Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβασα το "Φοβου τους Δαναους" του Κερ, καλο ηταν οχι απο τα καλυτερα με τον Μπερνι Γκουντερ αλλα παντα ειναι ευχαριστο να διαβαζεις τις ιστορίες του, μετα διαβασα τον "Βασιλια του πεζοδρομιου" του Πελεκανου που μου αρεσε πολύ και τωρα διαβαζω την "Ζωη εν ταφω" του Μυριβήλη.

Διάβασα το "Δύσκολη Μέρα: H αυτοβιογραφία ενός Navy Seal" του Μαρκ Οουεν, ο οποίος ανήκε σε επίλεκτη ομάδα πεζοναυτών των ΗΠΑ και έλαβε μέρος στην επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν το 2011 (Επιχειρηση Δόρυ του Ποσειδώνα), την οποία περιγράφει καρέ καρέ. Επίσης, αναφέρει κι άλλες επιχειρήσεις στις οποίες συμμετείχε στα περίπου 12 χρόνια θητείας του όπως τη διάσωση του πλοιάρχου Φίλιπς από σομαλούς πειρατές. Πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που αποκαλύπτει αρκετά τη ψυχοσύνθεση και τον τρόπο σκέψης των πεζοναυτών.

Διάβασα και τον Παράμεσο της Γιόκο Ογκάουα. Μια ιστορία για την αλλόκοτη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε έναν ταριχευτή αναμνήσεων και την βοηθό του. Πολύ έντονο το φετιχιστικό στοιχείο, που αν κρίνω από το Ξενοδοχείο Ιρις της ιδίας, είναι προσφιλές θέμα της βιβλιογραφίας της. Σίγουρα ένα από τα πιο ιδιαίτερα βιβλία που έχω διαβάσει από πλευράς πλοκής αν και μου έβγαλε ένα έντονο συναίσθημα μοναξιάς. Πιστεύω ότι θα άρεσε πολύ στη Χήθκλιφ.

Επίσης, διάβασα τη Γουέντι και το Κουτί, των Στίβεν Κινγκ και Ρίτσαρντ Τσίζμαρ, μια νουβέλα σχετική με το γνωστό Καστλ Ροκ του Μέιν. Μου άρεσε περισσότερο απ' ότι περίμενα αλλά μέχρι εκεί. Δεν νομίζω ότι προσέδωσε κάτι περισσότερο στην βιβλιογραφία του συγγραφέα.

Διάβασα και κάποια από τα βιβλία που πρότεινε η Στιλλ και ο Κόρτο, στο διάβασε το αγαπημένο μου βιβλίο, αλλά θα γράψω εντυπώσεις στο σχετικό νήμα.

Τώρα διαβάζω στα αγγλικά το Ορλάντο της Γουλφ, πρόταση της Στιλλ και όταν βρίσκομαι σε ΜΜΜ, διαβάζω από το κινητό το Τετράγωνο του Κορτώ.

Διαβασα το "Για τα πληγωμενα μας αδερφια" του Ζοζεφ Αντράς. Συγκλονιστικό βιβλιο! Ανατριχιαστικο! Μικρο βιβλίο 100+ σελιδων με τεραστια δυναμη ομως που σε ταρακουναει!
Τωρα θα συνεχισω με το Trainspotting.

Τελείωσα του ΄Πέδρο Πάραμο ' που μου άρεσε, και άρχισα το 'Μiddlesex' που μου αρέσει ίσως περισσότερο. Αν και ακόμη στις 100-150 πρώτες σελίδες, έχω την αίσθηση πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Ίδωμεν .

Συντοπίτισα ευχαριστώ !! Επίσης τώρα είδα στο αβατάριό σου ποιο βιβλίο διαβάζεις . Να μας ενημερώσεις μόλις το τελειώσεις άν σου αρεσε .

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Τελείωσα «Τον Μανώλη τον Ντελμπεντέρη» κ συνεχίζω με «Το κτίσμα» του Κάφκα.

Λέω να ξεκινήσω τον εξορκιστή του Blatty που κέρδισα χθες στην ανταλλαγή, και αφου δεν έχω δεί την ταινία (αν και η ιστορία πολύ γνωστή) θέλω να δώ τι εντύπωση θα μου κάνει...

Κόρτο δεν σε έχω ξεχάσει. Όταν βρώ τον φρενίατρο στην βιβλιοθήκη, θα το τσιμπήσω ( για να δώ αν είναι αληθινό) :)))

Βορράς και νότος ,το συνιστώ για ολες τις ρομαντικές κυρίες του φόρουμ έχει γυριστεί και σε σειρά οχι η του 80' σειρά αλλά του 2004! Ωραία γραφή , συναρπαστική.

Συντοπίτισα ευχαριστώ !! Επίσης τώρα είδα στο αβατάριό σου ποιο βιβλίο διαβάζεις . Να μας ενημερώσεις μόλις το τελειώσεις άν σου αρεσε .
Έγινε! Αν και λόγω έλλειψης χρόνου έχει μείνει προς τα πίσω, να οω την αλήθεια. :) Το έχεις διαβάσει;

Βρέθηκα για 3 μέρες στο πατρικό μου και ξεπέταξα το "Χάος και άλλα διηγήματα", του Λουίτζι Πιραντέλο, από τη σειρά των βραβείων Νόμπελ των εκδόσεων Καστανιώτη. Με εξαίρεση το διήγημα "Ο άλλος γιος", που με συγκίνησε πάρα πολύ, δεν ενθουσιάστηκα. Πρώτη επαφή με Πιραντέλο και δε ξέρω αν θα υπάρξει δεύτερη.

Αριαδνη, το εχω διαβασει και εχω δει και τη μινι σειρα που ειναι φανταστικη! Το προτεινω κι εγω :ναι: (εχω κανει και παρουσιαση για το βιβλιο αυτο).

Μετά από ένα μικρό διάλλειμα και μιας και η Πολιτεία το έχει -50% αυτό το μήνα ξεκίνησα το Μάγο του Φώουλς. Αν και είμαι στην αρχή μου αρέσει πολύ. Παρεπιπτόντως ρίξτε μια ματιά στις προσφορές αυτού του μήνα νομίζω πως έχει και άλλες πολύ καλές επιλογές.

@Έλλη για το "Αδριανού απομνημονεύματα" αν δεν έχεις πρόβλημα με μεταχειρισμένα το έχω αγοράσει 2 φορές από παλαιοβιβλιοπωλεία στο κέντρο για 5-7 ευρώ. Την 2η φορά δεν το είχαν σε 3 που ρώτησα αλλά μου ανέφεραν πως το φέρνουν/βρίσκουν συχνά (και πράγματι 10 μέρες μετά το βρήκα).

Διαβασα το "Κονγκο" του Βυγιαρ και για αλλη μία φορά εμεινα αφωνος μπροστά στην ανθρωπινη θηριωδία. Δεν μπορει να χωρεσει το μυαλό μου πως ο ανθρωπος μπορεί να κρυβει τέτοια βαρβαρότητα μεσα του.

Διαβάζω το The Abortion, του Ρίτσαρντ Μπρότιγκαν. Από Τομ Ρόμπινς έχω διαβάσει μόνο αποσπάσματα, αλλά έχω την αίσθηση πως μοιράζονται την ίδια παιχνιδιάρικη διάθεση, οπότε όσοι αγαπούν Ρόμπινς, νομίζω θα τους αρέσει και ο Μπρότιγκαν.

Μετα τον Αναμιση Ντενεκε, του Γιαννη Μακριδακη, αλλαζω εντελως θεματολογια και εχω ξεκινησει το Hellraiser, του Κλαιβ Μπαρκερ.

Τελείωσα σήμερα το "Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ Πασά" το οποίο σε κάποια σημεία με κούρασε λίγο. Άρχισα και τελείωσα σήμερα το Γλάρο Ιωνάθαν Λίβνγκστον, βιβλίο που περίμενα καλύτερο.

Αύριο θα αρχίσω το "Εάν αυτό είναι ο άνθρωπος".

Τελείωσα τον εξορκιστή και αποδείχτηκε οτι δεν είναι καθόλου του γούστου μου ο υπερφυσικός τρόμος :όχισουλέω:
Θα ξεκινήσω σύντομα το βιβλίο του Ρεμάρκ '' Ο παράδεισος δεν έχει ευνοούμενους''.

Διαβασα τον "Σακο του Φονου" του Παρσονς. Αν και συμπαθης ο κεντρικος ήρωας-επιθεωρητης το βιβλιο ειναι ενα μέτριο αστυνομικό χωρις πολλή δράση, επιπεδο χωρις να υπαρχει η δυνατη κορύφωση και χωρις ανατροπές. Προκειται για ένα καθαρά διαδικαστικό αστυνομικό.