Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Χθές τελείωσα το πρώτο βιβλίο από τα έξι του 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και παρήγγειλα και τους άλλους δύο τόμους ήτοι 4 βιβλία (Δύο Πύργοι,Η Επιστροφή του Βασιλειά).

Το πρώτο βιβλίο ήταν αρκετά ενδιαφέρον, περιείχε χαρακτήρες και περιβάλλοντα που δεν υπήρχαν στην ομώνυμη ταινία.

Με κούρασε όμως ο Τόλκιν εμένα προσωπικά κάποιες φορές με τις αρκετές περιγραφές του φυσικού περιβάλλοντος καθώς το διέσχιζαν οι ηρωές του.

Προσπαθώ τα όσα διαβάζω, να τα κάνω εικόνα στο μυαλό μου και να τα απομνημονεύσω, αλλά οι περιγραφές του περιβάλλοντος με δυσκολεύουν ορισμένες φορές και με οδηγούν στην στείρα ανάγνωση χωρίς εικόνα.
 
Αυτό τον καιρό διαβάζω παράλληλα (ναι, το συνηθίζω αυτό και φαντάζομαι δεν είμαι η μόνη):
Άρση Απαγορευτικού, Μάρκος Κρητικός
Η Συναισθηματική Νοημοσύνη, Ντάνιελ Γκολμαν
Η Δεσποινίς Σμιλα Διαβάζει το Χιόνι, Πέτερ Χόε
Θα επανέλθω με σχόλια...
 
Η γραφή δεν ρέει. Υπάρχει name dropping, όπου δεν ξέρω αν ήταν όντως υπαρκτά πρόσωπα κάποια ή φανταστικοί χαρακτήρες, και ούτε μπήκα στη διαδικασία να τα ψάχνω.
Η γραφή είναι πυκνή και ναι κουράζει, και ναι διάβασα πολύ γρήγορα ορισμένα σημεία αλλά όχι στο σημείο να μην το τελειώσω. Όσο για αυτό που αναφέρεις, έχεις δίκιο και θα προτιμούσα να υπάρχει ένα παράρτημα που να λέει ποιοί χαρακτήρες είναι υπαρκτοί και ποιοί φανταστικοί (όχι μόνο σε αυτό το βιβλίο αλλά γενικά σε ιστορικά μυθιστορήματα).

Για την Λέσχη Δουμάς, ίσως να σου αρέσει πιο πολύ η ταινία, καθώς έχει αφαιρέσει εντελώς την πλοκή που αφορά τον Δουμά και έχει καταπληκτική σκηνογραφία
ειδικά η σκηνή με τους βιβλιοπώλες
 
Διάβασα μερικά αστυνομικά μέσα στο καλοκαίρι και τώρα ξεκινάω πάλι με την σειρά και τα άλλα είδη λογοτεχνίας.

Το Σπίτι με τις Κούκλες M.J.Arlidge η συνέχεια με κεντρική ηρωίδα την Έλεν Γκρεϊς. Δυστυχώς δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Ένιωσα οτι το γράψιμο ήταν πολύ επαγγελματικό, άχρωμο και χωρίς κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ωστόσο θα διαβάσω και τα υπόλοιπα του καθώς είναι αγαπημένος συγγραφέας. Σε αυτό το βιβλίο δεν το πέτυχε. (Αστυνομικό)

Το Ξεκαθάρισμα John Grisham Τα βιβλία του Grisham τα πήρα με τις Κυριακάτικες εφημερίδες. Γράφει δικαστικά αστυνομικά καθώς ήταν και ο ίδιος δικηγόρος. Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Έμαθα για την Αφροαμερικάνικη κουλτούρα του 1940 στην Αμερική. Ο ρατσισμός, η ηλεκτρική καρέκλα και οι νόμοι περί ανισότητας των ανθρώπων με έκαναν να ξεχωρίσω αυτό το βιβλίο. Είναι ένα τουβλάκι 550 σελίδες. Άξιζε τον κόπο και θα διαβάσω και τα υπόλοιπα του. (Αστυνομικό)

Αυτοί που Επέζησαν Jane Harper Προσπαθώ να μην γράφω σχεδόν ποτέ κάτι αρνητικό για βιβλίο. Σέβομαι την προσπάθεια και το κόπο του συγγραφέα ωστόσο το βιβλίο αυτό είναι μια αποτυχία. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί έχει γίνει τόσο γνωστή και γιατί να την έχουν μεταφράσει. Από το βιβλίο της δεν θυμάμαι τπτ. Για εμένα ήταν πολύ βαρετό βιβλίο. Ίσως στα αγγλικά τα γραπτά της να έχουν μεγαλύτερο νόημα και απλά να έχει γίνει εδώ λάθος μετάφραση. (Αστυνομικό)

Κατάλογος Απολεσθέντων Γιουντιτ Σαλανσκυ Αυτό το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά. Θα μπορούσε να ονομαστεί και μικρό βιβλίο Σοφίας. Η επιμέλεια που έκαναν οι εκδόσεις Αντίποδες είναι φοβερή καθώς πέρα από το κείμενο υπάρχουν μέσα στο βιβλίο υδατογραφήματα.
Το βιβλίο το τελειώσα σήμερα και είμαι σίγουρη οτι θα ανατρέξω ξανά σε αυτό στο μέλλον. (Λογοτεχνία, Πεζογραφία)

Ξεκινάω το Αναστολή, Σύμπτωμα και Άγχος του Φροϋντ. (Ψυχολογία)
 
Διάβασα το ¨''Έθιμα Ταφής'' της Hannah Kent. Πολύ δυνατό, με συνεπήρε. Πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της Άγνες Μαγκουνσντότερ, ισλανδής παραδουλεύτρας, η οποία κατηγορήθηκε για τη διπλή δολοφονία δύο αντρών και καταδικάστηκε σε θάνατο. Τα όρια της δικαιοσύνης και της αδικίας, της απανθρωπιάς και της συμπόνιας ισορροπούν σε πολύ λεπτό σχοινί, τα νοήματα μεστά, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Συνεχίζω με το: ''Κορίτσι, γυναίκα, άλλο'' της Evaristo Bernardine.
 
Διάβασα το "Ο πίνακας της Φλάνδρας" . Ενώ το ξεκίνησε καλά με έντονες περιγραφές και ιστορικού τύπου στοιχεία ( μυθοπλασίας κάποια πιθανόν) στο τέλος μου τα χάλασε........
Κατά την ταπεινή μου άποψη μια φούσκα..
ΚΑι τη δική μου. Άποψη. (βλέπεις, παραλείπω τον επιθετικό προσδιορισμό :ρ
Το αυτό. Και σε μένα ειχε φανει much ado about nothing, τόσο που είτε σε κάποιον το χαρισα είτε το πήγα σε βιβλιοπωλείο.

Κατάλογος Απολεσθέντων Γιουντιτ Σαλανσκυ Αυτό το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά. Θα μπορούσε να ονομαστεί και μικρό βιβλίο Σοφίας. Η επιμέλεια που έκαναν οι εκδόσεις Αντίποδες είναι φοβερή καθώς πέρα από το κείμενο υπάρχουν μέσα στο βιβλίο υδατογραφήματα.
Το βιβλίο το τελειώσα σήμερα και είμαι σίγουρη οτι θα ανατρέξω ξανά σε αυτό στο μέλλον. (Λογοτεχνία, Πεζογραφία)
.
Το έχω στη βιβλιοθήκη, αλλά ειμαι σε φάση αναγνωστικής αποτέτοιας, δηλαδή, δυσκολευομαι να συγκεντρωθω. Εχεις δικιο, όμως, προκειται για πολύ ομορφη εκδοση.
 
Last edited:
Δε μου έφτανε το χάλι μου με τα τρία παράλληλα βιβλία, πρόσθεσα και τέταρτο. Έξυπνο ε; :P
Είδα το πρώτο επεισόδιο της σειράς Βαρδιάνος στα σπορκα, που βασίζεται στο διήγημα του Παπαδιαμάντη. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά δεν το έχω διαβάσει. Ευκαιρία λοιπόν. Προτίμησα μια φτηνή έκδοση των εκδόσεων Γαλαξίας (αρχαιότατη) διότι προεκρινα το πρακτικό ζήτημα: ελαφρύ βιβλίο, μπορώ να το παίρνω παντού. Έχω τα τούβλα της εξαιρετικής έκδοσης του Δόμου με τα κριτικά σημειώματα του Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλου, αλλά προφανώς δεν είναι εύχρηστα.
 
Παράλληλα με το "Φυλή, μονογαμία" διάβασα και το "Αρκτικός κύκλος" του Dan Brown. Το πρώτο του βιβλίο που διάβασα και μου άρεσε πάρα πολύ. Κουράστηκα με τα επιστημονικά προς το παρόν. Θέλω κάτι ανάλαφρο και περιπετειώδες.

810

Οπισθόφυλλο:

Ένας μετεωρίτης που κρύβει κάποιο αρχέγονο μυστικό. Μια συνωμοσία εκπληκτικής σύλληψης. Επιστήμονες, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την αλήθεια.
Ποιοι εμπλέκονται; Ποια είναι τα πιθανά οφέλη; Είναι αναμεμειγμένος ο Λευκός Οίκος;
Μια ευφυέστατη, απρόβλεπτη περιπέτεια που ξετυλίγεται με απόλυτα πειστικό τρόπο και αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα. Έρωτας, μυστήριο και πολιτική συνωμοσία συμπλέκονται σε μια ιστορία κατασκοπίας, στρατιωτικών μυστικών και επιστημονικών ευρημάτων, σχηματίζοντας το τέλειο αμάλγαμα δράσης και ίντριγκας.
Όταν ένας δορυφόρος της NASA ανακαλύπτει ένα μετεωρίτη με ίχνη εξωγήινης ζωής θαμμένο βαθιά στους πάγους της Αρκτικής, η διαστημική υπηρεσία, η οποία έχει περιέλθει σε δεινή θέση από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες των διαστημικών προγραμμάτων της, κάνει λόγο για την ανακάλυψη του αιώνα. Το εύρημα αυτό έχει βαθύτατες προεκτάσεις τόσο για το μέλλον της NASA όσο και για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.
Προκειμένου να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητα της ανακάλυψης, ο Λευκός Οίκος ζητά την βοήθεια της αναλύτριας πληροφοριών Ρέιτσελ Σέξτον, κόρης του πολιτικού αντιπάλου του Προέδρου και πολέμιου της NASA. Με μια ομάδα ειδικών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο χαρισματικός ωκεανογράφος Μάικλ Τόλαντ, η Ρέιτσελ ταξιδεύει στην Αρκτική και ανακαλύπτει ότι η όλη υπόθεση δεν είναι άλλο από την κορύφωση μιας τεράστιας συνωμοσίας που απειλεί να ανατρέψει επιστημονικά και πολιτικά δεδομένα.
Όμως, πριν προλάβει να ειδοποιήσει το Λευκό Οίκο, δέχεται, όπως και η υπόλοιπη ομάδα, την επίθεση μιας μυστηριώδους ομάδας αδίστακτων δολοφόνων. Παλεύοντας για την ζωή τους στο αφιλόξενο αρκτικό τοπίο, αντιμετωπίζοντας ακραίους κινδύνους, ξετυλίγουν σιγά σιγά το κουβάρι αυτής της απίστευτης πλεκτάνης. Η πραγματικότητα, όπως θα διαπιστώσουν, συχνά ξεπερνά και την πιο τολμηρή φαντασία.Τώρα διαβάζω το "Λύκοι, σας παρακαλώ μην κλαίτε" του Φάρλεϊ Μόατ γιατί είδα πολύ καλές κριτικές. Είμαι στον πρόλογο ακόμα.

811

Οπισθόφυλλο:

Ορδές αιμοβόρων λύκων κατασπαράζουν τα Αρκτικά καριμπού, και η κυβέρνηση προσλαμβάνει τον φυσιοδίφη Φάρκλευ Μόατ στην υπηρεσία της για να ερευνήσει το θέμα. Τον αφήνουν ολομόναχο πάνω στην παγωμένη τούντρα για να αρχίσει την αποστολή του και να ζήσει ανάμεσα στα ουρλιαχτά και στις αγέλες των λύκων. Ο Μόατ έρχεται γρήγορα σ' επαφή με τα ζώα αυτά και ανακαλύπτει μια φωλιά, κατοικημένη όχι από αιμοβόρους ληστές αλλά από μια θαρραλέα και ευγενικιά οικογένεια, όλο φροντίδα και στοργή για τα μικρά της, που αγωνίζεται να τα θρέψει και να τα προστατέψει. Όσο ο Μόατ πλησιάζει περισσότερο τον κόσμο των λύκων, τόσο αρχίζει να συμμερίζεται μαζί τους τον φόβο που τους προξενούν οι διαρκείς επελάσεις των κυνηγών, που παίρνουνε κεφάλια για να εισπράξουν την κατά κεφαλή αμοιβή, και των κρατικών υπαλλήλων που στέλνει η Κυβέρνηση για να ξεπαστρέψουν το ευγενικό αυτό ζώο από την Αρκτική. Το "Λύκοι, σας παρακαλώ μην κλαίτε!" είναι μια από τις εξέχουσες αφηγήσεις για το μύθο και τη μαγεία του άγριου λύκου, και της θέσης του ανθρώπου ανάμεσα στα όντα της φύσης.
 
Αυτό με τους λύκους μου το έχουν προτείνει όλοι οι οικολόγοι, κτηνίατροι και φυσιολάτρες που γνωρίζω. Και γνωρίζω πολλούς τέτοιους βαρεμ...ενδιαφέροντες ανθρώπους. Εγώ ακόμα δεν το έχω πάρει, λόγω συγκυριών και επειδή όταν διαλέγω βιβλία είμαι σαν μπόμπιρας σε ζαχαροπλαστείο και αποσυντονίζομαι.
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
το σκεφτόμουν πολύ καιρό τώρα,το ανέβαλα συνέχεια,αλλα τελικά το πήρα απόφαση.Ξεκίνησα το "Ο Ιωσήφ και οι αδελφοί αυτού,τομος Α" του Τόμας Μαν και ο θεός βοηθός :ρ
Όπως καταλαβαίνετε θ'αργήσω να ξανα γράψω σ'αυτό το νήμα. Να με σκέφτεστε, να με θυμάστε .. :γεια:
 
Το έχω στη βιβλιοθήκη, αλλά ειμαι σε φάση αναγνωστικής αποτέτοιας, δηλαδή, δυσκολευομαι να συγκεντρωθω. Εχεις δικιο, όμως, προκειται για πολύ ομορφη εκδοση.
Όταν βγείς από την αποτέτοια... θα το απολαύσεις. Άλλωστε θα σε ωθήσει και ο καιρός σε λίγο καιρό. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση το βιβλίο.
 
Όταν βγείς από την αποτέτοια... θα το απολαύσεις. Άλλωστε θα σε ωθήσει και ο καιρός σε λίγο καιρό. Πραγματικά μου έκανε εντύπωση το βιβλίο.
Διαβασα τον προλογο. Θελω να διαβασω καμια 100στη σελιδες και θα σου πω..:ματιά:
 
Δεν ξέρω τι λέει το "Λύκοι, σας παρακαλώ μην κλαίτε" αλλά έχω δει ενα ντοκιμαντερ (σιγα που θα θυμομουν τιτλο) που 1) επιβεβαιωσε συγγενη μου, η οποια ελεγε πως οσοι σκοτωναν λυκους για να το παιξουν στο χωριο μαγκες (του Κιτσου του επιτεθηκε λυκος) μονο μαγκες δεν ηταν. 2) Με εκανε να νιωσω καλυτερα που μικρη λυπομουν τον λυκο και δεν χωνευα την κοκκινοσκουφιτσα.

Και αφου εβαλα στον παγο 7 βιβλια (τραγικο), διαβάζω τον πνιγμο του Τσακ Πολανικ, και το Thirteen storeys του Jonathan Sims. Οποιος την βρισκει με ποντκαστ, ας τσεκαρει εδώ.
 
@Τσίου Σε μια ψυχανάλυση που έκανα στο γνωστότατο παγκόσμιο πανεπιστήμιο Facebook, μου έβγαλε ότι είμαι η κοκκινοσκουφίτσα.
Συγκεκριμένα μου είπε ότι είμαι το καλό κορίτσι 😇 που για χρόνια παίρνω τον ίδιο δρόμο -ασφαλής- έξω από το δάσος,
μέχρι την ημέρα που θα αποφασίσω να το διασχίσω και θα φέρω τα πάντα τούμπα.
Άρα δε με συμπαθείς. 🤣🤣🤣
 
@Σελεφά, καλή μου κοκκινοσκουφιτσα, ως αιγοκερως με Ερμη στον αιγοκερω και Αρη στον Κριο, ουτε τ' αντερα μου δεν χωνευω. (Αν έχασες για λίγο την οραση σου, ειναι επειδη μολις σε θαμπωσα με τις επιστημονικες μου γνωσεις).
 
Top