. Ένα κατάλληλο ετερόφυλο ζευγάρι μπορεί να περιμένει και πέντε χρόνια ή και παραπάνω για να υιοθετήσει υγιές βρέφος νόμιμα, όχι επειδή κάποιο κακό σύστημα καθυστερεί τις διαδικασίες αφήνοντας το μωράκι να μεγαλώνει στο ίδρυμα, αλλά ακριβώς επειδή τα μωρά αυτά είναι ελάχιστα και η λίστα αναμονής τεράστια!

Με τα υπόλοιπα, όμως, τι γίνεται; Αν κάποιος είναι διατεθειμένος να υιοθετήσει ανάπηρο ή μεγάλο σε ηλικία παιδί τότε, προφανώς, οι διαδικασίες κινούνται γρήγορα και το παιδί πηγαίνει μέσα σε λίγους μήνες στη νέα του οικογένεια. Έλα όμως που τα παιδάκια αυτά σχεδόν κανείς δεν θέλει να τα υιοθετήσει. Λέω για παιδάκια που αλλάζουν ανάδοχες οικογένειες και περιβάλλον συνεχώς και δεν στεριώνουν πουθενά. Παιδάκια ανάπηρα, εξαρτημένα από ουσίες. Εφήβους. Αυτά δίνονται σε μονογονεϊκές οικογένειες και κατ' επέκταση και σε ζευγάρια ομοφύλων. Στην τελευταία περίπτωση ο νόμος αναγνωρίζει μόνο τον έναν απ' τους δυο συντρόφους ως γονέα/κηδεμόνα. Δεν είναι λογικό, λοιπόν, να υπάρξει μια ρύθμιση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και του δεύτερου γονέα πάνω στο παιδί;

Και πάμε στα βιολογικά παιδιά των ομοφυλοφίλων, που άλλωστε αποτελούν την πλειονότητα των περιπτώσεων. Πρέπει πιστεύετε να αφαιρεθεί απ' τους ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά με φυσικές ή όχι μεθόδους και να τα μεγαλώνουν μαζί με τους συντρόφους τους; Ακόμη κι αν το πιστεύετε, αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Δεν είναι λογική, λοιπόν, η νομική αναγνώριση της πατρότητας ή της μητρότητας και του συντρόφου, που ούτως ή άλλως ήδη μεγαλώνει το παιδί μαζί με τον νόμιμο γονιό;
 
Last edited:
Πάντως, δεν νομίζεις ότι είναι λίγο βαρύ, αγαπητέ Τζαρλαξλ, να αποκαλείς θολοκουλτουριάρηδες αυτούς που συμφωνούν με την υιοθεσία από γκει ζευγάρια; Δεν είναι κακό να διαφωνείς, το αντίθετο μάλιστα, αλλά εγώ προσωπικά δεν είδα κάτι θολό στην όλη συζήτηση και τα επιχειρήματα που παρατέθηκαν. Φιλικά.
Δεν αναφερομουν σε καποιον απο δω μεσα. Εδω μια χαρα συζητηση γινεται.Με το καποιοι εννοουσα, ειτε φιλους μου στο fb, ειτε μελη απο αλλο φορουμ, ειτε απο σχολια χρηστων σε διαφορες ιστοσελιδες.
Εχω παρατηρησει οτι μερικα ατομα θα υποστηριξουν οτιδηποτε προοδευτικο μη τυχον και χαρακτηριστουν οπισθοδρομικοι, ομοφοβικοι ή φασιστες.
Πανω κατω ειναι τα ιδια ατομα που ψηφισαν με χερια και ποδια αυτο που τους υπεδειξε ο πγοοδευτικος Λαζοπουλος.
Θα ειχε ενδιαφερον να παρακολουθουσαμε το γιο καποιου θολοκουλτουριαρη τη στιγμη που θα ανακοινωνε στον πατερα του οτι αποφασισε να παντρευτει με τον Μητσο.
Οσο δε μας αφορα κατι αμεσα ειναι ευκολο να το κρινουμε και να αρχισουμε τις θεωριες. Θα αντεχε ομως κανεις αν ερχοταν ο γιος του και του ελεγε οτι ο Μητσος ειναι ο ερωτας της ζωης του;
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Δηλώνω πρώτη,

αν ο γυιός που θα είχα ερχόταν να μου πει πως θα παντρευτεί το Μήτσο, θα έκανα πάρτυ για χάρη τους...

Τζαρλάξλ, δεν ξέρω τι φρονείς περί γάμου...εγώ τον έζησα 33 ερωτευμένα χρόνια...δεν δείλιασα να τον σταματήσω όταν φθάρηκε...και συνεχίζω να έχω καλή σχέση με τον πρώην σύζυγό μου, γιατί δεν πετάμε 33 χρόνια ό,τι και να έγινε...μιλώ για αγάπη...ΑΓΑΠΗ...μεγάλη κουβέντα..να γίνεσαι μπαρούτι με τον άλλον...να θυμώνεις μ᾽αυτά που κάνει και στο πίσω μέρος του θυμού να είναι μόνο ΑΓΑΠΗ...Κανείς δεν τολμά ισόβιο δέσιμο αν δεν έχει αυτά τα κότσια...κι αν ο Κώτσος μου ήθελε να παντρευτεί το Μήτσο του, εγώ παρτάρα, όχι απλά πάρτυ...

και κάτι ακόμα γιατί δεν κατανόησες ποιοί και γιατί ψήφισαν ΟΧΙ το καλοκαίρι, ούτε κι αυτός που έκανε το δημοφήφισμα το κατανόησε, του ήρθε από κει που δεν το᾽θελε το αποτέλεσμα και γι᾽αυτό παρεξετράπη 180 μοίρες την επομένη...βάζοντας την ουρά στα σκέλια...Ποιός Λαζόπουλος καλέ μου άνθρωπε;;; Έχεις καταλάβει τι γίνεται στη χώρα τα τελευταία χρόνια; Ανήκω στην κατηγορία που έχω δουλέψει όσο δεν λέγεται, μ᾽εξαίρεση τα χρόνια των σπουδών μου, απ᾽τα 22 μου χρόνια...δυό ταμεία ερίζουν ( :ρ ) ποιό θα με πρωτο-συνταξιοδοτήσει και τα δυό σε κλίμακες υψηλές οι εισφορές μου...η πρώτη φάση που δούλευα σαν μισθωτή είχε και ταμείο ασφάλισης τυπογράφων σαν επικουρικό...ισχυρό ταμείο με ανθυγιεινά ένσημα...μου τα ῾τρώνε῾... στον αντίποδα ῾τρώνε῾ το όνειρο των νέων παιδιών...εγώ τουλάχιστον μπόρεσα κι έκανα όσα ονειρευόμουνα...εκείνα;;;

κι αν οι συντάξεις των παπούδων κράτησαν τις οικογένειες στα πόδια τους ως τώρα...πάει κι αυτό το ποδάρι της καρέκλας...αφού το ροκάνισαν οι προηγούμενοι συστηματικά και απροκάλυπτα, τώρα πάνε να το συνθλίψουν όσο δεν πάει άλλο...

Σου συνιστώ να μην γίνεσαι όσο εύκολος είναι ο κόσμος των φόρουμ...

Πολύ εύκολος και χαζά φαρμακερός ο κόσμος των φόρουμ δυστυχώς! Έχω τη χαρά να μετέχω σε δυό όπου οι διάλογοι έχουν επιχειρήματα και στο φμπ να έχω κρατήσει γύρω μου ανθρώπους που έχουν επιχειρήματα κι όχι εύκολες ατάκες για χτυπήματα της πλάκας...οι δε ατακαδόροι που μερικοί φωνάζει από μακριά πως είναι εκ συστήματος, απομονώνονται μόνοι τους κατά κανόνα... μιλώ τώρα για ακραίες περιπτώσεις που κάνουν νήματα σοβαρά ανω κάτω με κοινοτυπίες και σαχλές επιθέσεις...απλά για να σκοτώνουν τον ζαβό τους χρόνο...

Καλημέρα!
 
Διατσέντα συμφωνώ απόλυτα με τη στάση σου. Δεν λέω μεγάλα λόγια, αλλά κι εγώ αυτή θα ήθελα να είναι η αντίδρασή μου αν το παιδί μου είναι ομοφυλόφιλος. Αυτό θεωρώ υγιές. Το να υιοθετήσει και παιδί όμως είναι ένα εντελώς άλλο θέμα.

Τώρα (και κομματάκι οφ τόπικ), επίτρεψέ μου να θεωρώ εύκολη την ατάκα "δεν ήξερε ο Τσίπρας,για καλό πήγαινε αλλά τον φάγανε οι Ευρωπαίοι" που ακούω απ' όσους δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι για άλλη μια φορά... πιάστηκαν κορόιδα. Προσωπικά, έχω δώσει εντολή, τη μέρα που θα πιστέψω έστω και μια λέξη από αυτά που προσπαθούν να μου βάλουν στο κεφάλι οι κανίβαλοι, να μου χώσουν ένα πιστόλι στο στόμα και να μου τινάξουν τα μυαλά στον αέρα.:)
 
Μιας και διάβαζα το βιβλίο "Σολάρις" θα χρησιμοποιήσω μια φράση από τις πολλές που σημείωσα μέσα σε αυτό...

"Οι άνθρωποι θεωρητικολογούν ακόμα και όταν προσέχουν να μην κάνουν αυτό"...

Όσο για τον πρωθυπουργό της "καρδιάς" μας να πω αυτό και τίποτε άλλο... Όταν μιλάμε για μια παρέα που πάει για τσίπουρο δικαιολογείται το "δεν ήξερα", "μπερδεύτηκα", "άλλο περίμενα"...
Όταν μιλάμε για διεθνή πολιτική απλά εκτίθεσαι...

Και για να μην το κουράζουμε, τα πράγματα είναι απλά.... Ο Σαμάρας έπεσε και ανέβηκε ο Τσίπρας για να περάσουν τα σκληρά μέτρα με μια αριστερή κυβέρνηση. Αλλιώς θα είχαμε πόλεμο...
Και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ διότι πολύ απλά δεν υπήρχε ερώτημα, αλλά μόνο απάντηση....
 
Last edited:
Απλά, ρητά και απέριττα. Και συμπληρώνω ότι όχι μόνο το σχέδιο προχώρησε μια χαρά, αλλά καταργήθηκε άλλη μια έννοια, αυτή της αριστεράς. Και ο κόσμος είναι έτοιμος για την επόμενη φάση.
 

Διατσέντα

Λαίδη Βιβλιοδέτρα
Προσωπικά είμαι καλόπιστος άνθρωπος και δίνω εύκολα, ΟΜΩΣ μην αντιληφθώ την πατάτα που μου στήνεις γιατί τότε έχεις τελειώσει...

για μένα η αριστερά έχει τελειώσει απ᾽το 1979...είδα τα όριά της τότε πεντακάθαρα...μετά είχα δυό διλήμματα ιδεολογικά...μου πήρε ως το 2012 περίπου να αποδεχτώ πως πάντα ήμουν εκεί που είμαι τώρα...ιδεολογικά κι όχι πολιτικά ή σαν ακτιβίστρια (δεν έχω πια τα κότσια)...πολιτικά δεν με κερδίζει κανείς και είναι και πολύ αργά πια να με κερδίσει...

Εκείνο που είπα πάντως Χρήστο, δεν είναι πως “ο Τσίπρας δεν ήξερε”, γιατί ήξερε...

Εν τω μεταξύ εγώ έχω κι ένα άλλο “κακό”, ψάχνω πάντα να δω πώς συμπεριφέρεται κάποιος σε όσους έχουν αντίθεση μαζί του...εκεί μετράει η προσωπικότητα και ο Τσίπρας κι όσοι συσπείρωσε εκείνη τη φάση γύρω του κάνανε ένα σαθρό σκάψιμο λάκου σε όσους φύγανε (με τους οποίους δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω ποτέ σχέση, πλην ενός που εκτίμησα για πολλούς λόγους πλην των ιδεολογικών)

ήμουν απ᾽τους καλόπιστους...δεν είμαι πια...

ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν θα με πάρει και κανένας άλλος για κανέναν λόγο...

γυρνώ στην προσωπική στάση στην μικρή μου κοινωνία των δέκα ανθρώπων...

too old to rock & roll

γιατί αν ήμουν νεώτερη, ήξερα τι θα έκανα, αλλά πάλι αυτό που θα ήθελα να έκανα θα διέλυε κάθε άλλη δραστηριότητα που θα είχα και δεν ξέρω αν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου να περιορίζω την δράση μου σε ένα ή πλέον του ενός που θεωρώ σημαντικό... είναι κι αυτό κι εκείνο και τ᾽άλλο που πάντα ήθελα να κάνω...κι αν παντού, επειδή η συνύπαρξη και η δυνατότητα κοινής δράσης είναι θείο δώρο και δύσκολο να επιτυχγάνεται, ξεκινώ απ᾽την βασική αρχή πως όλα είναι προσωπική στάση πρώτα,

λοιπόν στη βάση αυτή ό,τι μπόρεσα έκανα, κι ό,τι μπορώ θα κάνω μέχρι να ξεπνοήσω...

Όσο για το θετό παιδί του ομοφυλόφιλου γυιού μου Κώτσου και του συζύγου του Μήτσου...ωωωωω...τι καλή γιαγιά θα γινόμουν!!!! μαναράκι θα το είχα!!!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
( Εγώ πάντως είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ο Τσίπρας δεν ήξερε την τύφλα του. Είχε πειστεί από Βαρουφάκη κτλ. πως εμείς θα παίζουμε νταούλια, απειλώντας πως θα βγούμε απο το ευρώ ( :ρ ) κι οι άλλοι θα χορεύουνε. Μέχρι που ξύπνησε και πρόλαβε στο τσακ την έξοδο της χώρας από τις φυσικές της συμμαχίες..)
 
Ο Σαμάρας έπεσε και ανέβηκε ο Τσίπρας για να περάσουν τα σκληρά μέτρα με μια αριστερή κυβέρνηση. Αλλιώς θα είχαμε πόλεμο...
(όπως έγινε, άλλωστε και με τους Καραμανλή-ΓΑΠ (καλα δε θυμαμαι το διδυμο;)
Και το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ διότι πολύ απλά δεν υπήρχε ερώτημα, αλλά μόνο απάντηση....
Εχουμε τη Λολα αλλά όχι τον Καρνέησον.
 
( Εγώ πάντως είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ο Τσίπρας δεν ήξερε την τύφλα του. Είχε πειστεί από Βαρουφάκη κτλ. πως εμείς θα παίζουμε νταούλια, απειλώντας πως θα βγούμε απο το ευρώ ( :ρ ) κι οι άλλοι θα χορεύουνε. Μέχρι που ξύπνησε και πρόλαβε στο τσακ την έξοδο της χώρας από τις φυσικές της συμμαχίες..)
Ουφ...! Γκαντ μπλες χιμ!
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Θα το καταργησει, οπως η ΝΔ θα καταργησει τον εκλογικο νομο :ρ
 
Έχει να χαρεί ο υποψήφιος γαμπρός σεμέ και τραπεζομάντηλο, ένα θα σου πω, μέχρι και πιατάκι που βάζουν το μελομακάρονο έχω!

Ναι, υπάρχει τέτοιο πιατάκι! Μη με ρωτάτε τι και πως!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
πιατάκι ειδικό για μελομακάρονο; :χμ:

είπαμε, είναι η εποχή της εξειδίκευσης...
 
Μα τι ωραια νηματα που εχασα οσο ελειπα?Δεεν τα διαβασα ολα ειναι η αληθεια αλλα θα το κανω αργοτερα.Συμφωνω απολυτα με την Ιζι.Και για μενα δεν τιθεται καν θεμα?Το παιδι χρειαζεται απλετη αγαπη.Και ναι ενα ζευγαρι ομοφυλοφιλων μπορει να την δωσει.
Η ελληνικη κοινωνια ειναι ετη φωτο απο το να δεχτει και πολυ πιο απλα πραγματα απο την υιοθεσια απο ομοφυλα ζευγαρια.Υπαρχουν ακομα επι μερους κοινωνικες ομαδες που δεν δεχονται την ισονομια της γυναικας.Μια χωρισμενη γυναικα σε μικρη κοινωνια ειναι ακομα δακτυλοδεικτουμενη. Πολυ ουτοπικα για μενα ολα αυτα και ο απολυτως σεβασμος στην διαφορετικοτητα του αλλου.
Συγγενικο μου προσωπο μικρης ηλικιας δηλωσε πως αν ο γιος του ηταν ομοφυλοφιλος θα το πηγαινε στο αγιο ορος για να γινει "καλα" (wtf που λενε και στο χωριο μου....)
Εδω ζευγαρι υιοθετησε παιδι απο την αφρικανικη ηπειρο και στην παιδικη χαρα κυρια ρωτησε "μα γιατι το πηρατε μαυρο" "γιατι τελειωσαν τα ριγε".
Τα παιδια που θα κρινουν και θα "κοροιδευουν" στο σχολειο πολυ απλα τα εχουν ακουσει ολα αυτα απο καπου αλλου.
Θελω να καταληξω με ολα αυτα πως δυστυχως η κοινωνια αυτη θελει τεραστια δουλεια αλλα αυτο δεν ειναι για μενα δικαιολογια για να στερησεις απο δυο ανθρωπους μια τετοια μεγαλη ευτυχια,την ευτυχια μιας γεματης αγκαλιας.
 
Top