Κατά το τελευταίο δίμηνο διάβασα:
1. Κάθριν Μάνσφιλντ: Γκάρντεν Πάρτυ. Κλασική συλλογή διηγημάτων, είχε κάποια πολύ καλά, συνολικά όμως δεν με κέρδισε.
2. Αν μακ Κάφρεϋ: Η αποστολή του δράκοντα. Το είχα περίπου 15 χρόνια στην λίστα με τα αγορασμένα και αδιάβαστα. Του άξιζε να μείνει κι άλλο... Αδιάφορο μυθιστόρημα φαντασίας.
3. Χένρι Τζέιμς: Το θηρίο στη ζούγκλα. Πολύ καλή νουβέλα. Το λάτρεψα!
4. Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτι: Ο εξορκιστής. Μέτριο μυθιστόρημα τρόμου/θρησκοληψίας που ευτύχησε να γίνει μια εμβληματική ταινία. Χωρίς την ταινία δεν θα το διάβαζε κανείς σήμερα (και δεν θα έχανε και τίποτα).
5. Τζων Γουίλιαμς: Ο Στόουνερ. Υπέροχο! Πραγματικά ευχαριστώ τα παιδιά στη λέσχη που το πρότειναν. Χωρίς αυτούς δεν θα το διάβαζα.
6. Ρόμπερτ βαν Γκούλιχ: Το σχέδιο με τις ιτιές. Άλλο ένα μυθιστόρημα με τον Κινέζο δικαστή Τι, γραμμένο από τον Ολλανδό βαν Γκούλιχ. Συμπαθητικό αλλά χωρίς κάτι αξιοσημείωτο (όπως όλα του συγκεκριμένου συγγραφέα)
7. Χοσέ Εμίλιο Πατσέκο: Μάχες στην έρημο. Σύντομη νουβέλα (ή μεγάλο διήγημα) πάνω στην ερωτική αφύπνιση ενός εφήβου στο Μεξικό στα τέλη της δεκαετίας του 40 (ή τις αρχές του 50). Πολύ καλό.
8. Πέτερ Χάντκε: Η ώρα της αληθινής αίσθησης. Δεν το μίσησα, δεν μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση όμως.
9. Ζαν Κοκτό: Οι τρομεροί γονείς. Μάλλον το αντιπάθησα.
10. Χόρχε Λουίς Μπόρχες: Δοκίμια μέρος I. Εντυπωσιακά στο εύρος των θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται, αξιοθαύμαστη η ευρυμάθεια του συγγραφέα τους, κάποια όμως είναι αδιάφορα ή και δυσνόητα. Συνολικά πάντως αξίζει σαν βιβλίο, όχι σαν πρώτη γνωριμία με τον συγγραφέα του όμως.
11. Πρίμο Λέβι: Το περιοδικό σύστημα. Σταθερά αυτοβιογραφικός ο Πρίμο Λέβι συνεχίζει να με ικανοποιεί σαν συγγραφέας.