Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Σαφως, συν ενας στο κλαμπ! :) Φιλιπ ησουν καθοριστικος παραγοντας για να διαβασω Γιοσα. Βασικα πολυ καιρο ελεγα να διαβασω κατι δικο του αλλα δεν το εκανα μεχρι που κατι ειχες γραψει εσυ για τον Γιοσα, μετα δεν ξερω αν θυμασαι σε ειχα ρωτησει και μου ειχες πει την γνωμη σου για καποια βιβλία του και ετσι μπηκε το νερο στο αυλακι. Αυτο ειναι το τριτο του που διαβασα (η πολη και τα σκυλια και η γιορτη του τραγου τα αλλα) και ηταν ολα κορυφαια βιβλια.

Σήμερα είναι η μέρα που ευγνωμονόυμε τον αγαπημένο συνλεσχίτη, μου φαίνεται. Χάρη στην αγάπη του Φίλιπ για τον Ντίκενς, επιχείρησα και δεύτερη φορά να διαβάσω αυτόν τον συγγραφέα και δεν εξελίχθηκε καθόλου άσχημα όπως φοβόμουν και όπως έγινε την πρώτη φορά. Το αντίθετο μάλιστα.... πραγματικά την λάτρεψα την ιστορία των δύο πόλεων. Αύριο θα το έχω τελειώσει, πιθανολογώ. Οπότε σ'ευχαριστώ για την ευγενική επιμονή σου. :)))

Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
πρεπει να ανοιξω ενα νημα οπου θα προτείνω συγγραφεις μου φαινεται :)))
με κανετε και κοκκινίζω :)

Πάει η ιστορία των δύο πόλεων, φοβερή και τρομερή πραγματικά. Θα συνεχίσω με το Όρυξ και Κρέηκ της αγαπημένης Άτγουντ.
Φίλιπ :φιλί:

Ο Φιλιπ έγραψε με κάνετε και κοκκινίζω, κι εγώ διάβασα: με κάνετε και κοσκινίζω. Ήμουν σε φάση :ζντόινγκ:

Διάβασα το Iron Man, του Τεντ Χιουζ και έχω να πω πως δικαίως είναι γνωστός (σε εμένα τουλάχιστον) ως ο άντρας της Πλαθ, και όχι ως συγγραφεύς. Τώρα διαβάζω το Η θεραπεία, του Ντέιβιντ Λοτζ και χαίρομαι γιατί το απολαμβάνω :καφεδάκι:

Τελείωσα τις Oνειροπολήσεις του μοναχικού οδοιπόρου του Ζαν-Ζακ Ρουσσώ. Ένα μικρό βιβλιαράκι που αγόρασα απο το παζάρι Κοτζιά. Δεν είχα ξαναδιαβάσει Ρουσσώ. Είχα διαβάσει κάποια σκόρπια αποσπάσματα και είχα πεί οτι κάποια στιγμή θα έρθει η σειρά του.

Με ταξίδεψε στα Παρίσι, περπατήσαμε μαζί. Κάναμε διάλογο και τελικά νομίζω οτι πήρα μια πολύ μικρή γεύση απο Ρουσσώ. Δώσαμε ραντευού και θα τα ξαναπούμε ξανά σύντομα.

Συνεχίζω με την Μικρή Ιστορία της Φιλοσοφίας του Nigel Warburton.

Το δικαίωμα στην τεμπελιά του Λαφάργκ.

Βέβαια, για να τιμήσω και το βιβλίο βλέπω να μου παίρνει καμιά βδομάδα να το τελειώσω...

Διαβάζω τους Γήινους του Matt Haig.

"Γνωρίζω πως ορισμένοι από σας που διαβάζετε αυτό το κείμενο είστε πεπεισμένοι ότι οι γήινοι αποτελούν μύθο, όμως βρίσκομαι εδώ για να δηλώσω πως όντως υφίστανται. Για όσους το αγνοούν, οι γήινοι είναι υπαρκτές δίποδες μορφές ζωής μέσης ευφυΐας, που διάγουν έναν σε μεγάλο βαθμό παραπλανημένο βίο, σε έναν μικρό, κατακλυσμένο από νερό πλανήτη, σε μια ιδιαίτερα μοναχική γωνιά του σύμπαντος."

Δε διαβάζω σχεδόν ποτέ επιστημονική φαντασία, -ήταν δώρο από τον πατέρα-, αλλά, τελικά, το συγκεκριμένο το διαβάζω πάρα πολύ ευχάριστα. Ηθικό δίδαγμα: δεν απορρίπτω τόσο εύκολα κάποιο βιβλίο επειδή θεωρητικά ανήκει σε είδος που δεν μου αρέσει.

Γιούκ πράγματι, είναι μία ενδιαφέρουσα ιδέα και ο συγγραφέας την αποδίδει πάρα πολύ καλά.
Επίσης έχει έξυπνο χιούμορ και εύστοχες, δηκτικές παρατηρήσεις για τη σύγχρονη κοινωνία, πολύ απολαυστικές.

Τελείωσα το δεύτερο μέρος των Ομιχλογέννητων και πάω ολοταχώς στο τρίτο της σειράς, ο Ήρωας των Αιώνων.

Τελειωσα το Η θεραπεία του Ντέιβιντ Λοτζ, που ήταν βιβλίο-αγελάδα, σε αφήνει να το αρμέξεις και στο τέλος κλωτσάει την καρδάρα. Τώρα διαβάζω το Ξύλευση του Τόμας Μπέρνχαρντ.

Διαβασα μια μετρια συλλογη διηγηματων της Λενας Κιτσοπουλου (τελειωσα με την συγκεκριμενη κυρία, δυο συλλογες της διαβασα σε εναν μηνα , μετριοτατες και οι δύο) και θα συνεχισω με "Το τουνελ" του Σαμπατο.

Ουτε το "Περι ηρωων.." εχω διαβασει. Απο το αυτι του βιβλιου ειδα οτι θα το επανακυκλοφορησει και αυτο το Μεταιχμιο. Αν μου αρεσει το τουνελ θα διαβασω και το αλλο.

Αν δείτε φως, η Αγγέλω η Θεά θα είναι, σε λίγο αρχίζει (αχ παγώσαμε πάλι-καλή ανάγνωση!)

Αφού διάβασα την μενεξεδένια πολιτεία του Τερζάκη που μου άρεσε πολύ και την πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη που μου άρεσε λιγότερο, τώρα θα συνεχίσω με το Όρυξ και Κρέικ. Είμαι στις 100 σελίδες και έχει κάνει θαύματα πάλι η Άτγουντ. Δεν μπορώ να το αφήσω απο τα χέρια μου.

Ουτε το "Περι ηρωων.." εχω διαβασει. Απο το αυτι του βιβλιου ειδα οτι θα το επανακυκλοφορησει και αυτο το Μεταιχμιο. Αν μου αρεσει το τουνελ θα διαβασω και το αλλο.
Ειχε επανακυκλοφορήσει προσφατα απο την Ασταρτη, αν δεν κάνω λαθος; Εξαντληθηκε παλι; Το οποιο ειναι φοβερο. Το βιβλιο, οχι οτι εξαντληθηκε. :ρ