Χανκ Μουντυ
Κοινωνός
Ναι, σερι. Θα την παω μονορουφι τη σειρα. 
Φέρνω κάθετη στην υποτείνουσα και σ απαντώ οτι από τα 5-6 βιβλία του Καλβίνο που έχω διαβάσει μ' άρεσε λιγότερο.Δεν ξέρω αν θα παραμείνεις εντός ή εκτός ή επι τα αυτά.. τέσπα όπου και να είσαι τελικά, επειδή μου φάνηκε ενδιαφέρον το βιβλίο, θα ήθελα να ακούσω την απόψη σου για το πως σου φάνηκε όταν το τελειώσεις.![]()
επίδοξος μήπως;Με την ευκαιρία, από αυτά που έχεις διαβάσει, πιο θα πρότεινες για να πάρει κάποιος μια πρώτη γεύση από Καλβίνο; Δεν έχω διαβάσει κανένα του, αν και κυκλοφορούνε δύο δικά του αδιάβαστα στην βιβλιοθήκη μου.
*και μένα δεν μου έρχεται μια κατάλληλη λέξη.. (πχ εκκολαπτόμενος που σκέφτηκα, δεν είναι απαραίτητα κρυφο-φιλόδοξος). Δεν πειράζει όμως, μια χαρά το είπες περιγραφικά.![]()
ΦυσικάΌταν το τελειώσεις μπορείς να να σχολιάσεις;;![]()
Το νυχτoδάσος δεν το ολοκλήρωσα. Το παράτησα στην 160ή σελίδα γιατί δεν καταλάβαινα τί έγραφε. Ειλικρινά, ήμουν μονίμως με ερωτηματικό στο μάτι (φρύδι πάνω), με ερωτηματικο στα χείλη (ελαφρύ ανασήκωμα, αποτέλεσμα ανθυπομειδιάματος και ταυτόχρονη διαστολή ρουθουνιου) και ένιωθα να ασχημαινω.@Έλλη Μ, μόλις το τελειώσεις ρίξε τα φώτα σου. Θέματα που θίγει, αν είναι ευκολοδιάβαστο, ύφος κ.λπ.
υγ: δεν λέω να κάνεις κριτική, αλλά να παρουσιάσεις τα πιο επίμαχα σημεία (αν δεν σου είναι κόπος)
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;Το νυχτoδάσος δεν το ολοκλήρωσα. Το παράτησα στην 160ή σελίδα γιατί δεν καταλάβαινα τί έγραφε. Ειλικρινά, ήμουν μονίμως με ερωτηματικό στο μάτι (φρύδι πάνω), με ερωτηματικο στα χείλη (ελαφρύ ανασήκωμα, αποτέλεσμα ανθυπομειδιάματος και ταυτόχρονη διαστολή ρουθουνιου) και ένιωθα να ασχημαινω.. Περαν της πλάκας, πραγματικά δεν καταλάβαινα.
Βλέπεις αυτή την ταινία και καθάρισες! Σου μένουν και οι καλύτερες εντυπώσεις!Το σπίτι με τα εφτά αετώματα, του Χωθορν, μου έβγαλε την πσυχούλα.
@Έλλη Μ Να'σαι καλά, κι εγώ το διάβασα πρόσφατα το καλοκαίρι και σκεφτόμουν περίπου τα ίδια με σένα. Αν και ήταν σχετικά μικρό με τα υπόλοιπα τούβλα της σειράς Orbis Literae ένιωθα σαν να μην είχε τελειωμό. Όπως εύστοχα είπε ο Μέλβιλ : " Ο Χώθορν είναι ένα πρόβλημα." μάλλον δεν το έλεγε με τη καλή έννοια.Το σπίτι με τα εφτά αετώματα, του Χωθορν, μου έβγαλε την πσυχούλα.
Η ιστορία δεν ειναι κακή. Και φόνους έχει, και μυστήριο έχει, και λίγο από μεταφυσική έχει, και υπόνοια φαντασματων εχει, και λίγο απο γοτθική ατμόσφαιρα έχει, και λίγο ρομάντζο έχει και λίγο αλλοπρόσαλλους χαρακτήρες έχει. Και καλή γραφη, αναμφισβήτητα. Κι ολα αυτά, θα μπορούσαν να ειπωθουν σε καμια διακοσαρια σελίδες; Α νε τα. Αμ δε! Το βιβλιο μετρά 370 περιπου, στις περισσότερες εκ των οποιων επικρατεί μια αλλοφρονα περιγραφικη πολυλογία που σε αναγκάζει να κλεισεις το βιβλίο, προτού σε κλεισουν στο σπιτι του μπιγκ μπράδερ. Δηλαδη, πόση αποδομηση χρειάζονται οι καταραμενοι κήποι ή τα ξεπουπουλιασμένα κοτόπουλα; Και γιατί να διαβαζω σελίδες επι σελιδών τα εξυπνακίστικα σχόλια του συγγραφέα για εναν πεθαμένο, εως ότου αποκαλυψει οτι, τελικά, ακούνα ματάτα!, εχει πεθάνει, κατι που έχει αντιληφθεί ο καθένας απο την πέμπτη αραδα;!;!;!
ΩωωΩΩωω κατάλαβα... καλά που το είπες. Με πρόλαβες. Γιατί στους κλειστούς κύκλους είναι γνωστό ότι λειτουργώ με τον Καρβουνιάρη!Το νυχτoδάσος δεν το ολοκλήρωσα... Περαν της πλάκας, πραγματικά δεν καταλάβαινα.
Ειλικρινά, ήμουν μονίμως με ερωτηματικό στο μάτι (φρύδι πάνω), με ερωτηματικο στα χείλη (ελαφρύ ανασήκωμα, αποτέλεσμα ανθυπομειδιάματος και ταυτόχρονη διαστολή ρουθουνιου) και ένιωθα να ασχημαινω..
Το σπίτι με τα εφτά αετώματα, του Χωθορν, μου έβγαλε την πσυχούλα.
Η ιστορία δεν ειναι κακή. (...) Και καλή γραφη, αναμφισβήτητα. Κι ολα αυτά, θα μπορούσαν να ειπωθουν σε καμια διακοσαρια σελίδες; Α νε τα. Αμ δε!
Το άλικο γράμμα δεν έχει πολύ καιρό που το διάβασα/άκουσα. Δύσκολο βιβλίο, όσον αφορά το στυλ. Κατά τα άλλα η πλοκή ήταν ενδιαφέρουσα και για την εποχή που γράφτηκε είχε αρκετά πρωτότυπα στοιχεία.Έχω αρχίσει πολλές φορές το Άλικο γράμμα.
Για πες. Στα ελληνικά το άκουσες; Είχα δοκιμάσει παλιά ακουστικό στα αγγλικά αλλά δεν τα κατάφερα. Μετά συνειδητοποίησα ότι έχω πρόβλημα συγκέντρωσης, αλλά και πάλι συνεχίζω να κυνηγάω κάποια που αφηγείται ο Νίκολας ΜπόουλτονΤο άλικο γράμμα δεν έχει πολύ καιρό που το διάβασα/άκουσα.