Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα την "εφεύρεση των φτερών" που ήταν ωραίο βιβλίο σχετικό με την ιστορία των αδελφών Γκριμκέ, τις δύο πρώτες γυναίκες υπέρμαχες της κατάργησης της δουλείας και θεωρητικοί του αμερικανικού φεμινιστικού κινήματος. Συνεχίζω με το "Λίγη ζωή" της Hanya Yanagihara.

Διάβασα το βιβλίο του Joost de Vries ''Ο καθηγητής είναι νεκρός '' ,έχει ένα κάποιο ενδιαφέρον αν το διαβάσεις ενδιάμεσα πιο απαιτητικών βιβλίων -ευτυχώς δεν το αγόρασα αλλά το δανείστηκα από φίλο - ,η υπόθεση εστιάζεται στον χώρο των πανεπιστημιακών συνεδρίων και καθηγητών που ασχολούνται με την Χιτλερολογία και τον Ναζισμό .Ένας καθηγητής ειδήμων σε ότι έχει σχέση με τους Ναζί σκοτώνεται σε ατύχημα και ο αγαπημένος του συνεργάτης -ενώ αναρρώνει στη Χιλή μετά από ένα ατύχημα που έχει - γυρνάει και ανακαλύπτει ότι κάποιος άλλος έχει πάρει την θέση του ως ''πιο κοντινού συνεργάτη '' του μακαρίτη .Προσπάθησα να διαβάσω τον Αθλητικογράφο του Φορντ αλλά το παράτησα .Μάλλον θα ξαναδιαβάσω την Γοητεία της αντίστασης του Krasznahorkai ,αν και δεν θεωρώ επιτυχημένη την μετάφραση σε αρκετά σημεία ,νομίζω ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία .

Ξεκινησα την "Φλόγα που σιγοκαίει" του Φιλιπ Κερ. Για τους φαν του Νεσμπε και του Χαρι Χολε θα σας προτεινα να διαβασετε και Φιλιπ Κερ με τον ηρωα του Μπερνι Γκουντερ. Ωραιος τυπος ο Μπερνι, σαρκαστικός, πνευματωδης και οι ιστοριες του συνδυαζουν την αστυνομικη πλοκη με την ιστορια.

Τελείωσα το "Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι" μένοντας πραγματικά εκστατικός : όντως ένα έργο που αξίζει να συγκαταλέγεται στα παγκόσμια αριστουργήματα!!! Παράλειψη ως τώρα η μη ανάγνωση του αλλά ας όψεται η ταινία που είχα δει (είχε πολλές διαφορές όπως αποδείχτηκε)!!!

Αυτήν τη στιγμή ταιριάζει άνετα η συνέχεια με το "Όσκαρ Ουάιλντ : Η Ζωή και Το Έργο του" βιογραφία με πλούσιο φωτογραφικό υλικό γραμμένο από τον εγγονό του συγγραφέα Μέρλιν Χόλαντ...

Μπου, το "De profundis" ειναι επισης μια πολυ ενδιαφερουσα περιπτωση απο αυτον τον τοσο ευφυη και πνευματωδη συγγραφεα... Μια καταθεση ψυχης μεσα σε καμια 80αρια σελιδες αν θυμαμαι καλα...
Αν δεν το εχεις διαβασει, δοκιμασε το, αξιζει τον κοπο.. και τον χρονο...

Ναι Μπού, συμφωνώ με τον Επαμεινώνδα είναι συγκλονιστικό καθώς παρατηρούμε τον συγγραφέα σε μια ευάλωτη στιγμή του να εξαπολύει κατηγορίες κατα πάντων (και του εαυτού του συμπεριλαμβανομένου), να μιλάει για πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Ευχαριστώ Επαμεινώνδα και Στιλλ για τα σχόλια!!! Θα το δούμε προσεχώς, υπάρχει πολύ υλικό στο σπίτι απείραχτο, συν ότι ανοίγω νέα μέτωπα (βλέπε συναναγνώσεις)...

Τελείωσα τον Χαφιέ του Γκόρκυ που το βρήκα πολύ καλό. ο Γκόρκυ σκιαγραφεί-στηλιτεύει την φάρα των χαφιέδων στη προεπαναστατική Ρωσία, έως και την περίοδο που ξέσπασε πια η επανάσταση. Συνεχίζω με κάτι εντελώς διαφορετικό, Ευριπίδης και Ελένη.

Τέλος η Ελένη. Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι το διδάσκονται στο λύκειο. Ελπίζω να μην μένουν στα απαρέμφατα και στα ανώμαλα ρήματα κλπ, αλλά να δίνουν λίγο παραπάνω έμφαση σε νόημα και ιστορικά/μυθολογικά στοιχεία.Εδώ φαίνεται και η άποψη του Ευριπίδη για τους μάντεις. Συνεχίζω με Clive Barker και βιβλία του αίματος VI, αν και μετά το V πολύ το φοβάμαι

Barbara Cassin, Η νοσταλγια -Πότε λοιπόν ειναι κανεις σπίτι του;
Αυτο που εχω να αντερωτησω ειναι πώς διάολο χωρανε 203 υποσημειωσεις σε ενα βιβλίο που το κυριως κείμενο του ξεκινάει απο την 23η σελιδα (μεχρι την 20η, διαβαζουμε την εισαγωγη της μεταφραστριας, τιποτε παραπάνω απο περιττο συμπιλημα του κειμενου που ακολουθει) και ολοκληρωνεται στην 117η. :ωιμέ:

Ξεκινησα την "Φλόγα που σιγοκαίει" του Φιλιπ Κερ. Για τους φαν του Νεσμπε και του Χαρι Χολε θα σας προτεινα να διαβασετε και Φιλιπ Κερ με τον ηρωα του Μπερνι Γκουντερ. Ωραιος τυπος ο Μπερνι, σαρκαστικός, πνευματωδης και οι ιστοριες του συνδυαζουν την αστυνομικη πλοκη με την ιστορια.
Το τελείωσα σήμερα. Πολύ καλό :μπράβο:

Κορτο ειμαι στη μεση του βιβλίου περιπου και μου αρεσει παρα πολύ. Ωραια η αστυνομικη πλοκη και εξαιρετική αναπαρασταση του κλιματος της Γερμανιας τις τελευταιες μερες της Δημοκρατιας της Βαιμαρης. Σε βαζει στο πνευμα εκεινης της εποχης. Ο Μπερνι δε όλα τα λεφτα. Κενταει. Τα αιχμηρα και καυστικα του σχολια για τους ναζι πολυ εμπνευσμένα. Ισως ο πιο ωραιος χαρακτηρας-ντετεκτιβ που εχω συναντησει.

Τελείωσα τον " Αιχμάλωτο του Αζκαμπαν", το οποίο μου άρεσε απίστευτα. Θα κάνω ένα διάλειμμα από τον Χάρι Πότερ και συνεχίζω με το " Εμείς οι Ζωντανοί" που μου πρότεινε ο Κόμης στα πλαίσια του " Διάβασε ένα ακόμη αγαπημένο μου βιβλίο."

Πρόσφατα τελείωσα την Λάμψη του stephen king και τώρα διαβάζω το μεγάλο μυστικό θέαμα από Clive Barker! Aσύλληπτο το τελευταίο, έχω μείνει ενεός.

Μετά το Κουτί σε σχήμα καρδιάς απο Joe Hill -ηταν το πρώτο που διάβασα απο τον γιο του Βασιλια και μου αρεσε πολυ, θα διαβασω κ αλλα δικά του στο μέλλον σιγουρα- , συνεχίζω με κατι κλασικο:
Ο Εξορκιστης του William Peter Blatty!

Τελείωσα τον " Αιχμάλωτο του Αζκαμπαν", το οποίο μου άρεσε απίστευτα. Θα κάνω ένα διάλειμμα από τον Χάρι Πότερ "
Μα γιατί να κάνεις διάλειμμα;:)))) Το συγκεκριμένο βιβλίο, κατά τη γνώμη μου, είναι από τα καλύτερα της σειράς!...

Ολοκλήρωσα (προς το παρόν ίσως), την ενασχόληση μου με τον Όσκαρ Ουάιλντ τελειώνοντας τη βιογραφία του δια χειρός του εγγονού Μέρλιν Χόλαντ. Φωτίστηκαν πολλές πλευρές της ζωής του κι εξηγούνται εύγλωττα οι λόγοι της καταδίκης του συντετριμμένος από πολιτικές σκοπιμότητες...

Η συνέχεια θα είναι στο άλλο ημισφαίριο, στη μακρινή Λατινική Αμερική με το "Ένας Κόσμος Ανάποδα" του Εντουάρντο Γκαλεάνο, για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!!!

Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Μετά το μαγευτικό "Μαγικό βουνό" του Τόμας Μαν,συνεχίζω με άλλο ένα κλασικό ,τους "Δουβλινέζους" του James Joyce!

Η συνέχεια θα είναι στο άλλο ημισφαίριο, στη μακρινή Λατινική Αμερική με το "Ένας Κόσμος Ανάποδα" του Εντουάρντο Γκαλεάνο, για το οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια!!!
Φαινεται πολυ ενδιαφερον αυτό το βιβλίο Μπου, θελω και εγω να το διαβάσω. Οταν το τελειωσεις πες μας αν θες την γνώμη σου.

Μπου, αυτό το βιβλίο είναι πραγματικός χειμαρρος το λάτρεψα όταν το διάβασα. Διάβασα το Σινταρτα του Εσσε το οποίο μου άρεσε πολύ, κυρίως ως φιλοσοφία παρά ως διήγημα

Last edited: