Διαβάζω το ''Οι φόνοι της οδού Μοργκ'' του Ε.Α.Πόε. Πρώτη επαφή με τον συγγραφέα και νομίζω ότι θα μου αρέσει πάρα πολύ.
Αχα, οκ. Το είχα διαβάσει στις αρχές γυμνασίου και δε θυμάμαι πολλά. Όταν το τελειώσεις, θύμισε μου το τέλος γιατί δε θυμάμαι εντέλει αν το είχα ολοκληρώσει.Ναι, Βάγγυ.![]()
Γενικά μου άρεσε αν και είναι αλήθεια ότι δείχνει τα χρόνια του. Το βασικό του θέμα περιστρέφεται γύρω από ένα επίκαιρο ακόμα και σήμερα ζήτημα (οι διαχειριστές εκ μέρους της εκκλησίας ενός κληροδοτήματος για φιλανθρωπικούς σκοπούς εισπράττουν από τις προσόδους του κληροδοτήματος ποσό μεγαλύτερο από το διατιθέμενο στους απόρους). Ο κεντρικός χαρακτήρας πάλι (ο οποίος όταν συνειδητοποιεί το λάθος στην διάθεση των προσόδων του κληροδοτήματος, λάθους υπέρ του, επιθυμεί ν'αναλάβει τις ευθύνες του αντί να καλυφθεί πίσω από νομικίστικες-θεολογίστικες σοφιστείες και να εξακολουθεί να εισπράττει ο ίδιος την υπεραπόδοση του κληροδοτήματος) μάλλον δεν υπάρχει στα σημερινά εκκλησιαστικά πράγματα πια. Θα ήθελα να διαβάσω πάντως και το δεύτερο μέρος (Οι πύργοι του Μπάρτσεστερ) της σειράς.Κόρτο, πώς σου φανηκε ο επιτροπος;
Καλώς σας βρήκα!Τσίου, καλώς μας ξανάρθες!
Διαβάζω την εκδίκηση της Ιρσα Σιγκουρδαντοτιρ. Έχω ακούσει καλά λόγια, αντε να δούμε![]()