Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το ''Οι φόνοι της οδού Μοργκ'' του Ε.Α.Πόε. Πρώτη επαφή με τον συγγραφέα και νομίζω ότι θα μου αρέσει πάρα πολύ.

Τελειωσα το πρώτο βιβλιο του "Πόλεμος και Ειρήνη". Τωρα, διαβαζω το δεύτερο. :))))

Τέλειωσα το "Οι φωνές του ποταμού Παμάνο". Δεν ήταν κακό αλλά μάλλον είχα δημιουργήσει στο μυαλό πολύ μεγάλες προσδοκίες για αυτό (γκρρρ για αυτό δεν πρέπει να διαβάζω τα οπισθόφυλλα- περιλήψεις). Σε όσους άρεσε ο τρόπος αφήγησής του στο Confiteor λογικά θα σας αρέσει και αυτό. Προσωπικά θα ήθελα (/περίμενα) να εστιάζει περισσότερο σε κάποια θέματα και μάλλον για αυτό δεν το ευχαριστήθηκα όσο περίμενα.

Επιπλέον διάβασα τρία μικρά βιβλία:
1. Κεντήματα της Μαρζάν Σατραπί: graphic novel από την δημιουργό του εξαιρετικού Persepolis. Ουσιαστικά παρακολουθούμε μια παρέα γυναικών να κουτσομπολεύουν σχετικά με τους γάμους τους/ ερωτικές ιστορίες τους με κωμικοτραγικό τρόπο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάλογο του Persepolis αλλά είναι οκ...
2. χόλι μάουντεν του Νίκου Βεργέτη. Δεν έχω καταλήξει ακόμα αν πρόκειται για ένα διαμαντάκι ή για ένα ψευτοκουλτουριάρικο βιβλίο.
3. Στη σωφρονιστική αποικία του Κάφκα. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ! Διαβάστε το! (Πολύ όμορφη για ακόμα μια φορά η έκδοση από τον εκδοτικό οίκο Κίχλη)

Τώρα έχω ξεμείνει (αν εξαιρέσεις τα 10+ αδιάβαστα της βιβλιοθήκης μου :ρ ), μάλλον θα συνεχίσω με τον Μάγο του Φώουλς (αν το βρω).

@Σμίλα ευχάριστω για την απάντηση.

Χαπιχιπο, κι εγω εχω στα προσεχως (12μηνου*) τον Καμπρε. Επισης, παντα ειμαι πολυ κοντα να αγορασω ειτε την Αβυσσο ειτε το Αδριανου Απομνημονεύματα γιατι εχω τρομερη περιεργεια να διαβασω κατι απο Γιουρσεναρ, αλλα παντα με αποτρεπει η τιμη τους, μαλλον.

*και με την προϋπόθεση οτι θα εχω ολοκληρωσει πριν τη ληξη του, το Πολεμος και Ειρηνη το οποιο ειναι 5 βιβλια (μου φαινεται). Απο το ενα στο αλλο, ειπα να κανω διαλειμματα με κειμενα του Εκο που ειναι συγκεντρωμενα σε αυτο το βιβλιο. Ωραιος Εκο.

Πλακα πλάκα, εχω παρατηρησει οτι εχουμε πολλες κοινες αναφορες. :χμ:

Last edited:
Τελειωσα το Ο Ανθρωπος στο Ψηλο Καστρο, του Φιλιπ Ντικ. Λογω ιντριγκαδορικου θεματος, περιμενα κατι διαφορετικο. Το θεμα που πραγματευεται ο Ντικ δεν ειμαι σιγουρος οτι το επιασα 100%, αλλα το βιβλιο μου αρεσε αρκετα.

Συνεχιζω με το Αναμισης Ντενεκες, του Γιαννη Μακριδακη, που ειναι και το βιβλιο που επελεξα απο αυτα που μου προτεινε η Σαωρη, στο νημα Διαβασε ενα αγαπημενο μου βιβλιο 2019.

Ξεκινάω σήμερα το ''Στο δρόμο'' του Τζακ Κέρουακ, είναι μία από τις προτάσεις του Μπου Ράντλι στην ενότητα ''Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο 2019''. Δεν έχω ξαναδιαβάσει σύγγραμμα του Κέρουακ, ανέτρεξα πρώτα στο βιογραφικό του, όπως κάνω πάντα όταν ασχολούμαι με κάποιον άγνωστο συγγραφέα και πιστεύω ότι δεν θα με αφήσει αδιάφορη!

Παρεπιπτόντως, μήπως κάποιος γνωρίζει βιβλία (μυθιστορήματα παντα) με θεματολογία τη διαμάχη Αγγλίας-Β.Ιρλανδίας τη δεκαετία του 1960. Έψαξα για το ''Σαράντα τέσσερα του Peter Sheridan αλλά είναι εξαντλημένο.

Last edited:
Με λαπ τοπ χαλασμενο απο νικοτινη (μονο ο Bill Hicks θα κουνουσε το κεφαλι του με κατανοηση), και ταμπλετ χαμενο (οχι στην ομιχλη του τσιγαρου-κατω απο καμια ντανα θα'ναι. Ελπιζω δηλαδη) διακοπηκε η αναγνωση του Dear Mr. M.
Διαβασα ομως, απο το κινητο, 3 "ροζακια" της Diana Palmer (αυτο που μου αρεσε πιο πολυ ηταν το Magnolia)
Ξεκινησα και παρατησα το γκραφικ νοβελ χαμπιμπι, και τωρα διαβαζω το Σανσετ Παρκ του Οστερ.

Τσίου, καλώς μας ξανάρθες! :)
Διαβάζω την εκδίκηση της Ιρσα Σιγκουρδαντοτιρ. Έχω ακούσει καλά λόγια, αντε να δούμε :)

Επιτέλους τελειώσα την Ερμηνεία των Ονείρων του Φρούντ. Ενδιαφέρον βιβλίο με πολλά σκοτεινά σημεία. Ανάλυση, ερμηνεία, σκέψη και ξανά απο την αρχή.
Δεν το κατανόησα πλήρως... σίγουρα θα ξαναγυρίσω κάποια στιγμή για μια δεύτερη ανάγνωση.

Ταυτόχρονα διάβασα και τον μικρό πρίγκιππα. Το είχα διαβάσει σε μικρή ηλικία. Είναι απίστευτο που σε κάθε ηλικία δίνει και διαφορετικά μηνύματα.

Για το 2019 αν και λίγο αργοπορημένη θεωρώ, ξεκινάω με κάτι ελαφρύ που ήταν και η πρόταση του Γρίλου. Locke Key του Joe Hill.

Επιτέλους τελείωσα τη Δίψα του Νέσμπο. Μέχρι τη μέση βαρέθηκα αφάνταστα, στη συνέχεια κάπως έστρωσε και οι τελευταίες 100 σελίδες ήταν απογειωτικές. Δύσκολη αρχή για το 2019 πάντως. Τώρα συνεχίζω με τους Φτωχούς του Ντοστογιέφσκι.

Τον Ιανουάριο διάβασα:
Τάνα Φρενς: Ο τόπος των μυστικών.
Ιγκνάσιο Σιλόνε: Η σχολή των δικτατόρων.
Μάργκαρετ Άτγουντ: Όρυξ και Κρέικ
Άντονι Τρόλοπ: Ο επίτροπος
Ρόμπερτ Ντάλεϊ: Η χρονιά του δράκου

Τώρα διαβάζω τον Φαντομά των Πιέρ Σιβέστρ & Μαρσέλ Αλέν

Τέλειωσα επιτέλους το : "Ο Γυρισμός" μιλάμε για 1000 σελίδες ε! Καλούτσικες εντυπώσεις θα 'λεγα. Ξεκίνησα το πρώτο μου για το 2019, και είναι το :"Από το Τρίτο Ράιχ στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Να σημειώσω ότι, ο συγγραφέας είναι γνωστός μου από το blog "ΠαραλληλοΓράφος", έγραψε επίσης το καταπληκτικό "Άσπρα Μαντίλια στην Plaza Mayo" συνεπώς είμαι... λίγο εμπαθής με το συγγραφέα, αφού το θεωρώ δικό μου! :)
Καλό διάβασμα & για το 2019 να ευχηθώ :))

Τελειώσα το Locke Key του Joe Hill. Και συνεχίζω με Mika Waltari Ιωάννης Άγγελος. Δεν διαβάζω ιστορικά. Είμαι περίεργη να δώ αν θα με τραβήξει.

Κόρτο, πώς σου φανηκε ο επιτροπος;
Γενικά μου άρεσε αν και είναι αλήθεια ότι δείχνει τα χρόνια του. Το βασικό του θέμα περιστρέφεται γύρω από ένα επίκαιρο ακόμα και σήμερα ζήτημα (οι διαχειριστές εκ μέρους της εκκλησίας ενός κληροδοτήματος για φιλανθρωπικούς σκοπούς εισπράττουν από τις προσόδους του κληροδοτήματος ποσό μεγαλύτερο από το διατιθέμενο στους απόρους). Ο κεντρικός χαρακτήρας πάλι (ο οποίος όταν συνειδητοποιεί το λάθος στην διάθεση των προσόδων του κληροδοτήματος, λάθους υπέρ του, επιθυμεί ν'αναλάβει τις ευθύνες του αντί να καλυφθεί πίσω από νομικίστικες-θεολογίστικες σοφιστείες και να εξακολουθεί να εισπράττει ο ίδιος την υπεραπόδοση του κληροδοτήματος) μάλλον δεν υπάρχει στα σημερινά εκκλησιαστικά πράγματα πια. Θα ήθελα να διαβάσω πάντως και το δεύτερο μέρος (Οι πύργοι του Μπάρτσεστερ) της σειράς.

Τσίου, καλώς μας ξανάρθες! :)
Διαβάζω την εκδίκηση της Ιρσα Σιγκουρδαντοτιρ. Έχω ακούσει καλά λόγια, αντε να δούμε :)
Καλώς σας βρήκα! :φιλί:
Από Ίρσα έχω το Ο κύκλος του κακού, που είναι εξαντλημένο (τι πίκρα είχα φάει όταν μπήκε λουκέτο στις εκδ. Διήγηση...), δεν το έχω διαβάσει για να σου πω εντυπώσεις, αλλά αν σου αρέσει αυτό που διαβάζεις τώρα και ενδιαφέρεσαι για το Ο κύκλος του κακού ΚΑΙ δεν το έχεις/δεν το βρίσκεις, στο δανείζω ;)

Χαχα, να 'σαι καλά Τσίου. :αγαπώ: Προς το παρόν δε βλέπω να τελειώνω σύντομα ούτε αυτό που διαβάζω τώρα, ό,τι πρόλαβα να διαβάσω στο Γενάρη, γιατί μπήκε πολύ δυναμικά ο Φλεβάρης.