Πες το με ένα gif

μετά από 3 βδομάδες που ήμουν με μαξιλαράκι του καναπε. :ρ
Πόνεσα που το διάβασα.

:παρηγοριά:
(ο δικός μου παραλήπτης, από την άλλη, θα τρομάξει. Κουτί τεράστιο--δεν έβρισκα στα μέτρα που ήθελα--εφημερίδες δεν προλάβαινα να αγοράσω, και για να μην είναι το δέμα σαν κουδουνίστρα, το γέμισα με χαρτί του φαξ, σακούλες, και υποσέντονο για κουτάβι. ΔεΝεεε. Δεν. Ο κόβιντ μου έχει χαλάσει και τις αποστολές.)
 
ΦΑΚΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Ερώτηση νούμερο ένα. Τις φακές γιατί δεν τις έβρασε να τις σουρώσει και μετά να τις βάλει για ψήσιμο;; ενδείκνυνται αυτό;;

Ερώτηση νούμερο δύο. Τι ακριβώς παίζει με το ραβδομπλέντερ. (νομίζω ότι ξέρω την απάντηση σε αυτό.

Ερώτηση νούμερο τρία. Τι είναι το vegetable or chicken;
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Ερώτηση νούμερο ένα. Τις φακές γιατί δεν τις έβρασε να τις σουρώσει και μετά να τις βάλει για ψήσιμο;; ενδείκνυνται αυτό;;

Ερώτηση νούμερο δύο. Τι ακριβώς παίζει με το ραβδομπλέντερ. (νομίζω ότι ξέρω την απάντηση σε αυτό.

Ερώτηση νούμερο τρία. Τι είναι το vegetable or chicken;
1. Ελα μου, ντε!?:χμ:
2. Ίσως τις κάνει πιο χυλομένες και τους δίνει μια πιο βελουτε υφή.
3.Ζωμο λαχανικών ή κότας εννοεί.:)

(Τώρα, που μεγαλώνω, πρέπει να αρχίσω να πλασάρω το προφίλ της νοικοκυράς...:φρύδια:)
 
Last edited:
Και δεν πετάμε ποτέ το πρώτο νεράκι, αν θέλουμε να φάμε όλη την κατσαρόλα :μιαμ:

Έτσι δεν είναι @Βάγγυ @Τσίου ;
:χαχα:Οχι ρε συ, δε βάζεις κρεμμύδι αν θες να φας όλη την κατσαρόλα:χαχα: Τουλάχιστον 3 πιάτα δηλαδή, γιατί είπαμε, τα δύο τα έχουμε για να φτουρισει στο δόντι. :ρ
 
Ερώτηση νούμερο ένα. Τις φακές γιατί δεν τις έβρασε να τις σουρώσει και μετά να τις βάλει για ψήσιμο;; ενδείκνυνται αυτό;;

Ερώτηση νούμερο δύο. Τι ακριβώς παίζει με το ραβδομπλέντερ. (νομίζω ότι ξέρω την απάντηση σε αυτό.

Ερώτηση νούμερο τρία. Τι είναι το vegetable or chicken;
Το πρώτο νερό το πετάμε, τουλάχιστον εγώ έτσι τις κάνω και νομίζω και πολύς κόσμος. Θεωρητικά γίνεται πιο εύπεπτη αλλά από την άλλη έχεις χάσει την νοστιμιά και τις βιταμίνες του οσπριου. Οι απόψεις διίστανται αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και με τους δύο τρόπους να δεις τι σου ταιριάζει. :φρύδια:


Το ραβδομπλεντερ το χρησιμοποιώ στις βελουτε σούπες καθώς ουσιαστικά κάνει αλοιφή τα βρασμένα λαχανικά και έτσι δίνει άλλο αποτέλεσμα γευστικά.

Στο τρίτο σου απάντησε η Χρυσενια.


@Βάγγυ δεν μπορούσα να καταλάβω και πολλά από τα αναρθρα γέλια σας. 😂
 
Ερώτηση νούμερο ένα. Τις φακές γιατί δεν τις έβρασε να τις σουρώσει και μετά να τις βάλει για ψήσιμο;; ενδείκνυνται αυτό;;
Δεν ενδείκνυται. Σαφώς δεν ενδείκνυται, εκτός και αν θέλεις να δημιουργήσεις μια ανθρώπινη βόμβα αερίων και ένα έντερο που να δυστροπεί. Οι φακές όπως και όλα τα όσπρια (άλλο περισσότερο, άλλο λιγότερο) περιέχουν τους λεγόμενους αντιδιατροφικούς παράγοντες (δηλαδή ενώσεις δύσπεπτες ή άπεπτες που προκαλούν εντερικό ερεθισμό). Μούλιασμα και απόρριψη του νερού απομακρύνει πολλούς από αυτούς. Όχι όλους γι αυτό τα όσπρια πάντα παραμένουν μία δύσπεπτη τροφή αν και υψηλής διατροφικής αξίας, με παρενέργειες για αυτόν που τα έφαγε (αλλά και τους γύρω του).
 
Last edited:
@Στιλλ ιλλ @Τσίου Μωρέ κι άμα ξαναφατε φακές, τόσο σήριαλ που έγινε, ελάτε να μου το πείτε. :μουάχαχα:
ότι τρώω τις φακές ΜΟΝΟ με συγκεκριμένο κουτάλι και δεινοπαθώ τώρα που δεν το έχω μαζί μου. Του χρόνου θα το φέρω. :χαχα:
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Μου αρέσουν οι φακές, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τσίου και της Βάγγυ, όσο πιο ελαφριές τόσο καλύτερα.
Και μετά από τόση ανάλυση, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και το φακόρυζο που είναι και ιδιαιτέρως χορταστικό. :))))

(κοντοζυγώνει η ώρα που θα ανοιχτεί ξεχωριστό νήμα για τις φακές.. :χαχα: )
 
Top