λοιπόν να γυρίσω λίγο πίσω... σε θεωρίες συνωμοσίας πιο πρόσφατες όμως αυτή τη φορά.
Όταν λέω λίγο πίσω, εννοώ στο ψηφιδωτό. Και στο κατεστραμμένο κέντρο του. Άποψη (φίλης αρχαιολόγου που επικαλέστηκε νομίζω και η Λορένα, όχι της ίδιας φίλης αρχαιολόγου υποθέτω

, ότι το κέντρο καταστράφηκε από την ανασκαφή λόγω βιασύνης. Τους πιέζουν αφάνταστα από όλες τις μεριές, και μάλλον έγινε βιαστικά η αποχωμάτωση. Ίσως έτσι εξηγείται η σχεδόν βεβαιότητα με την οποία ανακοινώθηκε ότι μάλλον θα μπορέσουν να το ξαναφτιάξουν γιατί οι ψηφίδες είναι μέσα στα χώματα.
Κάποιος αναρωτήθηκε αν η κυρία Περιστέρη είναι καλή αρχαιολόγος. Εύχεται να είναι καλή αρχαιολόγος. Ίσως δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα, οι αρχαιολόγοι που ασχολούνται με τις ανασκαφές είναι από τους καλύτερους. Ο λόγος βέβαια προφανής, έχουν ασχοληθεί με πάρα πολλές ανασκαφές. Η φίλη μου ασχολείται συνεχώς με τις ανασκαφές 20 χρόνια, και δεν είναι καν μόνιμη. Το πρόβλημα που έχουν είναι το γνωστό: έλλειψη χρηματοδότησης.
Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους δημοσίευσης και έντονης προβολής της συγκεκριμένης ανασκαφής. Η συνέχιση της χρηματοδότησης, αλλά και η εξεύρεση νέων χρηματοδοτών.
Όσο για το κεφάλι, από ότι κατάλαβα, το κεφάλι ήταν πρόσθετο. Δεν το έσπασαν. Και ζύγιζε εκατό κιλά. Ε τώρα τι να πω? ποιος τυμβωρύχος θα είχε τη διάθεση να πάρει ένα κεφάλι εκατό κιλών και να το κάνει βόλτα μέσα στον τύμβο?
@Παρωνύμιος: εγώ αυτήν την ταινία δεν την είχα/έχω δει. Έπαιξα όμως το πρώτο adventure game που βγήκε - είκοσι χρόνια πριν κάπου τόσο ίσως και περισσότερο - , και έχω κολλήσει στην πρώτη σκηνή. Μπαίνει στο γραφείο του πατέρα του. Ανακαλύπτει ό,τι ήταν να ανακαλύψει. Και δεν μπορώ να τον βγάλω από το γραφείο. Ακόμα το θυμάμαι. Η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτε. Καταλαβαίνεις, έψαχνα, ξαναέψαχνα, κλικ εδώ, κλικ εκεί, σκεφτόμουν ότι κάτι μου έχει ξεφύγει. Μέχρι που δυο βδομάδες μετά κάποιος μου σφύριξε ότι στην ταινία, βγαίνει από το παράθυρο.