Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

Το Κουρδιστό Πουλί, του Μουρακάμι που το πρότεινε η Τσίου στο "Διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο".
 
Αυτό τον καιρό, έχω δανειστεί το μυθιστόρημα Tigana στα αγγλικά απ' τον ξάδερφό μου και απ' το Βαφοπούλειο, πήρα το Ορλάντο, της Βιρτζίνια Γουλφ, που όμως αποδείχτηκε ότι ήταν η θεατρική/κινηματογραφική εκδοχή.
 

Τσίου

Active member
Από την φίλη μου Ε. δανείστηκα το "Νυχτερίδες" της Λένας Κιτσοπούλου (δεν της άρεσε καθόλου και είμαι περίεργη να δω πόσο καλό ή πόσο κακό είναι), το "Γκιακ" του Δημοσθένη Παπαμάρκου (της άρεσε και μου το πρότεινε) και από την φίλη μου Μ. δανείστηκα το "Maus" του Αρτ Σπίγκελμαν επειδή στο παρελθόν με είχε πρήξει για να το διαβάσω.
 
Το Maus είναι φοβερό. Μπορεί να αποτελεί ακόμα μία ιστορία για το ολοκαύτωμα, αλλά σαν graphic novel αξίζει.
 

Τσίου

Active member
Μπορεί τα μάτια μου να έχουν ματώσει από τα σκίτσα, μπορεί να μου έχει μαυρίσει η ψυχή με την ιστορία, αλλά ναι, είναι από τα γκράφικ νόβελς που αξίζει να διαβάσει κάποιος.
Προτείνω και αυτό.
 

Σμίλα

New member
Δανείστηκα σήμερα την 'τυφλή ετυμηγορία' της Ρουθ Ρέντελ και το 'Ντολόρες Κλέμπορν΄ του Κινγκ. Ελπίζω στο καλύτερο !
 

Τσίου

Active member
Δανείστηκα χθες το εξαντλημένο Με λένε Στέλιο, του Θοδωρή Καλλιφατίδη. Εκτός από εξαντλημένο παίζει να είναι και αποκύημα της φαντασίας μου διότι όπου έψαξα βρήκα ότι υπήρχε μόνο από εκδ. Πλειάς κι αυτό που κρατάω στα χέρια μου γράφει Κάκτος.
 

Σμίλα

New member
Δανείστηκα πριν μια βδομάδα τη 'Λέσχη των αθεράπευτα αισιόδοξων' του Μισέλ Γκενασιά . Έχω γενικά και αφηρημένα ακούσει ότι είναι καλό . Λέω να το αρχίσω σήμερα το βράδυ και ελπίζω να μου αρέσει (είναι αρκετά μεγάλο σε μέγεθος και δεν θα ήθελα να χάνω τον χρόνο μου με κάτι αδιάφορο. Η ζωή είναι μικρή και τα αδιάβαστα βιβλία πολλά ) .
 

Ιαβερης

Active member
Κλείσε κι ένα εισιτήριο για το Παρίσι, Σμίλα, γιατί μετά θα θες να πας οπωσδήποτε. :)))) Πολύ καλό βιβλίο παρεπιπτόντως. :πάνω:
 

Κόμισσα

New member
Σμίλα θα συμφωνήσω με τον Ιαβέρη, το βιβλίο που επέλεξες να δανειστείς είναι μαγευτικό! Το έχω διαβάσει τρεις φορές μέχρι τώρα.
 

Σμίλα

New member
Ιαβέρη και Κόμισσα ευχαριστώ για την ενημέρωση, μόλις το τελειώσω θα σας πω κι εγώ τη γνώμη μου που πιστεύω να είναι σύμφωνη - με τον Ιαβέρη ειδικότερα έχω διαπιστώσει πολλές φορές ομοφωνία σε κρίσεις βιβλίων.
 
Top