Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Κουακέρος

Ευγενής Δαγεροτύπης
Μετα διάβασα το "Βαλε ενα φυλακα" της Χαρπερ Λι. Μεγαλη απογοητευση, καλυτερα να μην κυκλοφορούσε αυτό το βιβλίο αλλά βλεπεις ειναι πολλά τα λεφτά. Απομυθοποιησε πληρως τον Αττικους ο οποιος απο τα κοτσυφια ήταν απο τους πιο αγαπητους χαρακτηρες που έχω γνωρίσει.
Ευτυχώς με πρόλαβες και είχα σκοπό να το αγοράσω.
Ξεκίνησα το «Μόνος στο Βερολίνο» του Falada αν και μέσα μου νιώθω αξεπέραστο τον «Πότη»,μάλλον γιατί είναι το πρώτο του που διάβασα.
Για να δούμε αν θ΄αλλάξω γνώμη...

Ευτυχώς με πρόλαβες και είχα σκοπό να το αγοράσω.
Ξεκίνησα το «Μόνος στο Βερολίνο» του Falada αν και μέσα μου νιώθω αξεπέραστο τον «Πότη»,μάλλον γιατί είναι το πρώτο του που διάβασα.
Για να δούμε αν θ΄αλλάξω γνώμη...
Κι εγώ πήρα το Μόνος στο Βερολίνο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να φτάσω ούτε ως τη μέση. Πολύ κουραστικό για μένα. Τον Πότη δεν τον έχω διαβάσει, θα κάνω μία προσπάθεια.

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
πολυ αγαπημενος μου ο Fallada.Και τα τρια βιβλια του που εχουν μεταφραστεί στα ελληνικα(πότης,μονος στο βερολινο,και τωρα ανθρωπάκο) τα βρήκα αριστουργηματικά.όσοι μπορειτε να διαβασετε και αγγλικα ή γερμανικα,προτείνω και το Wolf among Wolves,επίσης αριστούργημα :)

Μερικά βιβλία που τα ξεχωρίζω από τις τελευταίες μου αναγνώσεις
- Τάλγκο, Βασίλης Αλεξάκης
- Το Θηρίο στη Ζούγκλα, Henry James
- Η Άγνοια, Μιλάν Κούντερα
- Ο Πουλημένος, Πώλ Μπέϊτι
- Γέννημα γυναίκας, Andrienne Rich
- H Πτώση, Α. Καμύ
- Χαιρετίσματα στο θείο, Danielle Chavarria
- Η Ματωμένη καμάρα, Angela Carter
- H Βαρύτητα και η χάρη, Σιμόνης Βέϊλς
- Οι Ελεγείες του Ντουίνο, Ρίλκε
-Να τελειώνουμε με τον Έντυ Μπελγκελ, Εντουαρ Λουί
- Ο Χαρταετός, Αθηνά Κακούρη
- Η Σκακιστική Νουβέλα, Stefan Zweig
-O Ανυποψίαστος ανθρωπολόγος, Nigel Barley
-Έθιμα ταφής, Hannnah Kent
-Η Γυναίκα της άμμου, Kobo Abe
-Το ζουμί του πετεινού, Γιάννης Μακριδάκης
-Άνθρωποι στα δέντρα, Hanya Yianagihara

Αρκετά καλό το "Μέση Αγγλία του Τζόναθαν Κόου...
Ξεκίνησα το: "21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα" του Yuval Noah Harari. (3o βιβλίο του που διαβάζω)
Φωτεινή Β, Το "Έθιμα Ταφής" είναι το επόμενο μου:)

Διαβάζω δύο βιβλία αυτή τη στιγμή. Το ένα είναι το Bury my heart in Wounded Knee του Dee Brown, ιστορικό βιβλίο που πραγματευεται τις μάχες των Ινδιάνων με τους Αμερικανούς κατά τη περίοδο 1860-1890 μετά το τέλος των οποίων οι Ινδιάνοι έχασαν οριστικά όποια δικαιώματα είχαν πάνω στη γη που τους ανήκε για αιώνες. Είναι εξοργιστικό βιβλίο, έπιασα τον εαυτό μου να βρίζει φωναχτά κάθε τρεις και λίγο, δεν μπορώ να χωνέψω όσα διαβάζω, φαίνονται πολύ σκληρά για να'ναι αλήθεια. Πρόκειται για συγκλονιστικό βιβλίο και παρόλο που δεν το έχω τελειώσει ακόμα, το κατατάσσω στα καλύτερα ιστορικά βιβλία που έχω διαβάσει.
Παράλληλα ξεκίνησα τον " Άχρωμο Τσουκούρου Ταζάκι" του Μουρακάμι. Μια φορά, πριν χρόνια, επιχείρησα να διαβάσω Μουρακάμι, συγκεκριμένα το Κουρδιστό Πουλί, και δεν με τράβηξε καθόλου, δεν κατάλαβα τι γίνεται και το παράτησα. Έκτοτε δεν είχα ασχοληθεί ξανά με τον συγγραφέα. Προχθές όμως σε ένα βιβλιοπωλείο έπιασα τον Άχρωμο Τσουκούρου, άρχισα να το διαβάζω και χωρίς να καταλάβω είχα προχωρήσει 30 σελίδες. Μου αρέσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής.

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
άρχισα να το διαβάζω και χωρίς να καταλάβω είχα προχωρήσει 30 σελίδες. Μου αρέσει πάρα πολύ μέχρι στιγμής.
Το καλύτερο σημάδι πως κάτι θα σου αρέσει.

Εγώ μόλις ξεκίνησα να ξαναδιαβάσω τα τρία βιβλία από Το Κορίτσι με το Τατουάζ. Μου είχε αρέσει πάρα πάρα πολύ.

Ιαβέρη θα σου πρότεινα και τις Μικρές Ώρες του ίδιου. Νομίζω οτι βρήκα και την λογοτεχνική μου αποτύπωση ως ένα βαθμό στην Μαρί Ασάι. Επίσης πολύ κοντά μου ένιωσα το Σπούτνικ Αγαπημένη. Και οι εμπειρίες μου το επαληθεύουν ολο και πιο πολύ. Επίσης και τον Κάφκα στην Ακτή που είναι για μένα το κορυφαίο του απ'όσα έχω διαβάσει.

Φάρε :αγαπώ:

Στιλλ, σ'ευχαριστω για τις προτάσεις,, σίγουρα θα τιμήσω κάποια από τα βιβλία που μου πρότεινες. :)

Ιαβέρη θα σου πρότεινα και τις Μικρές Ώρες του ίδιου. Νομίζω οτι βρήκα και την λογοτεχνική μου αποτύπωση ως ένα βαθμό στην Μαρί Ασάι. Επίσης πολύ κοντά μου ένιωσα το Σπούτνικ Αγαπημένη. Και οι εμπειρίες μου το επαληθεύουν ολο και πιο πολύ. Επίσης και τον Κάφκα στην Ακτή που είναι για μένα το κορυφαίο του απ'όσα έχω διαβάσει.

Φάρε :αγαπώ:
Στιλλ όλο και τα δύο αυτά του Μουρακάμι τα ξεχωρίζω!

Last edited by a moderator:
Διαβασα "Το νήσι" της Χισλοπ. Τι το ήθελα να το διαβασω εφοσον ειχα δει και την σειρα; Παντως την ιδια ακριβως εντυπωση που μου ειχε κανει η σειρα μου εκανε και το βιβλιο. Η σειρα μου αρεσε πολύ στην αρχή μεχρι τον θανατο της Ελενης (6ο-7ο επεισοδιο). Μετα αρχιζα να την βαριεμαι μεχρι που την παρατησα τελειως. Ετσι και το βιβλίο. Οτι αξιζε ήταν μεχρι τον θανατο της Ελενης. Μετα το πήρε η κάτω βολτα. Στο τελος δε αρχιζα να πηδαω και κάποια κομματια.

Προσωπικά θεωρώ πολύ κατώτερο το βιβλίο από την εξαιρετική σε όλα της σειρά. Νομίζω είχα διαβάσει 100 σελίδες περίπου πριν χρόνια και το παράτησα.

Καλησπέρα σε όλους. Μετά από κοπιώδη αναζήτηση μιας και ήταν εξαντλημένο, βρήκα (απ'τον Βιβλιοανιχνευτή στο κέντρο της Αθήνας) το Κάστρο των Διασταυρωμένων Πεπρωμένων του Ίταλο Καλβίνο. Φανταστικό βιβλίο, απ'τα καλύτερα του συγγραφέα.

Τελείωσα το Bury my heart και τον Άχρωμο Τσουκούρου Ταζάκι. Εξαιρετικό το πρώτο, πολύ καλό το δεύτερο. Συνεχίζω με το καινούριο βιβλίο του Βασιλιά, The institute.

Ξεκίνησα το Ουόλντεν,τοτ Θόρω σε μια πολύ όμορφη και στιβαρή έκδοση του 80 που είναι λες και τυπώθηκε πρόσφατα.
Είμαι καχύποπτος απέναντί του,αρνητικός θα έλεγα καλύτερα
για την ώρα(σελίδα 30) μου αρέσει η γραφή του

Και εγω Αγκαθα Κριστι διαβάζω τωρα, την "Υπογραφη του δολοφόνου". Πριν απο αυτό διαβασα τον Λιμο του Πανου Αμυρα. Αρκετα καλό με πολλές πληροφορίες και ρεαλιστικες περιγραφες της Αθήνας την περιοδο της Γερμανοιταλικής Κατοχής.

Μόλις τελείωσα το ¨MICRO¨ του Michael Crichton και ξεκίνησα το ¨Φοβού τους Δαναούς¨ του Philip Kerr. Το MICRO μου άρεσε πάρα πολύ, από τα καλύτερα του Michael Crichton που έτσι κι αλλοιώς είναι απ' τους αγαπημένους μου.
Το ¨Φοβού τους Δαναούς¨αναφέρεται σε μιά από τις σκοτεινές σελίδες του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και ειδικότερα στο έγκλημα της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της υφαρπαγής της περιουσίας τους. Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ