Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Το περίεργο είναι ότι σήμερα άκουσα ,από έναν φίλο και εσένα, καλά λόγια για το Μπερλίν ,και επειδή εκτιμώ τις γνώμες κάποιων ανθρώπων- όχι πολλών - θα το εντάξω στις επόμενες αγορές μου :) ,καλό βράδυ .

Τελείωσα το Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς (που 'σαι Ιαβέρη; Τελείωσε το να ξεκινήσουμε μαζί το 5 ;) ) και συνεχίζω με άλλη λατρεμένη σειρά, Ομιχλογέννητοι: Το πηγάδι της Ανάληψης, τόμος Β' του Sanderson. :)

Αμάν βρε Έλλη, δεν σε προλαβαίνει κανείς! Είχα μια επαγγελματική συνεργασία με τον σύζυγο της Σαλταμπάση πριν λίγες μέρες, μου μίλησε για το βιβλίο, το αγόρασα, διάβασα τις εκατό σελίδες του απνευστί, μίλησα λιγάκι γι΄ αυτό και με την ίδια (το έχω και με αφιέρωση της συγγραφέως παρακαλώ!), σε σκέφτηκα και μπήκα να στο προτείνω και βλέπω ότι το έχεις ήδη διαβάσει! :)
Όλα αυτά σε πρώτο χρόνο. Συνεχίζουμε στο ίδιο τέμποοοο!

Τώρα το Πάσχα βρήκα λίγο χρόνο και διάβασα μερικά βιβλία:
1. Λίγες και μια νύχτες. Ι. Ζουργός
2. Οι δρόμοι της Ανατολής. Ε. Ιωαννίδου Αδαμίδου
3. Τα ποιήματα. W. Shakespear
4. Οι καρτ ποσταλ. V. Hislop

Αμάν βρε Έλλη, δεν σε προλαβαίνει κανείς! Είχα μια επαγγελματική συνεργασία με τον σύζυγο της Σαλταμπάση πριν λίγες μέρες, μου μίλησε για το βιβλίο, το αγόρασα, διάβασα τις εκατό σελίδες του απνευστί, μίλησα λιγάκι γι΄ αυτό και με την ίδια (το έχω και με αφιέρωση της συγγραφέως παρακαλώ!), σε σκέφτηκα και μπήκα να στο προτείνω και βλέπω ότι το έχεις ήδη διαβάσει! :)
Όλα αυτά σε πρώτο χρόνο. Συνεχίζουμε στο ίδιο τέμποοοο!
!!!
Αν σε παρηγορει παντως, κι εγω σε σενα θα το προτεινα με κλειστα τα ματια. Για του λογου το αληθες, μπες στο goodreads να δεις.Για τα υπολοιπα, ζηλευω. Σου αρεσε;

Σου αρεσε;
Πολύ. Μου φάνηκε πολύ ζωντανό και οικείο. Δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει την κρίση μου το γεγονός ότι γνώρισα την οικογένειά της. Νομίζω όχι πολύ. Μάλλον το ίδιο θα σκεφτόμουν για το βιβλίο κι αν δεν την ήξερα. Ήδη στη δεύτερη σελίδα σκέφτηκα ότι της αρέσει ο Μπέρνχαρντ, πριν δω το όνομά του στην πέμπτη σελίδα. :) Της το είπα και γέλασε. Θέλει να διαβάσει τα "Βραβεία μου" του ίδιου. Θα περάσει πολύ ωραία μαζί τους. Η τυχερή, τα διαβάζει στα γερμανικά!
Μου άρεσε πολύ και η συνοπτική περιγραφή των Γερμανών που έχει κάπου στην αρχή του βιβλίου. Της είπα ότι είχα νοερά στο νου μου τον γαμπρό μου (Γερμανός από το Αμβούργο) και έκανα "τικ" σε όλα τα χαρακτηριστικά που παραθέτει!
Τέλος, ήταν εντυπωσιακή και η σύμπτωση σχετικά με έναν ακόμα συγγραφέα που αναφέρει: τον Βέρνερ Ζόμπαρτ, του οποίου τον "Αστό" διαβάζω αυτές τις μέρες.

"Τα βραβεία μου" ξεκινησα χθες κι ειμαι ήδη στην τέταρτη απονομη. Εχω γελάσει παρα παρα πολυ.

Ξεκίνησα το Περί Συγγραφής του Στίβεν Κινγκ και μέχρι στιγμής το βρίσκω απολαυστικό, το χιούμορ και η ζωντάνια αυτού του ανθρώπου είναι το κάτι άλλο. :ναι:

Αφού τελείωσα χθες (μπορεί και προχθες) την Αμερικανική Ψύχωση και νομίζω οι περισσότεροι έχετε καταλάβει οτι δεν μου άρεσε απλά αλλα με ταρακούνησε είπα να συνεχίσω με τον Πάνα του Χάμσουν αλλα οσο κυλούν οι σελίδες απογοητεύομαι ολο και πιο πολύ. Η Πείνα πάντως του ίδιου είναι κορυφαία.

Τελειωσα το "Κοκκινο στην πρασινη γραμμη" του Γκουρογιαννη. Ενδιαφερον το θεμα που καταπιανεται ο συγγραφεας και αρκετά αβανταδορικο (εισβολη των Τουρκων στην Κυπρο), ωραια γραφή με λογοτεχνικές αρετές αλλα μέτριο το τελικό αποτελεσμα. Θα συνεχισω με το "Υπηρετησα τον Αγγλο βασιλια" του Χραμπαλ και ανυπομονώ πολύ να το πιάσω.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
Επιτέλους μεταφράστηκε το "Και τώρα,ανθρωπάκο?" του Χανς Φαλλαντα και κυκλοφορησε από τις εκδοσεις Gutenberg ! φυσικά το πήρα αμεσως και το ξεκιναω :γιούπι:

Ζηλεύω Φίλιπ !! Εγώ τελείωσα τον Πάνα που δεν μου άρεσε καθόλου αλλα συγκράτησα κάποια πράγματα, παρατηρήσεις του Χάμσουν επειδή τα λέει ωραία. Τώρα διαβάζω την Νιέτοσκα Νιεζβάνοβα του Ντοστογιέφσκι που μου αρέσει πολύ μεχρι στιγμής. Κι ας μην είναι το πιο τυπικό δείγμα του έργου του.

Επιτέλους μεταφράστηκε το "Και τώρα,ανθρωπάκο?" του Χανς Φαλλαντα και κυκλοφορησε από τις εκδοσεις Gutenberg ! φυσικά το πήρα αμεσως και το ξεκιναω :γιούπι:
Απανωτές δυνατές κυκλοφορίες εκαναν οι εκδόσεις Gutenberg.

Επιτέλους μεταφράστηκε το "Και τώρα,ανθρωπάκο?" του Χανς Φαλλαντα και κυκλοφορησε από τις εκδοσεις Gutenberg !
Σπουδαιο νεο Φιλιπ, θα το τιμησω και εγω. Ο Φαλαντα εχει γραψει και το αριστουργηματικό "Μονος στο Βερολινο" (που θα ηθελα να ξαναδιαβασω καποια στιγμη και ψαχνω τωρα στην βιβλιοθηκη μου και δεν το βρισκω :χμ: ) που εγινε περσι ταινια με τον εξαιρετικό Μπρενταν Γκλισον.

Χρυσοστομε, του Φαλλαντα κυκλοφορει κι Ο ποτης.
Τελειωσα Τα βραβεία του Μπερνχαρντ (καρδουλες) και διαβαζω την Ξύλευσή του.

Απανωτές δυνατές κυκλοφορίες εκαναν οι εκδόσεις Gutenberg.
Όντως, Έλλη, πολύ δυναμικά ξεκίνησε η χρονιά για τις εκδόσεις Gutenberg, προσωπικά είναι από τις αγαπημένες μου. Τους κρατάω όμως μούτρα γιατί εδώ και 2-3 χρόνια μας έχουν υποσχεθεί έναν Τόμας Χάρντι κι ακόμα να τον δούμε στα ράφια.