Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Έχουμε πολλά να πούμε και μεταξύ μας γι' αυτόν τον εθισμό. Την 1η φορά που χάλασε το καινούριο λαπτοπ (μόνο το παμπάλαιο Acer αποδείχθηκε σκυλί του πολέμου) και το πήγα στους τεχνικούς, ήταν σε φάση: δεν έχουμε ξαναδεί τόσα ebooks και pdf. Η πλάκα είναι ότι εκεί ειχα αποθηκεύσει μόνο το 1/3. Τα αγαπώ. Μας έχουν λύσει τα χέρια.

Εμένα και τα audiobooks με βοήθησαν πολύ. Μερικές φορές έχω ένα θεματάκι με τα μάτια -όλοι οι οφθαλμίατροι μου λένε ότι τα κουράζω, αλλά ακόμα και όταν δε διάβαζα ιδαίτερα εώς καθόλου το είχα το θέμα- οπότε μια χαρά ακουστικά και σοκολάτα.

@Χανκ Μουντυ σε έκανα αδδ... σελεφά είμαι και εκεί... δεν μου έβγαλε να σε(σου) στείλω μήνυμα...
Αν ηξερα οτι κυκλοφορεις και στο goodreads ως Σελεφά, θα σε ειχα κανει εγω add. Οπως και να εχει, ειμαστε πλεον φιλοι! :))))

Μετά από το υπέροχο βιβλίο The Year of Witching της Alexis Henderson
934
θα συνεχίσω με το The years of rice and salt του Κιμ Στάνλει Ρόμπινσον.
Έχω ακόμα και τον Υπερίων... που μπουσουλάει...

Με τα audiobooks έπαθα αυτό που έπαθε ο @Μοκαντάσα αλ Σάφερ με τα ηλ. βιβλία. Απέτυχα. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε που τα ακούω στα αγγλικά, αλλά όχι. Η χρονική διάρκεια που μπορώ να μείνω συγκεντρωμένη ενώ ακούω κάποιον που δεν με κρατάει με οπτική επαφή, είναι μικρή. Μια φορά, θυμάμαι, το είχα πάει πίσω για να ξανακούσω το ίδιο απόσπασμα 14 φορές. Παρ' όλα αυτά, κάποια audiobooks είναι τόσο καλά φτιαγμένα, που παθαίνεις πλάκα. Είχα κατεβάσει το I'm thinking of ending things, επειδή είχα φάει κόλλημα με το βιβλίο, και πήγε την εμπειρία σε άλλο λέβελ.
@Ειφφελ όταν μάθω τι είναι το cloud και πως δουλεύει, θα είσαι ο πρώτος που θα το πω. Επί τη ευκαιρία @Μοκαντάσα αλ Σάφερ υποθέτω θα τον γνωρίζεις, αλλά τις προάλλες που χάζευα τον φάκελο έπεσα πάνω σε βιβλία του Edward Lee (στα αγγλικά). Είναι επηρεασμένος από Λάβκραφτ, και μπορεί να σου ταιριάζει.

Πάντως εγώ είμαι fan των ebook, αν τα έχεις ανεβάσει σε κάποιο cloud ή κάτι τέτοιο θα ήθελα να τα τσεκάρω
Δεδομένου του τι όγκο έχει/ουμε, μάλλον συμφέρει καλύτερα να πεις εσύ τι θα ήθελες - ανάμεσα σε μας τις δύο, σίγουρα κάποια θα σε καλύψει. Εγώ στο σύννεφο ανεβάζω μόνο επί τούτω - όταν κάποιος μου ζητήσει κάτι, αλλιώς γεμίζει ο χώρος και δεν μπορώ να στείλω σε άλλους. Τα βιβλία μου τα έχω σε δίσκους και μπακ-απ σε άλλους δίσκους, γιατί ξες... τα βιβλία και τα μάτια μας.
Πάντως αν ψάχνεις κάποιον συγγραφέα ή συγκεκριμένο βιβλίο ή γενικώς τύπο βιβλίων, σφύρα.

@Τσίου, πολλοί το παθαίνουν αυτό, κι αν και είναι κρίμα κι άδικο, αναγκαστικά δέχομαι ότι δεν θα σωθούν όλοι... :θρρρ:
Τουλάχιστον έχεις τα ηλεκτρονικά, κάτι κάνουμε.

Επί τη ευκαιρία @Μοκαντάσα αλ Σάφερ υποθέτω θα τον γνωρίζεις, αλλά τις προάλλες που χάζευα τον φάκελο έπεσα πάνω σε βιβλία του Edward Lee (στα αγγλικά). Είναι επηρεασμένος από Λάβκραφτ, και μπορεί να σου ταιριάζει.
Έχω πέσει πάνω σε βιβλία του(τα εκδίδει η Jemma και αφού έχει comics, επισκέπτομαι συχνά την ιστοσελίδα) αλλά δεν έχω διαβάσει κάποιο. Βρήκα νέο λόγο να τσακωθώ με τη γυναίκα μου. Ευχαριστώ!

Ευτυχώς εκπαιδεύτηκα με τα ηχητικά.... εκτός πια και αν η φωνή του εκφωνητή είναι τόοοοοσο χάλια ή είναι από εκείνες τις ωραίες φωνές τις κατάλληλες για ύπνο. Ευτυχώς ελάχιστα βιβλία συναντώ που είναι έτσι.

@Ειφφελ πες και σε εμένα αν θέλεις κάτι συγκεκριμένο.

Επίσης, πρόσ
Με τα audiobooks έπαθα αυτό που έπαθε ο @Μοκαντάσα αλ Σάφερ με τα ηλ. βιβλία. Απέτυχα. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε που τα ακούω στα αγγλικά, αλλά όχι. Η χρονική διάρκεια που μπορώ να μείνω συγκεντρωμένη ενώ ακούω κάποιον που δεν με κρατάει με οπτική επαφή, είναι μικρή. Μια φορά, θυμάμαι, το είχα πάει πίσω για να ξανακούσω το ίδιο απόσπασμα 14 φορές. Παρ' όλα αυτά, κάποια audiobooks είναι τόσο καλά φτιαγμένα, που παθαίνεις πλάκα. Είχα κατεβάσει το I'm thinking of ending things, επειδή είχα φάει κόλλημα με το βιβλίο, και πήγε την εμπειρία σε άλλο λέβελ.
Άσχετο-σχετικό, από ένα ντοκιμαντέρ που κάνω αυτό το διάστημα (The Principles of Pleasure: Limited Series του Νέτφλιξ, ακόμα δεν το έχουν δημοσιοποιήσει και δεν βρήκα σύνδεσμο, αλλά αξίζει να το δείτε όταν βγει - μεταξύ άλλων περιέχει μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση εργαλείων από τη Dirty Lola - ένα μικρό δείγμα του μπρίου της),

και τέλος πάντων, από κει έμαθα την ύπαρξη αυτών των ιστοριών. Ίσως αυτά καταφέρουν να σε πείσουν να έρθεις μαζί μας στην ομάδα των βιβλιοακροατών, αν σε έχω κόψει καλά στα γούστα σου...

Last edited:
αν σε έχω κόψει καλά στα γούστα σου...
Απαπά, τι εντυπώση έχω δώκειειει. Άχου, θα το δει κανάς γνωστός και πρώτα θα σκάσουν τα κακαρίσματα και μετά οι μούντζεεες. Ιστορίες χωρίς φόρο κληρονομιάς υπάρχουν; Αυτές get me in the mood, με τις άλλες που θα έπρεπε: χιχινίζω (χιχι κάνω όχι χαχα) και στο μυαλό μου τους πετάω το ρύζι με τα τσουβάλια, αλλά είναι λίγες, τις περισσότερες φορές ανεβάζω πίεση. Αλλά θα τις τσεκάρω, ευχαριστώ :αγαπώ: Εντωμεταξύ, παίρνοντας το ρίσκο να ρεζιλευτώ κι άλλο, θα πω ότι όσοι διαβάζουν όλα τα είδη του romance (+erotica), ταυτίζονται με τις ηρωίδες. Εδιτ: και βλέπουν τους ήρωες σαν δικούς τους συντρόφους. Δεν το ήξερα, που να πάει το αθώο μου μυαλό δηλαδή. Η πρώτη ένδειξη ήταν όταν έφαγα μπλοκάρισμα επειδή έβριζα έναν, δεν ξέρω και πως να τον πω, που γι' αυτήν ήταν ο απόλυτος. Εγώ κάνω την Μπακοδήμου στο Power of love. Τι; Ξενοκοίταξε; Τι; Είπε την άλλη beautiful κι εσένα μόνο pretty? Και έχει πάει με ό,τι έχει παλμό; Και σκέφτεσαι να τον παντρευτείς; Και να γίνει ο πατέρας των παιδιών σου; Εγώ αυτή την σχέση δεν την εγκρίνω, και η δημιουργός σας δεν έχει ιδέα από romance.