Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Ωραία σειρά, δεν αντιλέγω. Απλά θα προτιμούσα τώρα την αναφορά στον Γκρέκο από τις μεταφράσεις....

Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα το 21ο βιβλίο «Ο Ηγεμόνας» (Νικολό Μακιαβέλι).
Την επόμενη Κυριακή (13.04.14) το 22ο βιβλίο «Η Θεία Κωμωδία» Δάντης - Τόμος Α'.

Ακόμα και τρείς να είναι, κατ’ εμέ πάντα, νομίζω αξίζει και μάλιστα μόλις το κατάργησα με χαρά από τα επιθυμητά της Πολιτείας!

Καιρός να αποκτήσουμε τη Θεία Κωμωδία λοιπόν, όσοι παραλείψαμε ως τώρα. ;)
Σ' ευχαριστούμε για την πληροφορία, Στράτη!

Η Θεια Κωμωδια στην Πρωτοπορια κοστιζει κατι λιγοτερο απο 20 ευρω (η τελευταια εκδοση που εχουν βγαλει οι εκδοσεις).
Αν το βγαλουν σε 3 μερη δηλαδη συνολο 12 ευρω δεν ξερω κατα ποσο συμφερει να το αγορασουμε απο την εφημεριδα (βαζω και τον εαυτο μου μεσα που δεν το εχω).

Μέχρι τώρα έχουμε 21 βιβλία, τα οποία είναι (με τη σειρά που δόθηκαν):

01. «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά»
02. «Οι Αδερφοφάδες»
03. «Ταξιδεύοντας: Αγγλία»
04. «Ο Καπετάν Μιχάλης» Τόμος Α'
05. «Ο Καπετάν Μιχάλης» Τόμος Β'
06. «Ταξιδεύοντας: Ισπανία»
07. «Ταξιδεύοντας: Ρουσία»
08. «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται»
09. «Ο τελευταίος πειρασμός» Τόμος Α'
10. «Ο τελευταίος πειρασμός» Τόμος Β'
11. «Ο φτωχούλης του Θεού»
12. «Ασκητική»
13. «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία - Κίνα»
14. «Ο Βραχόκηπος»
15. «Ταξιδεύοντας: Ιταλία - Αίγυπτος - Σινά - Ιερουσαλήμ - Κύπρος - Μοριάς»
16. «Τόντα - Ράμπα»
17. «Σπασμένες Ψυχές»
18. «Μέγας Αλέξανδρος»
19. «Στα παλάτια της Κνωσού»
20. «Οφις και Κρίνο»
21. «Ο Ηγεμόνας» Νικολό Μακιαβέλλι

Χμμμμ!
Εχω χασει τον Ζορμπά και τις αδερφοφάδες :ωιμέ:

Το μονο που με χαλαει σε αυτή τη σειρα ειναι το μονοτικό.

Λευτερη Λ: εχω σπασει το κεφαλι μου με τις συλλαβες. Δεν το βρισκω!!!:μαναι:

Μπουγάτσα, σε δημοτική έγραφε τη λογοτεχνία του ο Καζαντζάκης, αποφεύγοντας όσο μπορούσε τους λόγιους τύπους. Στη δημοτική θεωρώ ότι το μονοτονικό ταιριάζει γάντι. Χώρια που και ο ίδιος φαινόταν να το ήθελε, αφού τόλμησε και εξέδωσε την Οδύσειά του σε μονοτονικό ― και μιλάμε για το 1938 παρακαλώ, τέσσερα χρόνια πριν τη λεγόμενη «Δίκη των τόνων»!

Εμένα, πάλι, με λυπεί που η μοναδική προσβάσιμη (οικονομικά) έκδοση της Οδύσειας είναι η ανατύπωση μίας μεταγενέστερης, του 1955-6, σε πολυτονικό. Αυτή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα των εκδόσεων Καζαντζάκη, κοστίζει € 44,09. Ενώ η ομοιότυπη της πρώτης, μονοτονικής, έκδοσης του 1938, μόνο και μόνο επειδή είναι «συλλεκτική» (que je ne chie pas), κάνει € 184,03! Σιγά μη δώσω τόσα λεφτά για μία ανατύπωση...:τσκτσκ:

Last edited:
Για μενα δεν εχει σημασια σε τι εγραφε ο Καζαντζακης. Μου αρεσει το πολυτονικό και μου αρεσε που στις εκδοσεις Καζαντζακη υπήρχε αυτη η "αντιθεση", δημοτική- πολυτονικό.

Αλλα προτιμω την σειρά του Έθνους, γιατι μπορεί το δερματοδετο να είναι ομορφο, αλλα για μενα, που το κουβαλαω στην τσαντα το βιβλιο, ειναι βαρυ και αβολο.

Κι εγώ με την απορία θα μείνω, πότε στο καλό θα τελειώσει ο Καζαντζάκης? Όχι τίποτα άλλο, αλλά βαρέθηκα να "στηρίζω" τον... Μπόμπολα διάολε. Τι ντροπή μα τον Μαρξ!

Χαρηκα πολυ για τον '' Ηγεμονα'' που εδωσαν την περασμενη Κυριακη, οπως και για την '' Θεια Κωμωδια'' που θα παρω την επομενη. Αλλα οντως πολυ τραβηξε πολυ αυτη η σειρα...Αντε να παρουμε την '' Αναφορα στο Γκρεκο'' και να τελειωνουμε πια!