Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Οο.. Καλή ανάγνωση αγαπητέ, εύχομαι να τα χαρείς όσο κι εγώ!! Περιμένω τις εντυπώσεις σου :)))

Διαβασα τον "Φαντομα" του Νεσμπε. Μου αρεσε παρα πολυ εχω διαβασει 4-5 με τον Χαρι Χολε, ηταν μακραν το καλυτερο του.

Χρυσόστομε ποια έχεις διαβάσει; Το αγαπημένο μου ήταν το Αστέρι του διαβόλου και μετά ο Χιονάνθρωπος.

Επίσης μου άρεσαν οι Κυνηγοί Κεφαλών, αν κι εκτός της σειράς του Χάρι. :)

Ξεκίνησα το "Τόνιο Κρέγκερ" του Τόμας Μαν, το είχα πάρει από το παζάρι της Κοτζιά πριν 2 χρόνια τουλάχιστον, ήρθε η ώρα του να διαβαστεί!
Θυμάμαι το αγόρασα γιατί, όταν ήμουν στον πάγκο με τις εκδόσεις Ύψιλον, μια άγνωστη κυρία εκεί μου το πρότεινε με τέτοιο ενθουσιασμό που δεν γινόταν να τον αγνοήσω!
Και πολύ καλά έκανε αυτή η άγνωστη κυρία. Συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό της στο έπακρο.
Κάπου ανάμεσα στη σκακιστική μελέτη είπα να κάνω ένα αστυνομολογοτεχνικό διάλειμμα με «Το σχήμα του νερού» του Καμιλλέρι. Δεν έχω διαβάσει τίποτα δικό του ως τώρα. Ίδωμεν.

Χρυσόστομε ποια έχεις διαβάσει;
Αμαντα εχω διαβασει το Αστερι, τον Χιονανθρωπο, τον Λυτρωτη, Νεμεσις και τωρα τον Φαντομα. Μεχρι τον Φαντομα αυτο που μου αρεσε περισσοτερο ηταν το Αστερι. Εκτος της σειρας Χολε εχω διαβασει τον Γιο που ηταν και αυτο παρα πολυ καλό.

Τελείωσα το 'εγώ ο Κλάυδιος' και το 'παιχνίδι των κρυφών ευχών (πολύ καλά και τα δύο -ειδικά το πρώτο που πίστευα θα ήταν πιο βαρύ έφυγε σα νερό-). και άρχισα τα δύο νεοαποκτηθέντα βιβλία. Πρωί την 'εφεύρεση του Μορέλ' , το βράδυ ΄confiteor' . Τρέφω μεγάλες προσδοκίες για αμφότερα .

Διαβάζω την Ιστορία Δύο Πόλεων του Ντίκενς και μάλλον, μάλλον λέω, θα αλλάξω γνώμη για τον συγγραφέα αυτόν που τον είχα πάρει με στραβό μάτι όταν διάβαζα τις μεγάλες προσδοκίες.

Επιτέλους τελείωσα το βιβλίο Πόλεμος & Ειρήνη. Με ταξίδεψε στην Μόσχα, στην Πετρούπολή. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναπιάσω για 3 χρόνια τουλάχιστον τόσο μεγάλο βιβλίο. Για ψυχολογικούς λόγους σειρά εχει ένα μικρό βιβλιάρακι του Ζαν-Ζακ Ρουσσω μόλις 157 σελίδες :))))

Κόρτο Μαλτέζε δεν γνωρίζω αν είναι ο Γκέτε στο εξώφυλλο εγώ όντως έχω άλλο εξώφυλλο στο βιβλίο μου απλά δεν το βρήκα στο ιντερνέτ.

Είναι συχνό στα κλασσικά βιβλία να βάζουν ένα παλιό πίνακα για εξώφυλλο χωρίς να νοιαζονται για το αν ταιριάζει...

Τελείωσα την Ύστατη Αυτοκρατορία από τους Ομιχλογέννητους και είμαι κάπως έτσι::σάλια::τρέλα::σάλια: . Ξεκινάω αμέσως το επόμενο που είναι το Πηγάδι της Ανάληψης.

Τελειωσα το "My Man Jeeves" του Π. Τζ. Γουντχαουζ και το ευχαριστήθηκα, λεπτό χιούμορ, μου θύμισε Ψαθά. Διάβασα μια συλλογή ποιημάτων του Φίλιπ Λάρκιν (την συλλογή την έκανε ο συγγραφέας Μάρτιν Έιμις, που θα τιμήσω κάποια στιγμή στο μέλλον), κάποια ποίηματα ήταν φαρμάκι σκέτο, σε κάποια άλλα τον βρήκα φλύαρο και με κούρασε. Διάβασα το παιδικό "The Monster at the End of This Book: Starring Lovable, Furry Old Grover" και αν υπήρχε στα ελληνικά θα το έπαιρνα για δώρο. Τώρα διαβάζω το "Η μέτρηση του κόσμου" του Ντάνιελ Κέλμαν.

διαβάζω τη σφίγγα των πάγων του Ιουλίου Βέρν.Το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια, μετά το δάνεισα σε κάποιον να το διαβάσει, δεν μου το έφερε ποτέ πίσω και το ξανααγόρασα πρόσφατα να το διαβάσω και να το έχω(δεν το βρήκα όμως στην ίδια έκδοση).Εννοείτε ότι δεν το ξαναδανείζω πουθενά πια όχι μόνο αυτό αλλά και οποιοδήποτε βιβλίο!!

Καλώς όρισες Πυροσβέστη, Η σφίγγα των Πάγων είναι η προσπάθεια του Βερν να ολοκληρώσει το, μετέωρο και χωρίς τέλος αφήγημα, Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντομ Πυμ από το Ναντάκετ, του Πόε. Για ρίξε του μια ματιά ,κυκλοφορεί από την σειρά Aldina του Γκούντενμπεργκ.

Τελειώνοντας τον Κοτζάμπαση του Καστρόπυργου του Μ. Καραγάτση που μου άρεσε πολύ, διάβασα το 3ο χτύπημα των Τζέιμς Πάτερσον και Άντριου Γκρος, ένα προκάτ θριλεράκι που το διάβασα ευχάριστα γιατί δεν προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο απ'αυτό που είναι (αν και ομολογουμένως μια-δυο φάσεις με ξενέρωσαν).

Στη συνέχεια διάβασα την συλλογή διηγημάτων του Γιασουνάρι Καβαμπάτα Η χορεύτρια του Ίζου. Δεν το λάτρεψα, μου άρεσε αρκετά όμως, σίγουρα περισσότερο απ'ότι το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών του ίδιου που είχα διαβάσει μερικά χρόνια πριν. Ακολούθησε το Κάτω από τον Ιαγουάρο ήλιο του Ίταλο Καλβίνο που πραγματικά με ενθουσίασε! Πάρα πολύ καλό, ειδικά το ομώνυμο διήγημα. Μετά διάβασα το Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα του Λουίτζι Πιραντέλο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι καλό, δεν με τράβηξε ιδιαίτερα όμως. Τέλος διάβασα και το Τζιμ, κακής ποιότητος του Τσιφόρου που μου φάνηκε χάλια.

Τώρα διαβάζω το Κήπος, στάχτες του Ντανίλο Κις. Ούτε κρύο ούτε ζέστη ως τώρα...

Διαβασα το "Μια ιστορια για τον Μαυτα" του Γιοσα. Υποκλινομαι για αλλη μια φορα στον Γιοσα και στην συγγραφικη του δεινότητα. Σπουδαιο βιβλιο, ο Γιοσα ειναι απο τους κορυφαιους συγγραφεις που εχω διαβασει.