Πάτρικ Ρόθφας (Patrick Rothfuss) : "Το όνομα του Ανέμου"

Το να μου παρουσιάζει κοντομάλλικα μαύρα ξωτικά με ξεπερνάει.

Επίσης η πλοκή δεν έχει ουδεμία σχέση με Σιλμαρίλιον.

Το αναφέρω γιατί μια γνωστή μου έλεγε πως το Σιλμαρίλιον της είναι παλούκι και περιμένει την σειρά για να αποκτήσει μια ιδέα όσον αφορά τα όσα αναφέρει το βιβλίο .

Πολλοί έχουν αυτό το σκεπτικό.
 
Εγώ είδα το πρώτο επεισόδιο αλλά δεν το συνέχισα γιατί αυτή την περίοδο δεν μπορώ να αφοσιωθώ σε σειρά. Πάντως οπτικά μου άρεσε απίστευτα πολύ. Δεν έχω διαβάσει Τόλκιν πέρα από την τριλογία του Αρχοντα και δεν γνωρίζω πόσο πιστό στο πρωτότυπο υλικό όμως είμαι σίγουρος ότι το hate που τρώει αυτή η σειρά είναι απλά της μόδας. Εδώ τη καταδίκασαν πριν καν προβληθεί!
 

Στο γράμμα 131 όπως εκδόθηκε στη συλλογή γραμμάτων The Letters of J.R.R. Tolkien, το οποίο απευθυνόταν στον σύμβουλο εκδόσεων Milton Waldman, ο Tolkien είχε αναφέρει πως οραματιζόταν «άλλα μυαλά και χέρια» να καταπιάνονται κάποια στιγμή με το έργο του, εμπλουτίζοντάς το με δικές τους εμπνεύσεις. Συγκεκριμένα έγραφε:

«Είχα στο νου να φτιάξω ένα έργο με έναν πάνω-κάτω συνδεδεμένο μύθο, που θα κυμαινόταν από το μεγάλο και το κοσμογονικό, ως το επίπεδο της ρομαντικής παραμυθίας […] τον οποίο θα μπορούσα να αφιερώσω απλά: στην Αγγλία, στη χώρα μου… Θα έγραφα πλήρως μερικές από τις σπουδαίες ιστορίες, και θα άφηνα ορισμένες τοποθετημένες μονάχα στον σχεδιασμό, σκιαγραφημένες. Οι κύκλοι πρέπει να συνδέονται σε ένα μεγαλειώδες σύνολο, αλλά να αφήνουν ωστόσο περιθώρια για άλλα μυαλά και χέρια να χρησιμοποιήσουν χρώματα, μουσική και δραματουργία».
 
Top