Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω την Έμμα της Jane Austen

Έχοντας πρώτα διαβάσει το γνωστότερο "Υπερηφάνια και Προκατάληψη", λάτρεψα τη γραφή και το ύφος της Austen, καθώς και τον τρόπο που εκτυλίσσεται η πλοκή και υφαίνει τους χαρακτήρες. Η Έμμα είναι μια 21χρονη νέα κοπέλα, η οποία μέσα από διάφορα γεγονότα και "αποκαλύψεις", αίρει βεβαιότητες αλλά και την αυταρέσκεια που έχει για την εξυπνάδα και την οξυδέρκεια του νου της. Δεν έχω ακόμα τελειώσει την ανάγνωση του βιβλίου (είμαι στα 2/3 περίπου), επομένως δεν γνωρίζω ακριβώς πως θα εκτυλιχθεί προς το τέλος η πλοκή. Πάντως, αποτελεί ένα από αυτά τα κλασικά βιβλία που εθίζεσαι στην ανάγνωσή τους και δε μπορείς να τα αφήσεις κάτω. Το λεξιλόγιο είναι πλουραλιστικό, ενώ αυτό που μου προκάλεσε (θετική) έκπληξη είναι η ευαναγνωσία και η απλότητά του, παρά το ότι αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο "λογοτεχνικό διαμάντι". Προτείνω, κιόλας, το αντίτυπο από τις εκδόσεις Σμίλη, καθώς είμαι παραπάνω από ευχαριστημένη από την απόδοση του στα ελληνικά.
Καλό διάβασμα σε όποιον/α το προτιμήσει!
ΥΓ Το λάτρεψα περισσότερο και από το "Υπερηφάνια και Προκατάληψη"

Ξεκίνησα αυτό και είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον γιατί μιλάει για τη σημερινή ζωή στη Ρωσία. Δεν είχα βρει άλλα αντίστοιχα, τόσο καλά γραμμένα βιβλία για την εποχή του Πούτιν, μια εποχή που την καλύπτει μυστήριο ακόμα για τον υπόλοιπο κόσμο.

626

Update για το βιβλίο Γράμματα από τη Ρωσία, του Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

Είμαι προς το τέλος του βιβλίου. Είναι εξαιρετικά αξιόλογο, είναι έκδηλη η καλλιέργεια του συγγραφέα. Μόνο που δεν είναι αυτό που περίμενα ακριβώς. Δεν είναι τόσο πολλές οι πληροφορίες σχετικά με την καθημερινή ζωή των Ρώσων σήμερα. Το ενδιαφέρον του συγγραφέα προσανατολίζεται περισσότερο στο θρησκευτικό γίγνεσθαι, στους ναούς/εκκλησίες και την ιστορία τους, στην εικονογραφία και διαπιστώνω μια εμμονή προς αυτόν τον τομέα. Αν ήταν μόνο ένα κεφάλαιο αφιερωμένο στη θρησκεία δεν θα είχα κανένα πρόβλημα. 'Ομως, η θρησκευτικότητα διατρέχει όλο το βιβλίο, από την αρχή μέχρι το τέλος, έστω και με κάποια διαλείμματα όπου περιγράφει την πολύ ενδιαφέρουσα ζωή και το έργο μεγάλων συγγραφέων και ποιητών με αποσπάσματα από τα ποιήματά τους καθώς και κάποιες εμπειρίες του με διανοητές της σύγχρονης εποχής. Αξίζει σίγουρα να το διαβάσει κάποιος αλλά αν δεν είναι θρησκευόμενος ίσως τον κουράσει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου.

@Έλλη Μ
Στην πολιτεία. Είναι ακόμη διαθέσιμο απ' ό,τι βλέπω. Να το πάρετε!
Το έχουμε, αλλα θυμάμαι να το ψαχνουμε και να μην το βρισκουμε (προφανως) γιατι ηταν εξαντλημένο, και να το ανακαλύπτουμε σε κάποια υπόγα. :)

Ξεκινησα χθες το Στη γη ειμαστε πρόσκαιρα υπέροχοι του Ocean Vuong του οποιου τη συλλογη Νυχτερινός ουρανός με τραυματα εξόδου, πολύ εκτιμησα. Διαβασα περιπου το 1/3, διαβαζεται πολυ σφαιρα (ή εγω το τρέχω), και ειμαι περιεργη να δω αν -πραγματι- αξιζει τόση συζητηση γύρω από το όνομά του. Οτι αξιζει, αξίζει, για το μέγεθός της δεν εμαι πολυ σιγουρη.

και να το ανακαλύπτουμε σε κάποια υπόγα.
Αναμενόμενο, αφού είχε πει "τότε κατέβα εκεί, ψυχή, μην φοβηθής, σύρε στην καταβόθρα υπόγα κι ίσως εκεί, ίσως λέω, ν'ανταμώσης κάτι σαν ποίημα ή σαν αλήθεια". :ρ

Διαβαζω και κοντευω να τελειωσω το "Ολοι οι ανθρωποι του βασιλια". @Έλλη Μ εξαιρετικό βιβλίο...:κόλλα5: Θέλει λίγο υπομονή αλλά σε αποζημιώνει και με το παραπάνω. Διαχρονικό, υπέροχο το υφος του και η γραφή του ολοζωντανη.
Αν σε ενδιαφερει έψαξα και είδα οτι έχει μεταφερθει και στον κινηματογραφο δυο φορές. Μία φορά πολύ παλιά και μία σχετικά πρόσφατα με τον Σων Πεν στον ρόλο του Σταρκ. Οταν το τελειωσω θα δώ και την προσφατη ταινία.
Υ.Γ. Ελιωσα στο γέλιο στην αρχή του βιβλίου με την σκηνη που προσπαθουσε ο Σταρκ να φωτογραφηθεί με το γέρικο σκυλί. :μουάχαχα:

Ιαβερη, θα σου πω αυριο μεθαυριο.
Χρυσοστομε, δεν ειναι βιβλιαράρα;
Τι να πω, φετος, με ελαχιστες εξαιρεσεις, εχω διαβασει κορυφαια βιβλια κι αυτο φιγουραρει ψηλα στην προτίμησή μου. Ποιητης ο τυπος.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Σε καταλαβαίνω, είναι ένα από τα τελευταία βιβλία που διάβασα και με είχε ενθουσιάσει! Όταν το τελειώσεις αν θες μπορείς να μας πεις πως σου φάνηκε σε αυτό το νήμα.

Σε καταλαβαίνω, είναι ένα από τα τελευταία βιβλία που διάβασα και με είχε ενθουσιάσει! Όταν το τελειώσεις αν θες μπορείς να μας πεις πως σου φάνηκε σε αυτό το νήμα.
Με χαρά μου,θα γράψω τίς εντυπώσεις μου για το βιβλίο.

Καλησπέρα, διαβάζω το:
" Έγκλημα και τιμωρία" Φιοντόρ Ντοστογέφσκι.
Είμαι στην μέση του βιβλίου, με έχει " κερδίσει"
Από την αρχή τής ανάγνωσης.
Πολύ ωραίο βιβλίο, μου πήρε 3 χρόνια να το διαβάσω αλλά απόλαυσα κάθε στιγμή, μέχρι που με έπαιρνε ο ύπνος και προσπαθούσα ξανά άλλη μέρα μέχρι που τα κατάφερα

Πολύ ωραίο βιβλίο, μου πήρε 3 χρόνια να το διαβάσω αλλά απόλαυσα κάθε στιγμή, μέχρι που με έπαιρνε ο ύπνος και προσπαθούσα ξανά άλλη μέρα μέχρι που τα κατάφερα
Εμένα μέχρι στιγμής με έχει " φάει" το βιβλίο.
Είμαι,ένα βήμα πριν να πάρω άδεια από την δουλειά μου για να το τελειώσω :)

@Έλλη Μ όταν τελειώσεις τον Vuong πες μας πώς σου φάνηκε γιατί κι εγώ το ζαχαρώνω εδώ και αρκετές βδομάδες.
Ειναι καλό, πολύ καλο, πολύ καλογραμμένο και ποιητικό. Εχει καποιες παραταιρες (υφολογικά) αναφορές για όλους τους φίλους του που πέθαναν απο ναρκωτικά καθώς και μια κατηχηση ενάντια στην υπερσυνταγογράφηση κάποιου οπιοειδούς, το μεγαλύτερο μέρος του ειναι ενα μακροβούτι, αλλά δε με αγγιξε κα θο λου.

Ξεκινάω σήμερα, από τον Τζορτζ Όργουελ
Το βιβλίο " 1984"
Ετοιμάσου για μια συγκλονιστκή εμπειρία. Το βιβλίο έγινε ορόσημο στη ζωή μου και χρειάστηκα λίγες μέρες να ξεπεράσω το σοκ που μου δημιούργησε. Ευτυχώς το διαβάζεις τώρα που έχει τελειώσει η πολύ πολύ καραντίνα