Επίσης ταυτόχρονα με τη Γέννηση της Βασίλισσας διαβάζω και το The Scorpio Races της Maggie Stiefvater. YA και πολύ ευχάριστο.
Το σκάκι στην αρχική του μορφή δεν περιελάμβανε βασίλισσα και η Γιαλομ προσπαθεί με το βιβλίο αυτό να εντοπίσει πότε και πού πρωτοεμφανίστηκε όπως και το λόγο για τον οποίο είναι το ισχυρότερο κομμάτι στη σκακιέρα. Γι' αυτό μελετά (έως ένα βαθμό) τις ζωές ισχυρών βασιλισσών του Μεσαίωνα και γενικά το πολιτικό/πολιτισμικό κλίμα της εποχής.Σύλβια, τι ακριβώς πραγματεύεται το βιβλίο της Γιαλομ;
Χρυσοστομε, όντως εντυπωσιακός ο αριθμός των βιβλίων του Κορτώ, από την άλλη βέβαια όλα τους είναι σχετικά μικρά σε έκταση.
Ιαβέρη, έχω αγοράσει ήδη το ''Τέλος του κόκκινου ανθρώπου'' που θα είναι και το επόμενο βιβλίο που θα διαβάσω. Ο άμεσος και μεστός λόγος της, η αποφυγή υπερβολών και δημιουργίας περιττής συναισθηματικής φόρτισης, η παροχή πληροφοριών για το συγκεκριμένο θέμα, όχι όμως τόσων ώστε να με κουράσουν, με έκαναν να εκτιμήσω το συγγραφικό της έργο.Είναι καταπληκτικό βιβλίο, Δουλτσινέα! Κι εγώ σαν κι εσένα το διάβασα αφού είδα τη σειρά και με συγκλόνισε ακόμα περισσότερο. Εξαιρετική η Αλεξεγιεβιτς, σίγουρα θα διαβάσω και κάτι άλλο δικό της στο μέλλον.
Βαγγυ θα σου προτεινα να δεις πρωτα την σειρα και μετά να διαβασεις το βιβλιο. Μολις τελειωσα κι εγω το βιβλίο ενω πριν λιγες μερες ειχα δει την σειρά και πιστευω πως καλυτερα ετυχε ετσι. Και σου εξηγω γιατι. Το βιβλιο περιλαμβανει μαρτυριες, τις προσωπικες εμπειριες των ανθρώπων που τα εζησαν χωρις όμως να αναφερει τα γεγονοτα. Στην σειρα υπαρχουν ολα τα γεγονοτα που συνεβησαν, μια ολοκληρωμενη καταγραφή της τραγωδιας ετσι ωστε να γνωρισεις τι εγινε να παρεις τις πληροφορίες και μετα να διαβασεις και τις προσωπικες ιστορίες των ανθρωπων. Επισης στο βιβλιο ορισμενοι απο αυτους που μιλανε αναφερονται και σε καποια γεγονοτα η χρησιμοποιουν καποιες λεξεις χωρις ομως να εξηγουν περισσοτερα, ετσι αν εχεις δει την σειρα θα καταλαβαινεις αμεσως σε τι αναφερονται. Αυτη ειναι η δικη μου αποψη τωρα εσυ πραττεις οπως θελεις, παντως και σειρα και βιβλιο ειναι εξαιρετικα. Πραγματικα μου άνοιξαν τα ματια, ποτέ δεν είχα κατανοησει το μεγεθος της τραγωδίας.Είδα μόνο το πρώτο επεισόδιο της σειράς, θα τη δω αφού το διαβάσω.
Ποιο βιβλίο του Ντίκενς διάβασες, Έλλη;Τέλειωσα το γαμάτο βιβλίο του Ντίκενς, που μου άρεσε μέχρι τέλους, με αμείωτη ενταση. Επιμένω ότι ήταν κάπως αφρόντιστο και με λαθάκια, αλλά εξακολουθεί και είναι ένα από τα καλύτερα που διάβασα τα τελευταία χρόνια.

Δεν το έχω διαβάσει όμως δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι ωραίο. Ο Ντίκενς είναι εγγύηση.Την Ιστορια των δυο πόλεων, Ιαβέρη.![]()