Τέλειωσα το γαμάτο βιβλίο του Ντίκενς, που μου άρεσε μέχρι τέλους, με αμείωτη ενταση. Επιμένω ότι ήταν κάπως αφρόντιστο και με λαθάκια, αλλά εξακολουθεί και είναι ένα από τα καλύτερα που διάβασα τα τελευταία χρόνια.
Ποιο βιβλίο του Ντίκενς διάβασες, Έλλη;
Τον τελευταίο καιρό κατάφερα να διαβάσω τα εξής βιβλία :
Young Lions του αγαπημένου μου Irwin Shaw, ένα χορταστικό αντιπολεμικό μυθιστόρημα με υπέροχους χαρακτήρες που σου μένουν για πάντα. Μου θύμισε έντονα τον Ρεμαρκ.
Conversations with Martin Scorsese. Ένα βιβλίο στο οποίο ο Μάρτιν Σκορσέζε συνομιλεί με τον Schickel Richard και μίλα για τα πάντα. Το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς ο Σκορσέζε είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες και πάντα ήθελα να " μπω" στο μυαλό του. Έμαθα πολλές άγνωστες πτυχές της ζωής του αλλά των ταινιών που γύρισε, όμως αυτό που μου έμεινε έντονα είναι το πάθος και την αγάπη που έχει για τη δουλειά. Το μοναδικό μειονέκτημα του βιβλίου ήταν ο συνομιλητής του Σκορσέζε που πεταγοταν συνέχεια κι έκανε επίδειξη γνώσεων μπροστά στον σκηνοθέτη.
Lost Continent του Μπιλ Μπράϊσον. Ένα οδοιπορικό στην Αμερική γραμμένο με το γνωστό καυστικό χιούμορ του Bryson, το οποίο ενώ στην αρχή με ενθουσίασε, στη πορεία με έχασε κάπως γιατί μου φάνηκε ότι ο συγγραφέας επαναλμβανοταν από ένα σημείο και μετά. Μέτριο προς καλό το βαθμολογώ.
Τώρα διαβάζω τα Παιδιά από τη Βραζιλία του Αϊρα Λεβιν. Μέχρι στιγμής είναι καλό, θα γράψω αργότερα τις εντυπώσεις μου στο αντίστοιχο νήμα.
Επίσης επιχείρησα να διαβάσω το Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο του Προυστ. Στην εισαγωγή και μόνο κουράστηκα, θα το προσπαθήσω άλλη φορά!