Παρακούσματα

περιμένω στο αεροδρόμιο και γελάω μόνος μου σαν χαζός κοιτώντας το κινητό, Ιωάννα. Το πέφτεις ελάφι και το κρεοπωλείο που κλαίει σύσωμο...! ανεκδιήγητα!:μουάχαχα:
Το ελάφι όλα τα λεφτά πραγματικά :χαχαχα: :χαχαχα: :χαχαχα:

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ίζι που μας σύστησε αυτό το νήμα και στην Ιωάννα που του έδωσε ζωή! :προσκυνώ:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Καλά Ιωάννα, έκανα καινούριους κοιλιακούς με την ανάρτησή σου. Άκου "και κικιρίζει, και κικιρίζει"!!! :μουάχαχα:

"Πέφτεις σε λάθη". Τέρμα πια στις αυταπάτες. Η μητέρα όλων των παρακουσμάτων είναι εδώ για να σας ανοίξει τα μάτια. Στην πραγματικότητα το τραγούδι λέει: "Πέφτεις ελάφι (τι έχεις πάθει;;; )". Πρόταση: Ακούστε όλο το τραγούδι έχοντας ένα ελάφι στο νου σας, να δείτε τι ωραίο νόημα βγαίνει!
Ρε συ, όντως βγαίνει νόημα!

Πέφτεις ελάφι τι έχεις πάθει
και κάθε μέρα βρίζεις και γελάς
με πικραίνεις σαν ξένο με κοιτάς
και στο ρέμα με τραβάς

:μουάχαχα: :μουάχαχα: :μουάχαχα: :μουάχαχα:

Φάρε, Ρεγινόρα, Άγγελε και Ίζι ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Χαίρομαι που σας έκανα να γελάσετε. Η αλήθεια είναι πως εγώ απήλαυσα τη συγγραφή αυτής της ανάρτησης μάλλον περισσότερο απ' όσο εσείς την ανάγνωσή της. Λίγο που έκανα αναδρομή στο παρελθόν, λίγο που άκουσα ένα-ένα όλα τα τραγούδια που αναφέρω (για να μην σας γράψω καμιά αρλούμπα) εν τέλη, πληκτρολογούσα γελώντας.
Κατά τα άλλα, μου ήρθε ένα ακόμα (σας το είπα πως κάτι μου διαφεύγει).Μια φίλη που ασχολείται με το τραγούδι μας είπε πως τον τίτλο (και ρεφρέν) του τραγουδιού "Ποια να 'σαι εσύ", του Νίκου Γούναρη τον σκέφτεται ως "πιάνα σε σι". Δεν το παρακούει, απλά σκέφτεται πως θα μπορούσε να είναι κι έτσι.
Ένας άλλος φίλος πάλι, στο "μια φωτοβολίδα" του Περίδη εκεί που οι στίχοι λένε "πιάνω την κολλά...ω" θεωρεί πως τελευταία στιγμή το γυρίζει ο ερμηνευτής και δεν λέει το πονηρό. Εγώ πάλι λέω πως πονηρό είναι το μυαλό του.
Σημ.: Ρεγινόρα, η μαμά είναι όντως θεά, το υπογράφω. :)))

Έχω πεθάνει στο γέλιο:μουάχαχα:
Μου ανοίξατε τα μάτια για πολλούς στίχους. Τώρα εξηγούνται πολλά:μαναι:

Κι ο λογοστής μες στο μυαλό σου να σφυρίζει….

Τι δεν είναι έτσι? Δεν είναι ο λογοστής, του λογοστή, τον λογοστή… κατά το ο θερμαστής, του θερμαστή, τον θερμαστή? Αλλά?

Κι ο λόγος της μες στο μυαλό σου να σφυρίζει….
-------------------------------------
Από το ίδιο ποίημα… λέει ο ποιητής : χιλιάδες παραλάβαινες τσουβάλια σόγια…
εγώ βέβαια άκουγα :
Χίλια δεσπαραλένες τσουβάλια σόγια… όπου φυσικά δεσπαραλένες ήταν κάποιος ναυτικός ιδιωματισμός του Καββαδία – στα υπόψη κι αυτό να το ψάξω τι σημαίνει -
--------------------------------------
Από άλλο ποίημα του ίδιου….

Ακούω : στο Ρογοβίζι ανατριχιάζαν τα παιδιά…
Ναι το ξέρω ότι έχω τέλεια ακοή και ότι το ακούω σωστά….
Αλλά βλέποντάς το γραμμένο, αναρωτιέμαι : δηλαδή τι θέλει να πει ο ποιητής? Δεν είναι το ρωγοβύζι χωριό της Ισπανίας?
---------------------------------------
από το ίδιο ποίημα.... πως να βάλεις κόμμα στο τραγούδι, ε? πως?

τότε που σ' έφεραν, κατσίβελε, στην μπόλια ... λέει ο ποιητής

τότε που σ' έφεραν κατσίβελες στην μπόλια .... άκουγα εγώ... και φανταζόμουν τις γύφτισσες να τον φέρνουν στην μπόλια (όσο για την μπόλια η φαντασία μου δεν έφτανε μέχρι εκεί.... )

Last edited:
η χαρά μου ήταν βέβαια απίστευτη όταν κάποια στιγμή ο manu chao τραγουδάει τον μισό στίχο στα ελληνικά... και τον μισό στα γαλλικά ... (καλά για τα γαλλικά δεν χάρηκα) και όχι απλά λέει μισό στίχο, αλλά τον επαναλαμβάνει και τρεις φορές.... !!!

κι εγώ για σε je ne ce pas
κι εγώ για σε Je ne sais plus
κι εγώ για σε Je suis perdu.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
κι εγώ για σε je ne ce pas!!! :μουάχαχα:

Επίσης, κάμποσοι μάλλον ακούγαμε τον Σαντάνα να τραγουδά:
oye como va, mi ritmo, θέλω παγωτά, πολλά!
αργότερα που το ψάξαμε έλεγε τελικά:
oye como va, mi ritmo, bueno pa' gozar, mulata....

:χαχα:

Στο γνωστό άσμα που λέει: "Καροτσέρη καροτσέρη άσ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι" άκουγα "Καροτσέρη καροτσέρη άσ’ το να μου τσίκει απ’ το χέρι" κι αναρωτιόμουν πάντα τι στο καλό μπορεί να σημαίνει το ρήμα "τσίκω". :))))

Να μου τσίκει!! :μουάχαχα:

Η πλάκα στο "κι εγώ για σε je ne ce pas" είναι ότι βγάζει και νόημα...:χμ:
Θυμήθηκα κι εγώ 2 παρακούσματα που έχουν να κάνουν με τραγούδια στα Ισπανικά.
Πρώτον, στο clandestino, του Manu Chao, ένας συμμαθητής μου άκουγε αντί για "por no llevar papel", πορνόγερε παστέλ. Κάτι σαν το ισπανικό viejo verde...
Και δεύτερον, κάποια μέρα με ρώτησαν αν το tengo la camisa negra, του Juanes, μιλάει για μια καμήλα νέγρα (?!?!?!?)

Σημ.: "viejo vierde" στα Ισπανικά σημαίνει πορνόγερος, κι αυτολεξεί, πράσινο γέρος.

Last edited by a moderator:
και που λέτε... εδώ και πολλά χρόνια που παρακολουθώ ποδόσφαιρο, ανά καιρούς και αυτό, όπως όλα όσα κάνω γενικότερα, υπήρχε μια ομάδα, που για να μην λένε συνέχεια οι παρουσιαστές με το όνομα Ολλανδία, την λέγανε και Ουράνιε... χθες λοιπόν, που έπαιζε αυτή η ομάδα, και μιας και ήταν παντελώς αδιάφορο το ματς, αποφάσισα να μάθω γιατί την λένε Ουράνιε.. ρώτησα την παρέα, και κάποιος μου είπε : από τα χρώματα της Ολλανδίας. Τι λες χρυσέ μου? η Αργεντινή είχε Ουράνια χρώματα, όχι η Ολλανδία.
Χρώματα... χρώματα... το φως το αληθινό άστραψε στο μυαλό μου. Οράνιε, και επειδή μόνο αγγλικά γνωρίζω, υπέθεσα ότι έχει σχέση με το Orange το αγγλικό... άρα Οράνιε στα ολλανδικά θα σήμαινε πορτοκαλί :γιούπι:

αχχαχαχα απολαυστικότατο το νήμα ! Γέλασα με όλα τα παρακούσματα ! :χαχαχα:

Σαν παιδάκι και γω, τότε θα ήμουν δημοτικό προς γυμνάσιο, είχα μεγάλη αγάπη ( και ακόμα έχω) με ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα τις Δυτικές Συνοικίες. Σε ένα από τα όμορφα τραγούδια τους προσπαθούσα να καταλάβω το νόημα ενός δύστυχου. Γνώριζα ότι το άκουγα λάθος αλλά δεν μπορούσα να ακούσω και κάτι διαφορετικό μέχρι που έφτασε στα χέρια μου το ίντερνετ και έμαθα όλη την αλήθεια :))))

Εγώ άκουγα λοιπόν : "με της φύσης τα σχέδια και όλοι εσείς ταροπέδια του φως μου/ ή του κόσμου"
Τελικά το στιχουργός λέει " Με της πτήσης τα σχέδια Και μόνη εσύ στα οροπέδια το φως μου "

Καταπληκτικό τραγούδι ( Ο Ίκαρος ) και καταπληκτικό συγκρότημα που δυστυχώς δοκίμασε την τύχη του σε μία πολύ δύσκολη εποχή της ελληνικής μουσικής όπου ποιότητα ήταν κάτι τσιφτετέλια και άλλα συγκροτήματα τότε που έκαναν επιτυχία ήταν οι one και οι hi5.

Καταλαβαίνετε δεν έγιναν ποτέ όσο γνωστοί θα έπρεπε αλλά σας προτείνω να δοκιμάσετε πολλά τραγούδια τους. Ο Κώστας Μυλώσης, ο τραγουδιστής τους, είναι φοβερός, τον έχω ακούσει και live και η φωνή του είναι ακόμα καλύτερη των ηχογραφήσεων. Οι, δε, στίχοι υπέροχοι.. γραμμένοι είτε από τον τραγουδιστή είτε από άλλο μέλος της μπάντας ( οι περισσότεροι ).

Σας παραθέτω και το τραγούδι :

[video=youtube;QBjana3kGco]https://www.youtube.com/watch?v=QBjana3kGco[/video]

Last edited:
πιστευω πως ενα απο τα πιο δημοφιλη παρακουσματα ,αν δεν το εχει παραθεσει καποιος αλλος φιλος μεχρι τωρα, ειναι :[video=youtube;jujm7VQ8KAc]https://www.youtube.com/watch?v=jujm7VQ8KAc[/video]
Ενω στο τραγουδι λεει "αχ βρε ρινα",
οι περισσοτεροι (μεσα σ' αυτους και εγω) ακουν αθερινα! :μουάχαχα:
(Και πιθανοτατα ετσι να προεκυψε και η διαφημιση του τζαμπο.)

χαχαχχαχα....Αμφισβητία τι μου θύμισες τώρα!!
Και εμείς έτσι το ακούγαμε και μας θυμάμαι όλες τις φίλες να τραγουδάμε με ρυθμό...
Αθερίνα Κατερίνα
η φυγή σου φωτιά η θύμηση σου λεπίδα
που με κόβει δυο κομμάτια
τέσσερα, δεκατέσσερα
Αθερίνα
Κατερίνα:χαχα::χαχα:

Το τελευταίο μου παράκουσμα ήταν στο τραγούδι της Παπαρίζου στο "Ένα λεπτό" κάποια στιγμή ο στίχος λέει: Άσε να βάλω στην πληγή.. Όλο τ' αλάτι που' χει η γη.
Ενώ εγώ άκουγα:Άσε να βάλω στην πληγή...Όλα τα λάθη που' χει η γη. :μαναι:

Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
κάποια στιγμή ο στοίχος λέει: Άσε να βάλω στην πληγή.. Όλο τ' αλάτι που' χει η γη.
Ενώ εγώ άκουγα:Άσε να βάλω στην πληγή...Όλα τα λάθη που' χει η γη. :μαναι:
Πολύ πιο ποιητικό! Το βελτίωσες! :κόλλα5:

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Καταλαβαίνετε δεν έγιναν ποτέ όσο γνωστοί θα έπρεπε αλλά σας προτείνω να δοκιμάσετε πολλά τραγούδια τους.
Τι εννοεις "δεν εγιναν ποτε οσο γνωστοι θα επρεπε"; Ενα καλοκαιρι παιζοταν παντου και συνεχεια τα "Καλοκαιρινα Ραντεβου" :πανικός: :νατώρα:

:τρέλα:

Μια πιο light περιπτωση. Το τραγουδι "Getting away with it, all messed up, That's the living", το οποιο ακουγα σαν "Getting away with it all, mister". Δεν ειναι τιποτα τραγικο, αλλα οταν διαβασα τους στιχους μου εκανε τρομερη εντυπωση, γιατι το υποτιθεμενο mister ακουγοταν πεντακαθαρα!

Last edited:

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Τι εννοεις "δεν εγιναν ποτε οσο γνωστοι θα επρεπε"; Ενα καλοκαιρι παιζοταν παντου και συνεχεια τα "Καλοκαιρινα Ραντεβου" :πανικός: :νατώρα:
Πωω πάλιωσε κι αυτό, απίστευτο μου φαίνεται. Ακόμα το 'χω στο μυαλό μου σαν ένα καινούριο καλοκαιρινό χιτάκι.

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Λογικο Ιζι, γιατι ολα τα καλοκαιρινα χιτακια παλιωνουν πολυ γρηγορα :)))

Αντέρωτα είναι το μοναδικό τους κομμάτι που ακούστηκε γιατί είναι το πιο εμπορικό τους. Το σύνολο της δουλειάς τους ξεφεύγει από τα όρια του καλοκαιρινά ραντεβού.

Σε πόσα πάρτυ γινόταν χαμός μ'αυτό το τραγούδι και τραγουδούσαμε φωναχτά το ρεφρέν:

Παραδώσου λοιπόν
πάρε φόρα μωρό μου
μην προβάλλεις αντίσταση
μπορεί να πληγωθείς

Εγώ βέβαια ήμουν σίγουρη ότι ακούω "κάνε χώρο μωρό μου"...

Αυτό που ακούγεται πραγματικά όμως είναι "άνευ όρων μωρό μου" :μαναι: