Ο Πλανήτης με Τραμπ στο τιμόνι της υπερδύναμης

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Και μόλις εκλέχτηκε ο Τραμπ πρόεδρος των ΗΠΑ. Και κοιτάζει σοκαρισμένος ο πλανήτης.

Ειπώθηκε σε άλλο νήμα πως τώρα που έγινε πρόεδρος θα το πάρει αλλιώς και θα μαζέψει τις μεγαλοστομίες του. Πράγμα εύλογο.

Αφότου όμως έγινε αυτή η πρόβλεψη, ο Τραμπ δήλωσε δημόσια πως όντως σκοπεύει να διώξει ή να φυλακίσει τους πολλούς παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ κι έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο. Κι ο αριθμός που ακούστηκε ήταν δύο με τρία εκατομμύρια. Ακούγεται ακραίο κι ανέφικτο, πράγμα που δείχνει τί; πως ακόμα γλιστρά με τις λαϊκιστικές κεκτημένες προεκλογικές ταχύτητες; Σίγουρα, πάντως, πως τελικά αυτά που έλεγε μάλλον έχει και σκοπό να τα υλοποιήσει και δεν διατίθεται να αλλάξει άμεσα παντιέρα. Τώρα, το πού θα φτάσει, έχει σίγουρα το ενδιαφέρον του. Διότι π.χ. κι ο Τσίπρας έλεγε απίστευτα πολλά και δυστυχώς, η πραγματικότητα τον προσγείωσε κι αυτόν κι εμάς απλά, ψυχρά κι απόλυτα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πάντως, ας κάνουμε την παρένθεση πως δεν είναι και το πιο παράξενο να θελήσει ένα κράτος να απελάσει κόσμο που βρίσκεται παράνομα εντός των συνόρων του αν και το πρόβλημα είναι, μάλλον, πως αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ξενοφοβικής ρητορικής.

Είμαι κι εγώ, βέβαια, πολύ επιφυλακτικός με την επιλογή προέδρου της υπερδύναμης διότι αυτή μας επηρεάζει. Όμως σκέφτομαι πως θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πού θα πάει τελικά το πράγμα.

Η Δύση π.χ. ήθελε να νικήσει η Χίλαρη Κλίντον η οποία θα συνέχιζε το έργο του Ομπάμα. Και λένε όλοι πόσο καλά τα κατάφερε ο Ομπάμα. Ναι, στην χώρα του. Στον πλανήτη όμως;

Όλη αυτή η τεράστια αποσταθεροποίηση της Βόρειας Αφρικής και Μέσης Ανατολής, μετά την αραβική "άνοιξη", δεν επήλθε και με σημαντικό δάκτυλο των αμερικανών; Των δημοκρατών και του καλού του Ομπάμα; Όλη η φρίκη του πολέμου της Συρίας, όλη η φρίκη των μεταναστών που πνίγονται στη μεσόγειο και φτάνουν έρμαια της τύχης στην Ευρώπη, κι όλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει έπειτα η Ευρώπη και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό κι ειδικότερα η Ελλάδα, δεν οφείλεται στην πολιτική των ΗΠΑ, αυτών που είχαν σαν πρόεδρο τον σώφρονα Ομπάμα κι όχι τον παρανοϊκό Τραμπ;

Ακόμα και σήμερα οι ΗΠΑ στην Συρία υποστηρίζουν, πέρα από τους Κούρδους, οι οποίοι είναι με διαφορά η πιο δημοκρατική δύναμη της περιοχής, τους... αντικαθεστωτικούς δηλ. τους σουνίτες, μεταξύ των οποίων μάχεται και η Αλ Κάιντα (αλλάζει συνεχώς όνομα το παρακλάδι της εκεί), αυτή η ίδια που διεξήγαγε τις τρομοκρατικές επιθέσεις την 11/9 κι από την οποία, άλλωστε, ξεπήδησε το ΙΚ, αυτό που χάρισε στην ανθρωπότητα σκηνές μιας φρίκης που είχαμε να δούμε από τον 2ο ΠΠ. Βεβαίως, οι ΗΠΑ διατείνονται πως βοηθούν μόνο τους "μετριοπαθείς" επαναστάτες, λες κι υπάρχει μετριοπαθής δύναμη σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ή λες και εάν ο Α κι ο Β μάχονται μαζί ενάντια του Χ κοινού εχθρού, κι εσύ δίνεις όπλα κι εκπαίδευση στον Α, αυτός δεν τα μοιράζεται με τον Β, ή ο Β δεν βοηθιέται από όλο αυτό.Μόλις πριν λίγο καιρό οι ΗΠΑ κατηγορούσαν την Ρωσία για "εγκλήματα πολέμου" στο Χαλέπι, όταν Ρωσία και Αλ-Άσαντ εκεί μάχονται κυρίως κόντρα στην Αλ Κάιντα. Δηλ. τα παρακολουθώ και πραγματικά απορώ. Αυτό εδώ το, κατά τ' άλλα απλοϊκό, βιδεάκι δεν είναι τελείως ξένο προς την αλήθεια.

Και λέει ο Πούτιν: μας κατηγορεί η Δύση για εγκλήματα πολέμου λόγω των βομβαρδισμών μας στο Χαλέπι. Γιατί δεν λέει κανείς τίποτα για τους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις στην Μοσούλη; Δηλ. δεν πρέπει να γίνουν αυτά τα πράγματα και να πάρουμε πίσω τις πόλεις από τους τρομοκράτες;

Το θέμα είναι πως ως δυτικοί τρώμε πολλή δυτική προπαγάνδα. Αναρωτιέμαι εάν η αντιρωσική προπαγάνδα δεν έχει σαν σκοπό να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος, και συγκεκριμένα:
  • Ότι οι αμερικανοί υπήρξαν ένας από τους σημαντικούς παράγοντες αποσταθεροποίησης της Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής
  • Πως αυτήν την στιγμή οι ΗΠΑ υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, καί δυνάμεις από τις οποίες ξεπηδά τρομοκρατία


Τώρα, αν πούμε να απαντήσουμε το γιατί, θα ξεφύγουμε. Σίγουρα για να αποκτήσουν επιρροή σε αυτές τις ζώνες, οι οποίες παράγουν και πετρέλαιο, (αφού σε ένα μπάχαλο πιάνεσαι να υποστηρίζεις αυτόν που θα νικήσει και όταν νικήσει σου χρωστάει) κι επίσης η πολεμική βιομηχανία, που είναι σημαντικότατη για να παραμένουν οι ΗΠΑ υπερδύναμη, βρίσκει πελατολόγιο και κερδίζει και αναπτύσσεται, νέα όπλα δοκιμάζονται και φυσικά ο στρατός των ΗΠΑ δοκιμάζεται συνεχώς παραμένοντας αξιόμαχος διότι, βέβαια, δεν μπορείς να είσαι υπερδύναμη με στρατό που απλά κάθεται άπραγος στην μακρινή απομονωμένη σου ήπειρο. Αλλά, βέβαια, και άλλοι λόγοι.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας, στο ευρύτερο τοπίο, είναι πως ο πλανήτης μοιάζει να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας περιόδου Ψυχρού Πολέμου. Κι έχω την αίσθηση πως ακόμα κι αν φταίει καί η Ρωσία οι ΗΠΑ δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Φωνάζει ο Πούτιν πως οι ΗΠΑ αναπτύσσουν πυρηνικό οπλοστάσιο στην Ευρώπη και πως οι Ρωσία αναγκάζεται να ακολουθεί και γεμίζει ο τόπος πυρηνικά ενώ κάποτε είχαμε συμφωνήσει να το σταματήσουμε αυτό μέχρι που αποτραβήχτηκαν οι ΗΠΑ από την σχετική συνθήκη. Το σίγουρο είναι πως ένας Ψυχρός Πόλεμος βλάπτει κυρίως την Ευρώπη. Εάν γεμίζουμε πυρηνικά στραμμένα από Ρωσία προς ΕΕ κι από ΕΕ προς Ρωσία κάνουν όλους εμάς εδώ ηλίθιους ενώ οι ΗΠΑ μπορούν να παρακολουθούν πάντα από το μακρινό νησί τους και να διεξάγουν πολιτική.

Βέβαια, κι αυτός, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και να μπει στην Κριμαία, πράγμα που μπορεί να ενισχύσει γενικότερα αλυτρωτικές διαθέσεις των εθνών, που αν μπούμε σε αυτό το παιχνίδι θα ξανανατινάξουμε την Ευρώπη στον αέρα. Είναι μια επικίνδυνη σκακιέρα ο κόσμος σήμερα, με επικίνδυνους παίκτες εκατέρωθεν, δυστυχώς. Το αν ο Τραμπ είναι ακόμα πιο επικίνδυνος απομένει να φανεί.

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως υπάρχει μια διάθεση για αλλαγή πολιτικής ανάμεσα σε Τραμπ και Πούτιν που αν συμβεί αυτό υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο να υπάρξει μέχρι και εκτόνωση αυτού που πάει να γίνει νέος Ψυχρός Πόλεμος. Όμως αυτό απομένει να το δούμε. Είναι πολύ νωρίς να πει κάποιος κάτι.

Σκέφτομαι πόση εντύπωση μου κάνει αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ, όπου κάθε τρεις και λίγο ένας μαύρος, συχνά τελείως αθώος, πυροβολείται από κάποιον λευκό αστυνομικό.

Εάν όλα αυτά, οι νεκροί μαύροι από λευκούς αστυνομικούς, οι πόλεμοι σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, η άνοδος του ΙΚ και η απαρχή μιας νέας εποχής Ψυχρού Πολέμου, συνέβαιναν με Τραμπ στο τιμόνι θα δίναμε μια τελείως άλλη ερμηνεία και θα κατηγορούσαμε τον ξενοφοβικό "παρανοϊκό" Τραμπ. Όλα αυτά όμως γίνανε με τον σώφρονα νέγρο Ομπάμα. Αυτόν με το νόμπελ ειρήνης στο ράφι του. (Απορώ με τους Σουηδούς. Πώς δίνεις ένα βραβείο σε κάποιον από τα πριν; Δεν πρέπει να τον αφήσεις να τελειώσει για να κρίνεις; )

Για να δούμε και τον Τραμπ, λοιπόν. Αν μας πάει χειρότερα, διότι όλοι επηρεαζόμαστε από τις ΗΠΑ, δεν ξέρω πού θα βγάλει. Ξεκινάμε μουδιασμένοι και ίσως τρομοκρατημένοι (εν μέρει από το παράξενο πακέτο που πλασάρει ο ίδιος και σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπου που παρουσιάστηκε αυτό το θέμα από τα ΜΜΕ). Ας είναι εδώ, λοιπόν, αυτό το νήμα ώστε να ξανασυζητήσουμε πώς θα είναι ο πλανήτης με Τραμπ ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Γενικότερα δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες για οτιδήποτε όμως αναρωτιέμαι πόσο χειρότερη επίδοση θα έχει από αυτούς που απήλθαν στο θέμα της παγκόσμιας σταθερότητας.

Ένα σάλτο στο άγνωστο, για την ώρα.
 
Φάρε πολλή ωραία ανάλυση του όλου θέματος!:μπράβο:

Μια παρατήρηση μόνο...

Ο Τσιπραλέξ έλεγε μπαρούφες και μεγαλοστομίες για να κάτσει στην καρέκλα και ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα κάνει τις κωλοτούμπες που έκανε, ενώ ο Τραμπ δεν ξέρουμε κατά πόσο θα υποχωρήσει στις ιδέες του. Επίσης σαν γνήσια τέκνο της ψευτοαριστεράς, δεν δίστασε να τακιμιάσει με τον δεξιό (ως ακροδεξιό ψεκαμσένο) Καμένο για να μην χάσει την κουτάλα και να αδειάσει τους παλιούς επαναστάτες/αριστερούς συντρόφους του (Κωσταντοπούλου, Λαπαβίτσα, Λαφαζάνη κλπ κλπ)

Αλλιώς να είσαι πρόεδρος της Ψωροκώσταινας κι αλλιώς να είναι πρόεδρος μιας υπερδύναμης. Αν μη τι άλλο σου προσθέτει τσαμπουκά το να έχεις πίσω σου έναν στρατό σαν το Αμερικανικό...

Επίσης βλέποντας μια συνέντευξη του Μιχαλολιάκου (στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ "Κοντρα") ανησύχησα ακόμη περισσότερο... Φαίνεται πως τα ναζιστικά μορφώματα αναθάρρησαν από την εκλογή του Τραμπ και μάλλον αυτό δεν είναι τόσο ευχάριστο...
Σίγουρα οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα προσπαθήσουν να πιέσουν τον Τραμπ, το θέμα είναι κατά πόσο αυτός είναι διατεθειμένος να ακούσει και να συμμορφωθεί... Μην ξεχνάς ότι μπορεί να πατήσει το κουμπί ανα πάσα ώρα και στιγμή...

Και κάτι τελευταίο... Τι ήττα τρώει αυτή η δόλια η αριστερά στην χώρα μας....
Επί της "βασιλείας" του Τσίπρα του Μεγάλου έχουμε ευχαριστήσει 3 φορές τον Θείο Σαμ και τώρα του ανοίγουμε και τις πόρτες της χώρας μας να τον καλωσορίσουμε. Ελπίζω ο Καρανίκας να μην μπερδευτεί και φωνάξει κανένα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι"... Αμ το άλλο;;; Η Μέκκα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρωσία να συμπλέει με τις ΗΠΑ και τον Τραμπ;;; Ο Τσάρος Πούτιν που θα τιμωρούσε την κακή Δύση και τους Αμερικάνους να γίνεται φιλαράκος με τον Τραμπ;;;
Πάλι καλά που υπάρχει κι ο Μαδούρο τελικά...:)))

 
Η Αμερικανική εξωτερική πολιτική καθορίζεται από ένα πανίσχυρο λόμπι πολυεθνικών εταιριών κυρίως από τους τομείς των όπλων και της ενέργειας. Οι Πρόεδροι είναι γενικά διακοσμητικά στοιχεία : ο Κένεντι κι ο Νίξον που προσπάθησαν να κάνουν πολιτική προσωπική, ξέρουμε όλοι που κατέληξαν!!! Συνήθως κοιτάμε τις επιλογές σε κρίσιμα υπουργεία, στην αντιπροεδρία, στις μυστικές υπηρεσίες κλπ. για να "πιάσουμε" το σφιγμό πιθανών αλλαγών...

Ο Τραμπ εκλέχθηκε γιατί πέτυχε να περάσει δύο μηνύματα :

Α. έξω οι (παράνομοι) ξένοι ακόμη και με τη βία που έχουν "γεμίσει" τη χώρα,

Β. Επιστροφή των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, που οι "κακοί" Δημοκρατικοί πήγαν στην Κίνα και στην Ινδία.

Η ρητορική αυτή του έδωσε τις κρίσιμες Πολιτείες της Αριζόνα (μετανάστες), Οχάιο, Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν, Πενσυλβάνια (λευκοί άνεργοι εργάτες των παλιών ακμαίων αυτοκινητοβιομηχανιών κυρίως).

Βέβαια ο Ντόναλντ έχει θησαυρίσει με την Παγκοσμιοποίηση. Οι εταιρίες του είναι μπλεγμένες μέχρι τα "μπούνια" στις νέες συνθήκες. Για να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε πρέπει ν'αναιρέσει τον εαυτό του, κάτι που δεν γίνεται...

Μπορεί όμως να κάνει μερικούς πολέμους, έτσι θα παραμυθιάσει τους οπαδούς του, αργότερα βλέπουμε!!!

Γιατί να μη χαίρεται ο Μιχαλολιάκος; Οι ιδέες του θριαμβεύουν αυτή τη στιγμή. Ακόμη πάντως το σύστημα δεν τον χρειάζεται. Βολευόμαστε προς το παρόν με "αυτοδημιούργητους" επιχειρηματίες (Τραμπ, Μπερλουσκόνι, Μαρινάκης)...
 
Εάν όλα αυτά, οι νεκροί μαύροι από λευκούς αστυνομικούς, οι πόλεμοι σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, η άνοδος του ΙΚ και η απαρχή μιας νέας εποχής Ψυχρού Πολέμου, συνέβαιναν με Τραμπ στο τιμόνι θα δίναμε μια τελείως άλλη ερμηνεία και θα κατηγορούσαμε τον ξενοφοβικό "παρανοϊκό" Τραμπ. Όλα αυτά όμως γίνανε με τον σώφρονα νέγρο Ομπάμα. Αυτόν με το νόμπελ ειρήνης στο ράφι του. (Απορώ με τους Σουηδούς. Πώς δίνεις ένα βραβείο σε κάποιον από τα πριν; Δεν πρέπει να τον αφήσεις να τελειώσει για να κρίνεις; )
Φαροφυλακα εν πολλοις συμφωνω με την αναλυση σου. Όπως είπα και σε άλλο νήμα θεωρω οτι ο Τραμπ οσον αφορα κυριως την εξωτερικη πολιτικη σε γενικες γραμμες θα ακολουθησει την πολιτική των προηγουμενων προέδρων. Στο εσωτερικο μπορει να υπαρξουν αλλαγες και θα θελησει να αφησει το στιγμα του αν και αυτα περι 3 εκ. απελασεων ειναι πολυ τραβηγμενα. Ομως η εξωτερικη πολιτική στις ΗΠΑ έχει συνεχεια και οι κατευθυνσεις χαρασσονται απο τους ισχυρους θεσμους του κρατους. Η Αμερικη σαν ιμπεριαλιστική χώρα κοιταζει τα συμφεροντα της αδιαφορωντας για το τιμημα που μπορει να πληρωνουν αλλοι λαοι. Αυτο εκαναν και αυτο θα συνεχισουν να κάνουν. Απομονωσα το παραπανω κομματι απο την αναρτηση σου γιατι ειναι αυτο ακριβως που λεω. Στημ εποχη του "Δημοκρατη" Ομπαμα οι ΗΠΑ μετετρεψαν την "Αραβικη Ανοιξη" σε μαυρο χειμωνα και σε πεδιο δράσης του ISIS. Στην εποχη του Ομπαμα διαλυθηκαν χωρες και οι θαλασσες γεμισαν πτώματα. Στην εποχη του Μπους οι ΗΠΑ εισβαλανε στο Ιρακ με προσχημα οτι διαθετουν οπλα μαζικης καταστροφης κατι που ανακαλεσανε επίσημα μετα την ληξη του πολέμου. Στην εποχη του Κλιντον γνωρισαμε τους "ανθρωπιστικους πολέμους" τυπου Γιουγκοσλαβιας και οταν ρωτησανε την Ολμπραιτ (υπουργος εξωτερικων)για τα 500.000 νεκρα παιδια εξαιτιας του εμπαργκο κατα του Ιρακ δηλωνε οτι ηταν το απαραιτητο τιμημα. Η λιστα δυστυχως ειναι πολυ μακρα. Με τον Ομπαμα γυαλισανε την βιτρινα του Αμερικανικου ιμπεριαλισμου. Για αυτο λεω οτι περα απο τα προσωπα η Αμερικανικη πολιτικη μενει ιδια ακομα κι οταν το στυλ αλλαζει. Και αυτο οχι γιατι δεν εχουν σημασια τα προσωπικα χαρακτηριστικα του καθε προεδου αλλα γιατι ειναι μια πολιτικη που κινειται πανω απο τα προσωπα και υπο το καθεστως του χειροτερου καπιταλιστικου συστηματος.

Το νομπελ Ειρηνης κατα την γνώμη μου (και πολλων αλλων) μετα την απονομή στον Κισινγκερ την δεκαετια του '70 εχασε το νοημα του.
 
Χωρίς να θέλω επεκταθώ πολύ, ειδικά για το τι πολιτική θα ακολουθήσει ο Τραμπ, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει... Όλα είναι εικασίες!

Το να συγκρίνει κανείς τον Τραμπ με προέδρους όπως ο Κλίντον ή ο Ομπάμα απλά είναι αστείο...
Πρώτον γιατί ο Ντόναλντ δεν κυβέρνησε ακόμα και δεύτερον διότι οι 2 προηγούμενοι ήταν επιτυχημένοι...

Από την άλλη η δαιμονοποίηση της Αμερικής είναι τόσο 60s - 70s...:)
 
Last edited:
Φαροφύλακα, συμφωνώ με όσα είπες και χαίρομαι που δεν διέκρινα στοιχεία τρομολαγνείας στους προβληματισμούς σου :πάνω: Ο λόγος που προσωπικά δεν θεωρούσα την Χίλαρι κατάλληλη για πρόεδρο είναι επειδή έχω πάψει να πιστεύω στη λογική του "το μη χείρον βέλτιστον". Αυτό μας έχει κάψει κατά την γνώμη μου. Ναι, η Χίλαρι γνωρίζει τα ελληνοτουρκικά προβλήματα και τα θέματα στα Βαλκάνια (χωρίς να σημαίνει πως θα έκανε τίποτα της προκοπής). Ναι, είναι πιο "ψύχραιμη", αντιρατσίστρια και ανοιχτόμυαλη με την LGBT κοινότητα, αλλά δεν κάνει για τον θρόνο. Κατάλληλος για την προεδρία ήταν ο Μπέρνι. Τώρα για τον Τραμπ δεν έχω να πω τίποτα, με κάλυψες. Το μόνο καλό που έχει είναι πως δεν βγάζει σπυριά μόλις ακούσει Πούτιν, ακόμη κι αυτό όμως σε μία εβδομάδα μπορεί να αλλάξει. Τα πράγματα είναι ρευστά.

Edit: Τα σκίτσα που χρησιμοποίησες ήταν ένα κι ένα. Ειδικά το τελευταίο χέρι στην δεύτερη εικόνα "Who knows" :χαχα: <--πικρό γελάκι
Στο τζι αρ πέτυχα βιβλιοκριτική μιας Αμερικανής που για opening line είχε: "Χθες βράδυ έγινε το αδιανόητο". Από κάτω είχε βάλει αυτό το gif. Είπα να το "κλέψω" και να το ρίξω εδώ γιατί ενώ ήμουν χολοσκασμένη με έκανε και γέλασα

Τώρα κάτι που δεν κατάλαβα:
ο Τραμπ δήλωσε δημόσια πως όντως σκοπεύει να διώξει ή να φυλακίσει τους πολλούς παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στις ΗΠΑ κι έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο.
Με το "παράνομους μετανάστες" εννοείς μόνο αυτούς που δεν έχουν φακελωθεί κατά την είσοδο τους στις Η.Π.Α; Αλλά πώς γίνεται να είναι παράνομοι, να έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο και να κυκλοφορουν ελεύθεροι; Μπερδεύτηκα. Γνωρίζω πως οι παράνομοι μετανάστες (φακελωμένοι και αφακέλωτοι) ανάλογα με το αδίκημα που έχουν διαπράξει είτε απελαύνονται, είτε φυλακίζονται και μετά επιστρέφουν στην χώρα τους.

Αμ το άλλο;;; Η Μέκκα του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρωσία να συμπλέει με τις ΗΠΑ και τον Τραμπ;;;
Μη πας μακριά. Σε μία από τις συγκέντρωσεις του Όχι που είχα πάει (ρίξτε φάσκελα άφοβα) Συριζαίοι και Χρυσαυγίτες κάθονταν δίπλα δίπλα σε φάση "Αγκάλιασε και εσύ εναν νεοναζί, μπορείς". Αυτός ήταν ο λόγος που όπως πήγα έφυγα. Σαν περιπτεράς με την όπισθεν. Τώρα δεν θέλω να παρεξηγηθώ με τους ψηφοφόρους του Αλέξη. Είναι εμφανείς οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων αλλά το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως ανα πάσα στιγμή (=όποτε μας βολεύει) μπορούμε άνετα να κάνουμε ιδεολογικό σκόντο.
 
Last edited:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μη πας μακριά. Σε μία από τις συγκέντρωσεις του Όχι που είχα πάει (ρίξτε φάσκελα άφοβα) Συριζαίοι και Χρυσαυγίτες κάθονταν δίπλα δίπλα και άκουγαν επαναστατικά τραγούδια σε φάση "Αγκάλιασε και εσύ εναν νεοναζί, μπορείς". Αυτός ήταν ο λόγος που όπως πήγα έφυγα, σαν τον περιπτερά με την όπισθεν. Τώρα δεν θέλω να παρεξηγηθούν τα λεγόμενά μου από τους ψηφοφόρους του Αλέξη. Είναι εμφανείς οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων αλλά το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως ανα πάσα στιγμή (=όποτε μας βολεύει) μπορούμε άνετα να κάνουμε ιδεολογικό σκόντο.
Πλεον δεν παραξενευομαι με αυτο το φαινομενο και ουτε το θεωρω υποκρισια, ουτε καν σκοντο. Θεωρω "παλιο" το συστημα διαχωρισμου δεξιας-αριστερας που δημιουργηθηκε οταν ο κοσμος ηταν πολυ διαφορετικος απο ο,τι σημερα. Αν δεν εχει αλλαξει τελειος ο κοσμος σε σχεσημε τοτε, τουλαχιστον ειμαστε σε μεταβατικη περιοδο.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Με το "παράνομους μετανάστες" εννοείς μόνο αυτούς που δεν έχουν φακελωθεί κατά την είσοδο τους στις Η.Π.Α; Αλλά πώς γίνεται να είναι παράνομοι, να έχουν λερωμένο ποινικό μητρώο και να κυκλοφορουν ελεύθεροι; Μπερδεύτηκα.
Δεν είμαι βέβαιος πως κι ο Τραμπ τα έχει παντελώς ξεκαθαρισμένα στο μυαλό του. :ρ

Θεωρω "παλιο" το συστημα διαχωρισμου δεξιας-αριστερας που δημιουργηθηκε οταν ο κοσμος ηταν πολυ διαφορετικος απο ο,τι σημερα.
Η αλήθεια είναι πως τα μνημόνια φέρανε έναν δεύτερο ιδεολογικό άξονα, τον μνημονιακό-αντιμνημονιακό, στον οποίο, παρεμπιπτόντως, τα κόμματα μετατοπίζονται εύκολα, ειδικά εάν γίνουν κυβέρνηση ( :ρ ) και ο οποίος τέμνει κάθετα τον παραδοσιακό άξονα δεξιά-αριστερά. Αυτό έφερε σε μεγάλο μέρος και την μεγάλη αλλαγή στην δυναμική των κομμάτων. Έτσι, δύο κόμματα μπορεί να βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα στον ένα άξονα αλλά δίπλα-δίπλα στον άλλο.

Η αριστερά-δεξιά δεν καταργήθηκε. Απλά προστέθηκε ένας δεύτερος ιδεολογικός αυτοπροσδιορισμός.
 
Μη πας μακριά. Σε μία από τις συγκέντρωσεις του Όχι που είχα πάει (ρίξτε φάσκελα άφοβα) Συριζαίοι και Χρυσαυγίτες κάθονταν δίπλα δίπλα σε φάση "Αγκάλιασε και εσύ εναν νεοναζί, μπορείς". Αυτός ήταν ο λόγος που όπως πήγα έφυγα. Σαν περιπτεράς με την όπισθεν. Τώρα δεν θέλω να παρεξηγηθώ με τους ψηφοφόρους του Αλέξη. Είναι εμφανείς οι διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων αλλά το συμπέρασμα που έβγαλα είναι πως ανα πάσα στιγμή (=όποτε μας βολεύει) μπορούμε άνετα να κάνουμε ιδεολογικό σκόντο.

Τσίου!!!:κόλλα5::φιλί:

Όταν τα έλεγα σε άλλο νήμα αυτά ακριβώς τα ίδια, κάποιοι (που ευτυχώς δεν υπάρχουν πια εδώ) έγραφαν πύρινες "σεντονοειδείς" απαντήσεις και κάποιοι άλλοι σηκώνονταν και χειροκροτούσαν...
Τι τα θες... Από τα ιδεολογικά σκόντα καταντήσαμε εδώ που καταντήσαμε...

ΥΓ: Φάσκελα δεν σου ρίχνω διότι όλοι κάνουμε λάθη.. Φάσκελα θα σου έριχνα αν ακόμα και τώρα προσπαθούσες να δικαιολογήσει τον Τσιπραλέξ και την παρέα του (εκτός του Καρανίκα που είναι τρελό είδωλο :αγαπώ: )
 
Last edited:
Νικολα δηλαδη αν καποιος στηριξει την κυβερνηση ριχνεις φασκελα? Χαλαρωσε και λίγο. Εσυ που δεν κανεις "λαθη" υποθετω ησουν στην συγκεντρωση του "ναι" με κολωνατο ποτηρι. Οκ δικαιωμα σου ειναι. Και μπορει να πιστευεις οτι θα ερθει ο αγνος και αμολυντος Μητσοτακης και θα μας σωσει. Και αυτο δικαιωμα σου ειναι και δεν με ενδιαφερει. Αλλα σταματα να γινεσαι συνεχως τόσο εριστικός. Πολλα ασχετα θεματα τα γυρνας εκει και αγνοω συνηθως τα σχολια σου γιατι αφενος στερουνται επιχειρηματολογιας παρα μονο περιεχουν εμπαθεια και αφετερου με τις λεξεις που χρησιμοποιες (τσιπραλεξ κ.λ.) με παραπεμπουν σε διαλογο δεκαπενταχρονων. Δεν ξερω σε ποιους αναφερεσαι αλλα λες "ευτυχως που δεν υπαρχουν πια εδω". Γιατι? Επειδη ειχανε διαφορετική αποψη απο σενα? Πολυ δημοκρατικό. Αυτα. Ελπιζω να μην χρειαστει να ξαναεχουμε τετοια διαφωνια.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Η αλήθεια είναι πως παρατσούκλια Κωστάκης, Γιωργάκης (που άκουγα παλιότερα) και τώρα Τσιπραλέξ κτλ. θυμίζουν στην καλύτερη περίπτωση κουβέντα καφενείου. Το θέμα είναι να μπορούμε να πούμε την άποψή μας με το δυνατόν περισσότερη νηφαλιότητα.

Στο σχόλιο για τον "Τσιπραλεξ" του Νικόλα, πιο πάνω, θέλησα να μην πιαστώ γιατί πιστεύω πως θα άλλαζε παντελώς κατεύθυνση η κουβέντα.

Όσον αφορά, τώρα, διαγραφές μελών, απλά να σημειώσω, μιας και αναφέρθηκε, πως από μεριά μας δεν έγιναν ποτέ με γνώμονα τις απόψεις αλλά θέματα συμπεριφοράς και κανονισμού, και μόνον.
 
Χαλαρωσε και λίγο.
Με βρίσκεις πολύ χαλαρό πίστεψε με...

Το που ήμουν εγώ στις συγκεντρώσεις άσε να το ξέρω καλύτερα από σένα... Και μόνο που αναφέρεις τον Μητσοτάκη δείχνει την ποδοσφαιροποιημένη σου σκέψη (όλα ΟΣΦΠ - ΠΑΟ)... Δεν είσαι με τον Τσιπράκο και είσαι με τον Κούλη... Και μετά ψάχνεις για παιδικά επιχειρήματα;;; Για κάνε μια αυτοκριτική να δεις τι σου συμβαίνει....

Εριστικός για σένα μάλλον που φοράς γυαλιά φίρμας "ΣΥΡΙΖΑ"...

Αφού δεν ξέρεις σε ποιους αναφέρομαι και τον λόγο για τον οποίο λέω ευτυχώς τι το σχολιάζεις;;; Εμ δεν ξέρεις για τι μιλάω εμ θες να πεις και την άποψη σου...

Τέλος την προστακτική "σταμάτα" μπορείς να την χρησιμοποιείς σε φίλους σου, συγγενείς κτλ...
Και κάτι ακόμα. Η επιχειρηματολογία μου είναι ανάλογη της κυβέρνησης και των οπαδών της...
 
Φαρε ουτε κατα διανοια δεν μου περασε καν απο το μυαλο κατι τετοιο. Οτι εγινε διαγραφη με γνωμονα τις αποψεις. Δεν ξερω καν για ποια μελη αναφερομαστε αλλα εγω αυτο που σκεφτηκα οταν ειπωθηκε οτι δεν υπαρχουν πια εδω ειναι οτι απλως τα μελη δεν μπαίνουν πια στο φορουμ, δεν ειναι ενεργα. Ουτε που ηξερα αν ειναι διεγραμμενα. Και προσωπικα ουτε τα παρατσουκλια με ενοχλουν ιδιαιτερα. Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι με τετοιους όρους αδυνατω να πάρω το σχόλιο στα σοβαρά.
 

Φαροφύλακας

Υποθετικός Σοφέρ
Προσωπικό λέσχης
Το ξέρω, απλά το σημείωσα. :)

( Νικόλα, μπορεί να έχεις καλή διάθεση αλλά εδώ, στο γραπτό κείμενο, βγαίνει εριστική διάθεση, δυστυχώς. :ανέκφραστος: )
 
Αδέρφια!; Τι πράγματα είναι αυτά; Γιατί μου χαλάτε το ζεν; Ειρήνη υμίν. Έζησα κι εγώ στιγμές απείρου κάλλους κείνο το καλοκαίρι (με Λάκη Κομνήνο) και δεν λέει τώρα να χαλάμε τις καρδιές μας. Δικαίωμα του Χρυσόστομου να υποστηρίζει Σύριζα, δικαίωμα του Νικόλα να ρίχνει φάσκελα, και δικαίωμα του άλλου να ψηφίζει Παπανδρέου (και να ρίχνουμε όλοι μαζί φάσκελα). Εγώ ειδικά έφαγα πολλά. Θα ξεχάσω που βάζαμε Λιάτσο στο τέρμα, έτσι για σπάσιμο στους ΝΔ-Πασόκους της πολυκατοικίας;
Συναντούσα την Ζήτω-η-Ελλάδα-Ζήτω-η-θρησκεία-Ζήτω-η-Νέα-Δημοκρατία μητέρα μέσα στο μανάβικο, έλεγα ένα ξερό καλημέρα ελέγχοντας την σφριγηλότητα της ντομάτας και με έπιανε από τα μούτρα με το γνωστό "Θα μας καταστρέψει κι εσύ κάθεσαι και τον υποστηρίζεις!" Ε, έψελνα κι εγώ με την σειρά μου τον εξάψαλμο μπροστά στον αποσβολωμένο μετανάστη μανάβη, τσακωνόμασταν μέχρι έξω με τα ρέστα στο χέρι, και γινόμασταν θέαμα. Μόνο εισιτήρια δεν κόβαμε σε όσους έβγαιναν στα μπαλκόνια, άλλο λίγο και θα μας ζητούσαν να το πάμε επαρχία. Stay classy τσίου family:μπράβο: .Τέτοια ξεφτίλα είχα χρόνια να την ζήσω (εντάξει υπερβολές, κάτι μέρες μόνο). Όπου πήγαινα τσακωνόμουν. Αφήστε το άλλο. Με μισό μάτι με κοίταζε ο μανάβης. Να δείτε που τα σάπια κρεμμύδια που εξωτερικά ήταν κούκλα δεν ήταν σύμπτωση. Επίσης μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία θέλω από αυτό το βήμα να καταγγείλω το bullying που υπέστην από την Νεοδημοκράτισα μητέρα. Ειδικά μετά το δημοψήφισμα δεν τολμούσα να βγω έξω. Με έβλεπε από το απέναντι πεζοδρόμιο και άρχιζε την γιούχα, την οποία πολλές φορές συνόδευε με άσεμνες χειρονομίες . Δεν κάνω πλάκα αλλά πέρα από την πλάκα, για το χάλι της Ελλάδας δεν φταίει μόνο ο Σύριζα. Φταίνε και οι προηγούμενοι. Σ’ αυτό πιστεύω δεν διαφωνεί κανένας. Αυτό που με έχει κουράσει όμως από κάθε κυβέρνηση είναι να ρίχνουν το φταίξιμο μόνο στους άλλους λες και παίζουμε στο βασικά καλησπέρα σας. Όχι εγώ, ο πίσω. Ε, δεν πάει έτσι ρε παιδιά. Αυτά είχα να πω. Καλησπέρα και καλή όρεξη σε όσους ετοιμάζονται να φάνε :αγκαλιά:
 
Last edited:
. Δικαίωμα του Χρυσόστομου να υποστηρίζει Σύριζα, δικαίωμα του Νικόλα να ρίχνει φάσκελα, και δικαίωμα του άλλου να ψηφίζει Παπανδρέου (και να ρίχνουμε όλοι μαζί φάσκελα). Εγώ ειδικά έφαγα πολλά.
Στα λόγια μου έρχεστε, λείπει και φατσούλα να ρίχνει φάσκελα!

Φρφλκ, αστειεύομαι, do not, I repeat, do not panic.
 
Παντως να πω την αληθεια αυτος ο ανθρωπος ειναι τοσο "φαουλ" για μενα,εχει πει τοσα και τοσα που δεν ξερω με τι "καρδια" τν ψηφισαν.....Σεξιστης,ρατσιστης και ενα σωρο αλλα -ιστης....Γενικα με τρομαζει που τοσο απροκαλυπτα στηριζεται η μισαλλοδοξια
 
Top