Τελείωσα το "Ο ανθρωπάκος από το Αρχαγγέλσκ" και μου άρεσε πολύ, όπως και το "Μάους" του Αρτ Σπίγκελμαν που ήταν αριστούργημα και μπήκε με τα τσαρούχια στην λίστα με τα καλύτερα βιβλία (ναι, βιβλία) που διάβασα το 2018. Αν εξαιρέσουμε το κόμικ που μπήκε σφήνα στο Μάους (και το βρήκα εξίσου υπέροχο-ιστορία και σχέδιο), οι γραμμές στο Μάους ήταν πολύ έντονες και αυτό το έκανε σκληρό στα μάτια μου, αλλά ειλικρινά δεν έχει
καμία σημασία.
Το "Νυχτερίδες" της Λένας Κιτσοπούλου δεν μου άρεσε. Είχε όμως κάποιες καλές ιστορίες στις οποίες μου άρεσε η απότομη κορύφωση τρέλας στο τέλος, και όχι το χτίσιμο. Το "Ghost World", επίσης δεν μου άρεσε, όπως και το "Sex Criminals", μόνο που το το Ghost World διαβάζεται και κατάφερα να το τελειώσω, ενώ το Sex Criminals ήταν επιεικώς χάλια, σε όλα τα επίπεδα. Διάβασα το "The facts in the case of M. Valdemar" του Πόου και το βρήκα καλό. Από ένα σημείο και μετά, δεν λέω ποιο θα κάνω σπόιλερ, σκεφτόμουν την Έλλη
και το τέλος μου θύμισε Μάχεν.
Τώρα διαβαζω το "The return" του Γουόλτερ Ντε Λα Μερ, φως στο τούνελ δεν βλέπω, εννοώ κορύφωση, αλλά μέχρι στιγμής απολαμβάνω το ταλέντο του στο γράψιμο.