Τελειωσα το "Καλη ανταμωση εκει ψηλα". Συναρπαστικό βιβλίο απο τα καλυτερα που διαβασα μεσα στη χρονιά που φεύγει. Συνεχίζω με τον "Σωσία" του Ντοστογιεφσκι.
Μιλάς για δύο βιβλία που με ενδιαφέρουν πολύ. Αν δεν είναι κόπος θα ήθελα την άποψή σου για το "Καφέ των Υπαρξιστών" της Bakewell. Το έχω στα υπόψιν.Πολύ καλό βιβλίο η Μελαγχολία της αντίστασης ,δυστυχώς η ανύπαρκτη επιμέλεια και η Μέτρια προς Κακή μετάφραση με έκαναν να το παρατήσω .Αν κάποιος θέλει να το διαβάσει ας πάει στην Αγγλική μετάφραση ή στο Ουγγρικό πρωτότυπο ,αν ξέρει Ουγγρικά [...] Άρχισα το ''Στο καφέ των Υπαρξιστών .Ελευθερία ,ύπαρξη και κοκτέιλ βερίκοκο '' της Sarah Bakewell .Ένα δοκίμιο για τον Υπαρξισμό και τους εκπρόσωπους αυτού .Μέχρι στιγμής μου έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις .
Χμ.Και να ανοιξεις την επομενη, φανταζομαι.![]()
Ε ναιΚαι να ανοιξεις την επομενη, φανταζομαι.![]()
Καταπληκτικη επιλογη...!Είπα να κλείσω τη χρονιά με κατι κλασικο και ξεκινησα το "Μαγικό βουνό" του Τόμας Μαν !
Οντως ενδιαφερον και οντως ακριβούτσικο (ακόμη). Τοσο κανει (ακομη) και το "Σκεψη αργη και γρηγορη" του Kahneman, αλλά λέω να μου το κάνω δώρο, μιας και με συμπαθώ πολύ.Το ''Καφέ των Υπαρξιστών'' το συστήνω ανεπιφύλακτα ,προτείνω όμως να το πάρεις μετά από λίγο καιρό που θα έχει πέσει η τιμή του -26 ευρώ έχει τώρα - αν δεν μου το είχαν κάνει δώρο δεν θα το έπαιρνα.
Το έχω στα αγγλικά. Δεν ήξερα ότι κυκλοφορεί και στα ελληνικά. Μετά την τριλογία των προτάσεων της Στιλλ ιλλ θα είναι το επόμενο ανάγνωσμα.Τοσο κανει (ακομη) και το "Σκεψη αργη και γρηγορη" του Kahneman, αλλά λέω να μου το κάνω δώρο, μιας και με συμπαθώ πολύ.![]()
Τέλος διάβασα και το ηλεκτρικό πρόβατο του Ντίκ το οποίο μου άρεσε πολύ. Τώρα διαβάζω την περίπτωση του Τσαρλς Ντέξτερ Γουώρντ του Λάβκραφτ.
Το ''Καφέ των Υπαρξιστών'' το συστήνω ανεπιφύλακτα ,προτείνω όμως να το πάρεις μετά από λίγο καιρό που θα έχει πέσει η τιμή του -26 ευρώ έχει τώρα - αν δεν μου το είχαν κάνει δώρο δεν θα το έπαιρνα. Πολλές αναφορές σε Σάρτρ και Χάιντεγκερ ,λες και τους αντιπαραβάλει συνεχώς ,κατατοπιστικές οι αναφορές σε Φαινομενολογία και Υπαρξισμό ,δεν λείπουν οι αναφορές στον Καμί την Μποβουάρ ,τον Μερλό-Ποντί ,τον Χούσερλ ,τον Λεβίνας κ.α.
Δεν είναι εκλαϊκευμένο αλλά ούτε και δυσνόητο .Εμένα μου έλυσε απορίες και κατάλαβα -όσο μπορεί κάποιος να καταλάβει - την σύνδεση και την καταγωγή του Υπαρξισμού από την Φαινομενολογία .