Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελειωσα την "Πεινα" του Κνουτ Χαμσουν. Πολυ δυνατο βιβλίο που σε καθηλωνει. Συγκλονιστικη η καθημερινη πάλη του ηρωα με την πεινα και ενω λιμοκτονει πασχιζει να διατηρησει την αξιοπρεπεια του και την πνευματικη του ισορροπία. Εχει καποιες σκηνες μεσα που θα μου μεινουν για πολυ καιρό, όπως την σκηνη που προσπαθει να φαει το ωμό κόκκαλο.
 
Διάβασα το επειδή είναι η καρδιά μου του Κορτώ και μου άρεσε αρκετά. Είναι ικανότατος και στην σκιαγράφηση αλλα και στον τρόπο που χειρίστηκε ένα τέτοιο θέμα. Παρέμεινε ρεαλιστικός με όλη αυτή προφορικότητα που τον χαρακτηρίζει, χωρίς να του λείπουν και οι δυνατές σκηνές. Ξέρει να χειρίζεται την γλώσσα αναλόγως με τις ανάγκες που προκύπτουν και το κάνει πολύ καλά. Τώρα διαβάζω (δηλαδή καθε βράδυ οταν η ησυχία είναι απόλυτη) την επιστολή προς τον πατέρα του Κάφκα και .... δεν θα επεκταθώ για προσωπικούς λόγους. Όμως συνειδητοποιείς οτι ο λογοτεχνικός απο τον πραγματικό Κάφκα είναι αδιαχώριστοι μέσα στην πολυπλοκότητα τους. Όλα τα στοιχεία που αγαπώ σε εκείνον τα αντιλαμβάνεσαι και εδώ, υπάρχουν ακέραια.
 
Όμως συνειδητοποιείς οτι ο λογοτεχνικός απο τον πραγματικό Κάφκα είναι αδιαχώριστοι μέσα στην πολυπλοκότητα τους.
:κόλλα5: γι'αυτό ξεκίνησα την βιογραφία του αλλά αδερφάκι μου πολύ μπλα μπλα, στα ελληνικά δεν θα είχα θέμα αλλά όποτε διαβάζω ιστορικά στοιχεία στα αγγλικά με πιάνει πονοκέφαλος.
 
Νομίζω καλύτερα να διαβάσεις τις επιστολές του. Θα τον γνωρίσεις καλύτερα, διαβάζοντας τα δικά του λόγια παρα απο την βιογραφία οσο λεπτομερής κι αν είναι. :)
 
Η αλήθεια είναι πως ναι, είναι προσωπικά δεδομένα που τον εκθέτουν(και μας βοηθούν να τον ανακαλύψουμε). Αλλα αυτό είναι θέμα του καθε αναγνώστη προσωπικά. Κάπου εδώ υπήρχε και ένα σχετικό νήμα. Την επιστολή προς τον πατέρα την πρωτοδημοσίευσε η αγαπημένη του Μιλένα, αν δεν κάνω λάθος.
 
Νομίζω πως για τους αναγνώστες που μας αρέσει ο Κάφκα, η δημοσίευση των επιστολών του κλπ κλπ είναι μια χαρά...

Από ηθικής πλευράς όμως δεν μου κολλάει! :)))
Βέβαια εκεί που είναι τώρα ο Κάφκα αποκλείεται να τον ενοχλούν τέτοια ζητήματα, απλά φέρνω μπροστά το θέμα μιας και πάντα θεωρούσα ανήθικη την έκθεση προσωπικών δεδομένων...
 
Ε μα ναι, ηθικά δεν είναι σωστό κι αυτό είναι που το κάνει και πιο ενδιαφέρον :μαναι:
Ας μας συγχωρέσει ο Φράντς, έτσι κι αλλιώς είναι μακριά.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Φαντάσου τώρα, κάποια στιγμή επειδή θα έχεις οπαδούς, ξέρω 'γώ, να τυπώσουν και να διβάζει ο κάθε άσχετος τα προσωπικά σου ημέιλ. Σου κολλάει;
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Νικόλα, γενικά στην κουβέντα σχετικά με τις δημοσιοποιήμενες προσωπικές επιστολές του Κάφκα.
 
Αν ήσουν σαν τον Κάφκα θα σε πείραζαν και οι δημοσιεύσεις των έργων σου :)))) Εγώ πάλι θεωρώ λάθος αυτό που έκανε ο Μπροντ.
 
Χωρίς την Στιλλ δίπλα να μου ρίχνει κέρματα, είδες τι παθαίνω; Τώρα κατάλαβα τι λες, Έλλη :χαχαχα: we see dead people!
 
Μου τελειώσαν τα κέρματα, μου τελειώσαν τα λεφτά. Πρέπει να αλλάξω νόμισμα :)))

Μα δεν είπα οτι είναι σωστό ουτε και για τα έργα του ακόμη αφου ο ίδιος δεν ήθελε να τα δημοσίευσει. Αλλα νομίζω όλοι με περισσή ευχαρίστηση τα διαβάζουμε. Εγώ προσωπικά είμαι περίεργη για τις ζωές των άλλων, όταν με κεντρίζει ένα πρόσωπο είτε στην λογοτεχνία ειτε στην πραγματικότητα.
 
Top