Πάουλου Κουέλιου (Πάουλο Κοέλο, Paulo Coelho)

Συμφωνώ. Για μένα είναι βέβαιο ότι κάθε επιτυχημένος συγγραφέας έχει κάτι καλό, απόδειξη ότι αρέσει σε πολύ κόσμο.
Απόδειξη μάλλον ότι δεν τους κουράζει, δεν τους προβληματίζει, διαβάζεται ευχάριστα. Το οποίο δεν είναι καθόλου κακό, έτσι;

Αλλά όπως τόσα χρόνια δέχονται πυρά τα Άρλεκιν π.χ. ή η Αγκάθα Κρίστι, έτσι είναι εξίσου θεμιτό να δέχεται αρνητική κριτική κι ο Κοέλιο από όσους διάβασαν τον Αλχημιστή, που ήταν πολύ καλό βιβλίο, και συνεχίζοντας να διαβάζουν τα επόμενα βιβλία του, περίμεναν κάτι περισσότερο, που δεν το βρήκαν όμως. Προσωπικά, είμαι σ' αυτήν την κατηγορία αναγνωστών του Κοέλιο, τόσο που τον έκοψα τελείως τα τελευταία χρόνια. Μου δίνει την εντύπωση ότι επαναλαμβάνεται, ότι κάνει μεγάλους κύκλους γύρω από τα ίδια ζητήματα εσωτερισμού. Τον βαρέθηκα, με δυο λόγια.

εγω εχω διαβασει τον "αλχημιστη" "στις οχθες του ποταμου πιεδρα καθησα και εκλασα" και ενα ακομη που νομιζω ηταν οι "11ωρες" αλλα δεν ειμαι σιγουρος
πιστευω οτι ειναι αρκετα επιτηδευμενα τα βιβλια ου,διαβαζονται βεβαια αλλα οπως σωστα ειπε και καποιος συνφορουμιτης αυτοεπαναλαμβανεται
βασικα αν δεν ειχε φιλους πρωθυπουργους και ισχυρα κονε και διαφορα αλλα δεν ειχε τοσο μεγαλο ονομα

Τέλειωσα πριν λίγες μέρες το "Διάβολο και τη Δεσποινίδα Πριμ". Μου άρεσε αρκετά, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε επιφανειακό, διαπραγματεύεται την πάλη ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό αλλά με έναν πρωτότυπο τρόπο ξεγυμνώνοντας την υποκρισία μας. Όσον αφορά το τέλος εκεί μου τα χάλασε, περίμενα κάτι πιο ανατρεπτικό. Ωστόσο

υπάρχει μόνο επιφανειακό "happy end". Στην πραγματικότητα το Κακό έχει θριαμβεύσει αφού το Έγκλημα δε διαπράττεται τελικά λόγω Φόβου κι όχι λόγω Ηθικών Αντιστάσεων...

Ο "Αλχημιστής" με "γέμισε" πολύ με την αισιοδοξία του κι ας έχουν περάσει 3 δεκαετίες από τότε που ήμουν 18. Μάλλον χρειαζόμουν ψυχολογικές "ντόπες", οι ανάγκες της ζωής δυστυχώς...

Μάλλον χρειαζόμουν ψυχολογικές "ντόπες", οι ανάγκες της ζωής δυστυχώς...
Οι ανάγκες της ζωής δυστυχώς κάποιες φορές μας επιβάλλoυν ψυχολογικές ντόπες :ναι: (<-μ'άρεσε αυτό, εγώ τα βιβλία αυτά τα λέω "βιβλία πατερίτσες"). Και μπορεί να μην χρησιμοποιώ τα βιβλία του Πάουλου ως πατερίτσες, έχω άλλα όμως που κάνω χάπι ντάνς στη σκέψη και μόνο πως κάποια στιγμή θα τα πιάσω. Όλο μαυρίλα, μαυρίλα, μαυρίλα την βαρέθηκα! :)))) (ειδικά από τους σύγχρονους δεν την μπορώ. Μου φαίνεται επιτηδευμένη). Το οτι life sucks and then you die, το εμπεδώσαμε. Φτάνει.
Υ.Γ Μη πέσετε να με φάτε για τις πινελιές αισιοδοξίας, θα μου προκαλέσετε στρες και το στρες κάνει κακό στην επιδερματίδα

Last edited:
Διάβασα τον Αλχημιστή στις προάλλες.Πρίν 15 χρόνια το είχα ξαναδιαβάσει.Είναι ένα μικρό ευανάγνωστο βιβλίο το οποίο δεν κουράζει.Διαβάζεται ευχάριστα.Το θεωρώ βιβλίο αυτοβελτίωσης με λίγα φανταστικά στοιχεία.Με ταξίδεψε στην έρημο και παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια ενός Ισπανού Βοσκού στην αναζήτηση του θησαυρού.

Από την άλλη όμως δεν με ενθουσίασε στον βαθμό που περίμενα και πιστεύω τα όσα αναφέρει περί τύχης,προσωπικού μύθου κλπ είναι λίγο φουσκωμένα και δεν ισχύουν όλα στην πραγματικότητα.Βέβαια έχει κάποιες καλές συμβουλές όπως πχ να απολαμβάνουμε το παρόν αλλά και πάλι είναι ανάλογα τον αναγνώστη.