Μμ, τέλειο φαίνεται αυτό το βιβλίο που τέλειωσες! Αστυνομικό με Ελευσίνια μυστήρια; Υπέροχη συνταγή! Ήδη μου τρέχουν τα σάλια.Τελειωσα το the maidens του Μιχαηλιδη, και I'm shooketh. Καπου εδω να ξαναπω οτι με αυτο το ειδος λογοτεχνιας ειμαι δυσβασταχτα ευκολη. Η Ναξος (πολυαγαπημενο νησι), η Θεα Δημητρα (bow down, bitches), ο ναος της στο νησι (στον οποιο εχω βγει φωτογραφια, αλλα την εχω χασει—κριμα, ηταν καταλληλη για meme) και η κορη της, ειναι σαν κεντρικοι χαρακτηρες στην ιστορια, η οποια ειναι διανθισμενη απο τις τραγωδιες του Ευριπιδη, ως μικρα ενοχοποιητικα στοιχεια για το εγκλημα. Πηγα να γραψω οτι ειναι αρκετα επικαιρο, αλλα παντα ζουσαμε σεενα καστρομια ζουγκλα, οποτε... Μου αρεσε επισης που συνδεεται χαλαρα, σχεδον ανεπαισθητα, με το πρωτο του βιβλιο. Οι ματιες που εριχναν οι κυκνοι, για καποιο ανεξηγητο λογο, με φρικαραν οπως με ειχε φρικαρει η κατσικα σε ενα βιβλιο της Κριστι (νομιζω στο: ο φονος ειναι ευκολος).
Τελειωνοντας το, σκεφτηκα αυτο που ειχε πει καπου εδω η @Έλλη Μ, και συχνα πυκνα την μελεταμε με μια ψυχη, γι' αυτην την ατακα, η οποια ειναι: παντα ξερεις.
Σκεφτομαι να ξεκινησω το sliver του Αιρα Λεβιν, αλλα θελω να το φυλαξω για τον χειμωνα, γι' αυτο μαλλον θα διαβασω τον γατο του Σιμενον.
Κι εμένα μ' αρέσουν πολύ τα αστυνομικά/θρίλερ, οπότε ανήκω μάλλον στο 1 σου. Για το δεύτερο, άντε δεν σε πιστεύω! Εδώ εσύ διαβάζεις τα trangressive και τα ωμά της Μαριάνα Ενρικέζ. Βέβαια, χωρίς πλάκα, το τέλος που δίνει στη σοφίτα με τις αράχνες και η ταυτότητα του δολοφόνου είναι πολύ τραγικά. Για αυτό η μάνα μου δεν το ξαναδιαβάζει. Εμένα μου φάνηκε απλώς πολύ τραγικό.Ναι, ναι, κι από αυτό (Ελευσίνια μυστήρια) έχει, απλώς μόνο χαμήλωσε τις προσδοκίες σου, γιατί 1) δύσκολα απογοητευομαι από αστυνομικο/θριλερ, 2) τα αρχαιοελληνικα στοιχεία είναι για ομορφιά. Μη φανταστείς καμία ανάλυση που δεν ξέρεις ήδη. Δεν έχεις φρικάρει με Άγκαθα; Μάλλον είμαι πολύ φοβητσιαρα . Στο η σοφιτα με τις αράχνες, ειδικά, πέταξα το βιβλίο με στριγγλιά. Με άκουσε όλος ο Άγιος Προκόπιος (στη Νάξο ).
Δεν μπορώ να τη διαβάζω ως θεραπενιδα!@Στιλλ ιλλ τα βιβλία που διάβασα στο ίδιο μήκος κύματος με το 1984 και μου άρεσαν ήταν το θαυμαστος καινούριος κόσμος, φάρμα των ζώων και τη θεραπαινιδα. Το αναφέρω σαν ιδέες μήπως θέλεις να διαβάσεις κάτι παρόμοιο.
Για το βιβλίο ή για την κοπέλα; Αν το βιβλίο το διάβαζε ένας θηριώδης αξύριστος τύπος με δολοφονικό βλέμμα, θα πάθαινες το ίδιο κάτι μέσα σου;Έχετε νιώσει φαντάζομαι, όταν βλέπετε κάποιον να διαβάζει κάποιο βιβλίο που σας αρέσει, ένα κάτι μέσα σας. Το έχω πάθει με το συγκεκριμένο βιβλίο μια φορά σε ένα αεροδρόμιο, δεν θυμάμαι που, όταν είδα μια κοπέλα να διαβάζει το συγκεκριμένο βιβλίο.
Απο μένα ειναι ναιΈχετε νιώσει φαντάζομαι, όταν βλέπετε κάποιον να διαβάζει κάποιο βιβλίο που σας αρέσει, ένα κάτι μέσα σας.
Απο μένα, ειναι ναι. Μα εισαι ρε διάολε. Δηλαδή, πχ, φαντάσου έναν θηριώδη αξύριστο τύπο με δολοφονικό βλέμμα να διαβάζειΥΓ: Λέγε με προβοκάτορα
Η αλήθεια είναι πως η θεραπαινίδα είναι κομψός ως τίτλος για να αποδώσει την φρίκη που κρύβει ο ρόλος των γυναικών στο συγκεκριμένο κόσμο/καθεστώς. Ο Χάξλευ μου άρεσε προσωπικά, αλλά λιγότερο απο Άτγουντ και Όργουελ. Τώρα σχετικά με το αν είναι υπερτιμημένος νομίζω είναι αναπόφευκτο για συγγραφείς που καταπιάνονται με τέτοια θέματα. Αποκτούν και λίγο διάσταση θεική επειδή προέβλεψαν το μέλλον, και περιέγραψαν την ανθρώπινη συνθήκη σε αποσύνθεση και ανασύνθεση κάποτε στο μέλλον.Δεν μπορώ να τη διαβάζω ως θεραπενιδα!
(αγνόησε, ειμαι ηλικιωμένη και την θυμάμαι ως πορφυρή δούλη).
Εν τω μεταξυ, δε σας φαινεται υπερτιμημενος ο Χάξλεη;
Το είχαμε κάνει στο σχολείο...Πολλή σιωπή και βουβαμάρα έπεσε με το πέρας της ανάγνωσης. Αλλά θέλω να το ξαναδιαβάσω αν μη τι άλλο με τον δικό μου ρυθμό και τρόπο. Θα εντυπωθεί διαφορετικά μέσα μου, σε αυτή την ηλικία. Τότε με έπνιγε ένας κόμπος στον λαιμό.@Στιλλ ιλλ έχεις διαβάσει το λάθος του Σαμαράκη;;