Ακριβως ολα αυτα.. αν και το τελευταιο... εχει λιγο συζητηση.. Οταν η ζωη ολη ειναι μοναχικη δηλ ή εχεις μαθει επιτελους να περνας καλα και μονος, ισως σ'αρεσει και στα γεραματα, αν βρεις και εκει τροπο να περνας καλαΟ καρκίνος, το μπες-βγες στα νοσοκομεία, οι τρομερές θεραπείες του, ο αγώνας για την επιβίωση.
Ο θάνατος των αγαπημένων μου.
Η φτώχεια και το αδιέξοδο.
Τα μοναχικά γεράματα.
Πάτερ μου, εσύ θα έπρεπε να το ξέρεις καλύτερα.Καλέ μου φίλε, για τον ξύπνιο σου, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε. Το αν θα γίνεις Νταντές ή Πρόσπερο, στο δικό σου χέρι. Και φυσικά, μην ρωτάς εμένα ποια είναι η άποψη μου για τον γδικιωμό. Πόσο γλυκός φαντάζει μερικές φορές... Μα και πάλι, τί δύναμη, τί μεγαλείο όμορφης ψυχής το χέρι που μπορεί να συγχωρέσει! Η πάλη μου μαζί του διαρκεί όσο η ζωή μου...
Πίσω από κάθε φόβο μου, και μας, ο θάνατος. Κάθε φόβος μας εκεί οδηγεί αν προεκτείνουμε τα χνάρια του, αν τα αναλύσουμε βήμα-βήμα. Νομίζω ότι είναι ένας φόβος πανανθρώπινος, φόβος που ενέπνευσε θρησκείες και φιλοσοφίες. In fact, δεν νομίζω ότι θα είχαμε καμιά θρησκεία αν δεν υπήρχε αυτός ο φόβος. Όλες μιλούν για αυτόν, και πολλές φορές, μας αφηγούνται γλαφυρά τα μετά από αυτόν. Άλλες μας καλούν να τον ατενίσουμε με χαμόγελο και δίχως φόβο, άλλες άλλα. Όμως κι εδώ, πάλι είναι χρήσιμοι οι ειδικοί: ένας φιλόσοφος, ένας θρησκειολόγος κι ένας ψυχίατρος θα είχαν τόσα να μας πουν...
Μιχάλη, αν θες τη γνώμη μου.Ο/Η Μιχάλης έγραψε:Ένας κόσμος βυθισμένος στο έρεβος της άγνοιας....
Όχι.Ο/Η Αλίκη έγραψε:Κι αν εκδικηθείς θα πάρουν πίσω το κακό που σου κάναν;
Γίνεται, αλλά πρέπει να είσαι και λίγο τυχερός...Ακριβως ολα αυτα.. αν και το τελευταιο... εχει λιγο συζητηση.. Οταν η ζωη ολη ειναι μοναχικη δηλ ή εχεις μαθει επιτελους να περνας καλα και μονος, ισως σ'αρεσει και στα γεραματα, αν βρεις και εκει τροπο να περνας καλα
!Μπολικοι οι φοβοι...Μακρυα απο ολους μας!
Xoxo xo θεά (και κούκλα)Μετά από κάθε οικογενειακό τραπέζι, ξαφνικά μεγαλύτερος μου εφιάλτης είναι τα κληρονομικά γονίδια.