Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Το χρονικό ήταν 94 σελίδες (αλλά το Κουρδιστό πουλί πάνω από 800). Απ'ότι βλέπω 7-8 βιβλία ήταν κάτω από 250 σελίδες το καθένα οπότε δεν είναι και τόσο πολύ τελικά. Νομίζω πάντως ότι ο καθένας πρέπει να διαβάζει όσο τον ευχαριστεί (και έχει τον χρόνο βέβαια) δεν κάνουμε αγώνες ταχύτητας. :)
 
Εκτός από τον "ελεύθερο" χρόνο, για μένα ρόλο παίζει και η διάθεση. Όταν είμαι στα κάγκελα, επικρατεί μια άργητα.
Τώρα διαβάζω το Η Πανούκλα, του Καμού :τρέλα: (και πάλι αντί κριτικής, θα γράψω το θρυλικό σλόγκαν μου. Μόνο που αυτήν τη φορά δεν θα το διαγράψω :)))) )
 
Κόρτο σαφώς και δεν κάνουμε κάποιον αγώνα μάχης.
Ο δικός σου χρόνος όμως δείχνει επιμέλεια κ οργανοτικότιτα. Άλλωστε πάντα θαυμάζω ανθρώπους που διαβάζουν πιο πολύ από μένα.

Τσίου θα συμφωνήσω μαζί σου ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία.
 
Ξεκίνησα το μυθιστόρημα: "Ωστικό κύμα" του Νίκου Δαββέτα, αρκετά λάιτ αφού κάπου 150 σελιδούλες είναι :)))
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
συνεχιζω με το "Ρωσικό ημερολόγιο" του Στάινμπεκ με φωτογραφίες του Ρόμπερτ Κάπα.
Πως είναι;
Είναι απ΄τα λίγα βιβλία του που δεν έχω διαβάσει.

Επίσης «Το κουρδιστό πουλί» πως είναι για μια πρώτη επαφή με τον συγγραφέα;

Τελείωσα το «Confiteor» του Ζάουμε Καμπρέ και νιώθω ότι ό,τι και να διαβάσω μετά θα είναι πολύ λίγο.Τα βιβλία όμως είναι άπειρα,οπότε όλο και κάτι αντίστοιχο θα ξαναδιαβάσω.
 
Last edited:

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
πολύ καλό μέχρι στιγμής. κυλάει με ενδιαφέρον..
το "κουρδιστό πουλί" ηταν κι εμένα η πρώτη μου επαφή με τον μουρακάμι και μου άρεσε πολύ.μετά ακολούθησαν κι άλλα. όπως μου είπε και η στιλλ ιλλ που μου το πρότεινε ειχε πολα στοιχεία David Lynch και είχε δίκιο..
 
Διαβασα το "Εν ψυχρω" του Καποτε, οπως το περιμενα ηταν πολυ δυνατό και θα συνεχισω με το μικρούλι "Γκιακ".
 
Εγω τελειωσα το "Μονος στο Βερολινο"..
Υπεροχη γραφη απο τον Φαλαντα, σε ολο το ευρος του βιβλιου, παρα τις σχεδον 650 σελιδες του..
Ενα βιβλιο που πρεπει να διαβαστει απο ολους..
Σιγουρα αναμεσα στα πιο σπουδαια που εχω διαβασει.
 

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Κι εγώ τα ίδια έλεγα για «Τον πότη» που διάβασα προ καιρού,σπουδαίος συγγραφέας.
 
Το τελευταίο διάστημα διάβασα:

Αποσυσκευάζω τη βιβλιοθήκη μου, Walter Benjamin. Ένα μικρό βιβλιαράκι στο οποίο ο Benjamin καταγράφει τις σκέψεις του αναφορικά με τη βιβλιοθήκη του (σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή) τη μανία του βιβλιοσυλλέκτη και την αγαλλίαση που αισθάνεται, όταν αποκτά ένα νέο, πολυπόθητο, συλλεκτικό βιβλίο.

O καλεσμένος του Δράκουλα, Βαλπούργεια Νύχτα του Bram Stoker. Άλλο ένα βιβλιαράκι (όπως και το παραπάνω) των εκδόσεων Αγρα, από τη σειρά Ατακτος Λαγός. Ο ανώνυμος ήρωας του διηγήματος μοιάζει πάρα πολύ με τον Τζόναθαν Χάρκερ του Δράκουλα καθώς ταξιδεύει προς την Τρανσυλβανία για να συναντήσει τον πελάτη του. Ατμοσφαιρικό και επιβλητικό, υπονοώντας τον τρόμο με την περιγραφη του τόπου και τους θρύλους που τον συνοδεύουν καθώς επίσης και με την συμμετοχή της ίδιας της φυσης, ουσιαστικά μια μάχη ρασιοναλισμού και υπερφυσικού. Φαίνεται ότι αυτό το διήγημα προοριζόταν για την εισαγωγή ή το α κεφάλαιο του Δράκουλα.

Οι νύχτες του Σαν Φρανσίσκο, Caryl Ferey. H ιστορία δυο απεγνωσμενων και δυστυχισμένων ανθρώπων που συναντώνται στον Σαν Φρανσισκο. Νταξ. Μαύρο, ρε παιδί μου.

Ο μαιτρ της δευτέρας Παρουσίας, Leo Perutz. Μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία μυστηρίου/αστυνομική/υπαρξιακής αγωνίας κλπ κλπ που πραγματικά είναι καθηλωτικό, γιατί ξεφεύγει από το τυπικό whodunit αστυνομικό μυθιστόρημα. Αδυναμο και βιαστικο βρήκα το κλείσιμο, αλλά μου άρεσε πολύ.

Η Ροσάουρα απόψε στις δέκα, του αργεντινού Μαρκο Ντενεβι. Από τα καλυτερα που διάβασα. Κι αυτό εχει στοιχεία αστυνομικής λογοτεχνίας, με επικεντρο τη διαλεύκανση του φόνου της Ροσάουρα, μέσω των αφηγήσεων 4-5 πρωταγωνιστών προς τον κύριο ανακριτή. Κάθε αφήγηση δημιουργεί πολλές ανατροπές και προσθέτει καποιο καινουριο στοιχειο στην ολοκλήρωση της ιστορίας. Αλλά κι αυτό δεν είναι τυπικό αστυνομικό, μιας και περισσότερο προσπαθούμε να καταλάβουμε πού τελειωνει η πραγματικότητα και που ξεκινα η ονειροφαντασία. Εξαιρετικό, μου άρεσε πολύ. Αστοχη τελείως η απόδοση των c,z ως θ.:όχιόχι:

Όντα και μη όντα και Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελες ιστορίες , του Αργυρη Χιονη. Το δεύτερο, ειδικά, μου δανηκε διαμάντι, μιας και συνδιάζει τον ποιητικό του λόγο με μια σκωπτική, και παιχνιδιάρικη γραφη. Φοβερός ο Χιόνης. Φο βε ρός.

Τώρα διαβάζω το Οι φωνές του ποταμού Παμάνο, Ζαουμε Καμπρέ, που μου αρεσει πολύ μεχρι στιγμής. Βιβλίο που εμπνέεται από τον Ισπανικό Εμφύλιο αυτή τη φορά, με ομοιότητες –ως προς το στυλ και το ύφος- με το Confiteor.



Αυτά.
 
Διαβασα το Γκιακ. Καποιες ιστοριες πολυ δυνατές, καποιες αλλες μέτριες. Πετυχημενη η γλωσσα με τους αλλεπάληλους ιδιωματισμους παρολα αυτα βρισκω λίγο υπερβολικό τον ντόρο που έκανε. Τωρα ξεκινησα την "Μνημη νεκρων" του Ιαν Ρανκιν. Πρωτο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω.
 
Διαβασα το Γκιακ. Καποιες ιστοριες πολυ δυνατές, καποιες αλλες μέτριες. Πετυχημενη η γλωσσα με τους αλλεπάληλους ιδιωματισμους παρολα αυτα βρισκω λίγο υπερβολικό τον ντόρο που έκανε. Τωρα ξεκινησα την "Μνημη νεκρων" του Ιαν Ρανκιν. Πρωτο βιβλίο του συγγραφέα που διαβάζω.
Και είναι μονίμως στα ευπώλητα , τουλάχιστον στη Πολιτεία! Εγώ θα το πάρω όμως κάποια στιγμή, από περιέργεια και μόνο. :)
 
Και να σκεφτείς Ιαβέρη το δικο μου αντιτυπο που ειναι και αγορασμενο πριν 5-6 μήνες γραφει πάνω 33η χιλιάδα!! Και συνεχίζει να μετράει ακόμα... Τρελές πωλήσεις. Και δεν μπορείς να πεις οτι έπεσε πολύ διαφημιση, πηγε περισσότερο απο στόμα σε στόμα.
 
Ξεκίνησα το O κήπος των μαρτυρίων του Μιρμπό και το παράτησα (το περίεργο θα ήταν αν το συνέχιζα).
Ξαναξεκίνησα το ακατάλληλο για έκδοση--τότε--Καρδιά σκύλου, του Μπουλγκάκοφ, και αυτή τη φορά το τέλειωσα σε μια καθησιά (μου άρεσε).
Διάβασα ένα παιδικό που έχει γράψει ο Τζιμ Κάρει, το How Rolland rolls (μου άρεσε-πιο πολύ η προσπάθεια παρά το αποτέλεσμα)
Και τώρα κάνω συνανάγνωση το My lovely wife της Σαμάνθα Ντάουνινγκ, με το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω γνωρίσει ως τώρα, δηλαδή εμένα, και αν το βιβλίο δεν μας έκανε τα νεύρα τσατάλια, θα περνούσαμε υπέροχα, όπως πάντα.
 
Μετά την τελευταία χλαπάτσα ^my lovely wife (Χριστέ και Παναγιά δηλαδή), δεν ήξερα τι να αρχίσω, μέχρι που μου έδωσε ιδέα η Στιλλ--χωρίς να το θέλει!
Αρπάζω το Λιγότερο από μηδέν του Μπρετ Ίστον Έλις, και ξεκινώ :διάβασμα:
 
Μετά την τελευταία χλαπάτσα ^my lovely wife (Χριστέ και Παναγιά δηλαδή)
Μάλλον ξεγελάστηκες από τα πενταστερα που έχει στο Goodreads, Τσίου. Εμένα μου έφτανε μόνο που το συγκρίνουν με τη πατάτα Mr and Mrs Smith, είμαι σίγουρος ότι δεν θα είναι του γούστου μου.

Και δεν μπορείς να πεις οτι έπεσε πολύ διαφημιση, πηγε περισσότερο απο στόμα σε στόμα.
Ε, αυτή είναι και η καλύτερη διαφήμιση!
 
Top