Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τώρα που το λές, ναι, κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Ηθελα να το εξηγήσω και στην Τσίου, επαγωγικά.
( :)))) )
(:))))) Μμμμναι. Δεν καταλαβαίνω τίποτα. Μετά από μία θεωρία του Λακάν, που αν και την έχω καταλάβει μερικώς, την κολλάω παντού σαν χαρτάκι ποστ ιτ, το κεφάλι μου δεν χωράει άλλο, είναι φουλ. (Θα διαβάσω όμως Ζίζεκ. Όχι μόνο είναι μεγάλη μορφή, έχουμε και ένα κοινό :ρ)
Διαβάζω το "The Demon" του Χιούμπερτ Σέλμπι και σίγουρα κάποια στιγμή θα το διαβάσει και η Στιλλ :φρύδια:

Είναι μια μεγάλη σειρά συγχρόνων και παλαιών λογοτεχνικών έργων ,σε μικρό σχήμα με σκληρό εξώφυλλο στο στυλ των Γαλλικών εκδόσεων Pleiades, σε αξιοπρεπής μεταφράσεις που έμαθαν την γενιά μου λογοτεχνία. Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποιους τίτλους γιατί είναι πάνω από 55 αυτοί που εκδόθηκαν.
Περί ηρώων και τάφων - Sabato
Παρασκευάς ή στις μονές του Ειρηνικού - Tournier
Ο αιώνας των Φώτων - Carpentier
Αβαδδών ο εξολοθρευτής- Sabato
Γκασπάρ, Μελχιόρ και Βαλτάσαρ - Tournier
Το κόκκινο και το μαύρο - Stendhal
Η συνείδηση του Ζήνωνα - Svevo
Τα σημειωματάρια - Camus
Φως τον Αύγουστο - Faulkner
Το Κουτσό - Cortazar
Και άλλα πολλά . Το σημαντικό είναι ότι η σειρά θα συνεχιστεί και δεν θα είναι μόνο επανέκδοση των παλιών εκδόσεων .

το snowman θελω να πάρω, αλλα ουτως ή άλλως οποιο και να διαβασω θα ειναι εξαιρετικό!!
Το πρώτο ήταν καλό αλλα δεν με ενθουσίασε, παρόμοια πράγματα ακούω και για το δεύτερο, τις κατσαρίδες. Απο εκεί και έπειτα όμως είναι όλα ένα κι ένα.

Ηρα Αθηνα, ο Χιονάνθρωπος είναι υπέροχος, όμως κατ'εμέ το καλύτερο του Nesbo είναι το Αστέρι του Διαβόλου. Ήταν το πρώτο του που διάβασα και με είχε απορροφήσει πλήρως:)
Το μόνο της σειράς που απομένει να διαβάσω είναι η Νέμεσις.
Πολύ καλή η Νέμεσις. Εμένα μου έχει μείνει το αστέρι του διαβόλου, οι κατσαρίδες, ο κοκκινολαίμης και η δίψα που έβγαλε τελευταία (και την κέρδισα σε διαγωνισμό)

Διαβάζω το "The Demon" του Χιούμπερτ Σέλμπι και σίγουρα κάποια στιγμή θα το διαβάσει και η Στιλλ :φρύδια:
Μμμ για λέγε, τι είναι αυτό που θα με κάνει να το βάλω στην λίστα ??

Γιατί είναι ο μεγαλύτερος (λιγάκι άσχημος) αδερφός κάποιου άλλου βιβλίου που σ'άρεσε :φρύδια:

Mιλάς με γέρους γρίφοντα !!! :χαχαχα:

Δεν καταλαβαίνω, και φοβάμαι να ζορίσω το μυαλό μου. Καραδοκούν και αποπληξίες.

Εντιτ: Moυ ήρθε φλασιά, το american psycho λες ??

Last edited:
Ηρα Αθηνα, ο Χιονάνθρωπος είναι υπέροχος, όμως κατ'εμέ το καλύτερο του Nesbo είναι το Αστέρι του Διαβόλου. Ήταν το πρώτο του που διάβασα και με είχε απορροφήσει πλήρως:)
Το μόνο της σειράς που απομένει να διαβάσω είναι η Νέμεσις.
nesbo να ναι κι οτι να ναι!!

Λοιπόν, εγώ παράτησα, ως προς ώρας, τη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια και το έχω ρίξει στο μεταφυσικό. Διαβάζω(ακριβέστερα ξαναδιαβάζω) ένα βιβλίο φαντασίας-τρόμου με τίτλο οι Πύλες, του συγγραφέα Τζον Κόννολι. Δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο, ούτε από άποψη πλοκής ούτε από άποψη χαρακτήρων, αλλά είναι αρκετό για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου. Τα πλεονεκτήματά του είναι το χιούμορ και η ειρωνία που επικρατεί και η πινελιά πρωτωτυπίας που βάζει στην πλοκή, συνδέοντάς την με πραγματικές επιστημονικές θεωρίες, μαύρες τρύπες και τα πειράματα του CERN.

Τελειωσα το "Μονος στο Βερολινο" του Φαλαντα. Πολυ δυνατο βιβλίο. Συνεχίζω με Πολ Οστερ και "Αορατος". Πρωτη γνωριμία με τον συγγραφέα, καιρό ηθελα να διαβάσω κατι δικό του.

Στιλλ ιλλ,

Οι κατσαρίδες δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατό βιβλίο, η αλήθεια. Το ίδιο κι η νυχτερίδα. Υποθέτω πως έπρεπε απλώς να πάρει λίγη φόρα..:Ρ

Last edited:
Ε ναι, και πάλι καλά που πήρε μπρός γρήγορα. Εγώ τελείωσα τον έρωτα στα χρόνια της χολέρας και ήταν αριστούργημα κι αυτό, ίσως κάπως λιγότερο απο τα 100 χρόνια μοναξιάς αλλα ο Μάρκες κάνει τα πάντα να μοιάζουν μοναδικά με την πένα του. Μάλλον θα συνεχίσω με την Atwood και το handmaid's tale στα αγγλικά γιατί δεν διαβάζω καλά σχόλια για την μετάφραση του Μάτεσι.

Τέλειωσα το Στόουνερ του John Williams και το ξανάρχισα ,ενώ στην πρώτη ανάγνωση σου δίνει την εντύπωση ότι ο Στόουνερ έχει μια θλιβερή ζωή ,και σου μεταδίνει αυτή την θλίψη ,στην δεύτερη ανάγνωση αυτή η εντύπωση δεν κυριαρχεί. Ένα μικρό μειονέκτημα του βιβλίου είναι ότι οι δευτερεύοντες χαρακτήρες εξαφανίζονται από την αφήγηση για μεγάλα διαστήματα και δεν έχουν κτισθεί σε βάθος. Το βιβλίο όμως είναι σπουδαίο .

Τέλειωσα τους "εμπόρους των εθνών" του Παπαδιαμάντη και έριξα κλήρο για τη συνέχεια, ανάμεσα στη "γυφτοπούλα" και στο "πάντα καλά" του Μάτεσι, και κέρδισε ο Μάτεσις.
Πολύ καλά έκανε και κέρδισε. Δεν θα το μετανοιώσεις, θα πάει απνευστί με το γράψιμο του Μάτεσι.

Τελείωσα "το παλαιοπωλείο" του Ντίκενς και ξεκίνησα τους "Αθλιους"σε έκδόσεις Καστανιώτη και μετάφραση Λυκούδη,

Καλικάντζαρος

Δαγεροτύπης
Τελειωσα το "κατα ιησου ευαγγελιο" του σαραμαγκου (δεν ηθελα να τελειωσει ποτε..)
Απιστευτος!

..και συνεχιζω με το "ο πυργος των πυρηναιων" του Γ. Γκααρντερ

Διαβάζω το ''γράμμα στον Κωστή" της Ξένιας Καλογεροπούλου. Έως τώρα μπορώ να πω πως μού αρέσει πολύ!
Ταυτόχρονα και ενώ έχω διαβάσει (και τελειώσει) αρκετά βιβλία, υποτίθεται πως διαβάζω και την "Πανούκλα'' του Καμύ. Ενώ μού άρεσε εξαρχής, από ένα σημείο και μετά το θέμα του βιβλίου μού έκατσε πολύ βαρύ. Θα προτιμούσα δηλαδή να είχε την έκταση πχ του ''Ξένου''. Αν και θέλω να το αποτελειώσω, νιώθω πως δεν είμαι στην ψυχολογική κατάσταση να το κάνω τώρα :ωιμέ: