Καλησπέρα Γοργόνα.
Είναι μεγάλο κεφάλαιο τα όνειρα.
Υπάρχει επιστημονική βάση αλλά και πολλά παρακλάδια, από ψυχιατρική, ψυχανάλυση, νευρολογία, ύπνωση, θρησκεία, μέχρι τη λαογραφία, τις παραδόσεις, μύθους, γιατροσόφια, λαούς, τόπους, εποχές, μέχρι αστρολόγους, μάγους, ερμηνευτές-θεραπευτές, και τέλος ονειροκρίτης και Καζαμίας...
Τα πιο συχνά σε κουβέντα είναι τα κοινά μας όνειρα: πετάω / πέφτω από ψηλά, όμως στο τέλος γλυτώνω, κι άλλα αντίστοιχα του αέρα και της τρελής πτήσης.
Επίσης, η γνωστή μας Μόρα, η σκιά / ο κοντός μαύρος νάνος / η μαύρη ψηλή φιγούρα / το κακό πλάσμα χωρίς πρόσωπο.
Άλλοτε έρχεται επάνω στο στήθος μου, άλλοτε δεν μπορώ να κουνήσω χέρια και πόδια, πλήρης παράλυση, με κοινό σύμπτωμα να μην μπορώ να βγάλω άχνα μπρος στο κακό.
Απόλυτη ερμηνεία δεν υπάρχει. Προσωπικά, στέκομαι στο συσσωρευμένο άγχος που ξεσπά, σε συνδυασμό με κακό ύπνο (φαγητό λίγο πριν πέσω στο κρεβάτι, μεγάλη κούραση, έντονο στρες, ποτό, άτσαλο ύπνο / πίεση στο μέρος της καρδιάς, και πολλά άλλα).
Είναι τρομακτικό, μου έχει συμβεί, όμως πάντα κάτι δεν είχα κάνει σωστά πριν κοιμηθώ.
Τέλος, θα έλεγα πως είναι -πλέον- μετρήσιμο με μεγάλη ακρίβεια, ότι το μέγιστο σύνολο των ονείρων μας είναι με αρνητικά συναισθήματα παρά θετικά κι ευχάριστα.
Υπάρχουν και όνειρα που λένε για το μετά, κάτι από το μέλλον, αυτό όμως είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της κουβέντας γιατί μπορεί εύκολα να γίνει σαχλό και γραφικό.
Η ερμηνεία τους παραμένει καλά κρυμμένη κι εδώ σταματάω, δεν ξέρω κάτι χειροπιαστό.
Σημ. Έχω δει αριθμούς να με πετσοκόβουν, άλλες φορές έχω δει δαίμονα να λέει πως με περιμένει, άλλες φορές βλέπω πως είμαι παιδί με το πρόσωπο που έχω τώρα...και να παίζω με ένα τραινάκι, ξανά και ξανά και ξανά. Το καλύτερο που θυμάμαι είναι πως μαζεύω άπειρα ρολόγια από κάτω, όλοι είναι ανίκανοι να τα δουν κι εγώ γεμίζω τις τσέπες με αμέτρητα ρολόγια...