Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Νομίζω ότι το καλύτερό του είναι το ''Οι Κιβδηλοποιοί'' στην έκδοση από Πόλις ,τα Υπόγεια του Βατικανού δεν τα έχω διαβάσει ,αλλά τους Κιβδηλοποιούς αξίζει να το προσπαθήσεις ,είναι καλή έκδοση .

Νομίζω ότι το καλύτερό του είναι το ''Οι Κιβδηλοποιοί'' στην έκδοση από Πόλις ,τα Υπόγεια του Βατικανού δεν τα έχω διαβάσει ,αλλά τους Κιβδηλοποιούς αξίζει να το προσπαθήσεις ,είναι καλή έκδοση .
Ευχαριστώ Τζόνκαν, το παράγγειλα ήδη, είδα την περιγραφή του στο biblionet και είναι άκρως ενδιαφέρον.

Τελειωσα το συνταρακτικό "Εαν αυτο ειναι ο ανθρωπος" του Πριμο Λεβι. Τι να πω γι'αυτο το βιβλίο. Με συγκλόνισε, θα παρει καιρο να βγει απο το μυαλό μου. Για αλλη μια φορα διαβαζοντας κατι για το ολοκαυτωμα, δεν μπορει να συλλαβει το μυαλο μου πως μπορει ενας ανθρωπος να κανει κατι τετοιο σε αλλον ανθρωπο. Η ανθρωπινη ιστορία δυστυχως εχει να επιδειξει πολλες βαρβαροτητες αλλα νομιζω το ολοκαυτωμα δεν εχει προηγουμενο. Η απολυτη κτηνωδια. Επισης συγκλονιστηκα που εμαθα οτι ο Λεβι εν τελει αυτοκτονησε σαραντα χρόνια μετα. Τρομερό! Θα αγορασω και θα διαβασω και την "Νυχτα" του Ελι Βιζελ που μου ειχε προτεινει η Ελλη.

Ευχαριστω για την προταση Κορτο. Οταν τελειωσα το βιβλίο εψαξα την βιβλιογραφια του Λεβι και αυτο που αναφερεις μου τραβηξε την προσοχή αλλα ειναι δυσκολο να βρεθει, εμφανιζεται παντου σαν εξαντλημενο. Επισης ενδιαφερον φαινεται και η "Ανακωχη".

Διάβασα τη Νυχτα μετά από πρόταση της Καστάλιας, νομίζω οτι μεταφράστηκε στα ελληνικά σχετικά προσφατα. Ειναι εξίσου δυνατό με του Λέβι.

Η νύχτα πρέπει να είναι επανέκδοση. Καλό είναι και Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο του Ίμρε Κέρτες.

Κυκλοφορούσε παλια, εχεις δικιο!!Πάλι απο το Μεταίχμιο. Η έκδοση που διαβασα εγώ ήταν εκ νέου μετάφραση (2006) στα αγγλικά από τη γυναίκα του. Προφανως, κάπου εκεί τα έμπλεξα.
Never shall I forget that night, the first night in camp, which has turned my life into one long night, seven times cursed and seven times sealed. Never shall I forget that smoke. Never shall I forget the little faces of the children, whose bodies I saw turned into wreaths of smoke beneath a silent blue sky. Never shall I forget those flames which consumed my faith forever. Never shall I forget that nocturnal silence which deprived me, for all eternity, of the desire to live. Never shall I forget those moments which murdered my God and my soul and turned my dreams to dust. Never shall I forget these things, even if I am condemned to live as long as God Himself. Never.

Ξεκίνησα πριν μέρες το Bury my heart at wounded knee του Dee Brown, ιστορικό βιβλίο με θέμα την γενοκτονία των ινδιάνων και μέχρι στιγμής το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.

Ξεκινησα το "Η ζωη που ονειρευτηκε ο Ερνεστο Γκ." του Γκενασια. (Ελλη, το διαβασες; )

Καλό είναι και Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο του Ίμρε Κέρτες.
Το εχω διαβασει Κορτο. Καλο ηταν αλλά οχι σαν του Λεβι.

Οχι, Χρυσόστομε. Δεν το εχω ξεκινησει ακομη. Τελειωσα το βιβλιο της +ανάγνωσης και κουτσοξεκινησα το Κουτσό του Κορτασαρ. Παραλληλα, διαβαζω ανουσιες βλακείες που δεν μπορώ να αποφυγω.:κατάρα!:

Αφού ολοκλήρωσα τη "Λοκαντιέρα" του Γκολντόνι,ανάγνωσμα που με έκανε να ξεφύγω λίγο από την πίεση με τις κωμικογελοίες καταστάσεις της, λέω να πιάσω - ύστερα κι από σχετική προτροπή του Χρυσόστομου - το "Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη.

"Λάθος" του Αντώνη Σαμαράκη.
Μπού, εκανα το λάθος και σνόμπαρα για χρόνια το βιβλίο του Σαμαράκη. Όταν το διάβασα, κατάλαβα οτι δεν εχει τίποτε να ζηλέψει απο αντιστοιχα βιβλία ξένων συγγραφέων. Ειναι απο τα καλύτερα ελληνικά μυθιστορήματα που έχω διαβασει.

Οντως, απιθανο βιβλιο το Λαθος.

Εγω διαβαζω το "γέλιο στο σκοταδι" του Βλαντιμιρ Ναμπακοφ.

υγ. Χαιρομαι που ο Νικολας διαβαζει τα ψιλοαγνωστα βιβλια που εχω προτεινει εδω μεσα πχ παλατι των ονειρων, η ερημος των ταρταρων, το δισακι κλπ
Διαμαντακια που δυστυχως δεν ειναι και πολυ γνωστα.

υγ. Χαιρομαι που ο Νικολας διαβαζει τα ψιλοαγνωστα βιβλια που εχω προτεινει εδω μεσα πχ παλατι των ονειρων, η ερημος των ταρταρων, το δισακι κλπ
Ενδιάμεσα, το σπάει λιγάκι με downtown. :))))

Μπου, νομίζω οτι θα σου αρέσει πάρα πολυ.

Καλοδιαβαστο Μπου. Και εγω νομιζω οτι θα σου αρεσει. Εκπληκτικο και συναρπαστικό βιβλίο με εκρηκτικο φινάλε!! Προσωπικα ανηκει στα τρια καλυτερα ελληνικα βιβλία που εχω διαβάσει.

Μετα απο δυο μηνες τελειωσα το Η Σκια στο Σπιτι, του Κωνσταντινου Κελλη. Δυο μηνες, οχι γιατι δεν μου αρεσε. Ισα ισα, το βρηκα εξαιρετικο. Σας το προτεινω.

Συνεχιζω με τη Λαμψη, του Στιβεν Κινγκ.