@Διχασμένη ok ευχαριστώ πολύ. αξίζει να το κοιτάξω τότε...
Είναι καιρό στο στόχαστρο μου, οπότε αργά ή γρήγορα θα το πάρω.αν και όταν περιγράφει τις μάχες είναι συγκλονιστικό, από άποψη όμως το δράμα του πολέμου.
Ντάξ, μην νομίζεις ότι είναι και κάτι πολύ στοχαστικό ή πολύ φιλοσοφικό, απλώς επειδή βλέπουμε τα τεκταινόμενα από την οπτική γωνία ενός προσώπου που δεν είναι πολεμιστής και βλέπει ότι πεθαίνουν άνθρωποι, φοβάται, βλέπει την σκλάβα Βρισηίδα ως άνθρωπο... Αυτό όλο κι όλο.@Διχασμένη βασικά με κέρδισε αυτό που είπες
Είναι καιρό στο στόχαστρο μου, οπότε αργά ή γρήγορα θα το πάρω.
Ναι πολύ καλό το ο "Δρ. Τζεκιλ" το πήρα σε ωραία έκδοση όπως και τον Δρακουλα με σκληρό εξώφυλλο εικονογραφημενες , η έκδοση επίσης με τα διηγήματα του Πόε είναι απίστευτη..."Το τραγούδι" δεν το έχω διαβάσει, συμφωνώ για τον "Δράκουλα", ο "Δρ.Τζέκυλ" και η συγκεκριμένη έκδοση του Πόε είναι από τα αγαπημένα μου!
Μόνο με κόμικ θα μπορούσα να δοκιμάσω@Αλουκαρδ μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι εύκολο. Εγώ είχα ξεκινήσει -αν θυμάμαι καλά- με το Χάρι Πότερ.
Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά αργότερα έγινε πιο εύκολο.
Ο Κόπολα πήρε ένα επίπεδο - κατά τη γνώμη μου - μυθιστόρημα και δημιούργησε μια μοναδική γοτθική ιστορία αγάπης.Διάβασα πρόσφατα τον Δράκουλα του Μπραμ Στοκερ, πολύ καλό αν και για κάποιο λόγο μου άρεσε πιο πολύ η ταινία του Κόπολα
Συμφωνώ, πέρα απο τη σκηνοθεσία ήταν εξαιρετικό και το καστ ηθοποιών, μου φάνηκε ότι αυτός ο έρωτας που δεν υπήρχε στο βιβλίο έδωσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην ιστορία...Ο Κόπολα πήρε ένα επίπεδο - κατά τη γνώμη μου - μυθιστόρημα και δημιούργησε μια μοναδική γοτθική ιστορία αγάπης.
Αν εξαιρέσεις βέβαια τον έρωτα Δράκουλα-Ελιζαμπέτας, που δεν υπήρχε καν στο βιβλίο, η ταινία είναι αρκετά πιστή στο κείμενο.
Πάντως από αυτή τη προσθήκη ξεκίνησε όλη η καταστροφή του μύθου των βρικολάκων που κατέληξε σε ένα σωρό ταινιών και σειρών με ερωτοχτυπημένα βαμπίρ, με εξαίρεση την καταπληκτική σειρά Strain.Συμφωνώ, πέρα απο τη σκηνοθεσία ήταν εξαιρετικό και το καστ ηθοποιών, μου φάνηκε ότι αυτός ο έρωτας που δεν υπήρχε στο βιβλίο έδωσε ένα επιπλέον ενδιαφέρον στην ιστορία...
Ισως να έγινε απο αυτό, πάντως στη συγκεκριμένη ταινία εμένα προσωπικά μου άρεσε...Πάντως από αυτή τη προσθήκη ξεκίνησε όλη η καταστροφή του μύθου των βρικολάκων που κατέληξε σε ένα σωρό ταινιών και σειρών με ερωτοχτυπημένα βαμπίρ, με εξαίρεση την καταπληκτική σειρά Strain.
Συμφωνώ απόλυταΝαι, σε αυτή την ταινία έγινε αριστοτεχνικά. Είναι άλλωστε ένας γοτθικότατος έρωτας. Και είναι απίστευτο πως κατάφερε μια εντελώς χαζή ιδέα (τον έρωτα ενός βαμπίρ για μια γυναίκα) να τη σερβίρει με τέτοιο τρόπο που δημιούργησε ολόκληρο κύμα αντιγραφών
Δεν ξέρω εαν συμφωνώ. Γενικά υπήρχε ένα ερωτικό/ρομαντικό στοιχείο στις ιστορίες με βρυκόλακες. Επίσης και η Ανν Ράις είχε γράψει και τις δικές της ρομαντικές/γοτθικές ιστορίες με βρυκόλακες. Για μένα η πιο απλοϊκή εκδοχή του μύθου ξεκίνησε με την Στέφανι Μέγιερ.Πάντως από αυτή τη προσθήκη ξεκίνησε όλη η καταστροφή του μύθου των βρικολάκων που κατέληξε σε ένα σωρό ταινιών και σειρών με ερωτοχτυπημένα βαμπίρ, με εξαίρεση την καταπληκτική σειρά Strain.
Αυτό δεν είναι ακριβές.Και είναι απίστευτο πως κατάφερε μια εντελώς χαζή ιδέα (τον έρωτα ενός βαμπίρ για μια γυναίκα) να τη σερβίρει με τέτοιο τρόπο που δημιούργησε ολόκληρο κύμα αντιγραφών
Αυτό δεν είναι ακριβές.
Τα βαμπίρ πάντα είχαν μια ερωτική διάθεση προς τα θύματά τους.
Νομίζω ότι ανοίγετε εδώ το τεράστιο ζήτημα φαγητό και ερωτισμός. Και τα δύο στοχέυουν παρόμοια (αν όχι τα ίδια) εγκεφαλικά κέντρα της ηδονής. Σε ακραία μορφή το φαγητό υποκαθιστά τον έρωτα. Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως όποτε τα ζευγάρια παύουν να νιώθουν ερωτισμό μεταξύ τους το ρίχνουν στο φαί (με τις όποιες αισθητικές συνέπειες που συνήθως έχουν ακόμα χειρότερη επίδραση στον μισοπεθαμένο ερωτισμό). Οπότε ναι, λογικά και οι βρικόλακες μπορεί να νιώθουν ερωτισμό του αντικείμενου του πόθου, μπορεί ακόμα και αυτόν της λέαινας προς την αντιλόπη ή ίσως και το συνδυασμό τους(το ένα δεν αποκλειει το άλλο).Ο ερωτισμός που έχει μια λέαινα για την αντιλόπη.
Οταν τα λεγε ο Πανουσης απο το 1995 με το Πισσα και πουπουλα, τονε λεγατε ανθηροστομο. Να τα τωρα!Σε ακραία μορφή το φαγητό υποκαθιστά τον έρωτα. Δεν είναι τυχαίο ότι συνήθως όποτε τα ζευγάρια παύουν να νιώθουν ερωτισμό μεταξύ τους το ρίχνουν στο φαί (με τις όποιες αισθητικές συνέπειες που συνήθως έχουν ακόμα χειρότερη επίδραση στον μισοπεθαμένο ερωτισμό).