Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αν δεν βρίσκεσαι ποτέ στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, τότε όντως.

Και εγώ το πήρα όμως δεν βλέπω να υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση γιατί προχθές είχα δει να είχαν μείνει οι «Αδερφοφάδες» και μάλιστα 3-4 αντίτυπα...
Οι Αδερφοφάδες εξαντλήθηκαν και επανακυκλοφόρησαν με το Έθνος της Παρασκευής.

Η δική μου εκτίμηση είναι πως ειδικά τα ταξιδιωτικά του Καζαντζάκη μετά από κάποιον καιρό θα πουλιούνται πολύ φθηνά στα παλαιοπωλεία κι ενδεχομένως κι ολοκαίνουργια στα βιβλιοπωλεία.
Αυτό είχα στο μυαλό μου Φάρε και έλεγα να πάρω συνολικά με την εφημερίδα τα 4 λογοτεχνικά.
Πλέον το σκέφτομαι πολύ σοβαρά με τους δύο τόμους αν θα τα πάρω.Ίσως πάρω το ''Ο χριστός ξανασταυρώνεται'' μόνο και για τα άλλα να ποντάρω στις πιθανότητες που έχω να τα βρώ σε παλαιοβιβλιοπωλεία..

Αν και είχα στο μυαλό μου να αγοράσω μόνο τα 2 λογοτεχνικά που δεν κατείχα δηλαδή αδερφοφάδες και ο Χριστός ξανασταυρώνεται, τελικά υπέκυψα στον πειρασμό και απέκτησα σήμερα το Ταξιδεύοντας - Αγγλία. Νομίζω πως μου κίνησε το ενδιαφέρον κάτι που διάβασα, ότι δηλαδή τα ταξίδια του Καζαντζάκη στην Αγγλία ήταν αυτά που του προξένησαν την μεγαλύτερη έκπληξη - εντύπωση. Πιστεύω πως θα είναι ενδιαφέρον να διαβάσω τις σκέψεις του.

Ναι μόνο στο πρώτο έδωσαν λούκι λουκ μαζί...Τι να σου πω ίσως υποκύψω στον πειρασμό και τα πάρω γιατί είναι Καζαντζάκης.Ίδωμεν

Το Έθνος χτες πάλι πρώτο βγήκε σε πωλήσεις με 155.000 φύλλα. Εντύπωση προκαλεί πως την προηγούμενη Κυριακή με τους Αδερφοφάδες πούλησε 153.890 φύλλα.

Εγώ πάντως ακολουθώ την συμβουλή του Chief..."κράτει στις προσφορές από εφημερίδες"...εκτός από τον "Ζορμπά" δεν πήρα κάτι άλλο.

Μόλις τελείωσα τον Ζορμπά κι έχω να πω ότι η έκδοση είναι επιεικώς απαράδεκτη.... Ανοίγουν εισαγωγικά και ξεχνάνε να τα κλείσουν, κάποιες φορές στην αρχή διαλόγου δεν βάζουν παύλες (-), στο τέλος παραγράφου αντί για τελεία έχουν βάλει άνω τελεία, σε κάποιο σημείο εμφανίζεται ένα c στη μέση μιας πρότασης, προς το τέλος του βιβλίου σε ένα σημείο αντί να γράφει "τις μέρες εκείνες" γράφει "τις μέρες έκλινες" και ένα σωρό άλλα λάθη....
Σίγουρα έχουν την εντύπωση ότι μας κάνουν και χάρη με τις προσφορές που κάνουν οι φυλλάδες τους...

Να, αυτοί είναι μερικοί λόγοι για να μην πάρω τα υπόλλοιπα βιβλία. Δεν μου αρέσει καθόλου να είναι προχειροφτιαγμένο το βιβλίο μου!!!

προς το τέλος του βιβλίου σε ένα σημείο αντί να γράφει "τις μέρες εκείνες" γράφει "τις μέρες έκλινες" και ένα σωρό άλλα λάθη....
Μπορείς να μου πεις σε ποια σελίδα; Γιατί εγώ δεν θυμάμαι να συνάντησα τέτοια λάθη, σε κανένα βιβλίο της σειράς.

Στις σελίδες 348-349 αντί να γράφει "τις μέρες εκείνες" γράφει "τις μέρες έκλινες"....
Αυτό με τις παύλες είναι σε όλο το βιβλίο....

348-349
Επίσης άνοιξα τυχαία το βιβλίο στη 222... δεν έχει στους διαλόγους καμία παύλα....
Ναι, έχεις δίκιο και στο δικό μου υπάρχει αυτό το λάθος.
Αλλά πιστεύω πως δεν έχει να κάνει με το ότι κυκλοφόρησε από εφημερίδα, καμιά φορά και σε "κανονικές" εκδόσεις συναντάμε τέτοια λάθη.

Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως η συγκεκριμένη σειρά είναι αρκετά ικανοποιητική και πολύ ανώτερη από άλλες προσφορές εφημερίδας.