Για μένα Χρυσόστομε αυτό ήταν και λίγο απελευθερωτικό, το να ξέρω πως ο/οι ήρωες του βιβλίου είναι ζωντανοί -μια και δένεσαι εκ των πραγμάτων περισσότερο μαζί τους. Βέβαια δεν είναι μυθιστόρημα -στο οποίο περισσότερο θα ταίριαζε αυτή μου η παρατήρηση- αλλά εγώ έτσι ένοιωσα
Μόλις εχτές ξεκίνησα το Μοναστήρι της Πάρμας. Στην πραγματικότητα διάβασα την εισαγωγή που έχει γράψει για τις εκδόσεις Εξάντας ο Γ Σπανός. Πρώτη φορά με τον Stendhal.
Τελειωσα το "Spanking the maid" του Ρόμπερτ Κούβερ. (Πολλοί μπερδεύτηκαν με τον τίτλο, καμία σχέση με ερωτική λογοτεχνία-μεταμοντέρνο σφηνάκι ήταν και η μόνη s/m σχέση που υπήρξε ήταν μεταξύ του αναγνώστη και του αφηγητή ή... του συγγραφέα με τον κριτικό λογοτεχνίας. Διάλεξε παγιδευμένα ζευγάρια και πάρε) Ξεκινώ το Switch Bitch του Ρόαλντ Νταλ.
Τώρα διαβάζω το The Holy Roman Empire: A Thousand Years of Europe's History του Peter H. Wilson. Έχω διαβάσει τις πρώτες 72 σελίδες μέχρι τώρα και το βρίσκω αρκετά καλό βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Άφησα τις δώδεκα καρέκλες γιατί τις βαρέθηκα. Προχωράμε με Νέσμπο αργά αλλα σταθερά. Επίσης διάβασα την σειρά με τον κόκορα του Αρκά και τα μαλλιά κουβάρια και αναρωτιέμαι γιατί μου είχε ξεφύγει τοσο καιρό. Πολύ μου ταιριάζει αυτή η ατάκα στην ατάκα, τελείως δολοφονικές και απολαυστικές οι περισσότερες.
Ο "Μαιτρ κι η Μαργαρίτα" του Μπουλγκάκοφ είναι πια ένα ευχάριστο παρελθόν (πολύ περισσότερα αναμείνατε στο σχετικό νήμα). Σειρά πήρε τώρα άμεσα "Ο Θείος Πέτρος κι η Εικασία του Γκόλντμπαχ" του Απόστολου Δοξιάδη...
Αναμένουμε αναλυτική κριτική, Μπου! Ο θείος Πέτρος είναι από τα βιβλία που επίσης ευχαριστήθηκα πάρα πολύ (καμία σχέση με τον Μαίτρ, βέβαια). Αν σου αρέσει η μαθηματική λογοτεχνία, πιστεύω πως θα το εκτιμήσεις.
Σε άλλα νέα, τελείωσα τη φαγώσιμη γυναίκα και συνεχίζω με το "ταξίδι στην Ανατολή" του Χέρμαν Έσσε. Είναι η πρώτη μου επαφή με το συγγραφέα κι ελπίζω να ενθουσιαστώ!!
Ντοστογιεφσκι το δωματιο πρεπει να ειναι εκπληκτικο βιβλιο περυσι ειχα δει την αντιστοιχη ταινια και πραγματικα ελεγα οτι ειναι απο τα βιβλια που θελω καποια στιγμη να διαβασω (αν δεν εχεις δει ακομα την ταινια σου προτεινω να τη δεις ειναι εκπληκτικη οπως και ο μικρος που παιζει στην ταινια ειναι φοβερος!). Παρολα αυτα περιμενω την κριτικη σου για το βιβλιο οταν με το καλο το τελειωσεις
Από τη σειρά Corpus Scriptorum Historiae Byzantiae (CSHB), διαβάζω τον τόμο EPΗRAEMIUS. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Ελληνικό κείμενο, έμμετρο, σχετικά εύκολο.
Τελείωσα το ταξίδι στην ανατολή, που τελικά όντως με ενθουσίασε! Θα προσπαθήσω να αποκτήσω κι άλλα βιβλία του Έσσε, στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν όμως, συνεχίζω με τους δύσκολους έρωτες, του Καλβίνο. Επίσης πρώτη επαφή με το συγγραφέα και δεν ξέρω καθόλου τι να περιμένω.
Μου αρεσε Σμιλα ηταν αρκετα καλο αν και δεν ηταν εφαμιλλο με αλλων ξενων συγγραφεων που ζησανε το ολοκαυτωμα οπως για παραδειγμα του Λεβι και του Βιζελ. Εγραψα και δυο λογακια στο αντιστοιχο νημα.
Αφού τελείωσα ευχαριστημένος με το "Θείο Πέτρο και την Εικασία του Γκόλντμπαχ" αφήνω τον ΑπόστολοΔοξιάδη (ανέλπιστα καλή γραφή για σύγχρονος Έλληνας δημιουργός) και κατευθύνομαι προς κάτι απίστευτα κλασικό : "1984", ξέρετε αυτό του κυρίου Μπλερ... :χαχαχα: