Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω τα ψέματα των γυναικών της Ουλίτσκαγια, και δεν βλέπω την ώρα να το τελειώσω. Έχω πάθει και το σύνδρομο του Ιαβέρη (που δεν έχει όρεξη για βιβλία) και πραγματικά αυτό το βιβλίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την βαρεμάρα μου.

(Αν έχετε τυχόν ανάλαφρες προτάσεις για καλοκαίρι, που να μην έχουν εκδοθεί προσφάτως, είναι ευπρόσδεκτες.)

@Τουραντό το βιβλίο Εκεί που τραγουδούν οι καραβίδες είναι ενδιαφέρον;
Το έχω στη λίστα μου, αλλά ακόμα δε το έχω πιάσει.

Δυσκολεύομαι σήμερα για το πιο βιβλίο να ξεκινήσω. Θέλω κάτι χαλαρό βασικά, αλλά το μάτι μου ξεφεύγει στην επική φαντασία (λύσσα κακιά).
Φυσικά συνεχίζω τον Μεγάλο Κυνήγι του Ρόμπερτ Τζόρνταν, αλλά οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και από χελώνα πλέον.

(Αν έχετε τυχόν ανάλαφρες προτάσεις για καλοκαίρι, που να μην έχουν εκδοθεί προσφάτως, είναι ευπρόσδεκτες.)
Έχω εγώ! Πανάλαφρες! Πούπουλο!!

- Φρενίατρος - Μασάντο Ντε Ασίς
- Ήνοχ Σόουμς - Μαξ Μπίρμποπ
- Η άλλη πλευρά του ονείρου - Ούρσουλα ΛεΓκεν
- Μαγικό νησί - Μ. Καραγάτσης

Αυτά!

Αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια επιστροφής στο διάβασμα με το "The Beach" του Alex Garland. Πρόκειται για το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε και η ομώνυμη ταινία με τον Ντι Κάπριο. Νομίζω για καλοκαιρινό ανάγνωσμα είναι ό,τι πρέπει.

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Πέρασα κι εγώ το τελευταίο δίμηνο το σύνδρομο του @Ιαβερης (δεν ήξερα ότι κολλάει μέσα στα φόρουμ :)))) ) κι αφού κατάφερα να τελειώσω το βιβλίο που είχα ξεκινήσει, συνεχίζω με κάτι χαρούμενο και ανάλαφρο, ένα παραμύθι -όπως διάβασα ότι είναι- για μικρούς και μεγάλους, το "Ιστορία χωρίς τέλος" του Μίχαελ Έντε.

(για ρίξε μια ματιά και σε αυτό το βιβλίο, @Αντίβαρο.)

Τα επόμενα δυο βιβλία που θα διαβάσω είναι τα εξής:

Με τα μάτια των Αρχαίων Ελλήνων του Mauro Bonazzi

2) ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ! του Λου Μαρίνοφ

Και τα δυο βιβλία έχουν παρόμοια θεματολογία: προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις αρχαίες φιλοσοφίες ως μέσο για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων που βιώνουμε σήμερα.

Εν τω μεταξυ, δε σας φαινεται υπερτιμημενος ο Χάξλεη; :χμ:
Πως το είπες αυτό; Πως;
Για ξαναπες το! Όχι για πες το πάλι!! :γρμβ:

Πέρα από την πλάκα, θεωρώ πως ο Χάξλεϊ έπεσε πιο κοντά από όλους τους συγγραφείς ΕΦ του περασμένου αιώνα στις "λογοτεχνικές" προβλέψεις του. Οι περισσότεροι συγγραφείς - συμπεριλαμβανομένου και του Όργουελ - πίστεψαν πως τα κέντρα εξουσίας θα καταφέρουν να ελέγξουν τον άνθρωπο μέσω της παρακολούθησης, της σκληρής εξουσίας και του φόβου.
Αντιθέτως, ο Χάξλεϊ πίστεψε πως ο απόλυτος έλεγχος της κοινωνίας θα προέλθει μέσω της αδιαφορίας της ίδιας της κοινωνίας και του ανθρώπου προς κάθε τι κοινό.
Στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο ο βασικός πρωταγωνιστής (δεν θυμάμαι πως τον έλεγαν...) προσπαθεί να ανακαλύψει την απόλυτη αλήθεια και να κατανοήσει τις έννοιες της ελευθερίας και της ατομικότητας και όταν πραγματικά του τις εξηγούν, απλά δεν τις δέχεται. Δεν του κάνουν δηλαδή.
Σήμερα, οι κοινωνίες όλων των εθνών βαδίζουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Αδιαφορία, ατομικισμός, πρόσκαιρες ικανοποιήσεις και αφανισμός συναισθημάτων.
Ο έλεγχος και η εξουσία δημιουργούν αντίσταση και επαναστάσεις, η αδιαφορία και κοινωνική αποχαύνωση όχι.

Τώρα που το σκέφτομαι ο Χάξλεϊ ήταν ιδιοφυΐα!! :θρρ:

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
Και τα δυο βιβλία έχουν παρόμοια θεματολογία: προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τις αρχαίες φιλοσοφίες ως μέσο για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων που βιώνουμε σήμερα.
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα τους, γράψε μας κάποια στιγμή πως σου φάνηκαν και πιο θα προτείνεις από τα δύο.

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα τους, γράψε μας κάποια στιγμή πως σου φάνηκαν και πιο θα προτείνεις από τα δύο.
Θα σου πω. Προς το παρόν, από αξιολογήσεις και reviews που έχω διαβάσει, το βιβλίο του Λου Μαρίνοφ φαίνεται να είναι μέτριο. Στις αξιολογήσεις γράφουν ότι υπεραναλύει κάποια θέματα με αποτέλεσμα να γίνεται κουραστικό. Το βιβλίο του Mauro Bonazzi είναι ένα βιβλίο τσέπης για πολύ ελαφρύ ανάγνωση που αναλύει με απλό τρόπο τις ιδέες του συγγραφέα.

Εδώ και καιρό τελείωσα την συν- ανάγνωση που είχαμε για τον Μπρούνο Σουλτς το βιβλίο ας μου επιτραπεί η έκφραση είναι Β Ι Β Λ Ι Α Ρ Α!!
Το απόλαυσα και ας μην υπήρχε σχετική συμμετοχή στο νήμα.

Και ενώ είχα προγραμματίσει άλλα βιβλία για την συνέχεια είδα ότι δεν μπορώ να διαβάσω λόγω ζέστης και αποφάσισα πως μέχρι Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη θα διαβάζω μόνο αστυνομικά... ανάλογα με τις ζέστες.

Τελείωσα ένα βιβλίο καινούργια κυκλοφορίας το: Η Μυστική ζωή των Συγγραφέων του Guillaume Musso που πραγματικά απογείωσε την φαντασία μου. Ένα εξαιρετικό αστυνομικό με υπέροχη γραφή... μάλιστα μου άρεσε τόσο πολύ που σκέφτομαι να διαβάσω και τα άλλα του βιβλία.

Συνεχίζω την υπέροχη σειρά της Έλεν Γκρεϊς για όσους γνωρίζουν την ηρωίδα από τα βιβλία του Arlidge.

Πεταλούδα

Προσωπικό λέσχης
@Βιβλιολάγνος, σε ευχαριστώ για την απάντησή σου!

Εδώ και καιρό τελείωσα την συν- ανάγνωση που είχαμε για τον Μπρούνο Σουλτς το βιβλίο ας μου επιτραπεί η έκφραση είναι Β Ι Β Λ Ι Α Ρ Α!!
Το απόλαυσα και ας μην υπήρχε σχετική συμμετοχή στο νήμα.
Λόγω διάφορων δρώμενων σταμάτησα να το διαβάζω τότε και άφησα στην μέση την συνανάγνωση. Είχα ψιλοτελειώσει το α΄μέρος και με είχε συνεπάρει. Ένα από τα πράγματα που ήθελα να γράψω τότε ήταν ότι η γραφή του μου έφερνε στο νου πίνακες του Vincent van Gogh, ιδιαίτερα για τα έντονα χρώματά τους και την αίσθηση της υπερ-πραγματικότητας που έβγαζαν. Θα το διαβάσω αργότερα το βιβλίο, μου άρεσε πολύ ως εκεί που το είχα φτάσει.

726

@Νικόλας Δε Κιντ ευτυχώς που δεν πρότεινες κανένα πουπουλένιο μαξιλαράκι του εξάντα δηλαδή 🙃
Χαιρεις εκτιμήσεως όμως και σε ακούω! (Μου έκανε ένα μεγάλο τριγκερ το Ήνοχ)

@Πεταλούδα κοίταξα και αυτό που είπες, και φαίνεται ωραίο. Σε στιγμές χαυνωσης χρειάζεται να ρίχνεις μια ματιά και στα πιο παιδικά βιβλία. Το έχω και αυτό στη λίστα λοιπόν...

@Χρυσένια ευχαριστώ επίσης θα το ρίξω μια ματιά