Ποια η γνώμη σας για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη";

Σεβαστη καθε αποψη...η δυναμη της δημοκρατιας ειναι η ελευθερια του λογου. Μονο οσοι εχουν ζησει σε ολοκληρωτικα καθεστωτα μπορουν να κατανοησουν την ελευθερια του πολιτη στις δημοκρατιες. Αν και διαφωνω με το φτωχοπαιδο χαιρομαι που εχει την ελευθερια να εκφρασει τη γνωμη του και ας ειναι εκ διαμετρου αντιθετη με τη δικη μου.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Και ο Χίτλερ έγραψε βιβλία. Και ο Ted Kaczynski. Και γαντάζομαι και άλλοι πολλοί εγκληματίες.

Το θεωρώ όχι απλά σωστό αλλά ίσως και επιβεβλημένο, ή έστω πάρα πολύ ενδιαφέρον. Γιατί την "κοινή" γνώμη την ξέρουμε όλοι πάνω - κάτω. Αυτό που συνήθως δεν ξέρουμε είναι η άλλη πλευρά, που όμως είναι χρήσιμη, γιατί μόνο γνωρίζοντάς την κανείς μπορεί να δημιουργήσει ολοκληρωμένη άποψη.
Συμφωνώ πολύ μ' αυτό. Από την άλλη, κάποιες περιπτώσεις μού προκαλούν αμηχανία και προβληματισμό. Π.χ. η περίπτωση του Κοεμτζή που ηρωοποιήθηκε χωρίς (κατά τη γνώμη μου) να το αξίζει - το αντίθετο - και βρέθηκε να μοιράζει αυτόγραφα έξω απ' την Ευελπίδων :ανέκφραστος:

Στο χωριό μου, λίγο έξω από την Βασκερβίλλη, συχνά οι ασπρομάλληλες γέροντες στα πετρόχτιστα τεϊοποιεία θυμόσοφα κουνούσαν το κεφάλι τους και με αχνά, θά 'λεγε κανείς σχεδόν πονηρά, χαμόγελα πού 'φευγαν σαν χελιδόνια μέσα από τ' άγρια γένια τους, ψιθύριζαν, κοιτώντας με νόημα ο ένας τον άλλον, "πες μου τον εκδότη σου να σου πω ποιος είσαι"... Βέβαια, αυτή είναι μια φράση που ακόμα και τώρα, πάνε πια τόσα πολλά χρόνια, δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω πλήρως, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η τέχνη του εκδότη στην πατρίδα μου ήταν και είναι τόσο σπάνια και δυσεύρετη — όσο σπάνια και δυσεύρετη είναι η τέχνη του βαφέα πορφύρας στα χωριά των Άλπεων — μολονότι τα τέκνα της γράφουν τόσο πολλά και τόσο πολύ... Ω, πόσα νέα πράγματα μπορεί να μαθαίνει κανείς κάθε μέρα, και πόσα ακόμα μπορεί να μάθει αν το επιθυμήσει...

Πάντως με τόσο ντόρο και τόση διαφήμιση βλέπω τον Κουφοντίνα να περνάει στα ευπώλητα τη Δημουλίδου :)

Δεν έχεις άδικο Πολυξένη !! Δυστυχώς πέσαμε στην παγίδα της γκρίζας διαφήμισης. Ο Λιβάνης τρίβει τα χέρια του!

Νομίζω ότι το βιντεάκι είναι υπερβολικό (αλλά αν δεν είχε γίνει τόσος ντόρος γι' αυτό το βιβλίο που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο, ο Λιβάνης θα έπρεπε να τον κάνει μόνος του)

Ακόμα στην αρχή του βιβλίου είμαι.
Οι πρώτες σελίδες, μοιάζουν σαν διαχωρισμός ιδεών. Πρώτο πρόσωπο και ίσως επιβεβαίωση του σαχλού. Στο τέλος θα έχω εικόνα.

Αυτό που μου 'ρθε πρώτο στο μυαλό, μια κουβέντα του Πάμπλο: με τα φράγκα αγοράζεις τα πάντα, υπηρεσίες, μέχρι και τρομοκρατικές.

Συμφωνώ πολύ μ' αυτό. Από την άλλη, κάποιες περιπτώσεις μού προκαλούν αμηχανία και προβληματισμό. Π.χ. η περίπτωση του Κοεμτζή που ηρωοποιήθηκε χωρίς (κατά τη γνώμη μου) να το αξίζει - το αντίθετο - και βρέθηκε να μοιράζει αυτόγραφα έξω απ' την Ευελπίδων :ανέκφραστος:
Φυσικά και δεν το άξιζε:έγινε ήρωας κατά λάθος μόνο και μόνο γιατί σκότωσε δύο αστυνομικούς την περίοδο της χούντας για ένα τραγούδι.Αυτός κι ο αδελφός του ήταν
γνωστοί ψευτοπαλληκαράδες πριν τους φόνους.
Όσο για το βιβλίο του Κουφοντίνα δεν έχω προσδοκίες:δε νομίζω να εξηγεί για ποιο λόγο η οργάνωση άλλαξε στόχους από τον Μπακογιάννη και μετά.Ούτε αν διαβρώθηκε από μυστικές υπηρεσίες.Τελικά καλώς εκδίδεται για να απομυθοποιηθεί περισσότερο.

Ταχυδακτυλουργικό: Ό,τι δεν μ' αρέσει, δεν το διαβάζω.

Μπόγιαν Λέλικα κι όλα πράσινα.
O οπαδισμός θα πανηγυρίσει με την 4άρα της Τετάρτης; / (πάνω απ' όλα οπαδός), αν και η ιδανική ομάδα για την περίπτωσή τού είναι η Λάτσιο. Λατσιάλοι οργισμένοι ποτέ νικημένοι.

Ένα αντίστοιχο άρθρο.

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Όχι και στερεωτικό πετσέτας ο "Κώδικας Ντα Βίντσι"! :νατώρα:
Ανόητο και ισοπεδωτικό άρθρο:κάτω:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Τώρα είναι μια χαρά, Ίζι, ευχαριστώ. :)

Για τον Αλχημιστή του Κουέλο: "Το SOS που πέφτει κάθε χρόνο σε ερωτήσεις καλλιστείων" :μουάχαχα:

Last edited:
Εντάξει έχει κάποιες υπερβολές το άρθρο από το luben αλλά το μυστικό όπως λέει και ο Στρατής είναι να μην διαβάζεις ό,τι δεν θες να διαβάσεις και να αφήνεις αυτούς που θέλουν να το διαβάζουν.

το βιβλιο του κουφοντινα και του καθε κουφοντινα κατα την γνωμη μου θα πρεπει να εκδιδεται γιατι αλλιως θα μιλαγαμε για λογοκρισια στην τεχνη της λογοτεχνιας, αλλωστε οπως ειχε πει και ο Βολτερος :"Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις."

οπως ειχε πει και ο Βολτερος :"Δε συμφωνώ ούτε με μια λέξη από όσα λες, αλλά θα υπερασπίζω και με το τίμημα της ζωής μου ακόμη, το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες όσα πρεσβεύεις."
Η ρήση αυτή δεν είναι του Βολτέρου(/Βολταίρου) αλλά της Έβελιν Μπίατρις Χολ (Evelyn Beatrice Hall), που έχει συγγράψει βιογραφία του. Παρ' όλα αυτά, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.