Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τώρα διαβάζω τον αγαπημένο Μουρακάμι (the master of storytelling) και το Νορβηγικό Δάσος. 70 σελίδες έχω διαβάσει και κάτι μου λέει οτι θα πάει στα πολύ αγαπημένα.

Το βιβλίο με το οποίο γνώρισα τον Μουρακάμι και κατ΄εμέ το κορυφαίο του μαζί με το Κουρδιστό Πουλί!
Θα το αγαπήσεις. Κι αυτό και τον Τόρου Βατανάμπε!!;)

Διαβάζεται υπό την μουσική υπόκρουση των Σκαθαριών

Άργησα να το πιάσω αλλά το τίμησα πλέον. Μια κοπέλα, την οποία την έχω δει μια φορά στη ζωή μου από κοντά, έγραψε κι αυτοεκδοσε το βιβλίο <<Μιάν ανάσα απ' τον καπνό σου>>. Τα έδινε η ίδια με ένα ποσό, που φαινόταν ότι ήταν ίσα ίσα για να βγάλει τα έξοδα του βιβλίου και μόνο. Μου αρέσει πολύ να κυνηγάνε τα όνειρά τους οι άνθρωποι, οπότε ήθελα πολύ να τη βοηθήσω σε αυτή της την κίνηση, έστω αγοράζοντας απλά ένα αντίτυπο. Το έχω από περισυ στη βιβλιοθήκη μου, αλλά όλο έπαιρνα κάποιο άλλο. Αποφάσισα λοιπόν, να περιορισω τις αγορές μου - και κατ' επέκταση και τη λίστα των αδιαβαστων- και ήρθε λοιπόν και η ώρα η δική του. Η κοπέλα έχει πραγματικά πολύ ταλέντο και το βιβλίο κυλάει πολύ ευχάριστα! Εύχομαι κάποτε να μπορέσει να φανεί το ταλέντο της και στους υπόλοιπους. :)

Τώρα διαβάζω τον αγαπημένο Μουρακάμι (the master of storytelling) και το Νορβηγικό Δάσος. 70 σελίδες έχω διαβάσει και κάτι μου λέει οτι θα πάει στα πολύ αγαπημένα. Under his spell every fucking time.
Tο Νορβηγικό Δάσος είναι το αγαπημένο μου βιβλίο της χρονιάς. Είναι από τα βιβλία που τελειώνεις και τα σκέφτεσαι συχνά για καιρό.

Tώρα διαβάζω το Kitchen της Banana Yoshimoto.

Καλημέρα, μετά από λίγο καιρό αποχής διαβάζω το βιβλίο του Ivan Jablonka : Η ιστορία είναι μια σύγχρονη λογοτεχνία - Μανιφέστο για τις κοινωνικές επιστήμες.
Όσο για τον Μουρακάμι ποτέ δεν μου άρεσε, δύο βιβλία του που είχα διαβάσει ,Η αναζήτηση του αγριοπρόβατου και το Σκληρή χώρα των θαυμάτων και το τέλος του κόσμου,δεν με συγκίνησαν οπότε τον άφησα στην ησυχία του .

Γιουκ, γραψε μετα τις εντυπώσεις σου απο το kitchen.
Μέχρι να στα πει ο Γιουκ...
Το διάβασα σχετικά πρόσφατα και μου άρεσε, ίσως επειδή δεν είχα καμία προσδοκιά και το επέλεξα κυρίως λόγω του ονόματος της συγγραφέας #λογοτεχνικά_κριτήρια (μα Μπανάνα Γιοσιμότο! Ακόμα και τώρα χαζογελάω σαν πεντάχρονο όταν το λέω).

Το βιβλίο αποτελείται από δυο ιστορίες: το Kitchen (χωρισμένο σε δύο μέρη) και το Moonlight Shadow (ελπίζω να το θυμάμαι σωστά).

Η πρώτη ιστορία μου άρεσε πάρα πολύ, ίσως επειδή μου αρέσει και η "σύγχρονη" ιαπωνική κουλτούρα. Καταφέρνει (όπως και πολλές ιαπωνικές ταινίες) να παρουσιάσει και να θίξει θέματα με μια λιτότητα και απλότητα μέσα από "συνηθισμένες" σκηνές της καθημερινότητας.

Η δεύτερη ιστορία είναι πιο μεταφυσική. Προσωπικά μου άρεσε λιγότερο είτε λόγω του μεταφυσικού στοιχείου είτε επειδή ξεκίνησα να το διαβάζω σαν συνέχεια του Kitchen αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν διαφορετική ιστορία και κάπως με έβγαλε εκτός κλίματος.

Διαβάζω το "Χειρόγραφο της Σαραγόσα" του Γιάν Ποτότσκι.
Πολύ περίεργο βιβλίο...

Εγκιβωτισμένες ιστορίες, οι οποίες διαδέχονται η μια την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό. Εντούτοις δεν το βρίσκω κουραστικό όπως το "Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος" που ήταν περίπου στο ίδιο στυλ.
Ίσως γιατί ο συγγραφέας δεν φλυαρεί πάνω σε ασήμαντα θέματα όπως ο Ματσουρίν!
Μέχρι στιγμής πάει καλά...
Το βιβλίο συνδυάζει φαντασία, χιούμορ, τρόμο, ίντριγκες, έρωτες κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου... Είμαι περίεργος να δω που το πάει ο "μάστορας":))))

Πάντως για βιβλίο του 1797 είναι αρκετά πρωτοποριακό!

Λέω να δω και την κινηματογραφική μεταφορά του7 βιβλίου αφού το τελειώσω, αλλά με προβληματίζει λίγο ότι άρεσε στον Μυρμηγκοφάγο!!!:μουάχαχα:

Last edited:
Ξεκίνησα αόρατο άνθρωπο, εξορκιστή και Bone White (Ronald Malfi) αλλά δεν. Και τα τρία τα παράτησα. Για να πολεμήσω την σπαρίλα, διάβασα το κυνικό, σεξιστικό και λιγάκι άρρωστο κόμικ Cyanide and Happiness. Μου άρεσε. Η σπαρίλα όμως στο τέλος νίκησε.

Τελείωσα τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού και ξεκίνησα το Χρυσό Γιο , και αυτό βιβλίο τριλογίας (το δεύτερο) με όνομα Κόκκινη Ανατολή. Αναρωτιέμαι αν είμαι η μόνη που ποτε δε διαβάζει συνεχόμενα μια τριλογία ; Μου αρέσει να διαβάζω κάτι άλλο ενδιάμεσα, ακόμα κι αν έχουν κυκλοφορήσει όλα τα βιβλία κάποιας σειράς.

Δεν εισαι η μονη Ναντιν. Και εγω το ιδιο κανω. Παντα ενδιαμεσα στα βιβλια μιας τριλογιας μεσολαβει τουλαχιστον ενα ασχετο βιβλίο όσο καλη και να ειναι η τριλογία. Τωρα για παραδειγμα διαβαζω την τριλογια του Στιγκ Λαρσον, ειμαι στο πρώτο βιβλίο και πριν παω στο δευτερο θα διαβασω κάποιο άλλο.
Παρεπιπτοντως το Κοριτσι με το τατουαζ που διαβαζω τωρα ειναι πολυ δυνατο και με εχει ιντριγκαρει πολυ η εξαφανιση της Χαριετ και τι εχει γινει. Πεντε λεπτα να βρω ελευθερο χρονο την ημερα πιανω το βιβλιο να το προχωρησω να δω τι συμβαινει παρακατω.

Πεντε λεπτα να βρω ελευθερο χρονο την ημερα πιανω το βιβλιο να το προχωρησω να δω τι συμβαινει παρακατω.
Tα διαβάσει σε θερινές διακοπές είχα αγοράσει τα δυο πρώτα, αναγκάστηκα να πάω στην Αθήνα για να αγοράσω και το τρίτο!!

Και γώ σε διακοπές τα είχα διαβάσει και ήταν ο ιδανικός χρόνος γιατί μπορούσα να βυθιστώ ανενόχλητη στην ανάγνωση.

Τελείωσα το Νορβηγικό Δάσος το οποίο ξεκίνησε πολύ δυνατά αλλα σύντομα κάπως με έχασε και τελικά το έκλεισα με κάποια αμφιθυμία. Μου άρεσαν οι παρατηρήσεις του Μουρακάμι γύρω απο τα διάφορα θέματα αλλα δεν με κέρδισε σαν εν τέλει.

Τώρα θα συνεχίσω με την αγαπημένη Άτγουντ και το Μάτι Γάτας.

Τελειωσα το Κοριτσι με το τατουαζ. Εξαιρετικο βιβλιο απο τα καλυτερα που εχω διαβασει. Τι αλλο να ζητησεις απο ενα αστυνομικό; Τα ειχε όλα. Δραση, αγωνια, κοινωνικο-οικονομικο προβληματισμό, ηθικα διλημματα, τα πάντα. Στιλλ εχεις την αιώνια ευγνωμοσυνη μου για την προτροπή σου να το διαβάσω (και εσυ και οι υπολοιποι που το κανανε). :))
Δεν θα πιασω καπακι το δευτερο μέρος της τριλογιας θα την συνεχισω πιο μετα. Τωρα θα συνεχισω με το "Εγκλημα και μνήμη" του Ντιντιέ Ντενένξ.