Για πες μας και τις συνολικές εντυπώσεις σου.

))
Βάγγυ μου, τι να πρωτοπώ γι' αυτήν την απίστευτη σειρά! Με είχες προϊδεάσει βέβαια ότι θα διαβάσω κάτι καλό όμως δεν περίμενα να ενθουσιαστώ τόσο. Αριστουργηματικά στημένος κόσμος, απίστευτοι χαρακτήρες ( με την Vin δε έναν έρωτα τον έπαθα

), πολλή δράση ιδιαίτερα μετά το δεύτερο μέρος του πρώτου βιβλίου με αποκορύφωμα βέβαια το τρίτο μέρος της τριλογίας. Το δυνατότερο σημείο για μένα είναι το σύστημα μαγείας που σκέφτηκε ο Σάντερσον. Στην αρχή άργησα λίγο να πάρω μπρος πώς λειτουργεί όλο αυτό με τα μέταλλα όμως αργότερα που το εμπέδωσα δεν έμεινε παρά να θαυμάσω την απίστευτη φαντασία του συγγραφέα. :ναί: Δηλαδή τι Χάρι Πότερ και βλακείες, με τα ραβδιά του και τα σκουπόξυλά του, αυτή εδώ είναι μαγεία.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα για μένα, μιας και το διάβασα στα αγγλικά, ήταν η γλώσσα του συγγραφέα, ωραία και κατανοητή χωρίς να καταφεύγει σε ψεύτικους αρχαϊσμούς που χρησιμοποιούν άλλοι συγγραφείς και καλά για να προσδώσουν ένα βάρος στα γραφόμενά τους. Ευτυχώς έχουμε άλλα τρία βιβλία από το σύμπαν των Ομιχλογέννητων όμως θα το αφήσω για λίγο αργότερα, μην το κάψω τελείως και βαρεθώ.
Κατα τ'άλλα τελείωσα το " Και τώρα ανθρωπάκο" του Χανς Φαλάντα, δεν ξέρω, έχω πάθει πλάκα με τον τύπο. Είναι το δεύτερο βιβλίο του που διαβάζω μετά το Μόνος στο Βερολίνο και θέλω πλέον να διαβάσω όλα τα υπόλοιπα που έχει γράψει. Ρεαλιστική και ωμή περιγραφή του Βερολίνου της δεκαετίας του 30, λίγα χρόνια πριν αναλάβει την εξουσία ο Χίτλερ. Το πόσο μοιάζει η κατάσταση τότε με τη σημερινή που ζούμε στην Ελλάδα και στις χώρες γενικά όπου η οικονομική κρίση οργιάζει, είναι απλά τρομακτική. Δηλαδή λίγο αρχίζω και καταλαβαίνω και δικαιολογώ εν μέρει τους Γερμανούς που υπέκυψαν στην προπαγάνδα του Χίτλερ και οδηγήθηκαν στον πόλεμο, αρχές της δεκαετίας του 30 είχαν πιάσει πάτο, η απόλυτη εξαθλίωση. Και δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Για να ξεφύγω από τη μαυρίλα που με πλάκωσε με τον Φαλάντα, χθες ξεκίνησα το Forrest Gump του Winston Groom, το οποίο να πω έχει ελάχιστη σχέση με την ταινία, πολύ διαφορετικό και τραγικά αστείο. Λογικά μέχρι αύριο θα το τελειώσω.