Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Φίλε μου, να φανταστώ ότι δεν σου άρεσε; Γιατί εμένα προσωπικά με απογοήτευσε πάρα πολύ ενώ είχα τεράστιες προσδοκίες. Λίγο οι καλές κριτικές που διάβασα στο διαδίκτυο, λίγο η σύγκριση με το Αποκάλυψη Τώρα του Κοπόλα ( ταινιάρα παρεμπιπτόντως) λέω δε μπορεί, θα μείνω με το στόμα ανοιχτό... Ε, ανοιχτό έμεινε αλλά από τη νύστα! :)))
Το Αποκάλυψη τώρα δεν είναι η μεταφορά του έργου του Κόνραντ ,Η καρδιά του σκότους , στον κινηματογράφο .Απλά δανείζεται κάποιες ιδέες από το διήγημα του Κόνραντ .Αν και η αγαπημένη μου νουβέλα είναι Η γραμμή της σκιάς θεωρώ πως το Η καρδιά του σκότους είναι εκπληκτικό .Μιλάει για την αποικιοκρατία ,διαφοροποιώντας την οπτική που επικρατούσε ως εκείνη την στιγμή ,και αναδεικνύει το κρυφό της πρόσωπο πίσω από την υπόσχεση του εύκολου και ανώδυνου πλουτισμού .

Last edited by a moderator:
Μιλάει για την αποικιοκρατία ,διαφοροποιώντας την οπτική που επικρατούσε ως εκείνη την στιγμή ,και αναδεικνύει το κρυφό της πρόσωπο πίσω από την υπόσχεση του εύκολου και ανώδυνου πλουτισμού .
Για μενα η καρδιά του σκοτους έιναι, πρωτίστως, μια διαδρομή εντός, στην εσωτερη ζούγκλα, τέλος πάντων.

Last edited:
Μιας και πάω πιο αργά και απο χελώνα κουτσή που έρχεται απο την Κίνα την ανάγνωση του Σελίν, διάβασα στο ενδιάμεσοτο Long Halloween με τον αγαπητό μπάτμαν στα κορυφαία του απο καθε άποψη. Το σχέδιο, η πλοκή, η αισθητική, η όλη δραματουργία με την εξαιρετική κορύφωση τα πάντα λειτουργούν αψεγάδιαστα. Όσοι αγαπήσατε την τριλογία του Νόλαν θα ενθουσιαστείτε. Και τους Νονούς του Κοπολα. Και το noir. Διάβασα και τους αφορισμούς του Κάφκα και έγινα λίγο πιο σοφή (νομίζω). Και τέλος διάβασα και το χειρότερο μακράν οχι μονο της χρονιάς αλλα και απ'όσα βιβλία έχω διαβάσει γενικά, την Ιστορία του Ματιού του Μπατάιγ. Μιλάμε για κακογουστιά και δηθενιά, οχι αστεία. Και μονο η τόση αλόγιστη σπατάλη αυγών ήταν αρκετή για να πάρει την κατιούσα στην βαθμολογική κλίμακα. :ωιμέ:

Τζονκαν, προφανώς το Αποκάλυψη Τώρα δεν είναι μεταφορά του βιβλίου του Κόνραντ, απλώς έχει δανειστεί κάποια στοιχεία, συμφωνώ σε αυτό. Όσον αφορά το βιβλίο, δεν με ενθουσίασε γιατί μου φάνηκε κάπως ανευρο, περίμενα κάπου να γίνει μια έκρηξη, αλλά τίποτα. Όπως ξεκίνησε το βιβλίο, χλιαρά δηλαδή, έτσι και τελείωσε. Φυσικά αυτή είναι προσωπική μου άποψη, δεν αποτρέπω κανέναν να διαβάσει το βιβλίο. Γούστα είναι αυτά, σε μερικούς αρέσει το βιβλίο, σε άλλους όχι. :)

Τελειωσα το "Περαιωση" του Πετρου Μαρκαρη. Καλο αστυνομικό με ωραια πλοκή και γρήγορο ρυθμο που εκτυλισσεται στην Ελλάδα της κρίσης, η οποία αποτυπωνεται με παραστατικό τρόπο.

Ύστερα από πολύ καιρό ξεκίνησα επιτέλους ένα νέο βιβλίο, τον "Θάνατο του Ιβάν Ίλιτς¨του Λέοντος Τολστόι, το ήθελα καιρό κι η "Επένδυση" με την προσφορά για τους "Κορυφαίους της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας" μου έδωσε το έναυσμα για δραστηριοποίηση!!!

Στιλ ιλλ η φράση πιο αργά κι απο χελώνα κουτσή που έρχεται απο την κίνα αντιπροσωπεύει απόλυτα κι εμένα όσον αφορά τον Σελίν και υποθέτω ότι μιλάς για το 'Ταξίδι στην άκρη της νύχτας" . Αδυνατώ να ολοκληρώσω αυτό το βιβλίο. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν έχει να κάνει με τον τρόπο γραφής ή με αυτά που διηγείται ο συγγραφέας αν και παγκοσμίως παγκοσμίως αναγνωρίζεται ως εξαιρετικό βιβλίο.

Χθες το βραδυ τελειωσα την "Νυχτα" του Βιζελ.
Εχοντας διαβασει αντιστοιχου θεματικου περιεχομενου βιβλια συγγραφεων οπως ο Κερτες και Λεβι, εχω να πω οτι η αφηγηση του Βιζελ ηταν τρομαχτικα εντονη, σχεδον αμεσα μεταδιδομενη η αισθηση και το βιωμα του συγγραφεα στον αναγνωστη...
Ενα πολυ σπουδαιο βιβλιο για μενα λοιπον, σιγουρα, ενα απο τα καλυτερα της φετινης χρονιας.

Ελλη, ευχαριστω, ουσιαστικα το....ξεθαψα απο το τοπικ "Βιβλιονεα" που αναφερεις σχετικα για την επανεκδοση του...:)

Συνεχιζω με "Το αστερι του διαβολου" του Νεσμπε.

Στιλ ιλλ η φράση πιο αργά κι απο χελώνα κουτσή που έρχεται απο την κίνα αντιπροσωπεύει απόλυτα κι εμένα όσον αφορά τον Σελίν και υποθέτω ότι μιλάς για το 'Ταξίδι στην άκρη της νύχτας" . Αδυνατώ να ολοκληρώσω αυτό το βιβλίο. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν έχει να κάνει με τον τρόπο γραφής ή με αυτά που διηγείται ο συγγραφέας αν και παγκοσμίως παγκοσμίως αναγνωρίζεται ως εξαιρετικό βιβλίο.
Μάλλον με αυτά που διηγείται ο συγγραφέας γιατί ο τρόπος που γράφει μ'αρέσει είναι άμεσος, ασουλούπωτος, χύμα. Περιγράφει σκόρπιες στιγμές χωρίς να έχουν κάποια άμεση σχέση . Θα προσπαθήσω λίγο ακόμα και οτι γίνει.

Αφού τελείωσα την Ανατομία της Μελαγχολίας (καταπληκτικό βιβλίο :γιούπι:), άρχισα τη Συριακή Διαθήκη του Salame Barouk. Ένα από τα πολλά βιβλία που είναι απομίμηση των βιβλίων των Dan Brown. Δεν μου πολυαρέσει. :(

Ξεκινησα τον Συνταγματαρχη Λιαπκιν του Καραγατση. Πολλα χρόνια ηταν στην βιβλιοθηκη μου και ειπα να το διαβασω επιτελους.

Έχεις δίκιο Έλλη Μ ,η εξωτερική ζούγκλα χρησιμοποιείται ως μεταφορά για τον εσωτερικό κόσμο .

Ξεκινησα το Η περιπτωση του Τσαρλς Ντεξτερ Γουορντ-Lovecraft και ηδη απο τις πρωτες 70 σελιδες η ατμοσφαιρα ειναι υποβλητικη!

Τελείωσα το "Θάνατο του Ιβάν Ίλιτς" του Τολστόι κι ένα έχω να πω :

Σούπερ!!! Σούπερ!!! Σούπερ!!! :σαςευχαριστώ:

Μόνο μην το διαβάσετε στενοχωρημένοι γιατί θα ψυχοπλακωθείτε!!!

Συνεχίζω τώρα με κάτι τελείως διαφορετικό : "Ο Κίτρινος Σταυρός - Η Ιστορία των Τελευταίων Καθαρών" του Ρενέ Γουάις.