Ονειρονήμα

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Λοιπον, δυστυχως αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι πολλα συγκεκριμενα ονειρα για να αναφερω ως σεναρια. Ομως υπηρχαν καποια που ηταν σε υπεροχα μερη, που οταν ξυπνησα ηθελα να ξανακοιμηθω, η να αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιο ψηγμα αληθειας σε αυτο που να πρεπει να θυμηθώ, ή να ελπίζω να βρεθει κατι τετοιο στη μερα μου, που φυσικα δε γινοταν κατι τετοιο.

Φανταστειτε κατι σε αυτο το στυλ

Για την ιστορια, μεσα απο ονειρο ερωτευτηκα την τελευταια φορα. Για καλη μου τυχη οταν ξυπνησα η κοπελα υπηρχε :Ρ

Το τελευταιο που θυμαμαι ηταν μια φορα στις διακοπες οπου ειδα οτι περπατουσα στην πολη που ημουν, και ειχα φτασει σε μια γειτονια που δεν ηξερα. Στο βαθος εβλεπα ενα τεραστιο, παλιό πύργο ("διατηρητέος" προφανώς :))) ) που εφτανε μεχρι τα συννεφα και ηταν τοσο μεγαλος που παρά το βάθος τον εβλεπα ολοκάθαρα. Οταν το εβλεπα ενιωθα τοσο απιστευτα, που τις στιγμες μετα το ξυπνημα προσπαθουσα να σκεφτω αν η πολη εχει καποιο αναλογο μερος για να παω να το βρω.

Βεβαια εχω ακουσει για ονειρα πολυ πιο παραξενα πραγματα απο ότι εχω δει ο ιδιος. Ειχαμε αυτη τη συζητηση με δυο φίλους μου που ήταν ζευγάρι, και η κοπελα ανεφερε οτι μικρη εβλεπε οτι βρισκοταν σε ενα συγκεκριμενο χωρο (σαν ιδρυμα) οταν ο φιλος της ειπε οτι κι αυτος εβλεπε κατι παρομοιο :αργκ: Και μαλιστα οταν το περιγραφανε βρισκανε και κονα. Στο τελος η συζητηση κατεληξε σε στυλ

-Και εκει στο διαδρομο υπήρχε μια σκάλα που πηγαινε στον πανω οροφο, έτσι;
-Ναι, που ειχε μια πορτα απο κατω!!
-Ναι, ναι!!

Κοκαλο εγω :ανέκφραστος:

(βεβαια τοτε ημουν πολυ πιο ευκολοπιστος. Τωρα υποθετω οτι μαλλον δουλευοντουσαν)

Last edited:
Η περιγραφη μου ηταν καπως παιδικη γιατι περιεγραφα ενα κατα τη γνωμη μου παιδικο ονειρο (που να ξερα!) κ καπως ετσι θα περιεγραφα την ιστορια κ σε ενα παιδακι, ενα καημενο παιδακι που θα ακουγε μια ιστορια γεματη σεξουαλικα υπονοουμενα!!! Τελος παντων, δεν ξερω τι ειπε ο Φροϋντ, που σαφως ειναι μεγαλη προσωπικοτητα, αλλα διαφωνω καθετα με τη λογικη πως ολα κρυβουν σεξουαλικα υπονοουμενα, ειμαι της αποψης πως υπαρχουν πονηρα μυαλα κατα βαση κ οχι πονηρες λεξεις, ιστοριες, ονειρα. Αμα θελουμε ολα πονηρα τα βλεπουμε, αλλα δεν ειναι ολα πονηρα. Ανεφερα το συγκεκριμενο ονειρο ως παραδοξο, γιατι δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο τωρα που ειμαι μεγαλη, γτ μου φανηκε αστειο.

Χρυς, η αληθεια ειναι πως αρκετες φορες εχω δει ονειρο με πλοκη, ιστορια, διαρκεια, αρχη κ τελος. Ειναι απο το πιο ενδιαφερον ειδος ονειρου γτ νιωθω σα να βλεπω ταινια. Το πιο συνηθισμενο σε ονειρο ειναι να βλεπω θαλασσα (αλλα μονο το χειμωνα), ή οτι πεταω. Πιστευω οτι αφενως ειναι η αγαπη μου για τη θαλασσα που το χειμωνα μου λειπει, αλλα κ ο φοβος μου γι'αυτην, κ απο την αλλη αυτη η ακαταμαχητη επιθυμια μου να πεταξω!!!

Συμφωνώ κι εγώ με όσους διαφωνούν με την ερμηνεία μέσω της λίμπιντο. Δηλ. εντάξει και αυτό μπορεί να ισχύει βέβαια αλλά όχι σε όλες τις περιπτώσεις.
Συνήθως δεν λέω τα όνειρά μου. Νιώθω κάπως. Σα να λέω πολύ προσωπικές μου σκέψεις. Μόνο σε 2-3 άτομα δεν έχω θέμα ό,τι όνειρο και να δω να το πω. Εντάξει, αν είναι κάτι πολύ χαζό ή αστείο δεν έχω θέμα, μπορεί να θέλω να το πω να γελάσουμε.
Συχνότερα ονειρεύομαι πως είναι νύχτα και εφιάλτες. Καθώς επίσης και συγκεκριμένα σύμβολα/στοιχεία βρίσκονται πολύ συχνά μέσα στα όνειρα μου. Και γενικότερα...βλέπω "καμμένα" όνειρα. :Ρ
Πάντως θεωρώ υπέροχη την αίσθηση να πετάς και είναι τόσο περίεργο...δεν το έχεις βιώσει ποτέ αλλά λες σίγουρα έτσι θα ήταν αν πετούσα στ' αλήθεια!
Πιστεύω πως υπάρχουν προφητικά όνειρα αλλά πως τα πιο πολλά έχουν σχέση με την καθημερινότητα μας, τα άγχη, την ψυχολογία και τις σκέψεις μας και άλλα είναι εντελώς "κουλά" επηρεασμένα μόνο από κάποια ταινία ή ένα βιβλίο κλπ.

Μερικά στοιχεία για τα όνειρα που προκύπτουν από έρευνες είναι εντυπωσιακά.
Σε ένα πείραμα εθελοντές καθ'όλα υγιείς δέχτηκαν να κοιμούνται κανονικά 8 ώρες με τη διαφορά πως όποτε ξεκινούσαν να ονειρεύονται, τους διέκοπταν. Έτσι ο ύπνος τους ήταν χωρίς όνειρα. Το αποτέλεσμα; Δυσκολία στη συγκέντρωση, ψυχική -κυρίως- κόπωση και τελικά ψευδαισθήσεις.

Άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές δεν βλέπουν όνειρα.

Τα όνειρα είναι κάθε φορά διάρκειας μερικών λεπτών και ξυπνώντας δε θυμόμαστε το 90% των ονείρων μας.

Όταν κοιμόμαστε ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που παραλύει το σώμα για να μην κάνουμε τις κινήσεις που ονειρευόμαστε.

Ομοίως ένας άλλος μηχανισμός προστατεύει τον εγκέφαλο από το να ξυπνήσει ενσωματώνοντας εξωτερικά ερεθίσματα στο όνειρο...Το κλασικό που μπορεί να χτυπάει το κουδούνι κι εσύ να βλέπεις πως ακούς σχολικό κουδούνι στον ύπνο σου.

Συνήθως οι άντρες δεν ακούν μουσική στα όνειρα τους και ονειρεύονται ασπρόμαυρα ή πιο μουντά χρώματα από τις γυναίκες και τα παιδιά.

Πολύ συχνά μια έγκυος γυναίκα πριν ακόμη μάθει για την εγκυμοσύνη της, ονειρεύεται πως είναι μέσα σε νερό καθώς και φρούτα, σπόρους, λουλούδια. Θεωρούν πως είναι υποσυνείδητο μήνυμα που στέλνει το σώμα.

Ένα μεγάλο ποσοοστό ανθρώπων έχουν κάποιο όνειρο που επαναλαμβάνεται σε φάσεις της ζωής τους.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να συνθέσει νέα πρόσωπα. Όποιος κι αν ονειρευτούμε δεν είναι λοιπόν μια φανταστική φιγούρα αλλά κάποιος που έχουμε δει. Ακόμη κι αν ήταν ένας άγνωστος συνεπιβάτης μας στο λεωφορείο πριν χρόνια.

Δεν θα γράψω άλλα μην σας ζαλίσω περισσότερο!

Χμμμ...Δεν το είχα συνδιάσει ποτέ έτσι. Δεν νιώθω πως "κολλάω" να τα πω γιατί έστω και στο πίσω μέρος του μυαλού μου τα συνδιάζω με την λίμπιντο και τις επιθυμίες μου στον ερωτικό τομέα. (αν κατάλαβα βέβαια καλά και μιλάς γι' αυτό).
Ο λόγος που νιώθω πως λέω κάτι προσωπικό δεν εστιάζεται εκεί. Αλλά σκεπτόμενη πως τα πιο πολλά όνειρα είναι καθαρά κομμάτια του υποσυνείδητου μας, των σκέψεων μας (κλπ) οπτικοποιημένα, αισθάνομαι σαν να ανοίγομαι πολύ όταν τα λέω. Πράγμα που γενικοτερα δεν κάνω εύκολα πλέον στη ζωή μου. Νεότερη ήμουν πιο ανοιχτή με τους ανθρώπους και μαζί έλεγα και ευκολότερα ακόμη και τα όνειρα μου. Με τα χρόνια μαζεύτηκα καλώς ή κακώς... θα δείξει!
Ε, καλά καθαρά σεξουαλικά όνειρα εννοείται τα λέω πιο δύσκολα, ειδικά αν είναι περίεργα! :))))

Το πιο τέλειο και επιστημονικής φαντασίας όνειρο που έχω δει (γιατί βλέπω πολλά όνειρα επιστημονικής φαντασίας:))) ) είναι ένα ηλιοβασίλεμα με δυο ήλιους!! Πραγματικά ήταν φανταστικό! Έχω δει και ένα ωραίο σενάριο για ψυχολογικό θρίλερ που κάποια στιγμή θα γράψω ιστορία με βάση αυτό!! Γενικά βλέπω πολλά όνειρα και το επόμενο πρωι τα θυμάμαι (όχι όλα υποθέτω)! Μια ερώτηση προς όλους: Εγώ όταν βλέπω όνειρα αισθάνομαι ότι συμβαίνει λές και είναι αλήθεια (στα περισσότερα από τα όνειρα μου) .:ωιμέ: Το έχετε και εσείς αυτό ή είμαι η μόνη; :ωιμέ:

Εννοείς πως είναι πολύ ζωντανά ή πως δεν ξέρεις ότι ονειρεύεσαι; Αν είναι το 2ο που λες, είναι το πιο συνηθισμένο. Κάποιες φορές έχεις συναίσθηση πως είναι όνειρο και πολύ πιο σπάνιο είναι το συνειδητό ονείρεμα

Εννοώ ότι ειναι πολυ ζωντανα λες και είναι πραγματικότητα!:ωιμέ: Μερικές φόρες ξυπνάω το πρωι και αναρωτιέμαι αν συνέβη αληθινά αυτό που όνειρευτηκα!

Άμα είναι ευχάριστο όνειρο είναι πολύ ωραίο να είναι τόσο ζωντανό! Αν πάλι είναι εφιάλτης...άστα να πάνε!

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Εγω μια φορα ειδα οτι κοιταξα εξω απο το μπαλκονι και στον ουρανο φαινοταν δυο-τρια τεραστια σωματα, να φαινονται πολυ μακρυα, λες και η γη εγινε δορυφορος του Δια :)

Εγω πολλες φορες το αντιλαμβανομαι οτι ειναι ονειρο, κ αυτο το συνειδητο ονειρεμα μου συμβαινει αρκετα συχνα. Παντως εχω προσεξει οτι τωρα το καλοκαιρι δεν πολυβλεπω ονειρα... Εχω την εντυπωση οτι ειμαι πολυ χαλαρη, νιωθω οτι ολα ειναι στη θεση τους στη ζωη μου κατα καποιον τροπο κ ο υπνος μου (οταν δεν ειναι μαρτηρικος εξαιτιας της ζεστης) ειναι πολυ ηρεμος κ αν βλεπω κανενα ονειρο ειναι αδιαφορο, δεν το θυμαμαι καν... Ή αυτο, ή εχω γινει ψυχοπαθης ;)

Ονειρεύτηκα πως μια γνωστή μου κερνούσε ναρκωτικά από ένα ξύλινο κουτάκι, διάλεξα ένα μπουκαλάκι με σκόνη. Την ρώτησα πόσο το αγόρασε και όταν μου είπε 200 ευρώ της είπα "καλα μωρή και τα κερνάς; Πας καλά; θα μείνεις άφραγκη". Η οικονομική κρίση τώρα και στα όνειρα! :χαχαχα:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Πέρυσι το καλοκαίρι προσπαθούσα να κοιμηθώ στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε νησί (έχοντας καεί από τον ήλιο όλη την ημέρα και έχοντας χτυπηθεί από τον άνεμο, πράγμα που με ζαλίζει, ενώ έκανα κάποια πολύ κουραστική αγγαρεία). Στην τηλεόραση έπαιζε το "Αμαντέους" με χιόνια γιατί δεν έπιανε καλά. Μεταξύ ύπνου και ξύπνιου ένιωσα μια τεράστια πίεση στην πλάτη (ήμουν ξαπλωμένη μπρούμυτα) και ξαφνικά δεν μπορούσα να κινηθώ, ούτε να πάρω ανάσα. Σαν να έκατσε επάνω μου ένας βαρύς άντρας. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα μια σκοτεινή σκιά ξαπλωμένη δίπλα μου. Μέσα στην τρομάρα πήρα τελικά ανάσα, η οποία έδιωξε το βάρος, μαζί με το οποίο έφυγε και η σκιά. Όσοι πιστεύουν στα μεταφυσικά έχουν κι όνομα γι' αυτό έμαθα: Μόρα. Μετά που το έλεγα μου έλεγαν ότι ήταν όνειρο. Το λέω κι εδώ. Όνειρο ξόνειρο, εγώ σ' εκείνο το νησί δεν ξαναπατάω, μου 'χει κάτσει πολύ στραβά!!!

Last edited:
Ίζι σε επισκέφθηκε η Μόρα!! Αυτό που έπαθες το έχω ακούσει από πάρα πολλούς φίλους μου και όλοι το περιγράφουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Νιώθουν να τους πλακώνει κάτι, δεν μπορούν ούτε να κουνηθούν ούτε να πάρουν καλά ανάσα. Λένε οτι το παθαίνουν οι ελαφροϊσκιωτοι άνθρωποι!! Για να μη σε τρομάζω όμως, όλοι το έπαθαν, όπως και εσύ, μεταξύ ύπνου και ξύπνιου και πιστεύω οτι είναι μια κατάσταση στην οποία "υπολειτουργεί" ο εγκέφαλος και τίποτα παραπάνω.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Φυσικά, κάπως πρέπει να εξηγείται Κατερίνα. Εγώ το αποδίδω στην κούραση, τον πολύ ήλιο και αέρα της ημέρας, καθώς και το ξένο περιβάλλον. Ήταν πάντως ένα αξέχαστο και πολύ τρομακτικό όνειρο/εμπειρία!

Είχα ονειρευτεί πριν αρκετό καιρό οτι ήμουν...δαιμονισμένη!! :ααργκ::ααργκ: Σκηνικό όπως ακριβώς στις ταινίες ( χοντρη φωνή κλπ κλπ ) αλλά δεν το παρακολουθούσα, το ζούσα!! Και να πω οτι είμαι άνθρωπος της εκκλησίας ή που γενικά τα πιστεύει αυτά... δεν είμαι. Μου αρέσει να ακούω και να συζητάω για μεταφυσικά αλλά ως εκεί! Μάλλον σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση θα ήμουν όταν το είδα ( πολύ άσχημη όμως :μπρ: ).

Σίγουρα πρέπει να ήταν κάτι πολύ τρομακτικό και ελπίζω να μη σου ξανασυμβεί και σίγουρα κάπως εξηγείται!!!

Last edited by a moderator:
Το ειχα ψαξει κ εγω γτ ειχα ακουσει πολλα κ με φοβιζε. Οντως ετσι εξηγειται. Το σωμα κοιμαται αλλα το μυαλο ειναι ξυπνητο κ μπορει να το παθεις σε φαση υπνου-ξυπνιου. Αλλοι το λενε "ισκιο" κ γενικα οσοι το εχουν παθει μου ειπαν οτι ειπαν απλα το πατερ ημων κ τους αφησε αμεσως :)

Με τρομάζει αυτό το νήμα :μπρ: Αυτά με τις σκιές και το πλάκωμα στην πλάτη και τους δαιμονισμένους πφφφ :ωιμέ:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Σε καποια φαση που μισοκοιμομουν κι εγω νομιζα οτι οσο κοιμομουν ανασκελα στον καναπε, καποιος καθοταν πανω στα ποδια μου (συχνο οταν ειμαι ξαπλωμενος στον καναπε) και νομιζα οτι ανοιξα τα ματια μου και ειδα καποιον αλλα δεν εδωσα σημασια. Καμια σχεση βεβαια με το να μη μπορω να αναπνευσω και να κοιμηθω.

Παντως θυμαμαι αλλες 2-3 φορες που να εχω μισοξυπνησει, να δω κατι, και μετα να καταλαβω οτι δεν εγινε στν πραγματικοτητα (ονειρο μεσα σε ονειρο)

Αρκετα συχνα ομως μου συμβαινει να ξυπναω και να μη μπορω να ανοιξω τα ματια ή να κουνηθω. Οχι βεβαια οτι νιωθω να καθεται καποιος πανω μου. Απλα νιωθω παραλυτος, και ποτε ποτε με πιανει πανικος :)

Last edited by a moderator:
Δεν έδωσες σημασία στο οτι κάποιος μπορεί να καθόταν στα πόδια σου;; Εγώ νομίζω οτι όχι απλά θα έδινα σημασία αλλά θα πεταγόμουνα πάνω!