Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Χαχα, καλά υπερβολή μάλλον το αρκετά εύκολο που είπα. Ίσως πιο εύκολο από τα άλλα. :ρ Εγώ πάντως αστυνομικό δαιμόνιο δεν είμαι σίγουρα, στα 30 δικά της που έχω διαβάσει, ζήτημα να έχω βρει 2-3. ?

Διαβάζω με δόσεις το «Παράπλευρες καθημερινές απώλειες» του Π. Κοροβέση. Μάλλον γιατί δεν θέλω να τελειώσουν τα κειμενάκια του.

Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα δεν διαβάζω όσο θα ήθελα. Διαβάζω τον 2ο τόμο απο την Ιστορία της Φιλοσοφίας του Umberto Eco και ευλπιστώ να το τελειώσω άμεσα και να καταπιαστώ με κλασσική λογοτεχνία καθώς μου έχει λείψει.

Ξεκίνησα το: "Θιβετιανή Ροδακινόπιτα" του τρομερού Τομ Ρόμπινς, αυτοβιογραφικές καταστάσεις του Τομ δλδ!

Λοιπόν από την τελευταία φορά που έγραψα εδώ έχω διαβάσει: 1)Το κορίτσι με το τατουάζ, καλό αστυνομικό που διαβάζεται εύκολα, μέσα στη χρονιά θα διαβάσω και τη συνέχεια του. 2) Ο Στόουνερ, μετά από 2 χρόνια στα αδιάβαστα ήρθε η σειρά του. Αν και ο ήρωας δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο, προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Η ζωή όπως είναι, οι συμβιβασμοί, οι επιιθυμίες, οι ήττες όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν ανθρώπους. Κρίμα που δεν το είχα διαβάσει νωρίτερα. 3) Δόκτωρ Γκλας. Ιδιαίτερο βιβλίο. κάπου με κούρασε λίγο αλλά στο τέλος μου άρεσε. 4) Η ιστορία της θεραπαινίδας. Αφού είχα δει τον πρώτο κύκλο της σειράς είπα να διαβάσω το βιβλίο. Ενδιαφέρον χωρίς να είναι κάτι το σπουδαίο. Η σειρά είναι πιο καλή για μένα. Η μετάφραση του Κορτό σε κάποια σημεία μου φάνηκε περίεργη. 5)Είπα να διαβάσω "Την μπαλάντα της αμουδιάς των σκύλων" αλλά είναι από τα λίγα βιβλία που άφησα στην άκρη. Με κούρασε ο τρόπος γραφής και το αργό τέμπο. Περίμενα από ένα αστυνομικό να τρέχει πιο γρήγορα και να με ξεκουράζει (Καλοκαίρι που είναι). Ίσως το ολοκληρώσω αργότερα. 6)Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χείγουορθ. Ο Κίνγκ είναι παραμυθάς. Μικρό βιβλίο που το διάβασα σε μία μέρα. Κάπου είχα διαβάσει ότι δεν έχει πολλές ομοιότητες με την ταινία αλλά εμένα μου φάνηκε ίδιο. Ότι πρέπει για Καλοκαίρι.

Όλα αυτά πριν... τώρα διαβάζω το "Τσέρνομπιλ" της Αλεξίεβιτς, μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Μόλις το ολοκληρώσω θα δω τη σειρά.

Έλλη Μ

Συντονιστής
Το Σαββατο τελειωσα το Τσερνομπιλ. Στεναχωρο εις ολοκληρο, απαλλευτο κατά τοπους. :(
Τωρα, δοκιμαζω την Ρέητσελ Κασκ και διαβαζω το α' μερος (Περιγραμμα) της τριλογίας της. Μου αρεσει πολυ, παρολο που φοβηθηκα οτι θα εμοιαζε με της Φερραντε, που δεν το πολυσυμπαθησα.

Μόλις ξεκίνησα τη Γέννηση της Βασίλισσας του Σκακιού της Marilyn Yalom, εκδόσεις Αγρα. Δεν ήξερα τι να περιμένω από βαθμό δυσκολίας αλλά τελικά διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

Διαβασα την "Σκια της πεταλουδας" του Ζουργου. Συναρπαστικο ιστορικο μυθιστορημα έπος. Μεσα απο τρεις γενιες δυο οικογενειων περναει όλη η ιστορια της Ελλάδας του εικοστού αιώνα. Περιτεχνη γραφη του Ζουργου, πλουσιο λεξιλόγιο με μια ποιητικότητα στον λόγο του αν και μερικές φορές φτανει στην υπερβολή. Δεν μου αρεσε που ειχε στην αρχη τα γενεαλογικά δεντρα των οικογενειων όπου φαινοταν πότε πέθανε ο καθένας αλλα και με τα μπρος πισω στην αφήγηση φανέρωνε το τέλος των ηρωων και χανόταν το όποιο σασπένς. Οπως και να έχει προκειται για ένα χορταστικό βιβλίο που μου άρεσε πολύ.

Διαβασα την "Σκια της πεταλουδας" του Ζουργου. Συναρπαστικο ιστορικο μυθιστορημα έπος. Μεσα απο τρεις γενιες δυο οικογενειων περναει όλη η ιστορια της Ελλάδας του εικοστού αιώνα. Περιτεχνη γραφη του Ζουργου, πλουσιο λεξιλόγιο με μια ποιητικότητα στον λόγο του αν και μερικές φορές φτανει στην υπερβολή. Δεν μου αρεσε που ειχε στην αρχη τα γενεαλογικά δεντρα των οικογενειων όπου φαινοταν πότε πέθανε ο καθένας αλλα και με τα μπρος πισω στην αφήγηση φανέρωνε το τέλος των ηρωων και χανόταν το όποιο σασπένς. Οπως και να έχει προκειται για ένα χορταστικό βιβλίο που μου άρεσε πολύ.
Κι εμένα μου αρέσει πολύ ο Ζουργός, Χρυσόστομε παρόλο που τον θεωρώ κάπως επιτηδευμένο στη γραφή του. Είναι επίσης πολύ προσγειωμένος σαν άνθρωπος από συνεντεύξεις του που έχω δει κατά καιρούς. Δικά μου αγαπημένα βιβλία είναι η Ανεμωλια και ο Αλμονσινο.

Ιαβερη η Ανεμωλια υπαρχει ηδη στην βιβλιοθηκη μου και θα διαβαστει συντομα. Δεν εχω δει πολλες συνεντευξεις του, μια φορα ετυχε να δω και την ιδια εικονα που λες σχηματισα και εγω. Σοβαρος, μετρημενος, χαμηλων τονων και απολυτα προσγειωμενος.

Να προσθέσω και ένα ακόμα βιβλίο του Ζουργού που διάβασα πριν από χρόνια, αλλά μου έχει αφήσει πολύ καλή εντύπωση, ''Η Αηδονόπιτα''. Ιστορικό μυθιστόρημα και αυτό, αναφέρεται στην περίοδο της επανάστασης του 1821. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Έλλη Μ

Συντονιστής
Διάβασα το Περίγραμμα της Κασκ το οποίο μου άρεσε πάρα πολύ, τόσο που πήρα και το δευτερο της τριλογίας (Μετάβαση) το οποίο διαβάζω τώρα. Γράφει πάρα πολύ ωραία, αν και εχω κάποιες ενστάσεις με το πρώτο βιβλίο της, αλλά σιγά τα ωά. Επίσης, διάβασα (δις)ένα εξαιρετικό βιβλιαράκι (πάλι Gutenberg, πάλι Aldina) το: Γραμματική των γλωσσών της Βαβέλ, του Γιούργκεν Μπούχμαν. Μου θύμισε πάρα πολύ τις Αόρατες Πόλεις του Καλβίνο, μόνο που είναι καλύτερο και αφορά τη γλώσσα, όχι την πόλη.. :ρ Αν και μοιάζει δύστροπο στην αρχή, πραγματικά πιστεύω ότι είναι διαμαντάκι.
Κατά τα άλλα, ζέστες, βρε παιδιά.

Ελλη μιας που εχεις πάρει φαλαγγι τις εκδοσεις Gutenberg μηπως έχει τυχει να διαβασεις και τον Γαλατα της Αννας Μπερνς να μας πεις καμια γνώμη;

Έλλη Μ

Συντονιστής
Η αλήθεια είναι πως θέλω να το διαβάσω όμως ένα σαιξπηρικό «να το πάρω, να μην το πάρω» ξεπηδά από μέσα μου, όποτε λέω να το αγοράσω και, όπως αντιλαμβάνεσαι, κερδίζει το «να μην το πάρω». Ομοιως, και με το Educated της Tara Westover, με το My year ofRest and Relaxation της Ottessa Moshfegh και άλλο ένα της Rooney. First world problems. :ρ

Μμμ κρατάω το βιβλίο του Μπούχμαν για τις γλώσσες. Το έψαξα λίγο και φαίνεται ενδιαφέρον. Κατα τα άλλα ζέστη πολλή.

Και εγω καπως ετσι ειμαι Ελλη στο παιρνω-δεν το παιρνω και ειπα μηπως ξεμπερδεψεις την κατασταση αλλά εσυ τα εκανες χειρότερα. :)

Ξεκινησα να διαβαζω "Το βιβλίο της Κατερινας" του Κορτω. Η εκδοση που εχω ειναι φετινη ανατυπωση και στις πρωτες σελίδες έχει όλη την βιβλιογραφία του συγγραφεα. Ε λοιπον μετρησα 29 τιτλους!! Εγραψε το πρωτο στα εικοσι του, σημερα ειναι σαραντα, δηλαδη 29 βιβλία σε εικοσι χρόνια συγγραφικης πορείας. Εντυπωσιακο νουμερο. Πολυγραφοτατος ο Αυγουστος. Σιγουρα οι φαν του δεν μπορούν να έχουν παράπονο.