Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα τα:
  1. Φωτιά και Αίμα του Τζ.Ρ.Ρ. Μάρτιν, είναι κάτι σαν το Σιλμαρίλλιον, ο τρόπος γραφής παραπέμπει πιο πολύ σε ιστορική αναδρομή παρά σε μυθιστορηματική αφήγηση. Είναι η ιστορία του Οίκου Ταργκάρυεν με πολλές και συχνά αντιφατικές πηγές ώστε σε αρκετά σημεία ο αναγνώστης να βγάζει δικά του συμπεράσματα. Θα το πρότεινα μόνο σε όσους τους αρέσουν τα βιβλία της ίδιας σειράς.
  2. Όλα είναι Δυνατά, του Στέφεν Κινγκ, συλλογή διηγημάτων και δεν είναι όλα απαραίτητα τρόμου. Έχοντας διαβάσει πριν από λίγους μήνες την Αναβίωση, ήταν κάπως περίεργο να ξεκινήσω ένα βιβλίο που οι περισσότερες ιστορίες διαδραματίζονται τέλη 20ου και αρχές 21ου αιώνα. Υπήρχαν πολλές αναφορές σε τεχνολογία που είναι τώρα ξεπερασμένα καθώς και σε παλιούς πολιτικούς, αλλά θεωρώ ότι τα διηγήματα ήταν γραμμένα με περισσότερη όρεξη και δημιουργική διάθεση από τα πιο πρόσφατα βιβλία του.
Τώρα επιτέλους ύστερα από καιρό θα ξεκινήσω το ο κύριος Γουάιλντερ και εγώ...

(η Λέσχη γιορτάζει τα 13 έτη και είμαστε στην 313η σελίδα του νήματος:φρύδια:)
 
Σήμερα ολοκλήρωσα το βιβλίο Δύο Πύργοι. 24 μέρες μου πήρε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι κατά την γνώμη μου πιο ευχάριστο από τον πρώτο τόμο "Συντροφιά του Δαχτυλιδιού" γιατί περιέχει περισσότερους διαλόγους και λιγότερες περιγραφές της χλωρίδας και της γεωγραφίας της περιοχής.

Είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μάθαμε για την τύχη του Σάρουμαν, συναντήσαμε τον Δεντρογέννη (Ent), μάθαμε για το Παλαντίρι, και συναντήσαμε τους 'Ορκς όπως και το Γκόλουμ καθώς στο βιβλίο περιγράφεται ένα μεγάλο μέρος της πορείας των Φρόντο και Σάμ από τα Emyn Muil στον Βουνό του χαμού στην Mordor.

Σε σχέση με την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη περιλαμβάνει και μέρος από την ταινία Επιστροφή του Βασιλιά το βιβλίο Δύο Πύργοι.

Επιπλέον όσον αφορά τα όσα προβλήθηκαν δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, μεταξύ ταινίας και βιβλίου αν και υπαρκτές.
 
Μου το πήρε ο κουμπάρος μου για δώρο για τα δικά μου γενέθλια μισού αιώνα - που όλως τυχαίως συμπίπτουν με αυτά της ΛτΒ
(δεν θα το επέλεγα από μόνος μου - νομίζω!)
Το ξεκινάω προσπαθώντας να καταλάβω εάν υπονοεί κάτι για το χαρακτήρα μου (φευ)
858
 
Πολύ φοβάμαι ότι αυτό το βιβλίο εξαντλεί όλη τη δυναμική του μόνο στον φανταχτερό τίτλο, κατά τα άλλα είναι απλώς μια ευγενής προσπάθεια του συγγραφέα να βγάλει εύκολα φράγκα. Ή έστω αυτή ήταν η δική μου εντύπωση - εσένα ίσως σου αρέσει (μεταξύ μας, δεν το νομίζω, αλλά τέσπα).

Πέραν αυτού όμως, χρόνια σου πολλά και καλά αναγνώσματα να έχεις μόνο!
 
το βιβλίο εξαντλεί όλη τη δυναμική του μόνο στον φανταχτερό τίτλο, κατά τα άλλα είναι απλώς μια ευγενής προσπάθεια του συγγραφέα να βγάλει εύκολα φράγκα.
Το φοβόμουν αυτό @Καστάλια για να είμαι ειλικρινής. Είναι μία αίσθηση που μου δημιουργείται πάντα όταν ακούω / βλέπω βαρύγδουπους τίτλους για έργα βιβλία κλπ. Όπως επίσης όταν βλέπω τον χαρακτηρισμό Best Seller, νιώθω ένα μάγκωμα. Δεν βαριέσαι! Μάλλον ευχάριστα και ανούσια αναγνώσματα προϊδεάζει.
Ευχαριστώ @Τσίου και @Καστάλια για τις ευχές σας.
 
Όπως επίσης όταν βλέπω τον χαρακτηρισμό Best Seller, νιώθω ένα μάγκωμα. Δεν βαριέσαι! Μάλλον ευχάριστα και ανούσια αναγνώσματα προϊδεάζει.
Best Seller δεν σημαίνει απαραίτητα ικανοποιητικό νομίζω. Η ένδειξη Best Seller μπορεί απλά να μπαίνει για να προωθήσει πωλήσεις και να μην αντικατοπτρίζει την αλήθεια. Βέβαια δεν συμβαίνει με όλα τα βιβλία αυτό.
 
Μου το πήρε ο κουμπάρος μου για δώρο για τα δικά μου γενέθλια μισού αιώνα
Χρόνια πολλά και καλά! 'Ιδια ηλικία έχουμε.

Το συγκεκριμένο βιβλίο το διάβασα κι εγώ πριν καιρό από καθαρή περιέργεια. Θα ανακαλύψεις ότι τελικά δεν έχει καμία σχέση με τον τίτλο του. Ο συγγραφέας φάσκει και αντιφάσκει.
 

Φιλιπ

Δαγεροτύπης
τέλειωσα τον πρώτο τόμο του "Ο Ιωσηφ και οι αδελφοί αυτου".Ξεκίνησε αρκετά βαριά αλλα στην συνέχεια κύλησε εύκολα.
κανω ενα διαλειμα πριν παω στον δεύτερο τομο και τωρα ξεκίνησα τον "Κρητικό μαντατοφόρο"..
 
@Ασάρα το "όλα είναι δυνατά" είναι απ τις αγαπημένες μου συλλογές διηγημάτων του Κινγκ παρόλο που δεν έχει εκτιμηθεί αρκετά (κατά τη γνώμη μου ) από τους περισσότερους φαν του. Η διαφορά για μένα σε σχέση με άλλες συλλογές είναι η αίσθηση του απόκοσμου του creepy ουσιαστικά που δε βρίσκεις σε συλλογές όπως πχ "Το παζάρι των κακών ονείρων" το οποίο αποτελείται από ιστορίες ψυχολογικού κυρίως τρόμου. Σε κάθε περίπτωση είμαι περίεργη να μου πείς την αγαπημένη σου ιστορία. :):διάβασμα:
 
Πάει και "Η γοργόνα" της Lackberg. Δεν τον φτάνει με τίποτα τον Νέσμπο αλλά μου άρεσε που μέχρι τέλους δεν κατάφερα να βρω τον δολοφόνο!

Συνεχίζω με τον αγαπημένο Simenon. "Ο άνθρωπος από το Λονδίνο".

860



«Τη στιγμή την ίδια που συμβαίνει, θεωρεί κανείς ότι πρόκειται για ώρες σαν όλες τις άλλες, κι αργότερα μόνο αντιλαμβάνεται ότι είχε συμβεί κάτι το εξαιρετικό και αγωνίζεται να ξαναβρεί το κομμένο νήμα, να αναπαραστήσει απ' την αρχή ως το τέλος τα λεπτά που του είχαν διαφύγει.
Γιατί, άραγε, εκείνο το βράδυ, ο Μαλουέν έφυγε απ' το σπίτι του κακοδιάθετος; Είχαν δειπνήσει στις επτά, ως συνήθως. Είχαν φάει ψητές ρέγγες, εφόσον ήταν η εποχή τους. Ο Ερνέστ, ο μικρός, ήταν στο τραπέζι άψογος.
Τώρα, ο Μαλουέν θυμόταν ότι η γυναίκα του είχε πει:
-Ήρθε η Ενριέτ προηγουμένως.»
Δεν φαινόταν κακός. Το αντίθετο μάλιστα, έδειχνε κακομοίρης τύπος με αυτή την έκφραση του θλιμμένου κλόουν στο πρόσωπο. Είχε φτάσει με το καράβι απ' το Νιουχέηβεν. Και όμως είχε φέρει από το Λονδίνο μια βαλίτσα με χαρτονομίσματα αξίας μισού εκατομμυρίου και είχε σκοτώσει τον φίλο του για να μην τα μοιραστεί μαζί του. Πάνω ψηλά, μέσα απ' το γυάλινο κλουβί του στο παρατηρητήριο, ο Μαλουέν, ο κλειδούχος των σιδηροδρομικών γραμμών του λιμανιού της Διέππης, προς μεγάλη του ατυχία, τα είχε δει όλα.
Εφεξής, η ζωή του Μαλουέν οδεύει προς την καταστροφή. Τα γρανάζια ενός μοιραίου μηχανισμού παίρνουν μπρος και ίσως ποτέ ήρωας του Σιμενόν να μην έχει φτάσει σε τέτοιας έντασης συντριβή, κακοτυχία και ηθική μοναξιά.
Το 2007 ο Ούγγρος σκηνοθέτης BELA TARR μετέφερε με θαυμάσιο τρόπο το βιβλίο στον κινηματογράφο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
 
Ξεκίνησα τη ''ΣΕΡΡΑ'' του Γιάννη Καλπούζου. Ενδιαφέρουσα γραφή, με πολλές πληροφορίες για την εποχή του διωγμού και της γενοκτονίας των Ποντίων.
 
@Λούνα
όντως οι ιστορίες είχαν κάτι το απόκοσμο αλλά όχι απαραίτητα τρομακτικό.
Κάποιες μου άρεσαν αρκετά, κάποιες σχεδόν καθόλου και κάποιες θεωρώ πως θα μπορούσαν να ειναι πιο μεγάλες σε έκταση.
Για παράδειγμα,
  1. Ο άνθρωπος με το μαύρο κουστούμι ήταν εξαιρετική ιστορία και καταλαβαίνω γιατί κέρδισε βραβείο. Νοσταλγική αλλα και με ουσιαστική πλοκή και η σύλληψη της ιδέας
    η συνάντηση με τον διάβολο
    ήταν ότι πρέπει για ένα διήγημα. Ο συνδυασμός του ειδυλλιακού με τον τρόμο πέτυχε.
  2. Οι μικρές αδερφές της Ελούρια, αν και μου άρεσε το τέλος, βρήκα την ιστορία πολύ μονότονη με πολλές λεπτομέρειες που δεν κράτησαν το ενδιαφέρον μου και συνειδητοποίησα πως οι ιστορίες του Κινγκ για τον Μαύρο Πύργο και το σύμπαν του, δεν με κέρδισαν καθόλου (ούτε το πρώτο βιβλίο για τον Ρόλαντ τελείωσα). Μου πήρε σχεδόν δύο εβδομάδες να τελειώσω την ιστορία και είναι ο βασικός λόγος που άργησα να ολοκληρώσω την συλλογή.
  3. Όλα είναι δυνατά, ενώ η ιστορία μου άρεσε, θεωρώ πως ήταν αρκετά σύντομη και το τέλος κάπως απότομο ενώ είχε προοπτικές για περισσότερη πλοκή. Το ακριβώς αντίθετο από τις μικρές αδερφές της Ελούρια.
Μου άρεσαν και οι ιστορίες που δεν είναι στο συνηθισμένο ύφος του, όπως το διήγημα για τον Ντίλινγκερ, το διήγημα για τον πλασιέ στο μοτέλ, όπου ο Κινγκ φαίνεται να ξεφεύγει από τα μοτίβα που χρησιμοποιεί και προσφέρει μια διαφορετική πλοκή.

Γενικά όμως θεωρώ ότι είναι πολύ καλή συλλογή αν και κάπως υποτιμημένη.
 
Top